Huokaus

Kahden puhelinsoiton ja miljoonan kerran selittelyn jälkeen sain viimeinkin sitä antibioottitippaa apteekkiin. Ja sit kun tulen kotiin, niin ovella vastassa on täysin tervesilmäinen Reiskuli. Kiva. Nooooo, se tutkimus on nyt kuitenkin varattu ja sinne mennään, haluan nyt selvittää tän silmämysteerin. Jos ei mitään vikaa taaskaan löydy, niin pakko vaan hyväksyä, että siitä joutuu aina vaan stressaamaan.

Melkeen kyllä toivon, että jotain sellasta löytyis, joka nää silmäoireilut selittää. Ja toivottavasti se on myös korjattavissa.

P.S. Jouduin poistamaan sen Töölö-postauksen väliaikaisesti. Selitän ehkä joskus, miksi. Jos nyt joku sattuu ihmettelemään.

19 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Reiska on ihanan hoikka. Tuommonen pikkunen. Mä oon tutustunu vaan sellasiin lihaviin maatiaisiin 😀

  1. Viime punnituksessa marraskuussa 4,15 kg. Burmat näyttää kevyiltä, mutta on ylläripainavia, kun ottaa syliin. 🙂 Tosin Reiska on kyllä ikäisekseen burmaksi hoikka, mutta se on niin liikkuvainen, että ei vaan (vielä ainakaan) liho. Ja hyvähän se vaan on, mieluummin vähän kevyempi kuin pläski. 🙂 On sillä joskus vielä aikaa olla sitäkin… 🙂

  2. Nina says: Vastaa

   Vanhempien rontti painaa jotain yli 7 kiloa 😀

  3. 😀

 2. Hanna says: Vastaa

  Onpa herralla silmät kaukana toisistaan. Ihana <3 Onneksi on silmä parantunut!

  1. Niin no ainakin toistaseks. :/

 3. Haha, ihme-Reiska. Ihan kiusallaan vain aukaisi kipeänkin silmänsä kun säikähti lääkärikäyntiä. Noei, kannattaa sinne silti tosiaan mennä ja selvittää. Toivottavasti syy kanssa löytyy!

  Juma että Reiska on kyllä kaunis poika. :0

  1. Onhan se. 🙂

  2. Niin ja kyl se silmä oli aukikin punanen, vuotava ja aristava. Eli ei se voinu feikata! 😀

 4. Ruu says: Vastaa

  ihana kun hän on pienen ja viattoman näköinen 🙂

  1. Haha, viaton se ei kyllä ole, vaikka osaa sitä välillä taitavasti esittää! 😀

 5. Neiti says: Vastaa

  Toivottavasti ongelman aiheuttaja löytyy, mutta hyvä kun silmä on nyt kunnossa!

  Tuli tuosta mieleen, meille käynyt ”hauska” kommellus toissa kesältä; Oltiin ulkoilemassa silloisessa kotipihassamme (omakotitalo) kissojemme kanssa, kunnes kiinnitin huomiota siihen, että toinen kissoista kuolasi kummallisesti. Mentiin sisälle ja kuolaaminen vaan yltyi. Hetken päästä kissa ripuloi ja kuolasi niin paljon, että rinnuksille oikein tippui. Aloin soittelemaan eläinlääkäreitä läpi, ei ole vapaita aikoja missään, kello oli jotain seitsemän pintaa illalla. Kissa näytti niin järkyttävältä märkine turkkeineen, että eikun Viikkiin päivystykseen.

  Automatkalla apaattinen kissa kuolasi kopissaan ja minä itkin koko matkan päivystykseen. Jouduimme odottamaan lääkärille pääsyä jonkin verran, suunnilleen vähän alle tunnin. Odotuksen aikana kuitenkin huomattiin, että kissan vointi parani jonkin verran vaikka se edelleen kuolasi. Kun pääsimme eläinlääkärin huoneeseen, kuolaus oli loppunut ja kissa oli pirteä ja hyväntuulinen. Kiehnäsi eläinlääkärin jaloissa ja kerjäsi rapsutuksia. Olin ihan nolona kun menin sinne huoneeseen silmät punaisina ja selittelin, että kyllä se oikeesti oli vielä äsken tosi huonona. Eläinlääkäri sanoi, että oli valmistautunut johonkin hätäleikkaukseen (tyyliin lanka kiertynyt suolistoon) mutta antoi vaan pahoinvointipiikin ja naureskeli tilanteelle.

  Onneksi kissalla ei ollut mitään hengenhätää, varmaan söi pihalla jotain outoa ja tuli siitä niin huonovointiseksi. Se tilanne oli oikeesti vaan niin koominen, kun avattiin boxin ovi ja laatikosta asteli hyvänvointinen, iloinen kissa esiin 😀 Eläinlääkärikin sanoi huoneessa olleelle harjoittelijalle, että normaalisti kissat ei sitten todellakaan ole näin hyväntuulisia tänne joutuessaan! Reissun harmillinen osuus oli sitten se 150€ lasku 😛

  1. Hehe! :DD

   Joo, toi on niin ärsyttävää, kun ei aina tiedä että kannattaako se eläinlääkäri varata, vai meneekö se parissa tunnissa ohi. Just ton silmänkin kanssa, ei tee jatkuvasti mieli siellä eläinlääkärillä ravata, kun ei tämmösiä pidempiä rauhotusaikoja saa samalle illalle tai ees parin päivän sisään! Ja lasku on aina sen satasen luokkaa kuitenkin, vaikka se vaan ihan nopeesti tsekkaa ja määrää antibioottitipat. 🙁 Siksi tänään toivoinkin, etenkin kun sää oli aika karmea!, että saisin hätäavuksi ne antibiootit apteekkiin, kun kuitenkin selkeesti silmä näytti samalta kuin viimeks. Mut näköjään meni sit kuitenkin ohi itekseen. No, onpahan tuolla jääkaapissa ne nyt varalla!

   Mutta just kun tommosia ilmaantuu myöhään illalla tai seur. aamuna, niin aina pitää jahkailla, ärsyttävää!

 6. Anonymous says: Vastaa

  Reiska vaan trollaa sua 😉

  1. No se silmä ei kyl miltään trollilta oo koskaan näyttäny. 😀

 7. Miten voi olla nii liikkiksen näkönen? *aaaaaw* Hyvä et Reiska voi paremmin 🙂

  1. Joo, aika helpotus, ettei tarvinnut ainakaan sitä kauluria enää nyt laittaa…Odotan kyllä silti ”innolla” tarkempaa tutkimusta, jos vaikka nyt sais jotain syytä tälle oireilulle. Aiemmin silmät reistaili paljon harvemmin, nyt on ollu niin usein ongelmia, etten enää kestä.

 8. Anonymous says: Vastaa

  En ole asiantuntija, mutta onkohan rotukissoilla/rotukoirilla enemmän vaivoja kuin normi versioilla?

  1. Jos ”normi versioilla” tarkoitat sekarotuisia, niin eiköhän tosiaan näin oo. Rotueläimille usein puskee päälle nää rodun omat sairaudet. Burmilla valitettavasti silmien kanssa on ongelmia.

   Juttelin eilen työkaverin kanssa, jolla on iäkäs sekarotuinen kissa ja kyselin, kuinka monta kertaa ne on käyny eläinlääkärissä. Vastaus oli ”kaksi, ekan kerran kun kissa leikattiin ja tokan kerran poistettiin hammaskiveä.” Jälkeenpäin tosin mietin, että eikö ne lainkaan rokota kissaa! Mutta joo, epistä.

Vastaa