No kiitos viimeinkin!

Tykkään ruisleivästä. En kuitenkaan halua syödä sitä, koska, no, hiilarit. Kaikenlaiset Karppiset tuskaisesti läpi käytyäni olen tyytynyt aika pitkälti olemaan kokonaan ilman ja välttelemään ruokakaupan leipäosaston läpi kävelemistä…muulloin en leipää oikeastaan edes kaipaa (nojoo, paitsi keiton kanssa AINA). Vastaleivotun leivän tuoksu on kuitenkin jotain aika pirun ihanaa.

Nyt olen kuitenkin alkanut miettimään, että ehkä sittenkin voisin vähän leipäpalasia itselleni sallia. Mainonnan uhrina siis tänään aamujumpan jälkeen hiippailin lähikauppaan ja nappasin mukaan Vaasan minihiilarista ruisleipää. Kotona paahtimeen, päälle margariinia (juu!), vähän juustoa ja lohta ja olipas kyllä hyvää. Ensimmäinen vähähiilarinen leipä, joka jopa oikeasti maistuu hyvältä! Tietenkin tän pienen pussin hinnalla sais paljon isomman pussin tavallista ruisleipää…mutta ihan sama, en kuitenkaan tätä aio niin usein syödä.

Yhdessä viipaleessa on 45 kilokaloria, hiilareita 4,2 g, josta sokereita 0,2 g. Proteiinia 2,6 g, ei laktoosia. Ihan sopivaa mulle.

Joku muu koklannut? Syöttekö edes leipää?

P.S. Kivaa muuten saada mun ihana, punainen leivänpaahtimeni taas käyttöön!

22 Comment

 1. Merja says: Vastaa

  Vaikka mieki yritän niitä turhia hiilareita vältellä, ni sillon ku tekee mieli leipää ni ostan ihan kunnollista ruisleipää, siis semmosta mikä tehty täysjyväruisjauhoista, vedestä ja suolasta, Hiilareiden määrästä ei tietoa, mutta ei sen väliäkään kun saa kunnollista leipää jossa ei mitään ihmeellisiä e-koodeja ja lisäaineita.

  1. Joo kyllä kunnon ruisleipä on aina kunnon ruisleipää, siitä ei pääse mihkää!

 2. Nonnu says: Vastaa

  Meilläkin syödään tuota, jos leipää syödään 🙂

  Toinen ok on Perheleipurien Karppi-ruispalat, mutta ne pitää lämmittää. Sellaisenaan niitä ei syö pirukaan 😛

  1. Oonkos mä noista kuullutkaan?

  2. Nonnu says: Vastaa

   http://www.perheleipurit.fi/kuvakirjasto/KARPPINENtummapala.jpg

   Tuommosia! 🙂 Sopii erittäin hyvin jos mieli tekee lämpimiä voikkareita. Kylmänä eivät toimi.

  3. Joo Karppiset ei kyl kylmänä toimi! 😀 Tätäkään en oo uskaltanu kokeilla…paahdettuna tosi hyvää. <3

 3. Niina says: Vastaa

  Hei mahtavuutta, kiitokset vinkistä! Tämä menee mulla kokeiluun. 🙂

  1. Kannattaa!

 4. Jennipenni says: Vastaa

  Yhessä vaiheessa söin paljon Minihiilarisämpylöitä ja musta ne oli ihania 😀 Opiskelijalle kuitenkin aika kalliita. Lopetin leivän syönnin sitten joksikin aika, tosin viime aikoina on tullut syötyä hapankorppuja 🙂

  1. Ai sellasiakin on? 😮 Ei kuitenkaan Karppista? Niistä en pitänyt 🙁

 5. Olen vähentänyt hiilareita muuten, mutta kunnon ruisleivästä en luovu (toinen on joka-aamuinen kaurapuuro)! Tätä voisi kuitenkin joskus kokeilla normiruisleivän korvaajana, kiitos vinkistä! 🙂

  1. Toimii mielestäni sellaisena oikein hyvin, mausta tinkimättä! 🙂

 6. En ymmärrä noista hiilareista hittoakaan, enkä ees välitä (ja sen kyllä huomaa ???), mutta jos ruisleipähimotus iskee, niin haen Oululaisen jälkiuuni-reikäleivän ja sivelen sille ihan oikeeta voita, ja kinkkua tai meetvurstia, terveellisyystekijäksi tomaattia ja ruukkusalaatinlehti. Jos on niukat ajat meneillään, ni ruisleipä ja voi menee kyllä yhtä hyvin ilman isompia koristeluja. =D
  Viimetteex ihastuin Mysli-Puikuloihin, vedin kahessa päivässä pienen paketin yksikseni ja hyvää oli. Tänään ostin uuden paketin… ;D

  1. Joo se on kyllä jännä et joskus ei leipää ees tarvinnu (söi kai muuten niin epäterveellisesti!) mut sitku sen kielsi itseltään niin johan alko tekee mieli. Argh. 😀

  2. Pidän aina pakkasessa hätävara-ruispaloja suurimpaan akuuttiin himotukseen, ni aika harvoin pääsee leipähimotus iskemään, ku tietää, että sitä on tarjolla tarvittaessa. Aika harvakseltaan leipää syön, mutta sit saattaa mennä tosiaan koko paketti yksintein. =D

  3. Ei muuten oo pakkasesta otetut ruispalat enää niin hyviä 🙁 Joskus muinoin niitä tuli pakastettuakin…

  4. Jos tuoreena pakastaa, eikä liian kauaa niitä pakkasessa, ni ihan se leivästä välttää. ;D
   Tosin ruisreikäleipää en oo ikinä pakastanu, enkä aio ees kokeilla, kuinka toimis.

 7. Mirka says: Vastaa

  Mää teen aina itte vähähiilariset leipäni. Hyvää on (täytyy vaan pitää päänsä ettei vedä koko leipää aina uunituoreena :D) ja helppoa tehdä, eikä mee kauaa ku heittää ainekset sekasin ja vaikka uunipellille levittää sen koko taikinan (jos ei jaksa tehdä erillisii taikinakasoi). Valmiin pellileivän sitten jakaa niin moneen osaan kun halaijaa. Oon käyttäny esim. tätä ohjetta: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=196 tai sitten tätä: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1612

  Tulee aivan hemmetin maittavaa, kun heittää sitten leivän päälle ihan kaikkee: kinkkuu, juustoo, kurkkuu, tomaattii, salaattii, paprikaa. Ei ole ikävä ollut ns. normileipää – mitä nyt täytyy myöntää, jos haistan jossain tuoreen ruisleivän tuoksun olen aika helisemässä… Kuitenkin mulla on olo, etten ole edes oikeastaan leivästä luopunut, kun väsään noita ”omia leipiäni!” 😀 Aika usein niitä saa tosin leipoa, mutta enää ei sekään laiskotuta, kun operaatio on kuitenkin suhteellisen nopea 😀

  1. Mirka says: Vastaa

   …mutta unohdin sanoa, että täytyy kyllä etsiä käsiinsä tuota mainitsemaasi uutuusleipää ja maistaa! Mulla on ollut heikot hetkeni tän leipomisen suhteen ja silloin on helppo mennä vaan kaupan vähähiilarisen leipähyllyn kautta 😉

  2. Hmm, kiitti vinkistä! Voisin joskus saada jotain tollasta aikasekskin…

   Eikä muuten toi pussi nyt niin kallis ollut, pari euroa.

 8. Kiitti vinkistä! Pakko kokeilla. Ruispaloja meillä mies ostaa, syön ehkä yhen palan päivässä. En aina mitään. Mutta mahdollisimman ”järkevää” leipää yritän aina valita.

  1. Mä syön näitä kyllä jatkossakin!!

Vastaa