Kaksi Vohvelikahvilaa

Tampere on mainio paikka, koska siellä todellakin ymmärretään ihmisten tarpeet. Ainakin mitä tulee vohveleilla herkutteluun. Jos joku ei vielä tiennyt, niin Tampereella on kaksi Vohvelikahvilaa. Ja nyt olen testannut niitä kumpaakin!

Ojakadun Vohvelikahvilassa olen käynyt monesti, se on pieni ja sympaattinen. Viikko sitten ennen Kauneusbloggaajien miitin alkamista kävimme Sallan kanssa vetämässä vohveliöverit Ojakadun Vohvelikahvilassa.

 

 

 

Itse söin suolaisen kalavohvelin ja jälkkäriksi mansikkahillokermavaahtovohvelin. Mieluummin överit kuin vajarit, ehdottomasti. Molemmat olivat sairaan hyviä.

Annoskateus tuli silti Sallan lakritsivohvelista, jossa oli kermavaahdon lisäksi jätskiä! Ja mikä määrä sitä kermavaahtoa!!!

Olin nyt taas viikonloppuna Tampereella teatterireissulla vanhempien kanssa ja piti tietty testata Kuparitalon Vohvelikahvila, jossa en ollut aiemmin käynytkään. Kahvila oli todella iso ja vohvelitkin olivat oikeasti kaksi kertaa isompia kuin Ojakadun kahvilassa!!!

Tällä kertaa tilasinkin onneksi vain yhden, sen lakritsin. Kastiketta oli ihan älyttömästi, liikaakin, enkä kyllä ihan koko vohvelia edes jaksanut. Hyvää oli, mutta pysyn siinä mansikassa seuraavalla kerralla…Myös kuningatarvohveli näytti tosi hyvältä. Överiähkyt tuli kaikille täälläkin, vaikka jokainen söikin vain sen yhden vohvelin.

Mutta kumpi on parempi, Ojakadun vai Tuomiokirkonkadun voffelikahvila? Ojakadun on kodikkaampi mutta aina ei välttämättä saa istumapaikkaa, Tuomiokirkonkadulta saa isommat vohvelit. Molemmissa kahvi on automaattikahvia, joskin uskaltauduin maistamaan sitä nyt ja se oli ihan hyvää. Silti, kyllä kahvilassa pitäisi saada ”kunnon” kahvia!

Onko Tampereen Vohvelikahvilat teille tuttuja? Tykkäättekö edes vohveleista? Mitä päälle?

26 Comment

 1. On selvästikin tehtävä matka Tampesteriin. Joskus vuuuosia sitten oon kynyt tossa alkuperäisessä.

 2. Oi joi, minkä näköisiä noi vohvelit! :p

 3. nea says: Vastaa

  Törkeen kokoiset annokset 😛 Nams! Mulle ainakin lakua kiitti!

  1. Laku oli kyl tosi tuhtia kamaa! 😀

 4. Vohvelit on kyllä hyviä! Vohvelirauta löytyy, mutta en jotenkin koskaan oppinut tekemään vohveleita, ne ei vaan onnistu 🙁 Lettuja, pieniä ja isoja, sitten onkin paisteltu senkin edestä ja pannaria myös. Nykyisin yritän olla parhaani mukaan syömättä mitään missä on vehnää, se kun ei masulle vaan sovi. Maissipannari on ollut aika hyvä lettujen ja vohvelien korvike, mutta jossain vaiheessa on varmaan pakko antaa periksi, ainakin viimeistään silloin jos tie käy Tampereelle 😉

  1. Mä teen Sallalle voffeleita Pääsiäisenä! 😀 Harvemmin tulee kyl ite tehtyä, mutta joskus kuitenkin!

 5. eekku says: Vastaa

  Oi mitä herkkuja

 6. ella says: Vastaa

  Vielä löytyy kolmaskin, jos ei vohvelinnälästä jo päästy 😉 http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/272865-tampereen-uusi-vohvelikahvila-pantin-talossa
  Vohvelikahviloiden rankkauksesta pitäisi kyllä jakaa jonkinlainen urheusmitali, sillä muuta niin varmaa ähkyynsyöntipaikkaa en kahviloiden joukosta tiedäkään kuin nämä Tampereen vohvelikeitaat 😀

  1. Ai hitto, ton oon missannu! Ens kerral sit tonne. ;D

 7. ellu. says: Vastaa

  Häh, ai täällä on kaksi vohvelikahvilaa? :O Pitää ehdottomasti käydä testaamassa tuo tiloiltaan väljempi, se pienempi on tosiaankin vähän liian ahdas paikka :/ Mutta on kyllä herkun näkösiä!

  1. Pieni on kiva, jos ei oo ryysistä! Ja kesällä siellä on terassi. 🙂

 8. Suvi says: Vastaa

  Epäreilua, että Tampereella on noin monta vohvelikahvilaa eikä täällä Kouvolassa ole edes yhtä! :((

  1. Ei oo tietääkseni täällä Helsingissäkään. 🙁 Miten voi olla näin!

  2. Tosin hmm, nytpäs tuli mieleeni, että on tuolla keskustassa joku pieni kahvila, joka tekee vohveleita. Ja Yobotillahan on vohvelibrunssi! Tosin se kyllä vaikutti jotenkin vähän tylsältä.

 9. LauraL says: Vastaa

  Joku kerkeskin jo kertoon että Puutarhakadulta löytyy kolmas vohvelikahvila. Ja kesäsin Laukontorilla on Kahveli-niminen vohvelikahvila-kioski.
  Ojakadun on ihan ok, niillä on tosi hyvää omaa limonaadia. Parhaita vohveleita (jos omia ei lasketa) on ollu tua Kahvelissa, tarpeeks rapeita.
  Syön vohveleita ihan pelkiltään, hillolla ja kermavaahdolla, jos haluan herkutella niin nutellaa ja banaania ja vielä ehkä vaahterasiirappia, tai maapähkinälevitteellä. Vohvelikahviloissa lakritsilla tai mansikalla.

  1. Tamperelaiset kyl hallitsee nää vohveliasiat! 😀

 10. Niina says: Vastaa

  Siis näin tamperelaisena vähän (oikei paljon) hävettää, että en ole koskaan käynyt yhdessäkään Vohvelikahvilassa. Tää asia täytynee nyt kyllä korjata.

  1. No TODELLAKIN!!!

 11. Salla says: Vastaa

  Tällä hetkellä mieli tekee kaikkea ällömakeeta eli valkkaisin Nutella+hasselpähkinärouhe tai sitten joku kinuskihässäkkä 😀

  1. Joo semmosta pähkinävohvelia pitää kyl joskus testata!

 12. Aamu says: Vastaa

  Miksikä sitä kutsutaan, jos ei ole omaa annosta ja on silti hyvin kateellinen toisen annokselle? ;D

  1. Hehe 😀

 13. Satu says: Vastaa

  Nyt tuli NÄLKÄ 😀

  1. Hih 🙂

 14. Petri says: Vastaa

  Perse leviää. 🙁

 15. Myy says: Vastaa

  Oi, vohvelit <3 Niitä saa ihan super harvoin, koska itse ei jaksa paistaa (eikä olisi rautaakaan).

Vastaa