Gluteenittomat kikkareet

Hohhoijaa, tää on sit taas sarjassamme Kissaämmä leipoo…

Halusin kokeilla (taas) jotain terveellisempää hyvää ja bongasin sopivasti nimetystä Kiitos Hyvää -blogista ohjeen gluteenittomista, maidottomista ja sokerittomista mustikka-kookos-aamupalakekseistä ja suorastaan villiinnyin nähtyäni kuvat. Reseptin voitte napata halutessanne suoraan täältä. Aamiaiseksi en noita suinkaan tehnyt, vaan illalliseksi. Siis vaikka ovatkin olevinaan terveellisiä keksejä, niin hiilareitahan noissa kuitenkin on saamaristi: kookoshiutaleet, kaurahiutaleet, hunaja…No mutta kuitenkin, ei lisättyä sokeria!

Mutta karu totuus nyt vaan on se, että en mä kyllä koskaan saa mitään näyttämään siltä kuin ohjeessa, tälläkään kertaa. Ihme kikkaroita taas tuli. Heitin noihin rusinoita joukkoon korvaamaan mantelit. Aluksi keksit jäivät tosi löysiksi sisältä ja laitoin uusiks uuniin, mutta eihän se mitään auttanut, pinta vaan meinasi jo vähän palaa. Mutta nää on kyllä tosi päteviä ainakin jos jotain asuntonäyttöjä pidätte, nopeempia tehdä kuin pulla ja vitsi mikä tuoksu!

Ja entäs maku. Oikein jees, ei tarvii välittää liikaa ulkonäöstä ja koostumuksesta (siis löysä). Tein niitä nyt vaan muutaman kappaleen eli reseptin aineet puoliksi, koska olen ainoa kookoksesta tykkäävä tässä huushollissa (Rosa ei ole nyt paikalla). Olen havainnut että kaikessa muka-terveellisessä on yleensä kookosta jossain muodossa, hassua!

Osaatteko te leipoa mitään ei-niin-epäterveellistä? Antakaa vaan reseptejä tänne niin mä teen niistä oman näköiseni version eli jotain ihme kikkareita!

14 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  voi pitäisi koittaa, meillä molemmat tykkää kookoksesta, mutta rusinat on saatanasta 😀

  1. No rusinoita tuo ohje ei alunperin sisältänytkään, mulla ei vaan ollut mitään millä murskata manteleita ja sitäpaitsi tykkään rusinoista. 🙂

  2. Tulevan varalle:on sulla varmaan jonkinlainen muovipussi ja ainakin kenkiä löytyy.Paa mantelit pussukkaan ja korolla päng-päng!Yleensä iso puukkokin tekee hyvää jälkeä..tässäkin tarkoituksessa =)

  3. Joo onhan noita tapoja, en nyt jaksanu alkaa läimimään. 😀

 2. Nina says: Vastaa

  Kyllähän sä varmaan tämän tiesitkin mutta mä en osaa leipoa mitään, en terveellistä enkä epäterveellistä. Mutta kyllä mä noita sun kikkareita söisin! 😀

  1. Joo kyl ne kahvin kanssa ihan hyviltä maistuivat. 🙂

 3. Mä haluan ehdottomasti nähdä, miltä näyttää sun tekemä näkkäri!

  Tässä yks ohje ja mun tekeleet siinä sivussa, voidaan sit vertailla lopputuloksia! 😀

  1. En syö näkkäriä niin en tee. 😛

  2. No hö. Mut hei, tuosta tulee niin kovaa, että niitä voi käyttää vaikka laatoituksena parvekkeen lattialla, ei oo pakko syödä. 😀

  3. Hehheh

 4. Voih, nyt liikutaan heikoilla jäillä. Kun kokkaamisesta on kyse. MUTTA. Ootko jo kokeilla tehdä itse raakasuklaata? Sitä saat syödä niin paljon kuin ikinä haluat. Kun se on superfoodia. Eli superterveellistä. Nuo sun kikkarees näyttää tosi… terveellisiltä 🙂
  -Helena ja Blackie-

  1. En oo, en välitä niin pahasta suklaasta. 🙁 Jos en saa lällymaitosuklaata niin en syö lainkaan. 😛 Vähänkin tumma suklaa on liian tummaa mulle.

 5. essim says: Vastaa

  Siis mitä pirua, toi reseptin tyyppi on varmaan huijannut jotenkin, kun sen piparit on noin… ruskeita. Plus että kookoshan on ihan hirveetä, ja banaania???

  1. Joo samaa mieltä, huijari on oltava.

   Kookos on ihan ookoo ja banaani parasta. 😀

Vastaa