Mitä kuuluu eläintarhaan

Alma

Olette kovasti toivoneet eläintemme kuulumisia, joten toteutan sen toiveen nyt! Uusia lukijoita ajatellen myös esittelen lyhyesti nää meidän karvaiset kasat.

Kaikki ötökät voivat aivan erinomaisesti. Meillä oli lomareissumme ajan asumassa kissojen vakihoitotäti, ystäväni ja maailman paras kissojen kaitsija. Kissat olivat siis hyvissä sielun ja ruumiin voimissa, kun palasimme kotiin.

Alma on porukan nuorin, vuoden ikäinen pyhä birma -neito (sinitabby). Alma oli matkamme aikana oppinut uuden, neidille kovin tärkeän taidon, eli hyppäämään tiskipöydälle ja samalla ainoalle keittiötasollemme. Tästä emme olleet ihan niin kovin mielissämme, sillä nyt Alma hengaa siinä aina. Siinä missä pojat oppivat pentuina jo kerrasta, että kuuma hellanlevy polttaa tassuja, Alma ei ota oppiakseen, vaan sillä on aina kova tarve syöksyä varmistamaan asia. Jatkuvasti siis pitää olla varovainen ja katsoa, missä tää riskialtis tyyppi viipottaa. Ja ruoan laittaminen kestää tietenkin nykyään huomattavan paljon kauemmin, kun Almaa saa töniä jatkuvasti kauemmas.

Alma

Arska on yhtä pieni, yhtä sininen ja yhtä pitkähäntäinen hassuliini kuin aina. Arska on venäjänsininen, täytti just 3 vuotta. Yöt se nukkuu aina mun jalkojen välissä, enkä vois olla onnellisempi sen pienestä, lämpimästä painosta. Ei sais näin sanoa, koska kaikki meidän eläimet on ihan yhtä rakkaita, mutta Arska on silti mun rakkain. ♥

Arska

Arska

Reiska, porukan älykkö, on edelleenkin se kaikista hellyydenkipein. Reiska on rodultaan burma ja mun eka kissa. Reiska täyttää kesäkuussa 7 vuotta. En usko, että on olemassa niin pitkää silitysrapsutusaikaa, jonka aikana Reiska kyllästyisi. Valokuvissa Reiska ei kuitenkaan viihdy yhtään (grumpy cat), joten olen jo vähän luovuttanut sen härnäämisen suhteen. Reiskan tärkein taito on suljettujen ovien avaaminen ja sitä on todella vaikea huijata missään. Reiska osaa olla todella itsepäinen.

Reiska

Rosa oli tietenkin toisessa kodissaan matkamme ajan, mutta tuli jo paluumme iltana meille! Rosa on siis erolapsi, 14-vuotias leppoisa sekarotuinen, kultaisennoutajan ja cockerspanielin sekoitus. Rosa on meillä aina noin kuukauden kerrallaan ja menee sitten kuukaudeksi toisen omistajansa luokse. Rosa on tehnyt tätä reissailua melkein koko ikänsä ja tuntuu olevan siihen tyytyväinen. On kyllä uskomattoman hyvä juttu, että Rosa on tuollainen kissoihin tottunut vanha rouva, mutta kyllä mua säälittää ja hirvittääkin välillä, kun Rosa vaan kaikessa rauhassa makoilee kaikkien kissojen riehuessa ympärillä…

Rosa

Käytin muuten perjantaina ensimmäistä kertaa ikinä kaksi kissaa samaan aikaan eläinlääkärillä. Alma ja Reiska joutuivat lääkärin rokotuspiikin alle. Meillähän ei ole kuin yksi kuljetuskoppa, mutta toinen saatiin onneksi lainaan. Alma raapaisi eläinlääkäriä ihan kunnolla naamaan ja Reiska murisi koko tutkimuksen ajan. Hieno reissu. Reiskalle pitääkin samantien varata aika hammaskiven poistoon, ensimmäistä kertaa.

Almuskainen

Tällaista tänne. Kuulisin mielelläni myös teidän eläinten vointeja!

28 Comment

 1. Salla says: Vastaa

  Wosaaaaaaaaaa <3

  1. <3

 2. Meillä on 8 kk vanha chihuahuauros nimeltään Sisu. Sisu näyttää nopeasti muille koirille koosta riippumatta kaapin paikan, mutta osaa myös olla välillä aikamoinen sylivauva. Ongelmana on viime aikoina riiviön kanssa ollut tavaroiden pureskelu, kahdet kengät on jo saaneet kokea kovan kohtalon Sisun hampaiden kautta. Joka päivä ihmetellään sen aivoituksia, on se kyllä aikamoinen persoona.

  Ihana eläintarha teillä! 🙂

  1. Pikku-chihu <3! Dogsitteraikoinani mulla oli vakihoidokkina Elmeri-chihuahua, aivan mahtava persoona, ja tosiaan, ei kyllä isompia koiria pelännyt! 😀

 3. sonja says: Vastaa

  Ihanat elukat <3 Tekstissä taitaa olla painovirhepaholainen Alman värin suhteen 🙂 Väri taitaa olla ruskeatabby (n 21) tai suklaatabby (b 21). Välillä kuvasta vaikea erottaa. Itselläni on haaveissa sinitabby birma 🙂 Ehkä sit joskus!

  1. Ei oo virhettä. 🙂 Alma on sinitabby! Kuvissa toi sinisyys ei vaan tuu kovin hyvin esille, vaan se tosiaan näyttää enempi ruskeelta tai suklaalta!

   1. sonja says: Vastaa

    Aijaa! Kylläpäs kuvat hämää 😀 Olin ihan varma ettei voi olla sininen kun on niin oranssi nenäkin 😀

    1. sonja says: Vastaa

     Lähti liian nopeasti tuo kommentti 😀 Eli välliähän kissoja rekataan väärän värisenä kun vasta vanhempana huomataan, että väri onkin eri kuin pentuna luultu 🙂 Tuo oranssi nenä kyllä näyttää niin suklaatabbyltä 😀 Mutta eihän sillä ole väliä minkä väriseksi rekattu, kun ei käy näyttelyissä 🙂

     1. Heh, mä oon itekin monesti miettiny, että onkohan Alma sinitabby sittenkään… 😀 Mutta sellaisena se on rekisterikirjaan merkitty! 😀

      Väliähän sillä ei tosiaan ole lainkaan, meille sitäpaitsi kävi naamio kuin naamio. 🙂 Alma on sopiva just tuollaisena. <3

      1. Tosin nenä on Almalla kyllä vaaleanpunainen! 🙂

 4. Ihana Alma! Ihanat pojat! Kiva kuulla kuulumisia 🙂 Meillä Panu (exotic shorthair) ja Niilo (Kissojensuojeluyhdistykseltä otettu löytökissa) voivat hyvin ja änkeävät tietenkin kaikkeen mukaan 🙂 Niilo on kesyyntynyt kovasti puolessa vuodessa ja tulee jo itse pyytämään rapsutuksia <3 Poikien kuvia voi kurkata mun blogista
  http://malkakoto.wordpress.com

  1. Ovat niin söpösiä molemmat. <3

 5. Voi miten he kaikki ovat niin suloisia <3 ei ole mitään ihanampaa kuin oman kissan paino selän, mahan tai jalkojen päällä, siihen on hyvä nukahtaa <3 meillä Liisa vähän ostelee tassuja lämmitetyn leivinuunin päällä ja sitten luovuttaa ja hyppää alas. Muuten kyllä nukkuu kylki kiinni uunissa vaikka sen vieressä on n.30 astetta. Ja Pipsa hengaa keittiöntasoilla, paistaa jauhelihaa minun kanssa ;D
  Mulla on ollut hirveä eläinvauvakuume, oikeastaan se pahentui Alman pentukuvista ja yleensäkin Alman kuvista. Onneksi odotusaikaa on enää n.kuukausi ja sitten meidänkin eläintarhaan tulee yksi lisää eli se koiranpentu <3

  1. Meillä on jatkuva eläinvauvakuume, mutta kyllä tää eläintarha on nyt täys! 😀

 6. Teidän lauma on aina yhtä ihastuttava 🙂 Kiva nähdä Reiskakin pitkästä aikaa <3

  1. Joo sitä harvemmin tosiaan kuvissa näkee 😀

 7. Jonna says: Vastaa

  Ihanat karvakasat <3

  1. <3

 8. <3 Alma on niin hassu tuossa ekassa kuvassa, ihan kuin sillä ei olisi poskikarvoja ollenkaan. 😀 Ymmärrän tuon kyllä hyvin, että kaikki kissojaan sitä rakastaa, mutta jostain/joistakin tulee itselle hieman tärkeämpiä ja siihen paljon vaikuttaa sen kissan suhtautuminen sinuun. 😉 Meillä oli ex-miehen kanssa niin, että osa viidestä kissasta oli selvästi enemmän hänen perään ja osa taas mun.

  1. Alma on yleensäkin hassu. 😀

   Hmm, nojoo, kun Arska on sellainen ujo herkkis, hassu söpö poju, joka tykkää kaikista eniten minusta. :’)

 9. Sissi says: Vastaa

  Haha, mulle tuli mieleen juttu neljän vuoden takaa kun meillä oli kissanpentuja. En ite päässyt töiden takia viemään pentuja eläinlääkäriin, ne oli tarkoitus siruttaa ja muutenkin tutkia joten nakitin näppäränä exäni tähän hommaan. Sain kesken kiireisen työpäivän puhelun. En kuullut oikein mitään mitä toisessa päässä puhuttiin, koska linjalta kuului ainoastaan kissalauman hätääntynyt naukuminen. Lopulta selvisi, että exä se siinä vaan oli ajamassa kohti eläinlääkäriä, neljä liki luovutusikäistä kissanpentua kera emonsa kuljetusbokseissa ja porukka (pennut) ei olleet ensimmäisestä automatkasta kovin innoissaan. Se olis kyllä pitänyt saada nauhalle 😀 Kuulemma korvat tinnitti monta päivää sen automatkan jälkeen, exälläni siis:D

  1. Hahaha 😀 <3

 10. Meillä on kaksi kissaa. Kissaherra täyttää muutaman kuukauden päästä jo 8v. ja kissaneiti täyttää puolen vuoden päästä 6v. Äkkiä tuntuu että aika menee. Kissaherralla on ollut jonkin aikaa pissavaivoja ja syökin erikoisruokaa sen takia. Kissaneiti on taas ikuinen seikkailija, koskaan ei tiedä milloin mistäkin sen löytää tai milloin se suihkaisee ohi kauheaa vauhtia. Ajoittain viihtyy sylissä mutta enimmäkseen touhuaa jotakin. Kissaherra taas rakastaa huomiota ja ei malta pysyä poissa sylistä tai vierestä 🙂

  1. Almalla on sama, viihtyy poikia huonommin ja harvemmin sylissä ja siliteltävänä. Välillä sille tosin iskee kamala läheisrakkaus ja sit siitä ei meinaa irti päästäkään. 🙂

 11. Meiltä löytyy nurkkia karvoittamasta sekarotuinen (collie-lapinkoira-belggari-noutaja jne.) Nero-koira, täytti just 9 vuotta. Muutama tyttöystävä on lenkkipoluilta löydetty, toisille uroksille aggretaan, paitsi muutamalle harvalle ja valitulle, joiden kans voidaan olla kamuja. Vanhuuden vaivoja ei koiralla vielä ole*koputtaa puuta*, Nero vaikuttaa ikäistään nuoremmalta. On hyvin säilynyt 🙂
  Tällä hetkellä taistellaan tiukkaakin tiukempaa pissatulehdusta vastaan, toivon mukaan tällä viikolla saadaan labratulokset Helsingistä, niin saadaan oikeaa ja toimivaa antibioottia vaivaan. Paitsi, että tulehdus taitaa vaivata meitä omistajia enemmän kuin koiraa itseään, joka ei näytä asiasta välittävän ollenkaan.

  1. Höh pissatulehdukselle. 🙁 Hyvältä tyypiltä vaikuttaa! 😀

 12. Jenni says: Vastaa

  Täällä elelee yksi lähes 5-vuotias kollikissa. Toipilaana tällä hetkellä, kuume ja tulehdusarvot kohollaan, sanoi tohtori. Antibioottikuuri kesken ja voin kertoa, on yhtä tuskaa! Minulle, sen antajana, siis. Miksei tuo voisi vaan tajuta, että kaikella rakkaudella kaiken pahan teen. 😀 Onneksi kuitenkin kisu on jo hieman parempaan päin, joten ehkä antibiootista edes osa on päätynyt mahaan saakka. 🙂

  1. Reiskalla oli pennumpana kans KUUKAUDEN kestävä antibioottikuuri…Tunnen siis tuskasi.

Vastaa