On taas se aika vuodesta

Tähän aikaan vuodesta jumppakortti tulee todella arvokkaaksi ja tiuhaan käytetyksi. Kauppoihin nimittäin ilmestyvät tasan samaan aikaan mun kaksi heikointa kohtaa, mitä tulee leivonnaisiin: runebergintortut ja laskiaispullat. Tänään sitten tulin bonganneeksi näitä molempia, ja taas kuukauden ajan kaupassa käyminen on yhtä tuskaisaa päätöksen tekemistä: torttu vai pulla? Vai kenties molemmat?

Fazerin Runebergintortut ovat parhaita, tulevat kahden tortun rasiassa. Ovat tarpeeksi kostutettuja, kuivat tortut ovat ihan kamalia! Käyn tottakai läpi kaikki rasiat: päällä pitää olla mahdollisimman paljon tuota valkoista sokerimössöä! Ja hilloa myös. Ja päiväys on myös tärkeää tsekata, tuoreet ovat parhaimpia.

Mitä taas tulee laskiaispulliin: en onneksi enää tykkää niin kovasti näistä kahden rasian ”valmislaskiaispullista”, vaan jos ostan laskiaispullan, ostan sen tuplahinnalla leipomustiskiltä, haluan nimittäin välissä olevan ns. aitoa kermaa. Ja se pullakin on silloin oikeasti hyvänmakuinen. (Tosin Fazerin kahvilassa ne pullat ovat samoja kuin pakkauksessa (paljon kalliimpia vaan), joten ehkä olen ihan yleisesti kyllästynyt Fazerin laskiaispulliin.) Mantelimassalla tai hillolla, molemmat kelpaavat. Ensin syödään hattu, sitten loput. Mieluiten kuuman kaakaon kera.

Tänään ei kaupassa ollut pullista tarjolla muita kun niitä rasiassa olevia, joten valinta oli helppo. Tätä kuvassa näkyvää (pahoittelen karua esillepanoa) yksilöä siis nautiskelen vielä myöhemmin tänään. Om nom!

Kysyn: runebergintorttu vai laskiaispulla? Mantelimassa vai hillo?

27 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  pulla, ja kumpi tahansä täyte käy, tosin monesti kotona saatan lisätä mantelimassa pullaan myös hilloa 🙂

 2. Ai, saako niinkin muka tehdä? 😀

 3. Nina says: Vastaa

  En syö kumpiakaan :O

 4. Ruu says: Vastaa

  kotona saa 🙂

 5. Kuule Ruu, olen varma, että tähän on olemassa jokin kirjoittamaton sääntö: hillo TAI manteli!!!

  Mutta ole sitten kapinallinen.

 6. Ja Nina, mitä ihmettä toi tollanen on olevinaan?

 7. viv says: Vastaa

  Laskiaispulla on mun heikkous, samoin siskonpoikien. Saatetaan tehdä laskiaispullia kesälläkin.. Kotiversioon hilloa, mutta kaupasta aina mantelimassalla. Runebergintorttukin on hyvää, täytyykin huomenna poiketa kauppaan!

 8. ami says: Vastaa

  Ehdoton ei tortulle, nimenomaan Runebergin. En ymmärrä… 😀 Laskiaispullat sitten ymmärränkin torttujenkin edestä, ah. Mantelimassa tai hillo KUNHAN ei ole vadelmahilloa! Paljokohan yhdessä on kaloreita, en uskalla googlettaa? 100 000?

 9. ami nää on hei ehdottomasti niitä asioita, joita EI kannata googlettaa! 😀

 10. Marie says: Vastaa

  Valitsen molemmat ja syön niitä sitten kasan, sallittua? 😀 Ja olen siis allerginen pähkinälle, joten menen vähän erikoisruokavaliolinjalla noissa, mutta hyviä on. 😀

 11. Marie says: Vastaa

  Ja siis pähkinähän on mulle yhtä paha kun manteli (sivuhuomautus). 😀

 12. Marie on sallittua! 😀

  Huh, olen kyllä onnellinen siitä, että EN ole allerginen millekään! Toi pähkinä just ois aika paha, sitähän on melkeen kaikessa! 🙁

 13. Nina says: Vastaa

  Emmä tiiä, en syö pullia tai torttuja oikein muutenkaan. PAITSI mummin tekemiä korvapuusteja.

  Tämä torttuasia aiheuttaa muuten ihan mahtavan paljon keskustelua! 😀

 14. Nina olen kateellinen. Toiset on ehkä vaan syntyneet pullahiiriksi? 🙁 On varmaan kyllä kotoa opittuakin.

 15. Miia says: Vastaa

  Molemmat menee, tosin tänä vuonna jää väliin.

 16. Elisa says: Vastaa

  Laskiaispulla, ja kapinallishenkisesti omenahillolla! Ihan PARASTA. Parhaat on tietty itse tehtyjä, oon tehnyt tähän mennessä elämässäni niin paljon pullia että yhen taikinan tekasee tuosta noin vaan 🙂 Ja perus-korvapuustitkin on aivan ihania.

 17. nea says: Vastaa

  Runeberg, pullissa on aina liikaa pullaa täytteeseen (jos saa valita, ehdottomasti mantelimassa) nähden 😛 Eikä kaikki Runet tosiaan käy, kuivuus on pahin pilaaja!!

 18. Anonymous says: Vastaa

  Ruuneberin tortut on kyllä hyvi. Ite pidän niistä paljo enempi ku laiskiaispullista. Toisaalta parempi olis olla syömättä kumpaakaan, ainakaan liikaa. :O

 19. Hanna says: Vastaa

  Runebergin torttu! Rupes tekeen kauheena mieli runebergin torttua!

 20. Miia: ilonpilaaja. 😛
  Elisa: omenahillolla? Apua! 😀 En osaa edes kuvitella!
  nea: merkitsen tämän ylös. 😉
  Hanna: huomenna kauppaan sit vaan, pitäis löytyy! 🙂

 21. Pulla! Ja hillolla. Mantelille ja pähkinöille olen allerginen, ei mitään tappomassaa mun pullaan! Samaisista allergiasyistä en runebergejäkään syö, eikä ne sitäpaitsi oo niin hyvän makuisiakaan.

  Laskiaispullaa, hetimullenyt! Mitä ihmettä sä nainen ajattelet, ku teet tämmöisiä turmiollisia postauksia?! 😀

  1. No yritän tietenkin saada teidätkin lihomaan, etten oo ainoo! 😀

  2. Älä suotta, täällä on tilanne täysin hallinnassa!
   Nimim. löydän kaapista viikoittain uusia vaatteita jotka eivät enää mahdu päälle. 😀

  3. Hahah! 😀

   Mun muuten pitää ottaa itteäni niskasta kiinni ja pakata useammatkin ihanuusfarkut mukaan seuraavalle kirppisreissulle. Siis näitä ”joskus vielä olen samoissa kilomäärissä kuin yläasteella!”…joo just.

 22. Epe says: Vastaa

  Pulla ja hillo <3 (ps.http://lirama.net/song/248365)

  1. 😀 !

 23. Laskiaispulla (mieluiten kotona tehty), ehdottomasti vadelmahillolla 🙂 Ja ensin pohja, sitten hattu (toki pitää ensin lätsyttää niin että molemmissa puolissa on täytettä). Runebergin tortulle en ole ikinä lämmennyt.

Vastaa