Nälkäpelin jälkeen

Nälkäpeli. Siinäpä vasta mainio kirjatrilogia (samaa ei valitettavasti voi sanoa elokuvasta). Olin ihan fiiliksissä, kun luin ekan Nälkäpeli-kirjan Malediiveilla ja heti kotiin päästyäni vaadin lisää. Parisen viikkoa sitten Suomalaisessa Kirjakaupassa haahuillessani törmäsin nuorten scifi/fantasia-hyllyllä kolmiosaiseen Ally Condien kirjoittamaan kirjasarjaan, joka väitti sopivansa Nälkäpelifanaatikoille. Ostin ekan kirjan, Tarkoitettu, ja päätin että se saa ohittaa ne monet lukujonossani olevat opukset.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen, päähenkilönä 17-vuotias Cassia joka elää perheineen Yhteiskunnassa. Yhteiskunta sanelee säännöt, mitä asukkaat syövät, miten pukeutuvat, kenen kanssa pariutuvat ja koska kuolevat. Cassian pariutumisessa menee kuitenkin juttuja vähän mönkään ja niitä sitten selvitellään.

Kirjaa ei voi mitenkään edes verrata Nälkäpeliin. Teksti ei ole mitenkään tarttuvaa, päähenkilöt jäävät etäisiksi, kaiken kaikkiaan aika tylsä kirja. Tämän jälkeen olisi tarjolla vielä Rajalla ja Perillä, mutta jäävät kyllä multa lukematta. Ehkä olen tälle kirjasarjalle hieman yli-ikäinen, vaikkakin kirjan kuvailema Yhteiskunta on itsessään aika hauska ajatus. Jonkinlaista syvyyttä olisin vaan kaivannut paljon enemmän, en päässyt maailmaan sisään yhtään. Mutta ehkä tästä sitten onnistutaan tekemään loistava elokuva?

Joku muu lukenut? Ihastunut? Kiinnostunut? Mikäs kirja sulla on menossa nyt? Luetko kesäisin enemmän?

24 Comment

 1. Mä luin tuon mutta jotenkin en vaan ihan kauheesti innostunut ja en kyllä meinaa lukea seuraavia kirjoja. Nälkäpelistä kyllä tykkäsin tosi paljon, jopa leffasta 😉

  Jos Nälkäpelin tyylinen dystopia YA-kirjallisuus kiinnostaa kannattaa tutustua vaikka Veronica Rothin Divergent-sarjaan tai Lauren Oliverin Delirium -sarjaan. Divergent tosin on minusta parempi ja Delirium oli vähän niin ja näin, mutta parempi kuitenkin kuin Tarkoitettu

  1. Noi on mulla lukujonossa!! 🙂

  2. Eiku äh, tuo Delirium on vaan. Eikö siitä oo ainakin toinenkin osa? Muistaakseni mulla on sekin…

  3. Niitä on kolme osaa, Delirium, Pandemonium ja Requiem. Mä oon lukenu vasta ton ekan.

 2. Nälkäpelit on kyllä ihan omassa sarjassaan näihin verrattuna, mutta noi kaikki lukeneena musta se parani tokassa ja vipassa kirjassa.

  1. Hmm…aijaa?

 3. Sonja says: Vastaa

  Luen nyt Langennut Enkeli sarjaa, se on ihan huippu! En tiedä iskeekö sun ikäiseen mutta siinä on rakkaushömppää ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tosin ekan kirjan loppu oli vähän tönkkö, kolmas kirja nyt menossa! 🙂

  1. Hmm, mä taisin lukea tuosta ekan? Sain broidilta lahjaksi…ei ollut ihan mun juttu 🙁

 4. Itse vallan ihastuin Nälkäpeliin,kirjoina.Meillä homma meni jotenkin päälaelleen kun 17 vee tytär ilmoitti että ei kiinnosta ja mamma vallan ihastui..
  Yleensä nämä ”samankaltaiset” ei ole ollenkaan sitä mitä niiltä odottaa.
  Kingiä yölukemisena menee nyt.

  1. Niinpä, vaikka tämäkin sarja joku supermenestys Jenkeissä.

 5. Aino says: Vastaa

  Mäkin tykkäsin Nälkäpelistä ja oon etsinyt jotain saman tyylistä, harmi jos toi ei oo hyvä. Tällä hetkellä luen Pohjois-Koreasta kertovaa kirjaa Suljettu maa, toi on tosi mielenkiintoinen, vaikka en ennen aiheesta erityisen kiinnostunut olekaan ollut.

  1. Oliskohan tää löytynyt munkin kirjavuoresta 😀

 6. Taru says: Vastaa

  Juurikin tahkoan Nälkäpelin viimestä osaa samalla ku työmatkalukemisena on Minette Waltersin Ice house. Toi nälkäpeli on lainassa kaverilta ja se on se jossa on kaikki kolme kirjaa samassa, niin en ihan jaksa sitä raahata työmatkoilla mukana. 🙂 Rakastan lukemista!

  1. Mäkin!

 7. Anni says: Vastaa

  Pari päivää sitten itsekin ihan vahingossa kiinnostuin tästä. Olin jostain syystä aiemmin luullut, että nämä kertovat vampyyreista tai ihmissusista niin olin vältellyt. Mutta ajattelin kokeilla!

  Minulla on nyt pari vapaapäivää ja lähdin isovanhempien luo passattavaksi ja lueskelemaan 🙂 (Tuntuu ettei työpäivisin jaksa!) Sain tässä illalla loppuun L.M. Montgomeryn uudelleen suomennetun Jane ja saaren kutsu ja ennen nukkumaanmenoa ajattelin aloittaa vielä Reijo Mäen Sahanpururevolverin.

  1. Höh, vampyyrit ja ihmissuhdethan on parhautta 🙂

   Mullon sama, työpäivän jälkeen jaksan lukea pari riviä ja simahdan. Ehkä tosiaan sit lomalla…pitäis just mennä johki mökille tai jotain missä ei oo mitään muutakaan tekemistä. Eli kesällä! Paitsi et sit pitää kyl poimii mustikoita… 😀

 8. Petri says: Vastaa

  Tällä hetkellä luen Mayojen Testamenttia. Se ois tosin ehkä ollu jännempi jos ei tietäis että maailmanloppu ei tullutkaan viime jouluna. :/ Tietty voihan se olla että kirjassakin se tapahtuu vasta myöhemmin tms. Jäämme jännäämään!

  Ainiin eihän sulla oo mun Taru Sormusten Herrasta? En löydä sitä mistään. 🙁

  1. Ei oo, kysyit jo kerran. 😀

   Uus Dan Brownkin on ilmestyny!

  2. Petri says: Vastaa

   Oho! Sehän pitää sitten käydä ostamassa heti. Ja kenties toi Sormusten Herrakin, eihän ilman sitä voi elää. :/

 9. Tällä mene Reko Lundan – Ilman suuria suruja. Pitäis lukea niiiin paljon enemmän.

  1. Niin totta!

 10. Lotta says: Vastaa

  Ei oo kirjasarja, mutta lukaisepas Globalia.
  Hurahdin tähän kirjaan totaalisesti. Loistava teos, pilkkaa nyky-yhteiskuntaa ja kaikkia nykyisiä hömpötyksiä. En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon pidin tästä kirjasta.

  Siispä, Jean-Christophe Rufin – Globalia

  1. Kiitti vinkistä, tutustun!

 11. mulla on kolme hyllyä täynnä kirjoja. niistä aika moni on vielä lukematta, kun mulla lukeminen menee aina kausissa. saattaa tuntua siltä että nyt on saatava lukea joanne harrisia ja sit luen ne kaikki putkeen. tällä hetkellä käynnissä irving-kausi, onneksi sattui olemaan yksi lukematonkin sitä lajia. hoardaan kirjoja aika paljon kirppareilta. ostan uusia lähinnä lahjaksi ja pidän peukkuja että tärppäisi second handina. kirjat on niin kalliita. mutta rakastan lukemista, luen aina iltaisin jos meen yksin nukkumaan (vuorotyöläismies) ja vaikka ne onkin harvinaisia aarteita ne illat kun saa mennä kainaloon nukutettavaksi niin joskus melkein harmittaa että kun tekis niin mieli lukea.

Vastaa