Hyi minua!

No niin. Blogitunnustukseni tomaattien pöllimisestä on herättänyt keskustelua ja kauhistelua laajemminkin. Sen sijaan, että selittelisin tässä nyt jotain säälittävää ”en osta (eli varasta) tomaatteja kovin montaa kerralla enkä läheskään joka kauppareissulla” (mikä on siis ihan totta), pistän tämän homman vielä kamalammaksi kertomalla hieman lisää tuhmasta itsestäni.

Minullahan ei siis ole minkäänlaista omaatuntoa. Toistan: ei minkäänlaista. Jos esim. saan kassalla liikaa rahaa takaisin, en todellakaan huomauta asiasta, vaan työnnän rahat tyytyväisenä lompakkooni. Kerran kauppareissulla huomasin vasta parkkipaikalla, että ostoskärryyni oli vahingossa jäänyt Lumenen valokynä, jota en siis ollut maksanut. En todellakaan mennyt sitä enää maksamaankaan, vaan suorastaan riemuitsin ilmaisesta kosmetiikasta. Töissä Amicassa en noudata (etenkään lettujen) kohdalla ”1 per henkilö!” -määräystä, vaan otan reteesti ainakin kaksi, kun ovat niin hyviä. Kamalaa varastamista on tämäkin, mutta ihan vielä ei Amica ole kaatunut. Ja kun vuosi sitten haimme korvauksia vakuutusyhtiöltä kotiimme murtautumisen takia, en tykännyt yhtään, kun mies ei suostunut laittamaan mitään ylimääräistä varastetut tavarat -listalle. Olen useasti tämän jälkeen kuullut muiltakin tahoilta, että olimme hulluja, ”kaikkihan kusettavat vakuutusyhtiöitä!” Niin olisin kyllä kusettanut minäkin, ja ihan suurella tyytyväisyydellä. Ja mitä tulee sitten kaikkeen muuhun väärään, kokeissa lunttaamiseen jne…juu, tottakai!

Kyse ei ole siitä, etteikö minulla olisi varaa ostaa suomitomaatteja suomihinnalla. Olen kai vaan saanut ihan vääränlaisen kasvatuksen ja minusta on tullut tällainen hirviö. Tai sitten elämäni on niin kamalan tylsää, että saan kiksejä tällaisesta erittäin tuomittavasta toiminnastani? Tiedä häntä. Voin silti vakuuttaa, että tämä on oikeasti aika pientä. Noin niinkuin suuremmassa mittakaavassa tarkasteltuna. Ja vastapainoksi annan rahaa eläinsuojeluun. Ja valitan lastenvaunuista rappukäytävässä. Nekin muuten törkeästi rikkovat lakia. :((

P.S. Omasta mielestäni olen ihan tarpeeksi kiltti ja normaali. Ei kai yhdeltä ihmiseltä voi liikoja vaatia tässä maailmassa??

P.P.S. Huomasin menettäneeni muutaman lukijan tämän postauksen jälkeen. Ehkä tämä toimii oivana rangaistuksena? :'(

35 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  en muuten ota kantaa tuohon kun sillä että kaikki se mitä ihmiset kantaa kassan ohi maksamatta maksetaan ihan niinä kaikkina muina tuotteina mitä ostetaan, eli kyllä ne kauppiaat omansa pois ottaa kuitenkin, eli mitä enemmän varastetaan sitä enemmän pitkässä juoksussa hinnatkin nousee.

  1. nea says: Vastaa

   Mä olen KERRAN tahtomattani luntannut ala-asteen mantsan kokeessa,kun mun paperista ilmeisesti luntannut vierustoveri ilmoitti mulle oikeat baltian maat kysymättä 😀 Mutta yläasteella sitten pyöritinkin kolmea poikaa yhtäaikaa mitään tunnontuskia tuntematta ;D

  2. Näinhän se Ruu varmasti onkin. 🙁 Mutta tunnustan VAIN tuon yhden valokynän! 😀

   Soo soo Nea!

 2. Niina says: Vastaa

  No jos mietitään myös sitä, miten paljon työpaikoilta lähtee kyniä yms muita tarvikkeita niin voi voi, jos jokusen tomaatin kaupasta mukaansa ottaa. Suuremmassa mittakaavassa kun ajatellaan, niin minusta moralisointi on aivan turhaa. Ja mitä tuohon vakuutusyhtiö asiaan tulee, niin KYLLÄ olen kusettanut. Muun muassa silloin, kun mökiltä meni sähköt ja koko pakastimen sisältö meni roskiin. Mutta olen kyllä joskus tunnontuskissani sanonut kassalla, että et ottanut tuosta maksua, mutta olen ollut myös hiljaa.

  Vihaatko mua nyt, kun tein postauksen aiheesta? 😀 En sentään laittanut sun nimeä siihen, haha. Ajattelin, että ilmoittaudut sitten vapaaehtoisesti, jos siltä tuntuu. 😉

  1. Haha, en vihaa! 😀 Eikä tää postaus ihan siitä varsinaisesti lähtenytkään, olen kuullut tästä nyt vähän jokapuolelta taas. 😀 Onneksi myös positiivisessa mielessä! 😀 Ja sun postaus oli hyvä.

  2. Niina says: Vastaa

   Tää sun oli niin paljon parempi, että näytin tämän miehellekin. Ehkä hän innostuu tomaattien varastamisesta tämän hysteriatuokion jälkeen. 😀

  3. 😀 !

 3. Tää oli huikein postaus aikoihin. :I Oot mun idoli. Mä olen sitä sorttia, joka kauhistuu kun muut ostavat väärällä hinnalla tomaatteja tai kurkkuja, haha. Oma mieskin tekee sitä, että ostaa suomalaista kurkkua ulkomaalaisen hinnalla jne., ja oma veljeni, mutta minuun se ei jostain syystä ole tarttunut. Tavallaan olen sulle vähän kateellinen. :I Hieno nainen olet. <3

  PS. Koska tulee lisää Reiska-aiheisia postauksia? :I t. Kissafani-84

  1. … paitsi että hei, on mullakin yksi juttu jaettavana! Hyi, en oo ylpeä tästä, mutta ollessani muutama vuosi takaperin töissä eräässä nimeltämainitsemattomassa videovuokraamossa saatoin sulkemisen yhteydessä yksin liikkeessä ollessani lappoa säkillisen irtokarkkeja mukaani ja häipyä maksamatta, eehhehhee. Kun makeanhimo iskee, se vain iskee. No can do. :I

  2. En ookaan aiemmin kuullut olevani kenenkään idoli! 😀 …ja ehkä ihan ansaitusti…

   Toi irtokarkkijuttu oli kyl hei aika paha! >:( Syytämme siis sinua, jos ja kun niiden hinnat nousee. Oisin kyl varmasti tehny noin itsekin ja painaisin yli 100 kg.

   Ja Reiska-postaus on tulossa! Ehkä jo tänään!

 4. Mä en sano mitään, jos saan liikaa rahaa takaisin, vaan virnistän vaan kun viimeistä päivää ja näen dollarin kuvia silmissä. Esim kun oltiin kaverin kanssa puolassa ja maksoin taksireissun, maksoin jollain isolla setelillä ja sain kolminkertaisesti takaisin. Sinänsä hävetti, koska taksikuski oli niin symppis, kun varotti meitä tyttöjä, että puola on vaarallinen paikka. Ja joskus mullakin on jäännyt tavaraa ostoskärryyn, useimmiten tosiaan on kyse kardemummapötköstä, että hirveesti kotiinpäin siitä ei oo tullut.

  Tosin kokeissa en koskaan uskaltanut huijata, sen jälkeen kun kerran yhdessä matikankokeessa olin tehny kokeeni valmiiksi ja katsoin, onko kaverit valmiita jotta voitaisiin lähteä kimpassa veke. Matikanmaikka tuli sanoo mulle, että huijasin kokeessa, ja sanoi, että jos mulla on liian hyvä tulos, niin oon huijannut. Tämä muuten suututti ihan vitusti, sillä mä olin vaa hyvä matikassa 🙁

  1. Ai kyl tääl vaan on kirjotettu vastauksia käteen, suoraan vastauspaperiin jne. 😀 Tosin, aina on kysytty jotain ihan muuta, joten turhaan meni nekin. (Ja mä en muuten opiskele tällä hetkellä!)

  2. :DDD olispa mullakin ollut noin paljon munaa ku sulla!

 5. Jennipenni says: Vastaa

  Tunnustin aijemmin ostavani kalliimpia omenoita halvempien hinnoilla. Se herättää myös joissakin tutuissa ihmetystä ja saa aikaan kauhistelua. Kun myös totesin, että olisi pitänyt matikankokeessa tajuta ottaa kännykkään kuvia kaavoista, sanoi eräs tuttuni että ”sehän on huijaamista”. Ihan sama, kunhan pääsee kokeen läpi 😀 Monessa muussa paikassa tuskin edes saa laskea puhelimella kokeessa…

  1. Höh, missä muka saa laskea puhelimella kokeessa? 😀 Mä haluan sinne!

 6. Itse en pysty esim. kaupassa ostamaan vaikka niitä suomalaisia tomaatteja ulkomaisen hinnalla, mutta jos sattuu että saan vaikka rahaa enempi takaisin kuin olisi pitänyt, niin siitä en mene sanomaan mitään.
  Ja muutaman kerran kun olen töissä käynyt syömässä, niin kassatäti on joskus naputtanut opiskelijahinnan koneeseen, vaikken ole enää muutamaan kuukauteen ollut opiskelija (tämä täti kun on lähes aina kassalla, niin hän ei aina muista etten ole enää opiskelija :D). Tällöin olen tyytyväisenä vain kortilla maksanut, enkä ole mitään sanonut (2,43e vs. 5,20e työmarkkinatuella kumman ottaisin, hmmm… ;D).
  Mutta menneellä viikolla kävin joka päivä syömässä, niin valitettavasti muisti joka kerran henkilökunta-hinnan laittaa :p.

  1. Joo hullu on se, joka tollasesta valittais!

 7. Ei toi mun mielest kauheeta oo xD Ite en kyl uskalla pöllii mtn ku pelkään et jään kii mut sit uskallan jos on aika varmaa ettei voi jäädää kii. Esim. hankin opiskelijakortin vaikken opiskele.Tiesin syksyl ku koulut alko et lopetan sen heti mut pysyin siel vähän aikaa sen takii et ehtisin hankkii opiskelijakortin. Nyt saan sit filmtownis leffan vuokrattuu eurol ja junal pääsee opiskelija hinnal. Emmä nyt tiiä onks toi mtn huijausta kosk mul on voimas oleva lukuvuositarra siin 😀
  Ennen kyl uskalsin ja menin junallaki ain ilman lippuu.

  1. No kai se on oikeesti huijausta, mutta who cares. 😀 Noin just pitääkin tehdä.

 8. viv says: Vastaa

  Hyi sinua! Mutta hyi minua, viimekesän ollessa työttömänä huijasin Kelaa, että olin koko ajan eli 2kk suomessa vaikka huitelin 3viikkoa ulkomailla. Siis LOMALLA!!!! Koska työtön saa olla täydellä rahallisella tuella vaan viikon lomalla/vuosi tai jotain vastaavaa.

  1. Voi että mua ärsytti opiskelijana noi Kelatukijutut. Se oli nimenomaan parasta siinä, kun valmistui, ei tarvinu enää miettiä työtunteja ja tukien hakemista ja mahdollista palauttamista. Lopetin tuen varmuuden vuoksi muutama kuukausi ennen kun lopetin opiskelut, kun en jaksanut saati osannut laskea miten noi oikeen menee. Ja sithän tietty just nousi toi määrä, et miten paljon sai tienata.

 9. ami says: Vastaa

  Hahhahhah, tällä postauksella saisit mut monta kertaa uudestaan lukijaksi! 😀 Parasta.

  1. 😀

 10. No ei hyvänen aika! Jos joku oikeasti lähtee sun lukijoista sen takia pois, että ”varastat” tomaatteja, niin ehkä niiden ei edes sitten kannata olla sun lukijoita. 😀 C’mon, tuskin blogeja luetaan sen takia, tai jätetään lukematta, mitä ihminen sattuu tekemäään ruokakaupassa… 😀 Ihan naurettavaa.

  1. Nooo, kaikkia ei voi miellyttää. 😀 Mutta enpä tosiaan siihen nyt varsinaisesti pyrikään. 😀

 11. Heh, ihanaa, et muutkin on kamalia ihmisiä. Tai emmä tiedä, uskallanko enää tehdä mitään tollasia, mutta oon ajatuksissa mukana xD En tod. sano, jos saan liikaa rahasta takaisin! Ainakin meillä näkee kassasta, paljonko annetaan takas asiakkaalle, niin jos ei osaa tollasta kattoo, niin oma moka 😀

  Viimeisimpänä tässä muistan, että ostin kerran 10 postimerkkiä + muuta, niin multa veloitettiin vian 1 postimerkki. Wohou xD Ja sit joulunalla ostin paikallisesta romumarketista vaik mitä, niin osaa ostoksista ei veloitettu. Siis säästö se on pienikin säästö!

  1. Multakin viimeks Postissa unohdettiin velottaa pakettikuoren hinta! Tosin tajusin sen vasta kotona.

 12. Sonja says: Vastaa

  Nämä postaukset on ihan parhaita, lisää näitä. 😀

  1. Nooooh. 😀

 13. Anonymous says: Vastaa

  Tajuatko varastavasi?

  1. Suosittelen lukemaan tekstin uudelleen.

 14. Anonymous says: Vastaa

  Varastamistahan se on, kun punnitsee väärän tuotteen hinnalla ja lisää punnituksen jälkeen vielä pussiin lisää tuotteita…

  1. No eikö tässä postauksessa se aika selvästi myös mainita? 😀

 15. Jösses says: Vastaa

  Ihanaa, kun Suomi on täynnä näitä ”hihii, muut saa maksaa munkin ostokset” / ”kaikkihan varastaa ja huijaa” -ihmisiä. Jos varastaminen tapahtuisikin oman perheen omistuksessa olevasta kaupasta tai yrittäjänä toimivan ystävän puodista, niin johan muuttuisi ääni kellossa. Varastaminen ja huijaaminen on ok tasan niin kauan, kun siitä ei joudu itse edesvastuuseen. Toivon, että saat joskus edes hippasen järkeä sinne onttona kumisevaan päähäsi.

  1. Ei kai ny täynnä sentäs…

Vastaa