Se paras aurinkovoide (mukana arvonta!)

Tuotteet saatu House of Organic ja postaus sisältää mainoslinkkejä.

Hah. Kun tätä postausta alan kirjoittamaan, täällä Joensuussa (”mummolassa”) on 10 astetta ja sataa, auringonpaisteesta ei tietoakaan. Oikein siis erinomainen aika näpytellä postausta aurinkotuotteista!

Mutta on noita aurinkoisiakin päiviä tänä kesänä ollut, vaikka nyt synkempää onkin. Kyllä on kökitty helteisissä leikkipuistoissa! Voisin jopa sanoa, että ihan riittävästi. Meidän itsepäinen neiti Amanda kun päätti jo huikean vuoden ja 7 kuukauden iässä päättää pukeutumisestaan itse ja voin kertoa, että tyyliin ei yleensä sovi minkäänlainen hattu. Ei. Hattu viskataan raivon vallassa päin äidin näköä. Onkin siis ollut tosi kivaa juosta aurinkoisina päivinä leikkipuistoissa tuon pää paljaana vipeltävän taaperon perässä ja toki saada kipakoita katseita muilta äideiltä, joiden lapset leikkivät hiekkalaatikolla muuhun vaatetukseen sopivat UV-hatut päässä.

Onneksi aurinkovoiteiden suhteen on ollut aivan eri meininki! Niiden levittämisestä iholle on jopa tykätty. Tätä nyt ei tietenkään ääneen pitäisi koskaan sanoa, koska huomenna voi olla jo aivan eri homma, mutta toistaiseksi aurinkovoiteiden levittäminen on ihan OK.

En oikein tiedä, mitä mieltä olen aurinkovoiteista tämän ikäisillä, alle 2-vuotiailla lapsilla. Tän ikäisten kun pitäis auringolta suojautua vaatetuksella ja varjolla. Ensimmäisen kesän ajan siinä hyvin onnistuttiinkin. Silloin, alle vuoden iässä ulkoilut tapahtuivat lähinnä vaunuissa istuen tai varjossa puun alla, ei raukka vielä osannut liikkua. Nyt, kun meno ei enää ole näin iisiä, paikallaan (saati varjossa) ei pysytä edes kahta sekuntia. Kuumalla ei viitsi pitää pitkähihaista päällä ja se hattu kun ei päässä pysy, on ollut järkevää laittaa aurinkovoidetta ainakin niskaan, kasvoihin ja käsivarsiin (pitkät ohuet housut ovat Amandalla jalassa, koska suojaavat polvia kaatumisilta).

Algamaris-aurinkovoiteen löysin jo raskausaikana (ja siitä täällä kirjoittelinkin). House of Organic lähetti muutamia sarjan aurinkotuotteita ja mieluisa lähetys olikin, koska Algamaris on lemppari edelleen. Tuota kolmekymppistä, vedenkestävää aurinkovoidetta (sopii kasvoille ja vartalolle) olen siis käyttänyt jo aiemminkin, spray-muodossa tosin, mutta tämä kasvoille tarkoitettu, sävyttävä, vedenkestävä aurinkovoide oli uutuus! Sävyjä on saatavilla vaalea ja keskitumma (itselläni on keskitumma). Nää sävyttävät aurinkovoiteet ovat aina ihan huippuja kesäisin, kun meikkivoide tuntuu turhan peittävältä mutta ihan meikitöntäkään naamaa ei ulkona tekis mieli näyttää. Bongasin House of Organicin Algamaris-valikoimasta myös tän sävytetyn aurinkovoidepuikon (SK50)! Vaikuttaa kätevältä. Erityisesti ulkomailla käytän aina näitä sävytettyjä aurinkotuotteita kasvoilla, Dubaissa piti ihan erikseen käydä ostamassa tällainen kun oli unohtunut ottaa matkaan mukaan.

Erityisen ilahtunut olin, että myös Amanda sai sopivan aurinkovoiteen. Lapsille Algamarikselta löytyy siis oma voiteensa, suojakertoimella 50. Tätä siis Amanda on tän kesän käyttänyt. Hypoallergeeninen ja hajusteeton aurinkosuoja!

Kyllähän tuon lapsen iho aika valkoiseksi jää rasvauksen jälkeen, mutta samapa tuo. Mua kyllä hirvittää aina kun Amanda on suorassa auringonpaisteessa! Itse olen aina ollut liiankin huoleton säteilyn suhteen mitä tulee omaan ihoon, mutta lapseni ihon haluaisin suojata mahdollisimman hyvin. Toistaiseksi ollaan vältytty aurinkoihottumalta sekä myös ihon palamiselta, mitenkään kovin herkkä iho auringolle ei tytölläni onneksi taida olla.

Sain testiin myös after-sun -voiteen ja myönnän heti, että oon todella laiska käyttämään tällaisia. Oikeastaan vaan ulkomailla, ja vain jos iho kunnolla punottaa, oon jaksanut ottaa after-sunin esille. Kuten aurinkovoiteissa, myös tässä on kevyt kookoksen tuoksu. Tämä on siis oikeastaan emulsio ja tosi mukavan kevyt sellainen. Imeytyy nopeasti. Erittäin hyvä, jos tällaisia tykkää käyttää.

Tän postauksen tekeminen on tosiaan viikon verran kestänyt ja tällä hetkellä ollaankin jo Pirkkalassa kyläilemässä ja täällähän aurinko senku paistaa ja ensi viikollekin on luvattu hellekelejä ympäri Suomen! Siksipä onkin nyt erityisen kiva arpoa jollekin lukijalleni mukava aurinkovoidepaketti, jospa nää kesäkelit jatkuisivat vielä elokuussakin…

Tällaisen paketin yksi saa ja sen kustantaa ja lähettää House of Organic:

-Algamaris aurinkovoide spray SK30 – 100 ml

-Algamaris aurinkovoide kasvoille SK30 – 50 ml

-After-Sun emulsio 150 ml

-Algamaris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SK30 – vaalea

Osallistu arvontaan kommentoimalla alle, mitä kaikkea kivaa olet tänä kesänä jo ehtinyt tehdä! Aikaa osallistua on torstaihin, 25.7., jonka jälkeen arvon voittajan pikapikaa. Jätä toimiva sähköpostiosoitteesi, se näkyy vain minulle. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT, voittaja on nimimerkki Paula. Voittajaan otettu yhteyttä.

53 Comment

 1. Anne B. says: Vastaa

  Löhöillyt kotona ja katsonut Stranger Things. 🙂

 2. RuuRuu says: Vastaa

  hemmetin lomailu kun taas myöhästyin 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Pläää 🙁

Vastaa