Kalavoide

Mua alkaa naurattaa jo se ensimmäinen miehen suunnalta kuuluva ”nuuh nuuh”. Ja sitten seuraakin odotettu ”Siis mikä kamala täällä haisee???”

No niinpä.

Tätä postaustakin on jo odotettu. Olen tästä purnannut Purkkimafiallekin useaan otteeseen. Sain ihanasta Spastoresta JO MARRASKUUSSA testiin tämän Ella Bachén jo melko kuuluisankin Creme Intex no 2 -voiteen. Kiinnostuin tästä kovasti, koska olin monestakin eri lähteestä lukenut sen tepsivän tehokkaasti finneihin. Testasin voidetta heti sen saatuani, innoissani, tottakai. Mutta sitten tapahtui jotain, joku ihme hyytyminen.

En nimittäin vaan saanut aikaiseksi kirjoittaa tästä. Olen potenut asiasta huonoa omaatuntoa, mutta silti lykännyt taas postauksen tekemistä…ei niin kovin yleistä, kun on kyse tuotteesta, jota todella, siis TODELLA kovasti halusin testata. Tässä syyt, miksi näin kuitenkin kävi:

1. Voide haisee aivan kamalalta. Tämän saan kuulemma sanoa ihan julkisesti ja ääneen, koska maahantuojakin on kuulemma tätä mieltä! Voide haisee ihan kalalta. Kalanmaksaöljyltä. Todella voimakkaasti. Kissat olivat toki aivan into piukeena aina, kun laitoin voidetta. Niiden mielestä tietenkin haisin maailman parhaimmalta ja tunkivat heti lähelle. Harvan kosmetiikan tuoksu on minua häirinnyt, mutta tämä voide tuoksahtaa niin kovin kalalta, ettei siitä pääse mihinkään. Tiesin tämän etukäteen, mutta että tuoksu on ihan todella niin häiritsevän voimakas…se tuli silti yllätyksenä.

2. Löysin Basironin, kunnolla. Tämä kalavoide auttoi, mutta niin tekee myös Basiron. Se on lisäksi paljon halvempaa ja sitä saa helpommin. Eikä se haise pahalta. Se kyllä myös helposti ärsyttää ihoa, mitä tämä Creme Intex no 2 ei kyllä varmasti tee. Iho voi voiteen avulla siis hyvin, mutta en kokenut kuitenkaan varsinaisesti tarvitsevani sitä.

Sen lisäksi, että tämä Creme Intex no 2 ei ärsytä ihoa, se tuntui nimenomaan rauhoittavan sitä, mikä on tietenkin hyvä asia. Mulla iho ei oikein öljyjä kestä, joten pelkäsin tämän suhteen jonkinlaista räjähdystä, mutta mitään tällaista ei käynyt. Mutta en silti oikein keksinyt tästä mitään sanottavaa, ja voide jäi pidemmäksi aikaa vaille käyttöä. Mutta nyt. Nyt löysin tästä suuren avun.

Kasvoille en tätä voidetta halua suuremmassa määrin laittaa, koska se haju. Basironista on enemmän apua mun nykyiseen kasvojen iho-ongelmaan, eli pieniin näppylöihin, isompia finnejä ei kovin usein tule. Nyt mun riesana on kuitenkin ollut -kiitos aurinkovoiteiden!!!- rintakehän alueelle ilmestyvät pienet näppylät, joihin en voi Basironia käyttää, koska alue alkaa punottaa ja kutiaa ihan pirusti! Testasinkin nyt tätä kalavoidetta yksittäisiin näppylöihin yön ajaksi ja kappas vain, nehän kuivuivat pois! Tämä on siis aivan loistava voide yksittäisiin finneihin ja nimenomaan yön ajan käytettäväksi. Olin aamulla oikeasti ihan hämmästynyt. Lisäksi haju ei häiritse, kun voidetta käyttää pienesti tiettyihin kohtiin, eikä esim. levitä naamaa täyteen (ei kannata). Basiron ei mulla kuivata finnejä, vaan lähinnä ehkäisee uusien syntymistä. Tämä kalavoide taas tepsii jo olemassa oleviin finneihin kuivattamalla ja kadottamalla ne. Siis oikeasti yhdessä yössä.

Haluan vielä lähettää anteeksipyynnön Spastoren ihanalle henkilökunnalle. Tarkoitukseni oli alunperin tavoitella maahantuojaa, mutta Spastore innostui lähettämään tuotteen minulle. Tarkoitukseni oli myös kirjoittaa siitä heti, mutta näin näköjään sitten joskus käy…

Tällä voiteella on ymmärtääkseni paljon faneja. Löytyykö sellaisia sieltä lukijoiden joukosta? Spastore on ainoa nettikauppa Suomessa, josta Ella Bachéa voi tilata. Tässä suora linkki verkkokauppaan. 

P.S. Mikäköhän olis sellainen aurinkovoide, josta EI tule finnejä? Tuntuu, että mun rintakehän iho ei tykkää nyt yhtään mistään aurinkosuojakertoimellisesta!

11 Comment

 1. Äh, mullakin on rintakehän alueella näppyjä, en kyllä osannut yhdistää aurinkovoiteeseen, vaan luulin auringosta johtuviksi. Kasvoille käytän Avenen Cleanancea. Täytyy nyt varmaan raaskia rintakehän ihollekin laittaa sitä.

 2. Pelkkä tuo haju, ei voi edes kuvitella että testaisi tuota 😀 Vaikka kuinka joku kehusikin, kosmetiikan pitää olla hyväntuoksuista, tai kokonaan tuoksutonta, mitään pahanhajuista en itseeni suostu läträämään 😀

 3. La Roche-Posayn mattakasvoarskavoide (AC) ja niiden suihkutettava 30 vartalohommeli on ihan parhauksia. Just hamstrasin Ranskasta.

 4. Jonna says: Vastaa

  Kalanhajuinen voide kuulostaa kohtuu kamalalta. Vaikka sillä saisi aikaan maailmanrauhan ja ihmisille hyvän tahdon ja näpyt pois, en kyllä käyttäisi. Mä inhoan jo sitäkin kun käsittelee kalaa ja kädet alkaa haisemaan, saati että naama haisisi! Yöh!

 5. Nova says: Vastaa

  Voi ristus, tuo voide olis kokeilemisen väärti tehojen suhteen, mutta kyllähän tuotteen pitäs tuoksua edes siedettävälle… Onneksi on sen verran tyyristäkin etten raski testata josko sietäisin lemun =D

 6. Eiko says: Vastaa

  Olen käynyt useamman kerran Ella Bachen kasvohoidossa ja mulle laitetaan aina tätä (toki kysyen varovasti oletko allerginen kalalle…) Kestän siis hetkellisesti tämän tymäkän hajun, mutta en kyllä tiedä ostaisinko itselleni. Mullakin kissat arvostaa tuoksua valtavasti ja saan poikkeuksetta vähintään otsapesun Ella Bachen hoitojen jälkeen.

 7. Vihdoin! 😉 Mä en ole haistanut tätä, mutta tahtoisin, onko se niin kauhea. Mulle kyllä kaikki kalalle haiseva on aika no. 😀

 8. Anonymous says: Vastaa

  Miä olen Creme Intex2 ystävä jo pitkään. Vuosia, vuosia oli voidetta käyttämättä, mutta ajattelin ottaa käyttöön uudestaan. Tilasin Briteistä. Mutta hienoa tietää, että tätä saa suomalaisestakin verkkokaupasta. Haju ei haittaa minua lainkaan. Kalanmaksaöljykin oli minusta lapsena hyvän makuista :). Suosittelen myös jos on atooppista ongelmaa, tällainen kalanmaksavoide auttaa.

 9. Ihanan kissamainen blogi sulla! 🙂 jennubloggailee.blogspot.fi 🙂

 10. Niina says: Vastaa

  Mulla menee naama aivan hirveään kuntoon aurinkovoiteista. Viimeksi ostin apteekista ihotautilääkärini suosittelemaa aurinkovoidetta kasvoille, mutta voi kauheeta sitä finnien määrää.

  Heh, mulla heräsi kiinnostus tätä kalavoidetta kohtaan. Tai siis lähinnä sitä tuoksua. Siis kuinka kauhea se voi olla..:D

 11. Kärsin aikoinaan pahasta aknesta. Ihotautilääkärin apujen lisäksi kävin kosmetologilla, joka suositteli tätä Intex 2 -voidetta, joka oli huomattava apu taistelussa finnejä vastaan – vaikkakin voiteen haju oli suoraan sanottuna vastenmielinen 😛

  Alma-neidille kesäterveisiä meidän birmatriolta – Kertulta, Pentiltä ja Sandralta 🙂

Vastaa