Ihan älytöntä

Hiphei. 22. huhtikuuta FOX-kanavalla alkoi erittäin kiinnostava jenkkisarja The Walking Dead (imdb 8.7). Kiitos kuuluu Petrille, joka tämän mulle ystävällisesti tajusi nauhoittaa ja josta katsoimme yhdessä ekan jakson. Jenkeissähän tämä alkoi jo vuonna 2010, mutta oli mulle kyllä täysin tuntematon. Suoraan Wikipediasta kuvausta: Sarjassa joukko ihmisiä on selvinnyt zombiepidemialta ja yrittää löytää turvapaikkaa zombien valtaamasta Amerikasta. Vaikka ensimmäinen jakso alkoi hieman tylsästi, haluan katsoa tätä jatkossakin. PAITSI ETTÄ…

Hemmetti että pelkään öisin yksin kotona. Olen viimeiset 8 vuotta enimmäkseen nukkunut yöt turvallisesti poikaystävän vieressä (seinän vieressä tottakai, joten jos joku tulee makuuhuoneen ovesta niin poikaystävä on se, joka todennäköisesti kuolee ensimmäisenä ja minä ehdin ehkä pakoon) ja ihan unohdin, että en uskalla nukkua öitä yksin. Erityisesti tällä hetkellä kun Reiska on Petrin luona jonkun aikaa, en enää voi laittaa mitään pieniä ääniä Reiskan syyksi vaan säikyn ihan tasan kaikkea. Tässä muuten syy, miksi en IKINÄ KOSKAAN voi muuttaa mihinkään isoon omakotitaloon. Tulisin hulluksi. Kerrostaloasunto, vähänlaisesti neliöitä, on ainoa mahdollinen vaihtoehto mun kohdalla. Paitsi tällä hetkellä sekin on kauhistus.

Kun olin ala-asteella, jouduin jonkin aikaa olemaan kotona yksin koulupäivien jälkeen. Muistan vieläkin yhden talvisen superkylmän päivän kun isoveli pelasti mut meidän talomme takapihalta seisomasta kun en uskaltanut olla yksin kotona. Tämän tapahtuman jälkeen minut pistettiinkin naapuriin kaverin mummolle iltapäiviksi. Enää en pelkää päivisin yksin, öisin vaan. Mutta NYT olen aikuinen ja mun PITÄISI pystyä viettämään yötkin yksin kotona pelkäämättä hulluna koko ajan. No niin varmaan joo. Kun lopulta saan unta, näen hirveitä painajaisia. Jos olen hereillä, kuuntelen liian tarkkaan kaikkia mahdollisia kämpän ääniä.

En varsinaisesti pelkää mitään tiettyä, murtovarkaita tai mörköjä tai mitään sellaista, vaan lähinnä omaa mielikuvitustani. Etenkin tällä hetkellä epäilen, että saatan oikeasti alkaa näkemään jotain näkyjä tai muuten vaan sekoilemaan. Joten miten ihmeessä muka pystyisin katsomaan jotain pelottavaa zombie-sarjaa??? En todellakaan mitenkään. Taidan kuitenkin haluta sen Reiskan pian takas luokseni metelöimään!

Löytyykö muita yhtä vainoharhaisia? Miten hyvin tai huonosti nukutte yksin öisin?

68 Comment

 1. Tää on ehkä joku eron jälkeinen reaktio, koska mulle tuli ihan sama juttu pitkän parisuhteen päätyttyä. Siis vielä silloin suhteessa ollessa ei ollut ongelmaa nukkua yksin – päinvastoin, se oli välillä ihan kivaakin omaa aikaa! Mutta sit kun tuli ero, pelkäsin yöllä ja näin kaameita painajaisia mm. talo palaa, murtomies hyökkää pimeästä jne. Lähinnä pelotti se, että nyt mua ei suojellut kukaan, jouduin pärjäämään yksin. No ei tuota muistaakseni kauhean kauaa kestänyt, mutta ne pimeät yksinäiset yöt tuntui silloin kovin pitkiltä 🙁

  1. Lohduttavaa tietää. :/ Tosin mulla tätä pelkohistoriaa löytyy tän osalta… 😀

 2. Merja says: Vastaa

  Walking Dead on kyllä loistava sarja, oon katsonu sen jenkkitahtiin ja nyt ootan jo innolla kolmatta tuotantokautta joka alkaa joskus. Suosittelen kyllä katsomaan jos vaan peloiltasi pystyt. Ja mun mielestä yksinolopelko on ihan ymmärrettävää, toisin ku mun pelko vaaleanpunaisiin pupuihin.

  1. Heh heh, vaaleanpunaisten pupujen pelko kuulostaa kuitenkin hieman helpommalta! 😀

   Joo tarkoitus olisi jossain vaiheessa jatkaa katsomista.

 3. LauraL says: Vastaa

  Kerkesin jo katteleen dvd:ltä ton Walking deadin ekan kauden, ihan jees, kannattaa kattoa, ei ehkä yksin kuitenkaan.

  Kyllä mulla ainakin mielikuvitus laukkaa vilkkaana jos yksin pitäis nukkua, mutta yritän järkeistää asiat ittelleni, ja nukahtaa. Tai jätän musiikin hiljaselle tai valot palaan johonkin.

  1. Pilkkopimeessä kämpässä en uskaltais yksin nukkua lainkaan! 😀 Reiskan aikana tosin ei pelottanu niin paljon…pitää siis saada se äkkiä takas mun luo.

 4. Mä olen itse niin Zombie etten jaksa katsoa niitä filmiltä.

  Ootko kokeillu unen saantia helpottavia troppeja tai luontaistuotteita?
  Eli siis ootko rauhottavia aatellu?? =)

  1. No en ole kokeillut, kun en oikein ”usko” tuollaisiin. Ja siis saan kuitenkin nukuttua ihan riittävästi, eli ei sikäli ongelmaa.

  2. Hyvä jos nukut riittämiin kuitenki.
   Ei troppeja kannata ottaakaan jollei pätevää syytä.
   Luontaistuotteista ei tosin saa ku närästystä.

  3. En ehkä nuku tarpeeksi, mutta toistaiseksi en ole ollut mitenkään väsynytkään…

 5. Mulla oli sama juttu ku erosin exästä (ja mäki nukuin aina seinän vierellä,koska just samasta syystä kun sinäkin :D) Vaikka ei nyt oltu niin kauan yhdessä, niin kuitenkin oli vaikeaa tottua yksin nukkumiseen – nykyään teen näin: Laitan sohva tyynyt extrapeiton alle, jotta se näyttää siltä, kun siinä nukkuisi joku = mahdollinen tunkeutuja hyökkää sohvatyynyjen kimppuun ja mä (ehkä) pääsen pakoon. Ei, mulla ei ole yhtään vilkasta mielikuvitusta.

  Onneksi tosiaan nukun nykyään aika sikeesti, eli en (yleensä) herää outoihin ääniin. Paitsi saan sydärit ku perjantain sanomalehti tippuu postiluukusta. Ja kuolen vähän kun huomaan, että olen nukkunut ovi auki (siis ei lukossa.) Mutta kauhuleffat ei kuitenkaan aiheuta mulle mitään paniikkia. Criminal Minds on the other hand…

  (Sori, tuli vähä pitkä kommentti)

  1. Luin tän sun kommentin matkalla töistä Postiin Kampin kohdalla ja repesin ääneen tolle sohvatyynyjutulle. 😀

   Ja mitä ihmettä, Criminal Minds? Sehän ihan lälly. 😀

  2. Haha, sori 😀

   No siis, kelaa nyt sarjamurhaajia on vapaalla vaikka kuinka monta (jenkeissä) ne voi ihan milloin vaan koputtaa mun oveen täällä Örebrossa (tai tunkeutua sisään ja murhata mun sohvatyynyt). Tai sitten tällaiset Breivik tyypit – paljon pelottavampia, kun zombiet. Kummituksia ja zombieta toisaalta ei ole olemassa.

   Muuten tuli mieleen zombiesta, Örebrossa (tai jossain täällä Ruotsissa) on Zombie apocalypse: survival training kurssi. Älä kysy miksi tiedän tästä 😀

   Ja mä taidan muuten olla ainoa, jonka mielestä olen nähnyt tuon sarjan jo ennen – se on kun toooodella pitkä zombieleffa. Samat roolit, samat kohtaukset, same shit almost same name. Eli en tykännyt 🙁

  3. Mohn says: Vastaa

   No hui!! Minä en uskaltaisi olla niiden sohvatyynyjen kanssa koska mielikuvittelisin, että siinä makaakin joku!! 8-|

  4. Marianne: Haha, voi ei. Haluun tolle kurssille. Heti. 😀

   En mäkään uskaltais kyllä olla niiden tyynyjen kanssa, kamala möykky! 😀

  5. Puf says: Vastaa

   Voi ei nauroin kans ääneen ensinnäkin tätä postausta ja nyt tuota sohvatyyny-kommenttia :DD Mun täytyy kans kattoa yksin ollessa melkein aina sängyn alle ettei siellä oo kuolleita pikkutyttöjä tai muuta ylimääräistä, mutta noin muuten pystyn vielä nukkumaan oikein hyvin. Ja nukun itekki mieluiten seinän vieressä, tuo muuten saattaa johtua just siitä että koen miehen pystyvän puolustamaan mua ennen ku tappaja iskee. Tosin en oikeen usko näihin luonnollisiin murhaajiin vaan mun kohdalla se on aina joku ring-tyttö tai vastaava.
   Walking Deadista on vaan jääny semmonen ajatusleikki päälle että mietin zombiepidemiaa nykyään ihan koko ajan. Katselen kaupungilla taloja sillä silmällä että voisiko niihin linnoittautua jos zombit hyökkäis ja mistä saisin ruokaa yms. Ja aina ku katon ikkunasta ulos mietin väkisinki että onkohan epidemia jo alkanut mutten vaan tiedä siitä vielä, ja sitte mun pitää tarkastella ohikulkijoita sen varalta että ne alkaa käyttäytyä oudosti. Säikähdin ihan hirveästi ku yks ohikulkija kerran laahasi zombimaisesti tuosta ikkunan ohi, mutta sillä oliki vaan joku jalkavaiva 😀

  6. Okei, mun täytyy siis VAKAVASTI harkita, jatkanko tän sarjan seuraamista. 😀

 6. Niina says: Vastaa

  Toi on aivan törkeän hyvä sarja! Olen katsonut kaksi tuotantokautta ja kolmatta odotan alkavaksi. En yleensä innostu mistään ohjelmista näin paljon. 😀

  Olen ite pelännyt pienestä pitäen pimeää ja omistan muutenkin ylivilkkaan mielikuvituksen. Jos olen esimerkiksi ollut öitä yksin (siis aikuisena huom) vanhempieni omakotitalossa, niin puolet yöstä on mennyt siihen, että olen ”kuullut” tyylin jonkun olevan ovella tai muuta. Ja meikäläinenkin nukkuu aina seinän vieressä ja mies sängyn ulkoreunalla, jos joku murhaaja tulee yöllä, niin mies saa sitten kuolla ja minä pääsen pakoon. 😀 Nyt majailen anoppilassa ja täällä elelen kahdessa kerroksessa. Siis kahdessa. Onneksi täällä on sentään kaksi koiraa turvana, muuten en voisi olla yksin iltaisin ollenkaan.

  1. Joo eläimistä on tossa hyötyä. Paitsi sillonku kissat tekee sitä ihmeellistä jähmettymistuijottamisjuttua niin tulee kyl tosi kamala fiilis. 😀

  2. Niina says: Vastaa

   Pitää muuten lisätä tähän vielä se, että viime yönä sain kaksi kertaa melkein sydänkohtauksen, kun avasin silmät ja mun vieressä möllötti sellanen helvetin iso toimistotuoli, joka näytti pimeessä ihan ihmiseltä. 😀 Tästä syystä siis aina myöskin poistan kaikki hupparit ja vaatteet ovenkarmeista sun muista, jotka saattaisivat yöllä muistuttaa ihmisiä. Nyt lähinnä mietin, että pitääkö mun roudata tää tuoli käytävälle yöksi, että voin nukkua rauhassa…

  3. Siis tää on niin mahtavaa! En tosiaankaan ole ainut, näistä kommenteista päätellen! 😀 😀 😀

  4. Niina says: Vastaa

   Joo et todellakaan. Melkein kehtaisin sanoa, että olen huomattavasti neuroottisempi tapaus kuin sä. 😀

  5. Puf says: Vastaa

   Hyi se oli hirveetä ku meän kissa jähmetty just aina pitkiksi ajoiksi ja tuijotti seinään, tai sitte sen katse laahas ympäri huonetta (varmaan jotain kärpästä seuras). Ihan paniikissa katoin aina vierestä.

  6. Mä olen siis aivan varma siitä, että kissat näkee jotain mitä me ihmiset ei!

 7. The Walking Dead on ihan älyttömän huikea sarja, ah. Tosin olen ehkä väärä ihminen antamaan mielipidettä, koska oon just niitä tyyppejä jotka fanittaa zombeja ja uskoo ihan tosissaan siihen, että kyllä se epidemia sieltä joskus oikeastikin tulee. Joskin The Walking Dead on silti kyllä ihan genrensä parhaimmistoa. :I Nimim. ”Kakkoskausi katottu, koska tulee lisää?”

  Mäkin kyllä olen melkoisen vainoharhainen, ja yksin nukkuminen on ihan uutta ja outoa. Muistan kun edellisen suhteen jälkeen piti opetella nukkumaan yksin, se oli aika rankkaa. Eikä ollut ees eläimiä joiden syyksi olis voinut rapinat pistää tai mitä olisi voinut halailla öisin kun hirvitti… Kerrostaloyksiöt tai -kaksiot on siinä tapauksessa ehkä se paras vaihtoehto, omakotitalot natisee ja rapisee liikaa. Sit kun semmosissa harvemmin on naapureita jotka pitäis sitä meteliä, hyi!

  Miks Reiska on muualla kylässä? :c

  1. Joo omakotitalot karmaisee! Nykyisessä kämpässä naapurista harvemmin ääniä kuuluu :/ Mutta jotenkin silti turvallisempi olo kerrostaloasunnossa, ihan vieressä kuitenkin joku asuu. 😀

   Tästä Reiska-hommasta on tulossa postausta ihan piakkoin!

 8. Nonnu says: Vastaa

  Hei täällä on toinen vainoharhainen ja mörköjä pelkäävä tyyppi! Mä rakastan kauhuleffoja ja kauhukirjallisuutta ja voin nauttia kumpiakin kunhan vain Isäntä on kotona mun kanssani.

  Isäntä aloittaa ensi viikolla yövuorot (uusi lisäys hänen työvuoroihin, eli täysin uusi tilanne meidän elämään) ja mua hirvittää jo valmiiksi kun joudun nukkumaan täällä yksin. Eli valvomaan.

  Mulla on niin reipas mielikuvitus ja vaikka meillä on koira, hänestä ei kyllä ole mitään apua jos joku murtomies/raiskaaja/kummitus/mörkö/zombie päättää hyökätä tänne. Ja kaiken lisäksi olen alkanut seuraamaan Subilta Aavejahti-nimistä sarjaa (joka on varmaan ihan huuhaata oikeesti, mutta helvetin todentuntuisesti toteutettu), mua pelottaa nyt jo välillä öisin vaikka Isäntä köllii vieressä jos herään yöllä ja alan tottakai automaattisesti lähes masokistin tyyliin ajattelemaan sen sarjan käänteitä. En edes halua ajatella mitä se sitten on kun olen täällä koko yön oikeesti yksin! Ja aina viikon kerrallaan! Mä valvon tai sitten nukun valot päällä. Todennäköisesti valvon.

  1. Joo ei mulle mitään Aavejahteja! Yliluonnollisia juttuja pelkään eniten, hyi en halua ees nyt ajatella, en uskalla laittaa mitään esimerkkiä. 😀

  2. Nonnu says: Vastaa

   Hävettää edes tunnustaa, että oikeasti en pelkää niitä murtomiehiäkään niin paljon kuin kummituksia! 😀 Oikeasti, jos olen täällä yksin, ei mua huoleta että joku murtautuu meille. Mua huolettaa, että jos yöllä herään ja käännän kylkeä, huomaan että joku hahmo seisoo sängyn vieressä tai päädyssä. Ja se hahmo on joku kamala kummitusmörkö. Mua halvaannuttaa jo pelkkä ajatuskin.
   Joo moi, olen kohta 36. Uskoisko ihan heti? 😀

   Voi ei, nyt mä sit annoin sen esimerkin! Mutta nyt on päivä, deletoi toi mun kommentti vaikka iltaan mennessä 😀

  3. Jep, just tuo sama pelko mullakin. Tai siis että nään jotain outoa. Eilen illalla/yöllä nukkumaan mennessäni en löytänyt kännykkääni mistään kun tulin suihkusta ja ehdin jo pelästyä, että…no niin. Anti olla. 😀

  4. Nonnu says: Vastaa

   😀 ymmärrän! Tuossa tilanteessa ainoa järkevä selitys on juurikin se, että kämppään on päässyt joku poltergeisthenkimörkö ja se on vienyt sen luurin. Mitään muuta selitystä ei vaan voi olla! I hear you sister.

   Sä varmaan kohta laitat mut johonkin estoon kun kirjoitan vaan väkisin sulle näitä mun kummituspelkojani, mutta jotenkin tuntuu, että nyt on pakko päästä purkamaan näitä ahdistuksia kun maailmasta löytyi joku toinenkin kenellä on näitä älyttömiä yksin nukkumispelkoja! 😀 Ja huojentavaa huomata muutenkin, että täällähän niitä on yhdellä sun toisella. Mä olen aina luullut, että mä olen ihan sekopää kun pelkään pimeää.
   Niin, yks järkyttävä pelko on kans se, että jos pesen kasvoja illalla kylppärissä ja kun nostan pääni katsoakseni peilistä, mun takana seisoo joku. Tämä sama pelko on ollut niin kauan kuin muistan.

   Ihan pimeetä oikeesti. Pitäiskö mennä johonkin kummitusterapiaan? 😀

  5. Mullon tasan sama pelko peilin kanssa. Tai et peiliin on ilmestynyt jotain tekstiä. Mullon ollut tuo kans niin kauan kun vaan muistan.

  6. Nonnu says: Vastaa

   Onko sulle muuten koskaan sattunut jotain yliluonnollista? Vai onko sun pelot ihan viihdeteollisuuden luomia?

   Itselläni on vähän både och. Älä pelkää, en nyt ala kertomaan tässä kaikkia paranormaaleja kokemuksiani, mutta yhden kerron 😀 Mä olen selkeästi kuin tottelematon kakara, toinen yrittää kieltää ja mä vaan jatkan! Reilua!
   Mun mummo kuoli 6 vuotta sitten ja asuin silloin vielä sinkkuna omassa kaksiossani. Mummo asui eläessään monen sadan kilometrin päässä minusta ja emmekä nähneet enää hänen viimeisinä aikoinaan. Lapsena vietin monet kesät hänen luonaan ja myöhemmin pidimme yhteyttä puhelimitse melkein viikottain.
   Noh, kun mummon kuolemasta oli kulunut muutama viikko, näin melko elävän oloista unta, että mummo oli makuuhuoneessani ja siinä unessa toistelin koko ajan, että ”sä et voi olla täällä, sä olet kuollut”. Mummo istuutui mun sängyn laidalle mun viereen ja otti mua ranteesta kiinni. Tunsin unessani miten jääkylmä käsi hänellä oli ja säpsähdin hereille.
   Mä olin ihan hiestä märkä ja oli tosi spooky olo, vaikka ei mummo siinä unessa mikään zombie ollut eikä mitenkään uhkaava muutenkaan. Vaikka mulla oli kauhea tuskahiki, mun ranne oli aivan jääkylmä siitä kohtaa mistä mummo mua siinä unessa kiinni otti…
   Voin muuten kertoa, että eipä nukuttanut enää sen jälkeen! Painelin olkkariin ja katsoin CNN:n uutiskanavaa ja selasin samalla Avotakkaa. Joskus parin tunnin selaamisen ja katsomisen jälkeen uskalsin palata nukkumaan. Lopun yötä nukuin varmuuden vuoksi valot päällä.

  7. Oudon valoilmiön oon nähnyt (eli ufoja) mutta muuten ei ole sattunut mitään ihmeellisempää. 😀

 9. Aino says: Vastaa

  Mä pelkään kaikkea mahdollista enkä tosiaan halua olla kotona yksin öisin! Vähän nolottaakin, kun sanon aina poikakaverille, että joojoo tottakai meet kavereiden kanssa ulos, mutta sitten kun pitäisi mennä yksin nukkumaan, tekstailen ”mua pelottaa” -viestejä niin kauan että poikaystävä on takaisin kotona. 😀 Lisäksi pakko nukkua aina joku yölamppu päällä, jos nyt satun joskus yön olemaan yksin.

  Oon ollut aina tällainen, parisuhteessa ja sinkkuna. Milloinkohan tää menee ohi vai meneekö ees? Mäkään en muuttaisi ikinä omakotitaloon, kun tää kerrostaloasuntokin on jo näin pelottava! 😀

  1. Haha. 😀 Joo mäkin pidän keittiön pientä valoa päällä öisin, en tod. nuku pimeessä.

   En usko et tää menee kyl koskaan täysin ohi. 🙁

 10. Anonymous says: Vastaa

  Aika huonosti tulee nukuttua ku elukat kolistelee paikkoja. Eiköhä se tästä.

  1. 🙂

 11. Ah, Walking Dead! <3 Oon jääny ihan koukkuun tuohon sarjaan, vaikken normaalisti välitä zombijutuista ollenkaan. Kaks ensimmäistä kautta oon nyt kattonu, osan jaksoista kahteenkin kertaan. Kolmatta kautta (joka alkaa vasta joskus ikuisuuden päästä eli lähempänä joulua) odotellessa saattas katsoa noi kaikki vielä kertaalleen läpi.

  Mikähän siinä muuten on, et yksin katsoessa kaikki on paljon kamalampaa? Tätä oon katellu miehen kanssa yhdessä, eikä oo hirvittäny yhtään, mutta veikkaisin että yksin jos kattoisin niin sätkisin pitkin seiniä. 😀

  Ja nukkumisesta; ei mua yleensä pelota öisin, mutta viime yönä meinas jo hirvittää, siitäkin huolimatta että mies nukkui vieressä. Meidän koira, joka ei normaalisti hauku tai murise KOSKAAN, sai keskellä yötä kamalan hepulin. Se tuijotti makkarin ovea, haukkui ja murisi eikä rauhottunu millään. Hetken aikaa jo ehdin miettiä ties mitä vaihtoehtoja, mutta sit hoksasin että tuo uljas piskinrääpäle pelkäs ovenkahvassa roikkuvaa kaulaliinaa! :’D

  Jahas, taas tällanen megakommentti, hupsis… 😀

  1. Hyi, inhottavaa! Eläimet osaa kyl pelotella. 😀

 12. Myy says: Vastaa

  Ihan loistosarja! Kolmoskautta odotellessa. En kyllä uskaltaisi katsoa, jos joutuisin nukkumaan yksin. Ihan tarpeeksi pelottavaa nukkua yksin ilman mitään jänniä sarjoja tai kirjoja. 😀

  1. No nii-i!

 13. Nina says: Vastaa

  Minä oon ihan pimennossa, en oo kattonu tuota yhtään! Mies kehui just maasta taivaisiin eli pitänee perehtyä. Jos uskallan 😀

  Mullakin kyllä mielikuvitus osaa tarvittaessa laukata. Silloin aikanaan kun tuli Ring-leffa, katsottiin se keskellä päivää isolla kaveriporukalla ja sen jälkeen näinkin varmaan kuukauden ajan sen tytön konttaamassa meidän makkarin lattialla aina kun laitoin illalla silmät kiinni. Hui 😀

  1. Hyi kamala. Katoin Ringin (siis sen jenkkiversion) poikaystävän luona illalla ja sen leffan jälkeen poikaystävä soitti niiden kotipuhelimeen. 😀 SAIN SÄTKYN. Vaikka muuten leffa ei kyl ollu mitenkään kamalan pelottava…

  2. Nina says: Vastaa

   Haha 😀 En tiedä uskaltaisinko edes kattoa niitä alkuperäisiä :/

  3. Nonnu says: Vastaa

   Jenkkiversiot on pelottavampia, ne aasiaversiot oli aika blaa.

  4. Joo näin oon kuullu kans!

  5. Nina says: Vastaa

   Noni Heini, Filkkarin kautta tänään! 😀

   Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset kaikista kauhujutuista, tavallaan ne kiinnostaa, etenkin kaikki yliluonnollinen, mutta samalla kauhistuttaa hullun lailla.

   Mikähän se oli se joku ohjelma jossa jotain nuoria meni yöksi kaiken maailman kummitustaloihin ja niiden piti tehdä siellä vuorotellen tehtäviä, malliin seistä keskellä yötä jossain nurkassa monta tuntia? Se oli nimittäin hyvä! Ja ihan ÄLYTTÖMÄN pelottava, vaikkei koskaan näkyny mitään muuta ku pimeetä 😀

  6. Nonnu says: Vastaa

   Subilta tulevassa Aavejahdissa on vähän sama konsepti, paitsi että ne tyypit siinä viettää yön jossain paranormaalissa paikassa ja yrittää provosoida henkiä esiin huutelemalla niille kaikenmoista.

   Mäkin muistan tuon, olisiko se ollut joku Kauhukerroin tai Shokkikerroin tai joku tämmönen?

  7. Joo mä hetken katsoin joskus jompaa kumpaa…en uskalla tommosia!

 14. ebeth says: Vastaa

  Mä kans katoin tuon ekan jakson kun oli kaverit niin paljo ko. sarjaa kehunu. Mutta se sitten jäiki siihen yhteen jaksoon – seuraavana yönä nimittäin zombit seikkailivat unissani koko yön!
  Nuorempana katoin kaikki kauhuleffat eikä tuntunu missään, mutta nyt 26-vuotiaana en pysty edes kattomaan Paranormal Activityä (tai lähinnä niitä kahta ekaa) yksinäni ilman taukoja. Siispä nykyään leffakavalkaadini koostuu romanttisista komedioista ja draamoista, joissa niissäkin pillitän antaumuksella kaikissa. Onkohan tää nyt merkki sitten siitä kuuluistasta aikuistumisesta??

  1. 😀 Tohon mä en kyllä vielä aio alistua! 😀 Mieluummin sit ne painajaiset!

 15. Nina says: Vastaa

  Jouduinko sensuurin uhriksi vai mihin mun kommentti katos? 😀

  1. Hoh, näköjään. Pari menny roskaposti-lootaan, EKAA KERTAA. Mut nyt näkyy. 🙂

  2. Nina says: Vastaa

   Tästä heränneenä piti mennä tarkistamaan omakin roskaposti, ja olihan sielläkin joku ikivanha kommentti 🙁

  3. Joo mulla ei ainakaan näy mitenkään muuten, että menis roskaposteihin…höh.

 16. Mohn says: Vastaa

  EN ole kauhuleffojen ystävä enkä minkäänlaisten zombiejuttujen. Inhoan niitä. Yök!

  Mielikuvitusta piisaa täälläkin. Ovi menee lukkoon sen jälkeen, kun koiruus on käynyt vikalla iltapissalla. Joskus mun mieleni on todella ilkeä ja inhottava ja mun pää vilisee mielikuvia siitä miten meille murtautuu jotain kamalia ihmisiä jotka alkaa terrorisoida minua ja perhettäni ja tekee kaikkee kamalaa. Saatan jopa saada itseni itkemään ennen kuin saan pakotettua moiset kamaluudet pois mielestäni.

  Pimeään aikaan jos olen viimeinen hereillä ja pitäisi alakerrasta sammuttaa valot ja hipsiä yläkertaan niin helposti kuvittelen selkäni taakse ties mitä ökkömönkiäisiä.

  Mutta pystyn kyllä nukkumaan yksin. Ainakin kotona. Mutta se vierustoverin paikka pitää ehdottomasti olla pedattuna ettei mun tartte säikähdellä ja saada sydäreitä sen takia, että luulen, että siinä makaa joku…

  Kerran meille muuten tuli yöllä joku tuntematon känniääliö sisälle. Olin itse tyttöjen kanssa rimpsalla ja mies oli jättänyt mulle oven lukitsematta, kun se ei ollut varma oliko mulla avain mukana. Se oli yöllä herännyt siihen, että ovi kävi ja ainoa syy miksi se oli lähtenyt tarkistamaan tilannetta oli se, että kello oli niin vähän, että se ihmetteli joko minä muka tulen kotiin. 😉 Ja se olikin ollut joku ihan vieras (iso) mies, joka oli ollut ihan turpakännissä. Eikä se ollut tajunnut lähteä meneen kehoituksista huolimatta ja mies oli joutunut nakkaamaan sen pihalle ja kengät perässä. Jaiks!!

  1. Joo no meillekin tuli murtovaras puoltoistavuotta sitten…tosin ei se kyllä oikeastaan vaikuttanut sen kummemmin. En niinkään murtovarkaita pelkääkään.

   Kaikkea sitä kyllä, hui.

 17. nea says: Vastaa

  Hyvä sarja. Sain kaverilta laittoman kopion, katoin yhen jakson, pidin kuukauden tauon ennen kun uskalsin katsoa toisen, pelotti niin saatanasti. Kolmatta ei kaikki tule kun tosta on jo yli vuosi 😀

  Mä kyllä pelkään just zombeja. 28 päivää myöhemnin leffan zombeille muut nauro kun mä pelkäsin, jatko-osaa katsoessa ITKIN kun se oli niin hirveä… pistää miettimään, miks ihmeessä oon silti nähny nää kaikki..!!??

  1. 😀

 18. Miia says: Vastaa

  Musta eka jakso oli huippu toka semisti tylsähkö. En pelkää mitään – paitsi käärmeitä. Ja nukun parhaiten yksin koska sitten voin vallata koko sängyn jos Mana rötköttää vieressä sitä täytyy varoa ja tilaa on liian vähän..

  Odotan että ikkunasta tulisi vampyyri. 😛

  1. Haha 😀

 19. Täällä vielä yksi neuroottinen liittyy joukkoon!

  Olen lapsesta asti nähnyt hirveitä susiunia ja vielä kun näin puolivahingossa Naarassusi -ohjelman mainoksia ja pätkiä (muistaako kukaan tätä?) niin en paljon viihtynyt yksin kotona. Kouluunkin piti lähteä hyvissä ajoin tai mennä kaverin kautta, ettei vain tarvinnut kuunnella yksin omakotitalon ääniä.

  Jonkinlaista masokistin vikaa minusta taitaa kuitenkin löytyä, sillä rakastan Stephen Kingin kirjoja (ja muitakin kauhu/jännityskirjoja) ja katson mielelläni myös kauhuelokuvia (ei enää leffateatterissa kiitos Salaisuus pinnan alla -leffan eikä myöskään yksin!) vaikkakin skitsoilen sitten varsinkin illalla… Vaikka minua ei ole muuten mielikuvituksen lahjalla paiskattu niin kaikenmaailman kauheuksiin sitä tuntuu riittävän…

  Pitänee katsoa minkälainen tuo sarja on 😉

  1. Mä pelkäsin NIIIIIIIIIIIN paljon kun olin katsomassa tuon Salaisuus pinnan alla, muistan että oli ennakkonäytös. 😀 En myöskään käy katsomassa mitään kauhua leffateatterissa, koska en vaan uskalla, siellä ei voi piiloutua tai pysäyttää leffaa tarvittaessa.

 20. Ei huolta! Et ole ainoa. Jos mies on pois kotoa, nukun auttamatta ainakin vessan valo päällä.
  Jätin kauhuelokuvien katsomisenkin vuosia sitten, koska villi mielikuvitus ei antanut olla rauhassa, varsinkaan yksin kotosalla ollessani.
  Jep, ei ikinä isoa omakotitaloa! =D Olen sanonutkin, että jos voitan lotossa, ostan pienen kodin ja pari isoa vahtikoiraa. 😉

  1. Niinpä. 😀 Iso koti ei tod. oo munkaan unelma.

   Nyt taas kyllä huomasin viime yönä Reiskan rentouttavan vaikutuksen, etenkin kun se nukkui visusti jalkopäässä. <3

 21. Tanja says: Vastaa

  Hyi että minä säikähdin tuota kuvaa!! Minä en pysty katsomaan mitään toimintaleffaa jännittävämpää tai unien menetys on taattu. Joo ja pelkään pimeää :/

  1. Joo toi oli kamala siinä sarjassakin! 😀

Vastaa