Nyt meni pipariksi

 

Okeiokei: kun jonkun leivonnaissyötävän sanotaan olevan gluteeniton, maidoton ja luomu, mulle tulee kummasti suuhun semmoinen kalskeahko paperin maku. Tästä pitäis jo päästä eroon nyt kun se on taas todistettu: kyllä vähän terveellisempikin voi olla tosi hyvää, jopa parempaa! Ja siellä ruudun toisella puolella ihan varmasti on tyyppejä, jotka haluavat safkansa gluteenittomana tai maidottomana tai luomuna tai sitten ihan muuten vaan terveellisempänä.

Mun piti blogata näistä Loovin pipareista jo aikoja sitten, itse asiassa vähän sen Madara -pop-upin jälkeen, josta ekan tällaisen piparkaakkupaketin sain. Mutta kävipä sitten niin hassusti, että se paketti tyhjeni aika nopsaan ja olin vailla kuvausmateriaalia. Viime viikolla kävin Ruohonjuuressa ja ilahduin, kun huomasin valikoimassa näitä piparkakkuja ja vieläpä pienellä alennuksella! Harmittaa, kun ostin vain yhden paketin, koska joku viisi olis ollut sopivampi määrä. Tai öö, joku kymmenen.

Ja ihan tosi: mä tykkään näistä enemmän kuin ns. normipiparkakuista. Ne on mun makuun ihan liian makeita, kun näihin oon tykästynyt. Nämäkään EIVÄT maistu paperilta, vaan ovat aika hemmetin maukkaita ja rapeita. Mutta maku on semmoinen, hmm, kevyempi. Ja myös omatunto on kevyempi, ja näitähän voi helposti syödä myös vähän enemmän kuin normipipareita…Kaloreita ja hiilareita näissä on melkeen yhtä paljon kun normipipareissa, mutta sokeria (ruokosokeria) puolet vähemmän. Rasvana on käytetty kookosrasvaa, mutta sehän nyt on vähän kiistanalaista, onko se nyt niin terveellistä kuitenkaan. Ja jauhoina käytetty vain tattarijauhoa.

Onko joku muukin ihan pöljänä näihin? Tämä tämmöinen paketti maksaa noin viisi egulia ja Ruohonjuuresta saa, varmaan kyllä monista muistakin viherpiiperröskaupoista.

P.S. Niin, ja jokainen pipari on valmistettu käsin. Ooo.

8 Comment

 1. ellu. says: Vastaa

  Mä olen ehkä vähän vanhanaikainen ja teen ite piparit – mamman hyväksi (ja HERRRRKULLISEKSI (iu mikä sana xD)) todetulla reseptillä! Toisaalta jos syön pipareita, niin en kyllä halua edes silloin ajatella mitään terveellisyyttä.. se on sitten joko pipareita tai ei pipareita ollenkaan 😀

  1. Mulla on herkuttelun kanssa vähän sama juttu, kun herkuttelen, niin teen sen kunnolla, eikä mitään terveellisempiä korvikejuttuja…MUTTA mä en oo mikään piparifani ollut oikeen koskaan, mutta nämä piparit ovat vaan jotenkin tosi hyviä. 😀

 2. Ooooo nams!

 3. Haluan testata näitä 😛

 4. Vähänkö mun on pakko hankkia näitä!

 5. Munkin pitää käydä nämä katsastamassa. Tähän asti vain Semperiltä löytynyt syötäviä gluteenittomia piparkakkuja, mutta pitää kokeilla toistakin laatua 😀

 6. Hei juuri tein viljattoman ja vegaanisen pitsan harjoituskappaleena ja tuli aivan sairaan hyvää! 😉 Toki, ei pitsataikinaan nyt maitoja ja kananmunia tulisikaan, mutta ensikertalaiseksi täytyy sanoa itselleen että Wau! 🙂

  Ja mitä noihin pipareihin tulee, niin täytyisipä testata.

 7. Mä en voi mennä kovin usein ekokauppoihin kun haluan ostaa sieltä kaikkea ja joka sorttia! Yleensä käyn siellä kiireessä niin ei tule ostettua mitään heräte juttuja, ainakaan liikaa 🙂 Nämä piparit kuulostavat kyllä kokeilemisen arvoisilta.

Vastaa