SIETÄMÄTÖNTÄ

Olenpas ihan huvikseni tässä listannut asioita, joita en voi sietää, jotka saavat mut näkemään ihan oikeasti todella syvänpunaista väriä. Jaan ne nyt riemulla kanssanne.

Pöydän alla potkiminen! Kun istutaan pöydän ääressä, ne omat koivet pidetään siellä omalla puolella! Miksei ihmiset voi oikeasti istua NÄTISTI PAIKOILLAAN, ei tarvitse jatkuvasti heilutella jalkojaan pöydän alla ja potkia vastapäätä istuvia! Tätä tapahtuu etenkin ravintolassa ärsyttävän usein.

Kissat parvekkeen kaiteella! Katselin jo viime kesänä kauhuissani, kun vastapäätä olevalla, lasittamattomalla parvekkeella, 4. kerros, hengailee kaksi kissaa. Jatkuvasti jompi kumpi kissoista hyppää kaiteelle, huojuu ja heiluu, yrittää naapurinkin parvekkeelle, meinaa melkein tipahtaa…Viime kesänä huusin varoituksen parvekkeella olevalle tytölle ja kissat suljettiinkin sisään. Nyt sama meno jatkuu. Taas maanantai-iltana katselin kissojen hyppelyä ja huusin lopulta varoituksen. Tällä kertaa mua ei selkeesti enää jaksettu kuunnella. Opiskelija-asunto, jossa jengiä kyllä riittää, mutta kissojen turvallisuus ei ketään kiinnosta. Joten selvitin tarkan osoitteen ja tein ilmoituksen Suomen Eläinsuojeluyhdistykselle. Olen nyt sitten se valittava ämmä, jota jatkossa vihataan vieläkin enemmän. Sorry.

Ei voida sanoa ääneen, että ”jäisin seuraavalla pysäkillä pois, kiitos!” Arggghhhh! Yleisessä kulkuvälineessä ikkunan puolella istuva henkilö ei osaa avata suutaan, vaan pitäisi tajuta muista merkeistä (laukun hipelöinti, hermostunut liikuskelu, pieni tönäisy yms.) tajuta päästää henkilö pois. Tämä on yleistä etenkin miesten kohdalla! Ja myös yllättäen monien vanhusten! Miten vaikeeta voi olla sanoa asia ääneen? En minä jaksaisi jatkuvasti kytätä ja miettiä, että haluaakohan toi tyyppi jäädä pois vai muuten vaan siinä venkuilee.

Yleinen, jatkuva saamattomuus! Kun valitetaan asioista, joille voisi itsekin helposti tehdä jotain sen jatkuvan valittamisen ja asiassa vellomisen sijaan! Jos joku asia ärsyttää, pitää toimia!

Kaikki kamalat haasteet Facebookissa! Esimerkkinä äskettäin kiertänyt arkikuvahaaste, josta ei vieläkään jotkut halua luopua! Helvetti miten TYLSÄÄ. Joo, niitä kuvia voi olla ihan kivakin katsella, mutta RAJANSA KAIKELLA. Ja olisivat nyt kuvanneet jotain oikeesti mielenkiintoista, vaikka kyseessä onkin arki. Ketä kiinnostaa joku kasa likaisia pyykkejä? Kyllä, minä vihasin tätä haastetta. Tosin laitan Facebookiin muutenkin niin paljon kuvia, että ymmärrettävästi ensimmäistä kertaa kännykkäkameran löytäneet ihmiset olivat todella innoissaan kasviensa ja lenkkipolkujensa kuvaamisesta. Olisivat kuvanneet edes niitä kissojaan!

-Peruskouluikäisten poikien haju! Kamalaa, kamalaa, kamalaa! Valitettavasti työbussireittini varrella on liikaa kouluja, ja joudun aivan liian usein haistelemaan poikien hajuja. Tulevat aina joukolla eteeni istumaan ja haisevat pahalta kouluruualta ja joltain jota en osaa sanoin kuvailla. Tulee oikeasti paha olo.

Koirat baarien ulkopuolella! Tätä näkee etenkin Helsingin lähiöissä, koirat istuvat baarien edessä ja odottavat tuntikausia omistajiaan, jotka istuvat kaljojensa ääressä. Miten älyttömän typerää, tekisi mieli napata koiraparka mukaan ja antaa sille varmasti parempi koti.

Pistaasipähkinät, joiden kuoret ovat umpinaisia! Mitä hemmettiä, täyttä rahojen hukkaan heittämistä, kun aina joukossa on paljon tällaisia! Onko näihin olemassa joku erillinen työkalu, millä kuori pitäisi saada auki ilman, että koko pähkinäkin on tuusan nuuskana?

-Silmämeikin puhdistaminen kun on ripsienpidennykset! Tämän takia meikkaan nykyään silmät vain todella harvoin. Ei ole sellaista kunnollista rajausväriä, joka olisi helppo puhdistaa sieltä pidennysten seasta. Jotkut todella pehmeät rajauskynät on ihan siedettäviä putsattavia, mutta eivät myöskään näytä niin kivalta kuin vahvempi jälki. Puhdistamiseen menee älyttömästi aikaa, hillitön määrä vanulappuja ja -puikkoja. Ja silmiä kirvelee jälkeenpäin ja ripsiä tietenkin aivan liian paljon tippunut lavuaariin.

Tähän asti pääsin, kunnes nuo edellä mainitut alkoivat raivostuttamaan niin paljon, että en enää edes kyennyt keksimään lisää. Mutta eiköhän tässäkin ollut ihan riittävä annos tälle päivälle.

Oletteko jostain samaa tai eri mieltä? Mitä te ette voi sietää?

53 Comment

 1. Suvi says: Vastaa

  Umpinaiset pistaasipähkinöiden kuoret! Perkele, että menee hermo ja hampaat kun koittaa vääntää niiden avulla auki. :<

  1. Eihän niitä saa hampaillakaan, mä en enää edes uskalla yrittää! 😀

 2. ellu. says: Vastaa

  Hahaa, pakko allekirjoittaa toi, että ihmiset ei osaa sanoa ääneen, kun haluavat jäädä pois bussista! 😀 Nykyään teen taktiset, enkä reagoi mitenkään siihen laukunkahvan nyhtämiseen, tönimiseen tai köhinään. Istun paikallani niin kauan, että saavat sanan suustaan! Ärsyttää, ei voi olla noin vaikeaa sanoa pari sanaa sille vieruskaverilla ja lisäksi KIITTÄÄ myös.

  1. Mä oon kokeillut totakin, mutta sit on vaan ärsyttänyt enemmän, kun tulee se tiukka tönäisy. En vaan tajua tota TÖNIMISTÄ. Todella epäkohteliasta ja OUTOA.

 3. Iiny says: Vastaa

  Komppaan tuota kissajuttua. Ihanaa myös miten sä teit asialle jotain, että siihen tulis muutos! Pistää oikeasti ihan vihaiseksi miten eläimistä ei välitetä paskaakaan.

  Ja joo, kaikki Facebookin paskat arkihaasteet ja nyt se päivän positiiviset/negatiiviset asiat, ketä oikeasti kiinnostaa? Ei hyvä luoja. 😀

  1. Ennemmin tai myöhemmin jompi kumpi niistä kissoista tippuu, joten toivon, että eläinsuojeluneuvojan vierailu sais omistajat ajattelemaan. En olis halunnut olla inhottava valittaja, mutta kun omat yritykset ei enää auta, niin…

   Multa selkeesti vois löytyä noita negatiivisia asioita! 😀

 4. Salla says: Vastaa

  Ahhahhaahaaaaaa!! Luin tän kokouksessa ja oli vaikea olla nauramatta ääneen 😀 😀 Mulla on kans mua ärsyttää -postaus luonnoksissa, kyllä vaan voi monet asiat nostaa verenpainetta 😀

  1. Onneks kohta on viikonloppu, Sallaseni, ja nukut sitten piiitkät yöunet! 😀

 5. Ansku says: Vastaa

  Nuo eläinasiat ärsyttää ja ahdistaa todella paljon. Ripsipidennyksistä ei ole kokemusta eikä taida tullakaan, kun niistä kuulee niin paljon huonoa.

  1. Äh, ripsienpidennykset on loistava keksintö! Oon ollu jo kaaaauan koukussa!

 6. Mella says: Vastaa

  Olenkin miettinyt tuota ripsienpidennystä, että onko se tosiaan sitten paljon hankalampi putsatat silmät ja variseeko niitä liikaa putsatessa. Itse tykkään käyttää kynää silmiin ensin ja sitten sivellintä, jolla piirrän loput kissakajaalista. Nämä on jo muutenkin pain in the ass putsata iltaisin, mutta en kyllä voi sitten kuvitellakkaan mitä se touhu olisi ripsienpidennysten kanssa… 🙁 😀
  xoxo Mella

  1. Kyllä se on hankalampaa ja varisee! Mitä vähemmän käyttää meikkiä/putsailee, sitä paremmin ne pysyvät hyvännäköisinä. MUTTA. Silmiä ei oikeastaan edes tarvitse meikata kun on pidennykset, sehän näiden etu just on! Mutta tottakai juhliin tmv. haluaa vähän enemmän ehostusta. Mä käytän silmämeikkiä ja etenkin rajauksia vaan noin kerran-pari kuukaudessa! En arkena tarvii muuta, nopeeta ja helppoa. Mutta jos silmiä tykkää meikata, niin pidennykset on ehkä vähän turhan hankalat…tai sitten pitää vaan huollattaa useammin (ite käyn 3. vkon välein).

   Mä en kyllä oo näistä vielä ainakaan valmis luopumaan, ovat vaan niin kivat. 🙂

 7. eekku says: Vastaa

  =)

 8. Anonymous says: Vastaa

  Ahahaaa. Sä oot kyllä niin huvittava raivoaja 🙂

  1. Pitäiskö tämä ottaa kohteliaisuutena. 😀

 9. Kaikista samaa mieltä. Ehkä vielä kuvottavampaa on noiden nuorten hengityksen haju. Tartteis varmaan jonkun opettaa niille et hampaatkin täytyy pestä. Siis niin tuskaa ne täyteen ahdetut aamubussit kun monta teiniä hengittelee 5 sentin päässä naamasta, hyi helevetti!

  1. Joo en tiedä voiko vanhemmat tehdä tuolle asialle mitään, ehkä niiden vaan kuuluukin haista?

 10. Helpottiko? 😀

  Mä saisin varmaan tehtyä kirjan asioista, joita en voi sietää. 😉 Ihan oikein, että teit valituksen niistä naapureista, tollaisilla ei pitäisi olla oikeutta pitää minkäänlaista elukkaa.

  1. Noh, KYLLÄ, vaikka helposti mäkin saisin kirjan aikaiseksi. 😀 Tässä nyt ne päällimmäiset. 😀

   En osaa sanoa eläintenkohtelusta muuten mitään, ihan hyvinvoivilta ne näyttävät kaukaa katsottuna. Tuo kiipeily vaan kismittää.

 11. Joo kyllä! Pikkupojat haisee usein sellaselle vähän hikiselle ja lialle, siis sellaiselle miltä pesemättömät kädet voi haista päivän päätteeksi. Ja ne bussiähkijät… Muistan vieläkin yhden akan joka vääntelehti ja ähki ennen pysäkkiä jossa olen itse poistumassa. Pysäkki oli liikennevalojen jälkeen ja kun akalla oli niin vaikeaa, nousin normaalia aiemmin käytävälle. No bussi jäikin liikennevaloihin ja seisoin minuuttitolkulla turhaan siinä käytävällä. Eikä se akanretale edes jäänyt sillä pysäkillä pois! ARGH! Teinit eivät myöskään yleensä sano mitään vaan joko nousevat vaan tönien yli pois tai ähkivät ja rempovat laukkuaan hermostuneena. Ei ole ikävä Helsingin julkista liikennettä kyl 😀

  1. Oon huomannut, että etenkin ratikassa toi on yleisempää kuin bussissa. Tosin bussissa mä istunkin nykyään yleensä ikkunapaikalla, kun se on niin tyhjä…

  2. Mulla on aina mukana kävelykeppi, ja täydessä bussissa mua ärsyttää ikkunapaikalla istuvat kiireiset ihmiset. Miksei voi sanoa että jää pois, sen sijaan että tunkevat sieltä syliin muristen ja ähisten, kun mulla nyt vaan kestää vähän kauemmin siirtyä siitä paikaltani pois kuin muilta 😀 Suun avaaminen on aliarvostettua.

 12. eltsi says: Vastaa

  Mä oon miljoona kertaa kanssa kironnut mielessäni noita, jotka ei voi mitään sanoa kun jää bussista ulos. Ei vaan voi ymmärtää miks se on niin vaikeeta sanoa EDES se ”anteeksi” saatika, että ”anteeksi, jäisin seuraavalla” …
  Kerran mä sitten siitä yhdelle naiselle huomautinkin, kun olin muutenkin jo pahalla tuulella, että eikö ihan tosissaan voi sanoa jotain sen tunkemisen sijasta. Vastaukseksi sain jonkun mmhhm muminan ja nopeesti poistuvan naisen 😀

  1. No ihan sama mitä sanoo kunhan ees ölähtäis jotain sinnepäin. Voisko tästä saada jotain kirjallisia ohjeita kulkuvälineisiin?

 13. Petri says: Vastaa

  Nyt aletaan olla asian ytimessä. 🙂

  1. Finally…

 14. Taina says: Vastaa

  Joo kissojen kanssa saa olla tarkkana parvekkeella ollessa.. Mun kissa oli yhden kesän ihan nätisti parvekkeella ja päästin sen jopa kaiteelle kun tykkäs siinä niin olla. Kunnes yks päivä otti vauhtia toisesta päästä asuntoo samalla kun leikki ja hyppäs kaiteelle ja mut olikin liian kova vauhti ja humpsahti alas :/ aika iso järkytys oli, vaikka oli onni mukana eikä sattunut kun jalkaan ja nenään. En oo sen jälkeen päästänyt parvekkeelle… Ja ei kissat tajua sitä korkeutta, vaan vois ihan helposti hypätä esim. ohi lentävän linnun kimppuun ja pudota :/

  1. Juu kyllä on pari kertaa Reiska ja kerran Arska ollut jo kovaa vauhtia menossa alaspäin mutta onneks ehdittiin paikalle. Noi kyllä kaikki tippuis niin ettei kyllä kissaa ehtis sanoa.

 15. PERUSKOULULAISTEN POIKIEN HAJU!!! Mä tiedän tän kans! En voi ymmärtää mikä se on, mutta kummallinen ja paha. Ja kiva tosiaan kuulla että joku liputtaa ripsienpidennyslippuja alaski välillä, noi pointit saa mut heivaamaan pienetki haaveet niistä, en vaan jaksais sitä varovaisuutta. Bussi-käyttäytyminen naurattaa kans. 😀

  1. Mä kyllä lähinnä pyrin hehkuttamaan näitä pidennyksiä, ovat pelastaneet elämäni jne., mutta joo, on näissä huonojakin puolia. Ja toki silmiä voi meikata pidennysten kanssakin, mutta kyllähän se vähän verottaa aina…

 16. Anonymous says: Vastaa

  Sulla on näköjään noita ensimmäisen maailman ongelmia.
  Valitat, että naapurisi eivät pidä huolta kissoistaan: olet siis valveutunut, koulutusta saanut ihminen, joka osaa toimia. Lisäksi asut mukavasti asunnossa, jossa on lasitettu parveke = luksusta.
  Valitat, että työssäkäyntimatkasi aikana joudut haistelemaan ikäviä hajuja: sinulla on työ johon mennä ja oletan, että työssäsi et joudu haistelemaan ihmisten hajuja, kuten vaikka sairaanhoitajat.
  Valitat, että ripsenpidennyksiä on hankala pestä: lämmintä vettä ja rahaa luksukseen siis riittää?
  Pistaasipähkinät, FB ja ravintolassa syöminen: tarvitseeko edes sanoa mitään?
  Saa välillä valittaa, mutta lukiessa tuli olo, että onko kaikki kuitenkin liian hyvin? Suomessa ei kaikilla ole edes puolia mainitsemiasi asioita.

  1. Silläkin uhalla, että joku lukee tällaisen tekstin ihan ensimmäiseksi mun blogissa, mä näistä ensimmäisen maailman ongelmista joskus kirjoitan. 🙂

 17. Minusta se arkihaaste oli tosi kiva. Itselläni oli isoja vaikeuksia keksiä siihen kuvia, mutta tykkäsin kyllä katella muiden kuvia. Varsinkin kun siitä innostuivat nekin, ketkä muuten harvoin mitään päivityksiä edes tekevät.

  Mutta juu, tuosta joukkoliikennekäyttäytymisestä olen samaa mieltä. Ei tarvittaisi kuin yksi sana: anteeksi. Miten voi olla niin vaikeeta? Vielä enemmän ärsyttävät ne metroon/junaan tunkijat, ennen kuin on itse ehtinyt edes ulos. Olin niiin tyytyväinen, kun kuulin kerran konduktöörin kouluttavan näitä tungeksijoita :D.

  1. En tajuu itekään, miten se voi olla niin vaikeeta sanoa jotain ääneen. Mummot aina tunkee sisään ennenku muut on päässy ulos mut sit ne jaksaa myös valittaa niille nuorille jotka näin tekee kans…

 18. Taru says: Vastaa

  Dösähommat, ihan mun bravuuri! Mä leikin nukkuvaa, kun se vierustoveri siinä yrittää pohtia reittiä mun yli jäädäkseen pois. Sitten muka havahdun, kysyn oikein kirkkaalla äänellä että oletko jäämässä pois ja jos eivät ääneen sano niin jatkan ”uniani”…. Lisäksi toki huutelen ole hyvää mennen tullen ja hykertelen itseksen,i kun jengi kiemuretelee tuskissaan kun joutuivat mun kynsiin 😉

  1. Aika ovelaa. 😀

 19. LauraL says: Vastaa

  Peruskouluikäiset pojat, oonkin ihmetelly miks vihaan niitä, no se on se haju, niin ja ääni, ei vaan jaksa kuunnella niitten typeriä juttuja. Vähän sama on kyllä ne teinitytötkin, sitä hihittelyä ja kiroilua ei vaan kestä. Sietämätöntä on myös näiden yhdistelmä eli teinilempi, yöök!! Onko pakko?!

  Sietämätöntä on myös -jatkuvasti älyluuriaan räpläävät kansalaiset, enää ei osata vaan olla
  -Kaupan kassalla ihmiset jotka ei osaa laittaa ostostensa perään sitä kapulaa
  -ihmiset jotka nysvää lompakkonsa ja ostostensa kanssa siinä kassalla, tukkien muiden jouhevan etenemisen

  1. Haha, teinilempi. 😀

   Joo, toi kapulajuttu on ärsyttävää. Mä aina läimäytän mielenosoituksellisesti sen kapulan siihen jos edessä oleva ei tajua (ja näyttää siltä, ettei kiinnostakaan tajuta).

 20. Mä vihaan pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä.Miksi bussipysäkeillä ei voi olla nimiä tyyliin mustikkamaa,mansikkamaa,tulppaanitie jne vaan pysäkit on numeroitu,mistä minä harvoin Suomessa käyvä ja nyt ilman autoa oleva kansalainen aina löydän oikeaan paikkaan kun saa arpoa millä pysäkillä pitää jäädä pois..murrrr! Lähijunat ja ratikat onneksi vielä hanskaan mut bussipysäkit ja bussilla matkustaminen on melkoinen seikkailu.Ai-joo ja joukkoliikenteen lippuhinnat on käsittämättömän kalliit,ugh olen puhunut. 😀

  1. Useimmissa busseissa kyllä taulussa lukee seuraavan pysäkin nimi, tosin ei valitettavasti vielä ainakaan kaikissa. Ja onhan niissä pysäkeissäkin joku tien nimi?

 21. Haha, todellakin, hyi haisevat pojat! 😀 Ja yleensäkin haisevat ihmiset julkisissa liikennevälineissä on jotakin aivan kamalaa. Oon ehkä jotenkin yliherkkä, mutta mun matka vaan menee niin pilalle, jos joutuu istumaan bussissa jonkun sellaisen takana, jonka todellakin olis pitänyt käydä suihkussa, laittaa dödöä ja vaihtaa paita pikkuisen useammin 😀 Ja olen huomannut, että aika usein nämä tyypit on juuri niitä esiteini-ikäisiä poikia, jotka ei ilmeisesti vielä ole tajunneet edellämainittuja seikkoja.

  1. Siis oikeasti kamalimmalta haisee ne spurgut, joita ratikoissa säännöllisesti näkee ja etenkin siis HAISTAA. Usein niin pahalta, että on ihan pakko hengittää suun kautta. Tätä ei sentäs täydy tehdä pikkupoikien ollessa kyseessä, vaikka se haju ärsyttääkin.

 22. Anonymous says: Vastaa

  :D!! Siis oot I H A N A!! Kaikista samaa mieltä ja niin arvostan kun viitsit toimia, etkä vaan äimistele ja taivastele niinku luvattoman moni muu!!

  1. :D/

 23. Anonymous says: Vastaa

  Noh noh, minä kyllä ikkunan viereltä kohteliaasta sanon: anteeksi, jään seuraavalla pysäkillä pois.
  Ei olla taidettu istua vierekkäin 🙂

  1. Joo toki oikein käyttäytyviäkin ihmisiä löytyy.

 24. Anonymous says: Vastaa

  Haha, voin samaistua noihin kaikkiin! 😀
  Mistä toi Hate-paita on? 🙂
  -Krista

  1. Se on Asokselta! 😀 Toisessa hihassa on LOVE. 🙂

 25. Anonymous says: Vastaa

  Hihii, kahden teinipojan äitinä naurattaa tuo poikien hajulle yökkiminen… Juu, kyllä niillä joku outo ominaishaju on, vaikka kuinka pitävät hygieniasta huolta 🙂 Varsinkin jos samaan huoneeseen on ollu ahtautuneena puolikymmentä 15 vuotiasta ovi kiinni pari tuntia, niin kyllä oven avatessa meinaa pökertyä… Koettakaa kestää, tiedä vaikka saatte siedätyshoitoa omien poikalasten muodossa!

  1. Joo, en mä varsinaisesti äitejä syytäkään, uskon kyllä, että tuo haju vaan…on.

 26. Ahhahhaa. Sä oot ihana! Tälläinen pitäisi kerätä kokoon kerran kuussa, niin saisi puhdistaa kerralla ilmaa ihan kunnolla. 😉

  Olen kaikista samaa mieltä, paitsi yksi ristiriita tässä on, sillä minä olen tosi saamaton ihminen ja se vasta ärsyttääkin. 😀

  Eniten kiehuttaa kun:

  -Ihmiset, jotka eivät laiskuuttaan kerää koiriensa paskoja, vaan jättävät keskelle katua vilkuillen sivuille ”ettei kukaan vain näe”.

  – Ihmiset, jotka tunkevat kauppaan sulkemisajan jälkeen tekosyyllä ”mä vain ihan äkkiä katson”. Tai toinen on ”ei se mitään, olin mä täällä eilenkin puoli tuntia yli..” ARGHHH. Sisäinen luolanainen herää tässä tilanteessa esiin.

  – Hienhaju. Jotkut eivät selkeästi tiedä mikä on deodorantti..

  -Tuhkakupin tai vanhan viinan tuulahdus julkisissa kulkuvälineissä. Menevät samaan kategoriaan kuin kolmos ratikassa matkustaville valitettavan tuttu virtsan käry.

  1. Joo, voin yhtyä näihinkin. Kerätään AINA Rosan kakat! Nojoo, ok. Kerran Rosa kakkas kaks kertaa ja oli vaan yks pussi mukana, joten se piti jättää. 🙁

 27. Mä en edes uskalla päästää pokia parvekkeelle, kun ei ole niitä laseja, noi on sellasia apinoita, et näkyis varmaan vaan tupsu karvaa kun toinen tuuppais toisen alas parvekkeelta… Aareh, toi kadulla oleva koiranpaska saa mut näkemään punaista, jos on koira kaupungissa, niin se paskakin pitää kerätä. Ymmärrän sen jos se jätetään sinne ojan reunalle, mutta jos se on kävelytiellä, niin pussi käteen vaan… en itseasiassa halua edes just nyt ajatella enempää asioita jotka ärsyttää 😀

Vastaa