Töhnää täynnä

Vähän ällöttävä otsikko, mutta postauksen sisältö ei ole lainkaan ällöttävä, aivan päinvastoin!

Olette varmasti ainakin kuulleet näistä viime aikoina julkisuutta saavuttaneista TÖHNÄMUNISTA. Kiitos Sallan, nämä eivät olleet mulle mikään uusi juttu, mutta erittäin kaivattu! Toissa pääsiäisenä Salla nimittäin houkutteli mut maistamaan Maraboun töhnämunia, kun olivat mukamas parempia kuin mun ikisuosikki Kinder. Noh, nielin tappioni tässä suklaamunaväännössä, koska Maraboun töhnämunat olivat TAIVAS. Viime vuonna sitten kyseiset perseen levittäjät eivät enää olleetkaan markkinoilla ja itku kurkussa googletin tiedon, että niitä ei enää valmisteta lainkaan. Mutta nyt sitten kauppoihin on tullut useampiakin töhnämunia!!

Marketeissa myytäviä ovat nämä vihreäkääreiset, Argenta-merkkiset. Rasia eli 4 kpl munia maksaa noin 3 euroa. Näitä myydään ainakin S-ketjun kaupoissa. Violettikääreiset Cadburyn munat ovat vähän kalliimpia, rasia maksaa vähän päälle 7 euroa ja näitä myy ainakin Helsingin Viiskulmassa sijaitseva Roobertin Herkku. Rasioissa tulee aina lusikka mukana, Argentan boksissa on jopa kaksi.

Lidl myy töhnämunia myös, eri merkkiä, mutta en löytänyt niitä ollenkaan. Suosittuja ovat!

Munat itsessään ovat suht pieniä, mutta tuon sisällä olevan töhnän takia ovat erittäin täyttäviä, joidenkin mielestä jopa äklömakeita. Näitä ei siis tule syötyä kerrallaan rasiakaupalla, vaan esim. kahvin kanssa jälkkäriksi tällainen yksi on oikein sopiva. Mä en kyllä käytä tota lusikkaa ikinä, vaan tykkään haukata. Argentan munia on saatavilla myös jonkinlaisella suklaatöhnäsisällöllä, mutta se ei kyllä houkuta mua yhtään! Tällainen vaniljainen möhmä on parasta. Onpas mukavaa, kun näitä taas saa! Tosin olen kyllä sitä mieltä, että ne Maraboun töhnämunat olivat silti parempia…

Mites töhnämunat iskee teihin? Mikä on paras pääsiäismuna? Vai onko vielä liian aikaista tällasille?

P.S. En kyllä ymmärrä, miksi nää kausiherkut tulevat nykyään aina entistä aikaisemmin myyntiin! Laskiaispulliakin saa jo melkeen jouluna, perkele!

P.P.S. Poikaystävä vihaa, kun puhun kuulemma jatkuvasti herkuista. Noh, onneks on tää blogi. Ehkä edes te rakkaat lukijani ymmärrätte.

41 Comment

 1. Karoliina says: Vastaa

  Mä rakastan niitä Kinderin pussukassa myytäviä ihan minikokoisia munia, joissa on ymmärtääkseni sitä samaa maitotöhnää sisällä, kuin niissä pienissä patukoissakin, mutta sen töhnän seassa on vielä ihan pikkuisia hasselpähkinän palasia.

  1. Joo! Mä en jotenkin oo niihin patukoihin niin kiintynyt ENÄÄ. Joskus rakastin niitä yli kaiken! 😀 Mut ne minimunat on ihania!

 2. Enpä oo törmänny näihin ennen. Houkuttais kyllä testata!

  1. No en tiedä voinko suositella, koska näihin jää koukkuun. 😀 Onneks ovat kuitenkin kausiherkkuja!

 3. Liisa says: Vastaa

  Siis mitä nää on! JA ETTÄ MARABOULLA ON OLLU MYÖS?!?! Mitäh. Miten en tiennyt tämmösistä?!! t. levein herqqperse

  1. Haha, JOO, parhaita! <3 Kyllähän nää nyt lohduttaa kovasti, ja voihan se olla, että aika on kullannu muistot.

 4. eekku says: Vastaa

  Enpä tienny edes tämmösistä

  1. No nyt tiedät! Mars kauppaan! 😀

 5. Tingeling says: Vastaa

  Vaikka lähes asun suklaahyllyllä en oo näihin törmännyt :/ Pitääpä korjata tämä asia seuraavalla kauppareissulla 🙂
  Ja kyllä se Kinder on paras! Samoin kylläkin sellaiset pienet munat pussissa joissa on se kääre päällä ja jotain taivaallista sisällä.

  1. Joo, Kinder on kyl hemmetin kova. Nää on ihan erilaisia, mutta aivan taivaallisen hyviä. 😀

 6. Sissi says: Vastaa

  Ohoh, Kinder-fani kiinnostuu! En muihin muniin ees vilkaise mutta nyt vois olla kova.

  1. Niinpä, sanoin tota samaa sillon kaks vuotta sitte. 😀

 7. hiutale says: Vastaa

  OMG!! Nää on parasta ikinä, viime vuonna etin joka ikisen kaupan läpi niitä maraboun versioita, ihmekään kun ei löytyny. Mut niitä Lidlin versioita maistoin myös, ja nyt on pääsiäinen pelastettu, vaikka ei se täyte ihan niin töhnästä ollu, mut maku on sama. Poikaystävä on nauranu monta päivää, et miten joku voi innostua pääsiäismunista noin. Asiaa ei yhtään helpottanu kun nimettiin pienenä siskon kanssa ne maraboun versiot heittokatto-muniksi, ja en vieläkään osaa käyttää muuta termiä 😀 Mut onneks on kohtalotovereita.
  Sori avautuminen, mut nyt meni tunteisiin 😀

  1. Haha, huippuu! Mut mäkin etsin, vitutti ku ei enää ollut missään!

 8. RuuRuu says: Vastaa

  Tänään söin elämäni ensimmäisen töhnämunan, kaupasta olivaan noi vaaleatäytteiset loppu, niin on pakko viel sellanenkin saada testaukseen 😀 Se suklaa täytteinen ei nyt maailmaa mullistanu, mut söihän senkin 😀

  1. Mä en jotenkin yhtään innostunut niistä suklaatäytteisistä. 😀

 9. Mira says: Vastaa

  Oijoi. Taas yksi herkku mikä lähtee hankintalistalle 😀

  1. Ehdottomasti 😀

 10. Linda says: Vastaa

  Mä en ole maistanut, eikä varmaan paranekaan! :’D :’D Mutta, ihastuttavaa omistautumista miten oot käynyt blogia varten hankkimassa rasiallisen molempia laatuja, pitäähän kuvamateriaalin ollan havainnollista tottakai. ;D

  1. Enkä ostanut blogia varten lainkaan, vasta tänään mietin, että teenpäs postauksen! 😛

 11. *slurps* En mä muuta sanottavaa keksi 😀

  1. Nää ei taida sisältyä sun ruokavalioon? 😀 🙁

   1. No ei varmasti 😀 Mutta joskus voi vähän fuskata 😉

    1. Totta! 😀

 12. Nuo töhnämunat ovat parhaimpia! Ja Kissis… pääsiäinen on tänä vuonna todella aikaisin. Siksi ne munatkin on myynnissä aikaisin. 😀 Minusta ne tulivat jopa yllättävän ”myöhään”, sillä jos pääsiäinen olisi viikkoa ennen vappua, niin munia olisi silti helmikuussa myynnissä. 😀

  1. No tiedän, että on, mutta silti! 😀

 13. Marisa says: Vastaa

  Oijoi!! Mä en oikein yhtään ymmärrä tätä töhnämuna-hypetystä nyt. 😀 Ite oon niin monet vuodet vetäny niitä Maraboun versioita (tottakai) useamman boksin aina pääsiäisen aikoihin, etten edes muista! Oon luullu olevani ainoa aikuinen joka niitä syö. 😀 Tänä vuonna yksi laatikko Argentaa jo takana… 🙂

  1. Hehe 😀

 14. Tiedän nyt mitä haen kaupasta tänään 😀

  1. 😛

 15. Herranjumala mika teita vaivaa, noi Cadburyn Cream Eggit on HIRVEITA! :O Muita vastaavia en edes halua kokeilla, ma oon kuvitellu etta vaan britit on niin tarahtaneita, etta ne voi syoda noita, kun ei ne muutenkaan ymmarra mistaan hyvasta mitaan. 😀

  1. Nyt kun katoin tarkemmin niin eihan noi ookaan niita Cream Eggeja. 😀 Niissa on sellasta juoksevampaa tohnaa sisalla (en nyt sano milta se nayttaa), ja niita myydaan taalla ihan vuoden ympari. Taytyy ehka tuoda niita sulle ens kerralla ku tuun Suomeen.. 😀

   1. Haha, joo tää on tämmöstä kiinteetä. 😀

 16. Kuulin vasta tällä viikolla näistä, ja ehkä näitä pitää päästä maisteleen kun kaikki niin kovasti kehuu 😀

  1. Niin, mä en ikinä oikeen tiedä, onko se parempi maistaa vai elää pimennossa, ettei tuu sit koukuttauduttua 😀

 17. Fanni says: Vastaa

  Mitäh, EII!! Maailma on epäoikeudenmukainen paikka. :(:( Ne munat oli parhaita! Mutta kiitti vinkistä, täytyykin mennä hamstraamaan, jos vaikka loppuvat kesken.:D:D

  1. No näähän loppu jo heti alkuunsa, mutta eiköhän kaupat sillon hiffannu asian 😀

 18. Paula says: Vastaa

  Multa on mennyt tämä töhnämunakohu kokonaan ohi! Itse yritän olla syömättä suklaata, mutta mies kantaan joka kerta kaupasta kotiin 3-4 Mignonia. =S Parempi etten kerro sille näistä töhnämunista. Silti sulle pitää kyllä seurauksista huolimatta lukea voitoksi, että pystyit syömään näitä kolme! =)

  1. Nyt en ymmärrä. 😀 Emmä näitä kolmea syönyt? 😀 Yhden oon vasta ehtiny 😀

   1. Paula says: Vastaa

    Joo katsos, kun mä hyppäsin tuolta Juille’s blogista tänne. Siellä oli linkki tänne kun olit kehunut näitä. Hän oli syönyt näitä kolme ja koska olin vähän sekapäinen ja mulla oli monta ikkunaa auki ja kaikissa puhuttiin töhnämunista niin kirjotin tänne. Huoh, sori. =) Tämä moka saattoi hotua myös siitä, että nauroin näille töhnämunille ihan kauheasti!

    1. Haha, ei se mitään, mä jo ihan pelästyin, että söinkö mä muka näitä kolme, kun mielestäni yhden oon vasta ehtinyt kun tuli toi reissu tohon ja nyt oon ollu niin hirveessä lomaltapaluunuhassa, että en maista mitään, niin turha on syödä mitään tommosia.

Vastaa