Uutta sisältöä ruokakuppiin

                                                                                                                                                                         kuva: kasvattajan ottama

Odotan jo innolla pikku-Arumin saapumista! Huomioin uuden tulokkaan myös eilen tekemässäni kissanruokatilauksessa. Nyt onkin hyvä hetki vieroittaa Reiska Applawsin sapuskasta, joka tosiaan on vain täytesafkaa, mutta tällä hetkellä ainoa merkki, jota Reiska syö, sen pirun Gourmet Perlen lisäksi, joka oli suuri virhe ja en sitä enää osta. Reiska nimittäin kiintyi siihen ihan liikaa sen lisäksi että sillä meni vatsa siitä vähän sekaisin. Jatkossa herra saa oppia syömään parempaa ruokaa.

Aion myös vaihtaa naksumerkkiä, ja tilasinkin kokeiluun Orijenin naksuja. Onko jollakulla kokemusta? Luin niistä paljon hyvää, mutta mutta…? Tässä ravintosisältöä:

Valmistusaineet:
tuore siipikarja (22%)* , kananlihajauho (18%), tuore ja ruodoton lohi (7%)*, kalkkunanlihajauho (5%), tuore siipikarjanmaksa (5%)*, sillijauho (5%), peruna, siipikarjanrasva (säilötty tokoferoleilla, 5%), bataatti, herneet, tuore ja ruodoton kuha*, tuore kananmuna*, tuore kalkkuna*, tuore ja ruodoton taimen*, aurinkokuivattu sinimailanen, herne, tuore ja ruodoton silli*, merilevä, kurpitsa, sikurijuuri, porkkanat, pinaatti, nauriin naatit, omena, karpalot, mustikat, lakritsinjuuri, väinönputken juuri, rohtosarviapila, kehäkukat, fenkolin siemenet, piparmintun lehdet, kamomillan kukat, voikukka, kynteli, rosmariini, A-vitamiini, D3-vitamiini, E-vitamiini, niasiini, tiamiini, riboflaviini, kalsium, pyridoksiini, foolihappo, biotiini, B12-vitamiini, sinkki, rauta, mangaani, kupari, seleeni, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus Faecium (maitohappobakteerit).

* TUOREENA – ei säilöntäaineita eikä pakastamista.
Kasviperäinen sisältö:
sikurinjuuri (700 mg/kg), lakritsinjuuri (500 mg/kg), väinönputki (350 mg/kg), sarviapila (350 mg/kg), kehäkukka (350 mg/kg), fenkoli (350 mg/kg), piparminttu (300 mg/kg), kamomilla (300 mg/kg), voikukanjuuri (150 mg/kg), kynteli (150 mg/kg).

Lisäaineet:
Ravintofysiologiset lisäaineet:
Vitamiinit:
A-vitamiini (17500 IU/kg), D3-vitamiini (1000 IU/kg), E-vitamiini (400 IU/kg), niasiini (520 mg/kg), B1-vitamiini (0,98 mg/kg), B12-vitamiini (0,72 mg/kg), tiamiini (50 mg/kg), riboflaviini (60 mg/kg), pantoteenihappo (B5) (69 mg/kg), pyridoksiini (B6) (36 mg/kg), biotiini (1 mg/kg), foolihappo (8,5 mg/kg), koliini (2700 mg/kg), askorbiinihappo (55 mg/kg), beetakaroteeni (0,44 mg/kg).
Kivennäisaineet:
natrium (0,45%), kloridi (0,8%), kalium (0,67%), magnesium (0,09%), mangaani (19 mg/kg), koboltti (0,47 mg/kg), seleeni (0,96 mg/kg), rauta (350 mg/kg), sinkki (250 mg/kg), kupari (30 mg/kg), jodi (0,17 mg/kg).

Runsas hedelmien ja kasvisten määrä epäilyttää…Muita hyviä merkkejä? En kyllä edelleenkään ala miksikään kissanruokaintoilijaksi, vaan aion jatkossakin syöttää kissoille märkäsapuskaa, mutta mahdollisesti ja toivottavasti myös enemmän lihaa ja kalaa. Toivon, että pieni kilpailu ruokakupilla saa Reiskankin ruokatottumuksiin vähän muutosta. Ja toivon, että Arum ei turhia nirsoile!

Mitään muuta uutta en aio heti ostaa, vaan jos tarvitsen esim. toisen vessan, ostan sen vasta jos totean että yhtä vessaa pojat eivät voi kiltisti keskenään jakaa. Eli toisin sanoen katselen rauhassa, mitä tarvitsee ja vältän ostamasta mitään turhaa. Sitäpaitsi voi olla hyvinkin mahdollista, etteivät pojat edes tule toimeen keskenään ja sitten olenkin enemmän kuin pahassa tilanteessa…! 😀

Kaikenlaiset vinkit ruokintaan ja poikien toisiinsa tutustuttamiseen ovat enemmän kuin tervetulleita!

12 Comment

 1. Nonnu says: Vastaa

  Mä syötin joskus mun ihanalle (puoli)Burmalleni kissanruoan lisäksi myös seitiä ja possun sydäntä, silloin tällöin 🙂 Keitetty seiti oli ainakin ukkelin herkkua ja yleensä hän kiipesi ruoan jälkeen kiitollisena syliini ja antoi ihania kalanhajuisia pusuja koko naaman täyteen 😀 <3

  Meillä oli joskus muinoin persialainen kun asuin vielä porukoiden kanssa ja se otus oli niin nirso ettei tosikaan! Ostettiin kaikki mahdolliset kissanruoat kalliista halpaan ja halvasta kalliiseen, mutta mikään niistä ei kelvannut herralle. Hän vaan ravisteli mielenosoituksellisesti etutassujaan ruokakupin edessä ja mulkoili henkilökuntaa (eli meitä) sen näkösenä, että mitäs v*ttuilua tämä tämmönen ruoka on?
  Hän söi koko 15 vuotisen elämänsä ajan seitiä, possun sydäntä, vauvanruokaa(!!) ja kissan naksuja (ne sentään kelpasivat).
  Ja silloin tällöin kun annoimme hänelle maitoa, hän sai aina mikrossa lämpäytettyä kulutusmaitoa kun me muu perhe joimme rasvatonta mölöä 😀

  Mitäpä sitä ei kissansa eteen tekisi 😀

  1. Joo no seitiä Reiskakin söi joskus, sydämiä ei koskaan, niitä pyöriteltiin ympäri lattioita ja meni hermot aika pian.

   Toivottavasti Arum tosiaan ei ole nirso…

 2. Johis says: Vastaa

  Meillä on ainakin kaikki aikuisetkin kissat tottuneet ihan hyvin toisiinsa. En muista kenelläkään tutullakaan kuulleeni etteivät kissat oisi toisiinsa tottuneet. Eiköhän tuo totutus siis ihan hyvin suju 🙂

  Ruokana meidän kissat söivät mm. naudan ja porsaan sydäntä, yksi piti erityisesti naudan sydämestä ja yksi ei syönyt kuin pelkkää porsaan sydäntä. Jauhelihaa söivät ihan mielellään kun sen käytti hetkeksi mikrossa, että se lämpeni ja vähän jo jostain kohdista alkoi kypsyä. Kermaviili oli myös yhden kissan herkkua 🙂

  1. Toivottavasti sujuu, pikkuhiljaa. 🙂 Onneks mulla alkaa loma niin voin olla poikien kanssa kotona!

 3. Katja says: Vastaa

  Toiset sanoo, että totuttaminen pitäisi tehdä niin, että kissat on eri huoneissa ja saavat sitten oven takaa totutella toistensa tuoksuihin. No jos niin tahtoo tehdä niin mikäs siinä. Ite oon vaan uuden tulokkaan kanssa toiminut niin, että oon avannut boksin oven eteisessä ja päästänyt sitten sieltä tutustumaan vanhoihin asukkaisiin. Ja hyvin on tulleet juttuun. Tosin kissat on yksilöitä, että ei sitä tiedä miten kukin reagoi, mutta luulisi aikuisen kissan hyväksyvän pennun pienen ihmettelyn jälkeen. Onnea tulevaan tutustumiseen!

  1. Niin, en tiedä vielä miten teen…ehkä pentu voi olla ensin kuljetusboksissa turvassa ja katsoa millasta sähinää on luvassa ja lopulta avata sen niin, että pääsee kuitenkin tarvittaessa takas turvaan. Ehkäpä kasvattajallakin on neuvoja annettavanaan 🙂

 4. nea says: Vastaa

  Toi kissa on vaan niiin ihana, kuten Reiskulikin 🙂 kasvattajalla on varmaan hyviä vinkkejä tutustuttamiseen. Olitteko ajatellu tehdä esim. Hajuvaihtoa toiselle kissalle tuoksuvalla esineellä ennen yhteen tuomista? Sehän voi olla hyväkin että ajottuu tuohon muuttoon niin uus kämppä ei vielä ole kenenkään maata..?

  1. Hmm, ihan hyvä idea, enpä tullut ajatelleeksi. Mutta en tiedä, miten paljon vaikutusta sellasella sit on…siellähän on äiti ja siskokin nyt Arumin kanssa.

   Ja joo, nään kanssa ihan positiivisena, että ollaan ehditty olla vasta viikon verran Reiskan kanssa uudessa asunnossa. Reiskahan siellä nyt tietenkin sittenkin on EKA, mutta ei vielä niin vahvasti. Kaiken kaikkiaan tosi hyvään aikaan tulee nyt tää pentu. 🙂

   Mähän ihan aluks tästä kiinnostuin ja sitten peruin, kun ajattelin että en ehkä vielä uskallakaan ottaa. Onneksi Arum oli vielä vapaana, kun tulin takas järkiini. 😛 Ja onneksi kasvattaja on niin supermukava, että pitää mulle Arumia sopivampaan ajankohtaan, tänne muuton keskelle en mitenkään vois ottaa!

 5. Anonymous says: Vastaa

  Ite ostin kissoille Applawseja täs joku kerta. Makso yli 13E se purkkilajitelma eikä nuo sit syöny sitä olleskaa! Menee SSESYn keräykseen se boksi lauantaina. Perusruuat mitä perusruokakaupasta saa niin tuntuu maistuvan parhaiten. Toki ne lihaisat faunattaresta myös menee.

  1. No varmasti maistuu parhaiten, kun ovat semmosta ns. roskaruokaa. 🙂

 6. Arja says: Vastaa

  Onnittelut uudesta ihanasta pennusta <3
  Ite olen pennuilleni antanut halpisruokia, syystä että ne tottuu silmänräpäyksessä kalliimpiin versioihin ja paluuta halvempiin ei enää ole ja en halua tehdä sitä karhunpalvelusta uusille omistajille. Jos he haluavat syöttää kissalleen kalleimpia ruokia, niihin pennun saa totutettua sormia napsauttamalla.
  Omia persoonia ne on kuitenkin kaikki, yks tykkää tästä ja toinen toisesta.
  Luulis sun pärjäävän yhelläkin vessalla.
  Musta ois hyvä ottaa kissat samaan aikaan uuteen asuntoon, kun kumpakaan ei ole merkannut alueitaan omaksi reviirikseen ?

  1. Se oliskin parasta, mutta taitaa olla mahdotonta 🙁 Tällä hetkellä Reiska on exän luona, mutta muutetaan kuitenkin sitten yhdessä kahden viikon päästä.

Vastaa