Karvaa on

Jos meidän kämpässä jotain riittää, niin karvoja. Ja hiekkaa. Ja karvoihin sotkeutunutta hiekkaa. Ja nämä kaikki näyttävät ihan tosi kivoilta tummalla parkettilattialla. Voin tässä ja nyt paljastaa, että kun täällä blogissani esiintyy kuvia joissa näkyy asuntomme lattiaa, niin minäpäs olen kylmänviileästi photoshopannut niistä pahimmat karvat ja hiekat pois. Että se sitten tämänkin blogin todellisuudesta, ei ole siis niihin kuviin enää kenelläkään uskomista (jos siis joku erehtyi niin tekemään). Mutta katsokaapa nyt näitä tämän postauksen muokkaamattomia kuvia, ihanaa eikö vain? Ei tällaisia kukaan jaksa tämän enempää katsella.

Ja siis näissä kuvissahan lattia näyttää jopa ihan siedettävältä. Tuolla parketilla sentäs tepsuttelee kaksi hyperaktiivista vaaleaa kissaa ja yksi vaalea, iäkäs (=karvaa totisesti lähtee) koira. Ei tulis oikeen mieleenkään kutsua kotiin vieraita ilman, että lattian ensin imuroi ja mieluiten myös pyyhkii kostealla. Ehkäpä jopa pariin kertaan. Tosin sen jälkeen menee ehkä viiskymmentä sekuntia, niin johan siinä on parit vauhtirundit Arska vetänyt karvat pöllyten ja Rosa pyyhkäissyt kuolat suupielestään. Ja ei, tähän meidän lattian karmeuteen ei vaan totu, koskaan.

Jos jotain tässä elämässä vihaan, niin imuroimista. Tarkoitus oli hommata robotti-imuri, mutta sitten jotenkin päädyimme kuitenkin Dysoniin. Vakuutuin sen hyvyydestä viimeistään sillä hetkellä, kun työkaverini itki katkeria kyyneliä kun ei saanut mieheltään 40-vuotispäivälahjaksi kyseistä imuria. Pakkohan siinä on olla jotain taikaa! Mieluiten ihan älytön määrä karvathuspois-taikaa.

Ja onhan se hyvä imuri, tehokas ja myös pirun kovaääninen. Selkä ei kipeydy kun tällä viuhtoo menemään, sen verran jämäkän otteen varresta saa. Tämähän on kuulemma ihan must-hankinta eläinhuusholliin ja kaippa ihan kaikenlaisiin muihinkin huusholleihin. Eikä tarvii pölypusseja vaihdella! Vähän ällöttävää tosin katsella tuon karvapölyhiekkayms.roskan pyörimistä imurin sisuksissa.

Pojat pelkäävät imuria ja juoksevat samantien minne tahansa lähimpään piiloon nyt vaan ehtivätkin. Tyttö eli Rosa sen sijaan tunkee itsensä imuriin kiinni ja jatkuvasti saa komentaa sitä siirtymään muualle. Sehän tekee imuroimisesta entistä kivempaa. Mikäköhän sitäkin koiraa oikein vaivaa.

Mimmoisen imurin sinä omistat? Löytyykö muita yhtä järkyttävän likaisen lattian omaavia?

P.S. Niin, ja tämä ei sitten ole mikään sponssattu Dyson-mainos. Laitoin kyllä Suomen Sähkötuonnille sähköpostia, jossa anelin heiltä blogini lukijoille arvottavaksi yhtä huippuimuria. En saanut vastausta, eli se oli ilmeisesti erittäin kielteinen. Pahoitteluni, olisi ollut tosi kivaa arpoa supertehokas imuri.

59 Comment

 1. Anna says: Vastaa

  KYLLÄ! Karvaa ja pelletin muruja. Ja vähän lisää karvaa. Valkoista, ruskeaa, mustaa, harmaata, suoraa, haituvaista, kaiken näköistä karvaa. Tuntuu, että joka päivä sais olla imuroimassa, tai pikemminkin joka toinen tunti : D Ollaan mietitty miehen kanssa, pitäiskö ostaa semmonen robotti-imuri. Sit kissat vois matkustella sen päällä… : D

  1. Haha, no tota samaa miettiny iteki. 😀 Luulen, että ainakin Arska vois innostua matkustamaan.

 2. Sonja says: Vastaa

  Meilläkin on tommoinen imuri, tosin sininen. Voitettiin se kerran arvonnasta kun tuo oli just tullut markkinoille. Äiti tykkää imuroida tolla kun sillä on astma ja se on allerginen pölylle, kun tuo ei jotenkin levitä sitä pölyä vaan tosiaan jättää ne sinne sisälle. Ja mä yleensä poistun talosta kun äiti imuroi, en siedä tuota ääntä _ollenkaan_.

  1. Jep. TOSI KOVA ÄÄNI!

 3. joo meillä on tumma laminaatti ja vain yksi pääosin valkonen kissa. jolta lähtee just nyt talvikarvat ilmeisesti koska niitä karvatolloja on ihan tuhottomasti. lisäksi se on ihan älytön ruoalla sotkija ja nyt kun siirryin takas savipohjaseen hiekkaan niin sellanen vaalea kerros sitäkin tossa kylppärin oven edessä(kin, kylppärin tummasta lattiasta puhumattakaan). meillä on kans pölypussiton imuri, joka on kyllä hyvä mutta vaatii säännöllistä putsausta sisältä koska ne filtterit täyttyy vähintään kerran vuodessa niin tukkoon että se vaan simahtaa. ja mun mies ei koskaan tajua että se pölysäiliö pitää myös tyhjätä (se imuroi meillä usein koska itse oon lantiovammanen ja tuun helposti kipeeksi siitä hyvästä). kissa pelkää imuria kuin ruttoa, mutta se onkin sitte ainut asia mitä se pelkää. kaikkea muuta uhkaavaa se menee irokeesi pystyssä päin, pöpi mikä pöpi.

  1. Pöhkö mieheni sai vasta eilen tietää (asuttu kimpassa puol vuotta) että meillä on seittemän tonnin parketti, luuli sitä laminaatiksi. Grrr. Nojoo, eniveis.

   Filtterit? What? Niijoo kai niissä ohjeissa oli jotain perusteellisemmastakin putsauksesta…

 4. Taru says: Vastaa

  Dyson on hankinta listalla, sitten joskus. Olkoon vaikka sitten kuinka kauhea mölytoosa, 4 kissan karvat on vielä kauheempia. Toistaiseksi jytkyttelen tavallisella imurilla, johon olen ostanut zooplussalta Dirt Devil suuttimia. Ne on ihan hyviä ja todella kovaäänisiä kanssa.

  1. Oho, näistä en oo kuullukaa?

  2. Taru says: Vastaa

   Niitä käytetään mattoihin, tyynyihin ja muihin vastaaviin materiaaleihin. Kovalla laittialla niistä ei ole mitään hyötyä. Vaan toi pienenpi suutin on sellainen tehokone, että tyynyjenkin siistiminen on lähestulkoon addiktoivaa ! Tässä linkki:

   http://www.zooplus.fi/shop/kissat/hoitotarvikkeet/imurit_lattia/207717

  3. Ei sovi Dysoniin 🙁

 5. mulla oli eksän kanssa omakotitalossa MUSTAT lattiat. kun allekirjoittanut niin jostain kumman syystä halusi. siihen kaksi pitkäkarvaista maatiaiskissaneitiä joilla kummallakin valkois-voittoinen turkki. imuroin vähintään joka toinen päivä, asiaa helpotti vähäsen 100neliötä + kissoille tehty ulkoiluhäkki jossa viihtyivät suurimman osan päivästä. mutta se lattia, arghhhhh

  nyt asun 57neliöisessä kaksiossa, jossa kaupunginasuntomaisesti on kaikki pinnat valkoisia tai vaaleanharmaita. ei lohduta, karvat näkyy heti ja aina ja kaikkialla. kissoilla ei enää ulkoilumahdollisuutta. imuroin joka. helvetin. päivä.

  1. Hahaha! Mulla oli viime kesänä nyk. kämppään muuttaessani ihan hirvee kriisi lattian kanssa, teki mieli imuroida tosiaan kerran päivässä. Mut sit tuli joku luovutus ja tajusin, että kamalalta se näyttää silti. Kerran viikossa vähintään kuitenkin on pakko, talviaikaan ja Rosan ollessa huushollissa useammin.

 6. Johis says: Vastaa

  Mulla on pölypussiton imuri kanssa, mutta ei Dyson. Ja mustaa karvaa on vaalea lattia jatkuvasti täynnä. Mää en kyllä yleensä jaksa imuroida ku kerran viikossa, joskus kahdesti ja lisäksi kerään pahimmat karvatupot käsin lattialta. Nerosta lähtee ihan hirvee määrä karvaa ja se saa hetkessä mun yksiön karvoitettua. Sohva ja verhot on kans aina karvakerroksen peitossa ja niitäkin saa sitte imuroida. Nyt se lötköttää tuolla kyljellään pöytää karvoittamassa 😀

  1. Keittiön pöytä on tosiaan sitten ihan oma lukunsa…huoh.

 7. Katja says: Vastaa

  Neljä puolipitkäkarvaista kissaa löytyy tästä huushollista ja niillä tuntuu olevan kokoajan karvanlähtöaika! Meillä onneksi on vähän vaaleampi lattia, joka antaa anteeksi jos kiireessä hutaistu imurointi on unohtunut ylettyä nurkkiin asti. Mutta silti! Aiemmin asialla ei ollut niin suurta väliä, mutta nyt kun lattialla konttaa pieni ihmisenalku, joka laittaa kaiken suuhunsa niin pakkohan se on joka päivä imuroida ja varmaan pitäisi moneen kertaan, että olisi melkein karvatonta…

  Mä niin oon itsekkin tahtonut Dysonin. En tiedä miksi. Mutta kun muillakin on niin se kai on sitten hyvä? Nyt kotiutin viime viikonloppuna imurille kaveriksi sellasen erillaisen suulakkeen, jossa on vaateharjat. Saa vihdoinkin karvamatot kissankarvattomiksi 😀

  Nuo kissanakrvat muuten liimautuu inhottavasti tuolinjalkoihin ja niihin pehmustetassuihin :/ Pirhanan karvat!

  1. Juu, kuten kuvastakin näkyy… 😛

   Meillä pitäis vissiin olla harmaa lattia, niin ei näkyis. Paitsi ne hiekat.

   Mut hei, eiks muksulle tee vaan hyvää kierii tommosessa, ei tuu allergioita? 😛

  2. Katja says: Vastaa

   Sillä mäkin lohduttaudun 😀 Kyllä täällä on syöty kissankarvaa ja kissanruokaa, aina kun silmä välttää 😛

  3. Joo ei siihen kuole.

 8. No jooh,tuttua on.
  Kolme kissaa,kolme penskaa,tuunaava mamma.Ukko onneks töissä niin paljo jottei sotke lisänä lattioita..tai muutakaan.
  Imppaan joka jumalan päivä,keittiön lattiaa myös pitkävartisella rikkaimurilla erikseen muutamaan otteeseen.
  Siihen tottuu kun usein tekee =)
  Imurina Lux,jossa jumalaiset matto- ja huonekalutampparit mukana.

  1. Ei siihen totu!!!!

 9. Mä haluaisin, että joku asentaisi photoshopin mun silmälaseihin!

  1. Hahahaha! Kyllä!

 10. Karvaa ja mikrohiekkaa täälläkin o/
  Täältä löytyy joku halppis imuri, jonka laadulla ei juhlita.
  Toisaalta, mitäpä väliä kuten itsekkin mainitsit, viisikymmentä sekunttia niin karvaa on ja maksimissaan päivä niin kämppä näyttää siltä kun ei ois ikinä imurista kuultukaan, huoh.

  1. Niinpä. 🙁

 11. Anonymous says: Vastaa

  Juuh.. tuttu juttu.. lisäksi koiran kuolat pitkin seiniä ja kissan ”lelut” ympäri lattioita (mm. leipäpussin sulkijat ymsyms roskat).. 😉 jiihaa..
  Oon vähän jo luovuttanu ja laiskistunu, enkä jaksa moisesta ressata. Tarrarulla rules ja hinkutan sillä vaatteita jatkuvasti..

  1. Meillä ei leipää syödä, joten katit jää valitettavasti tosta riemusta paitsi 🙁

 12. Karvaa löytyy myös täältä vaikka muille asti, vaikka yritetäänkin imuroida parin päivän välein ni en tiiä että mistä sitä oikein riittää. Kai nuista kahesta katista vaan irtoo sitä. Meiltä löytyy joku verkkokaupasta tilattu tuommonen säiliöimuri, ei kuitenkaan dyson. Hyvä imuri, mutta pirun äänekäs. Pienempi juoksee aina karkuun, kun vanhempi vaan haluaa että se imuroidaan imurin pienimmällä imuteholla aina välillä 😀

  1. Täh? Eih? 😀

  2. Joo, en ymmärrä mikä siinä on tuon vanhemman mielestä kivaa 😀 Siinä se vaan makaa retkottaa ja antaa imuroida itsensä.

  3. Outoa.

 13. essim says: Vastaa

  Nyt rupesin heti etsimään niitä photoshopattuja lattiakuvia sun blogista 😀

  1. Ounouu! Pöydän pinnat lasketaan kans 😀

 14. Liina says: Vastaa

  Ah, karvat! No koira on valkoinen, samoin suurin osa matoista, sohvanpäällinen ja päiväpeittokin pääosin. Vaihdan kohta asuntoa ja uudessa kämpässä on vaaleat lattiatkin. Ei hirveen hyvin näy karvat, paitsi omissa tummissa vaatteissa. Imurini on säiliöllinen ja laulaa vähintään kahdesti viikossa, mulla on joka paikassa tarrarullia ja koiran harjakin on usein käytössä. Yhdessä aikaisemmassa asunnossa oli tummat laminaatit, ei ikinä enää… 🙂 Karvojen photarointia kuvistasi en olis kyllä arvannut, mutta käy järkeen 😉

  1. Mulla suurin osa vaatteista tuppaa olemaan mustia, mutta ihme kyllä en enää niin häiriinny vaikka niissä vähän karvoja liehuukin. Tosin Rosan karvat on asia erikseen.

 15. Joo, ei oo siistit lattiat meilläkään. Löytyy koirankarvaa, marsunkarvaa, puruja, heinää, hiekkaa… Ja kun mies ei ole sen innokkaampi siivoaja kuin minäkään, imuria tulee ulkoilutettua turhan harvoin. Suurimmat villakoirat on yleensä sitä luokkaa että ne pitäs lihakirveellä pilkkoa pienemmiksi ennen kuin vetäisee ne imuriin. 😛

  Ei siinä mitään, jos tuo karvan määrä rajoittus tuonne lattiatasolle, mutta kun sitä on ihan joka paikassa ruuasta lähtien. Lakanat näyttää meillä siltä, et tietämättömämpi vois luulla et meillä käytetään petivaatteina taljoja ja turkiksia… Niin no, iteppä päästettiin koira sänkyyn. 😀

  1. Marsunkarvaa 😀 hassu.

   Joo, jotkut karvat tosiaan on niin järkyttävissä tupoissa, ettei ees Dyson niitä purematta niele. 🙁

   Pojat pääsee sänkyyn meilläkin (Rosa ei! Vaikka haluais!), ja karvoja tosiaan on suussakin jatkuvasti.

  2. Noista penteleistä lähtee enemmän karvaa kuin tuosta koirasta. 😛

   Ihan ehdottomasti kaikista ärsyttävintä koko karvahommassa on, kun menee nukkumaan ja kaikki karvat tarttuu lakanoista vastarasvattuihin kasvoihin kutittamaan ja sit yrität pyyhkiä niitä rasvatuilla, karvoittuneilla käsillä pois ja tilanne vaan pahentuu. 😀

  3. Heh, kannattaa hommata kasvorasvaa joka kuivuu HETI. 😀

 16. Myy says: Vastaa

  Ootko koskaan kokeillut imuroida Rosaa? Ehkä se siksi tunkee imuriin kiinni, että haluaa osansa hemmottelusta 🙂

  1. En kyllä ole. 😀 Mutta miehen mielestä se tunkee imuriin kiinni siksi, että on huomionkipeä ja imuri vie sillä hetkellä liikaa ajatuksia pois hänestä itsestään.

 17. Anitra says: Vastaa

  Tuota.. minen tiedä kissojen turkinhoidosta mitään, mutta eikö niitä pysty kampaamaan tai veteleen karstalla tms että enimmät irtokarvat lähtis kerralla? Meillä on onni se, että vaikka on kolme koiraa niin yläkerta on off limits ja muutenkin nuo on enimmäkseen ulkona. Varsinkin Nyyti on ihana kun se on 95% ajasta ulkona, tulee roskaisena sisälle pyörähtämään ja JOKA KERTA on pakko ravistaa ne roskat vasta asunnon sisäpuolella :o)

  1. No pojat suhtautuu kampaamiseen epäluuloisesti. Kehräävät mutta silti kyräilevät. Ei niistä paljon irtoo tolleen, vähitellen sitten.

 18. Anonymous says: Vastaa

  En voi sille mitään,mutta pokka repeää joka kerta kun joku puhuu robotti-imurista.Ja syy on se kun kuuntelin radiosta kuinka jollekin naiselle oli käynyt hieman ikävästi.Koira oli työpäivän aikana saanut ripulin kotona ollessaan ja robotti-imuri oli sitten levitellyt tuotokset ympäri asunnon lattiaa..Tule siinä sitten kotiin kun kaikki lattiat on ihan schaibassa 😀
  Ja sitten oikeaan asiaan, täältäkin löytyy pölypussiton imuri.Ostettu vuonna 2001 ja merkiltään LG.Ja kyllä on ollut kannattava ostos, ja maksanut itsensä takaisin moninkertaisesti.Joku päivä kun siitä aika jättää, niin sitten kotiutan Dysonin.

  1. NO HYI! 😀

 19. Petri says: Vastaa

  Itselläni on robotti-imuri, ja sen parempaa ostosta ei kyllä tule heti mieleen (jos nyt itse kämppää ei lasketa). Ei ole pölyä tai hiekkaa näkynyt ikinä missään, eikä mitään tarvitse itse tehdä. Robotti imuroi 3 kertaa viikossa itsestään sillä aikaa kun olen töissä, eli ei tarvitse edes kuunnella sitä meteliä.

  1. Joo kai se joskus on iteki taivuttava se ostamaan.

 20. Anonymous says: Vastaa

  meille ilmestyi myös dyson yhteenmuuton aikaan, ja vaikka vähän skeptinen olinkin, niin onhan se perhanan hyvä imuri! Se vaan pääsee käyttöön ihan turhan harvoin, vaikkei edes vaivauduta säilyttämään sitä missään siivouskaapissa, juuri siinä uskossa että sitä muka tulis käytettyä useemmin kun on aina käden ulottuvilla… Robotti-imuri kyllä varmaan tulee vielä joskus, samoin kuin astianpesukone 😀 Ollaan maailman laiskimpia siivoomaan.

  mutta tota kissankarvan määrää tosiaan. Tota vois melkein kerätä talteen ja huovuttaa siitä vaikka jotain. Kissalle kaverin ja sillai.

  1. Ton Dysonin SÄILYTTÄMINEN on kyllä rasittavaa, en tajua miten sen sais jotenkin fiksusti kasaan? Siis varren kiinni imuriin?

  2. Anonymous says: Vastaa

   meillä ainakin siinä imurin varressa on semmonen pieni ”koukku” josta sen saa kiinni siihen imurin runkoon. Maailman näppärintä, ei tarvi vaan tunkea sitä vartta nurkkaan seinää vasten ja toivoa, ettei kaatuis rytisten jossain vaiheessa!

  3. No joku semmonen on, mutta ei se ihan toimi niinku pitäis :/

 21. ami says: Vastaa

  Hehhehhh, mäkin photoshoppaan joskus (usein) karvoja kuvista… :—D Myös esim. vaatteista. Lies!

  1. Hyvä! 😀

 22. Panda says: Vastaa

  Dyson <3. Meillä on myös Daisoni ja se ääni on kyllä jotain jäätävää :D. Meillä imuri vielä päästää sellaista korkeaa ääntä, argh. Mutta en valita, kerrankin imuri jonka kanssa ei tarvii mennä selkäkyyryssä ja ei tarvitse vaihtaa pölypusseja.

  Hei meilläkin on tumma lattia! Vaaleaa puolipitkäkarvaista karvapötköä odotellessa…

  1. No teijän karvapötköstä ei ehkä lähde IHAN niin paljon karvaa…kai?

 23. Anonymous says: Vastaa

  Hei, kannattaa kokeilla lattialastaa (löytynee pesuhuoneesta..) Joka päivä vetää sillä karvat lattioilta, aika simppeli!

  -rekku-

  1. Hmm, miks mä en ole tätä keksinyt? Pitää testata.

  2. Tuo muuten ON toimiva keino! Mikshän sitä ei koskaan itse muista…?

 24. Loistava postaus!

  Pyysin meille häälahjaksi just tollasen eläin-Dysonin, odotan innolla 😀 Meilläkin noita valkokarvaisia sirottelijoita kun on kaksin kappalein, ja vieläpä musta sohva että joo..

  Lattialastalla vedeltiin muuten intissäkin tupa puhtaaksi, pölypallerot ja muu höttö irtoaa kyllä hyvin! Toimii jos kämpässä ei ole paljoa mattoja.

  siameselipstick.blogspot.com

  1. Ei oo mattoja! Ah, unohtui ihan kokeilla, kiitos muistutuksesta.

Vastaa