Pastillia poskeen

Olen rakastunut Apteekkarin pastilleihin, joita luonnollisestikin myydään apteekissa. Noin 2 euron hintainen rasia tuo naposteltavaa riemua ihan riittävästi ja mikä parasta, pastillit eivät sisällä sokeria. Yritän kuitenkin rajoittaa näiden syömistä etenkin töissä, sillä huomaamatta näitä livahtaa suuhun useampikin…Salmiakki on parasta, mansikka sen jälkeen. Piparminttupastillit ovat mulle ehkä vähän liian väkeviä, joten annoin rasian eteenpäin.

Mun laukusta pitää kyllä aina löytyä ainakin yksi pastillirasia, ja Xylitol on plussaa. Mites teillä? Mitkä on parhaita vai käytättekö edes? Ja olenko ainoa, jolla aina silloin tällöin nämä rasiat aukeavat laukussa ja…no, tiedätte kai loput…?

20 Comment

 1. Epe says: Vastaa

  Joo, pastillirasioiden aukeaminen on oikein mukava juttu – varsinkin jos kyseessä on miltei pohjattomalta tuntuva rinkka tai ihan vaan vaikka koulureppu… 😀 Miulla on aina laukussa kurkkupastilleja, satunnaisesti vihreitä Sisuja ja kiitos viisaudenhampaan poiston ja purkan kanssa varomisen xylitol-pastilleja. Ne uudet läkerolin Sweet berry-pastillit on vaan niiiiin älyttömän hyviä (aivan kuin kuningatarjätskiä!) joten niitä tulee syötyä paljon, mutta laksatiiviset vaikutukset ovatkin sitten tarinan seuraava luku… 😀 Niitä voisi siis olla jonain muuna kuin xylitol-versiona, jotta voisi ihan rauhassa niitä napsia 😀

  1. Mulla on Läkerolin Dents-pastilleja usein kans, tälläkin hetkellä Sweetmint-makuisia. Ne vaan kyllä jossain vaiheessa kaatua kupsahtaa ympäri laukkua, pitäis olla parempi sulkumekanismi noissa rasioissa. 🙁

 2. Jennipenni says: Vastaa

  Läkerol Dentsia vedetään täälläkin, pitääkin kokeilla tuota uutta makua! Toviottavasti ei tuu vedettyä liikaa 😀

 3. Nina says: Vastaa

  En käytä näitäkään. Oon ihan boring 🙁 Tai no joskus ostin aina Läkeroleja mutta sitten kerran joku niistä mauista alkoi ällöttää ja innostus hiipui siihen. Ehkä pitäisi vain uskoa etten ole karkki-ihmisiä?

  1. En mäkään tykkää niistä Läkerolin ”karkin makuisista”, mutta tommoset raikkaat on ihan jees.

  2. Nina says: Vastaa

   Totta. Paitsi se kamala Mynthonin supertuju! Hui!

  3. Nina says: Vastaa

   Sulle on muuten kysymys/kommentti siellä mun Nyki-postauksessa 🙂

  4. Ääk!

 4. Sisua ja Läkerolia aina kassissa, yleensä pari rasiaa ja sitten rasiallisen verran niitä irtokappaleita kassinpohjalla…Välillä kynää tai huulipuikkoa kaivellessa saa näppeihinsä sisuja.Joskus niitä irtokipaleita on pikkutavaroissa kiinnikin… Aiemmin tykkäsin Leijonista, niistä sokeripintaisista, mutta saatanat sotkivat kassinpohjan ja pikkukamat karatessaan boxistansa, hylkäsin kyseiset herkkupastillit.

  1. Sama täällä, etenkin matkakorttiin jäävät hyvin kii. 😀 ja tasan samat kokemukset sokeri-Leijonista! 😀

 5. Nova says: Vastaa

  Joskus tulee syötyä Läkeroleja ja tuli tosta mieleen sekin kun töissä ollessa mulle tuli tavaksi mussuttaa työn lomassa joitakin Lidlistä ostettuja sokerittomia pastilleja. Niissä ja Läkeroleissa on tosiaankin vaan se ikävä laksatiivinen puoli ja se on ikävää, kuka nyt vaan muutaman pastillin päivässä nappasis naamariinsa… =D

  1. Heh, joo, näihin jää turhankin helposti koukkuun…

 6. Niina says: Vastaa

  Mä en syö melkein ikinä pastilleja..en edes muista milloin viimeksi. 😀 Mulla on varmaan liikaa huonoja kokemuksia niistä laksatiivisista sivuoireista, joita pastillien popsiminen aiheuttaa. Varmaan parhaimmat pastillit ikinä ovat salmiakki-Sisut. Lopetin niiden syömisen, kun olin matkalla kotiin töistä ja vetäisin pastillin henkeen ja meinasin tukehtua. Ei kiva. Neljänkympin vauhdissa ainakaan. Pääsin jotenkin kotiin pastilli henkitorvessa ja kotona sitten operoin sen pois. Ahneella VOI olla paskanen loppu. 😀

  1. Auts!!! Miten sä OPEROIT sen pois? 😀

  2. Niina says: Vastaa

   Sormia tungin ahkerasti kurkkuun, niin kyllä se sitten sieltä tuli. 😀 Harmi, ettei itselleen pysty tekemään Heimlichin otetta. En ole varmaan koskaan elämäni aikana luullut, että nyt kuolen kuin tuolloin. Näin jälkikäteen tietty naurattaa, ”joo, Niina söi Sisuja ja tukehtui”, mutta ei se tuolloin naurattanut. Jännää. 😀

  3. Itse meinasin viime viikolla tukehtua työruokalassa MELONINPALASEEN. Sehän on pelkkää VETTÄ. Selvisin, mutta kurkku tuli kipeäksi monen päivän ajaksi. 🙁

 7. Sara says: Vastaa

  Ihanan suloiset paketit! Sisältääköhän nää paljon makeutusaineita? Muiden tavoin en niin välitä niistä laksatiivihommista 🙂

  1. Laksatiivisista vaikutuksista ainakin rasiassa varoitellaan… 😀 Maltitolisiirappi ja ksylitoli!

 8. Ootko syöny niitä keltaisessa pussissa olevia apteekkarin salmiakkeja? hitto ne on hyviä, omnomnom. Harmi, ettei meillä oo näitä myynnissä, kiinnostais. Muistelisin, et pitää tilata joku 20 laatikkoo kerralla, etten oo itelleni tilannu sit… Vois ostaa, jos jossain muualla joskus tulis vastaan.

  Läkerolin sweet mint -pastilleja saa täällä Amarillosta. Siis lähtiessä semmosen pikkupussin. Ne on kyllä hyviä! Tykkään noiden koostumuksesta, eka tuntuu purkalta, niin lähtee hampaankolosta ruokaa ja sit se jo sulaakin suuhun. Purkkaa kun en tykkää jauhaa. Tosin en oo ostanu noita itelleni, kun tiiän, et ne leviää laukun pohjalle 😀

  1. Hmm…ehkä? Onko ne sellasia jauhemaisia?

   Joo, niiden Läkerolien koostumus on kyllä kiva, tykkään kans. 🙂

Vastaa