Delhi osa 2

No nyt päästään varsinaisesti asiaan. Eli kerronpa hieman ”todella ihania asioita” Delhissä, yltiöpositiivinen ihminen kun olen. Olen aika pitkälti tottunut kaikkeen, joten mitään hepulia en kyllä missään vaiheessa oikeasti saanut, hyvällä fiiliksellä mentiin ja maassa maan tavalla ym. shittiä. Eli älkää nyt käsittäkö väärin, reissu oli mahtava enkä kadu sitä lainkaan.

Ihan ensimmäiseksi otetaan käsittelyyn vessat. Pelkäsin hieman etukäteen, että vessassa käymisestä tulee ongelma, koska ollaan paljon liikenteessä ja hätä tulee väkisinkin joskus. Onneksi lähes +40 celsiusta takasivat, että se ei tullut kovin usein. Julkisia WC-tiloja löytyi silti ihan mukavasti ja niissä pääsi käymään ilmaiseksi jos teki niin kuin meikäläinen, eli ei välittänyt intialaisten vaativista ”maksa, perkele!” -huudoista. En siis tosiaankaan olisi maksanut niistä vessoista yhtikäs mitään. Eli toisin sanoen reijästä lattiassa. Mutta tulipahan taas opittua se kyykkypissauksen jalo taito. Oli muuten tosi hauskaa pissata seisten jo valmiiksi jonkun toisen pissoissa, yllä olevassa kuvassa näkyvä vessan lattia siis ON täynnä pissaa ja ties mitä muuta. Sinne vaan silti, rohkeesti. Hätä ei lue kusen määrää lattialla.

Paperia ei vessoissa tosiaankaan ollut, hei haloo, hirveitä vaatimuksia. Mutta tottakai kokeneena matkustajana pitää paperia löytyä käsiveskastakin ja sitähän löytyi!

Ja mitäpä sillä paperilla tekisikään, ei intialaiset sellaista ylellisyyttä käytä. Vessoissa on ämpäri jossa on vettä ja kippo ja näiden avulla sitten siistiydytään, jos viitsitään. Tätä en muuten kokeillut, koska sitä paperia tosiaan oli aina mukana.

Okei. Ihan kunnon vessojakin löytyi, silloin tällöin. Ruokapaikoissa oli yleensä ihan siistit WC:t, reikävessoja oli lähinnä nähtävyyksien luona.

Maahan ei ihan hirveästi välttämättä kannata Intiassa katsella, jos on kovin herkkä tyyppi. Sieltä saattaa nimittäin kaikenlaista todella kiehtovaa löytyä. En oikeasti edes halua tietää, mitä yllä olevassa kuvassa on, mutta pitihän sitä joku esimerkki napata.

Rottia näkyi paljon, ja NE OLIVAT JOSKUS MELKEIN REISKAN KOKOISIA!!! Siellä niitä kipitti kaduilla, ihanaa!

Meinasin melkein kuolla yllä olevaa kuvaa ottaessani, koska tottakai on pakko kuvata keskellä autotietä. Ja sain tietenkin aikaiseksi noin sata tööttäystä, mutta se nyt ei ole mitenkään poikkeuksellista Delhissä, sillä siellä ei kukaan aja ilman että käsi on jatkuvasti töötillä. Ja se nyt on ihan yks ja sama ylitätkö suojatietä vai ylitätkö tien ihan jostain muualta, hengenvaarallista se on kuitenkin.

Liikenne Delhissä on muutenkin jotain aivan älytöntä, siinä ei ole yhtään mitään järkeä. Autokoulu siellä kuulemma on kuitenkin pakollinen, mutta en kyllä tajua, mitä siellä opetetaan. Liikennesäännöt kun…no, mitä ne on? Jos halutaan vaihtaa kaistaa, painetaan tööttiä. Vilkku toki on keksitty ja useimmista autoista löytyykin, mutta eihän nyt semmoista kukaan malta käyttää. Sivupeilit käännetään, etteivät ne osuisi muihin autoihin. Yritetään nyt vaan välttää suurempia kolhuja ja jotenkin selvitä. Ja on muuten täysin OK, että yhden motskarin päällä matkustaa nelihenkinen perhe.

Delhissä liikutaan siis autoriksoilla. Se on nopea ja erittäin halpa tapa siirtyä paikasta toiseen, emmekä jalkojen lisäksi muuta käyttäneetkään (lukuun ottamatta ”lentokenttämetroa”). Tinkiä pitää aina ja minua se henk.koht. ärsyttää. Matka kaupungin toiselle laidalle ei kuitenkaan muutamaa euroa enempää kustanna, kunhan hinnasta sovitaan ERITTÄIN TARKASTI ennen kyytiin nousemista. Tilanne, jossa matkan päätyttyä kuski on ymmärtänyt hinnan väärin, on pirun ikävä, uskokaa pois. Autoriksoja on Delhissä todella, todella paljon, eli jos ensimmäisen kanssa ei päästä hinnasta yhteisymmärrykseen, on toinen ja kolmas riksa jo pian vieressä. Hinnat turisteille ovat tottakai korkeammat, joten paikallisten hinnoilla ei valkoihoinen todellakaan matkusta. Mitenkään turvalliseksi ei oloaan näissä kulkupeleissä tunne, mutta eipä sitä tunnetta päässyt Intiassa kertaakaan tuntemaan muutenkaan.

Aiemmin jo mainitsinkin, etten ostanut Delhistä juuri mitään. Kauppoihin ei vaan huvittanut mennä sisälle, kun otti päähän se hemmetinmoinen tyrkyttäminen. Mitään ei saanut rauhassa katsella ja se touhu oli ihan käsittämättömän rasittavaa. Välillä kuitenkin kauppoihin vietiin pakostikin ja oli vaan pakko kärsiä. Taisin olla vähän epäkohteliaskin ajoittain, koska meni hermot. Lopulta ostin huivin ja pienen korurasian sekä vähän teetä tuliaisiksi. Mutta enpä minä Intiaan shoppailemaan mennytkään.

Muistatte ehkä apinamiehen? Eläinten kohtelu Intiassa on aivan sairasta ja niitä pidetäänkin lähinnä esittelyeläiminä, joiden kuvaamisesta halutaan rahaa. Yllä olevan apinamiehen kanssa kävi hieman köpelösti ja jouduimme lopulta pulittamaan muutamasta kuvasta suuren summan rahaa jotta pääsimme hengissä tilanteesta pois. Pieni vinkki Intiaan matkustaville: ÄLÄ poistu autosta keskellä moottoritietä ÄLÄKÄ avaa edes auton ikkunaa! Äläkä hemmetissä kuvaa jonkun ihmisen omistuksessa olevia eläimiä, jos et halua maksaa kuvista. Tämä apina oli sentään ilman meikkiä, mutta huulipunalla ja luomivärillä varustetut apinat olivat valitettavan tavallinen näky.

Ja loppuun vielä pikku vinkki. Intiassa on likaista. Siis oikeasti todella, todella paskaista. Sinne ei missään nimessä kannata ottaa lempikenkiä mukaan, koska sen jälkeen ne ovat entiset. Sitäkin suurempi virhe on ottaa mukaan KAHDET lempikengät ja vittuuntua suunnattomasti, kun jo parin tunnin kävelyn jälkeen niille saa heittää hyvästit. Nyyh.

Lisäksi: pakkaa mukaan muutakin kuin (mini)hameita. Niitä et kuitenkaan uskalla siellä käyttää. Kaikilla on pitkät housut tai nilkkoihin asti ulottuva hame.

Seuraavasta Intia-postauksesta tulee iloisempi, sen lupaan!

Joko tekee mieli lähteä Intiaan? 

46 Comment

 1. Myy says: Vastaa

  Kuulin joskus aika hyvän vinkin (Aasian) liikennettä koskien; pidä aina yksi paikallinen itsesi ja liikenteen välissä, kun ylität katua. Paikalliset tietää mistä välistä voi juosta yli ja jos jostain kumman syystä se auto/mopo/mikälie sattuu osumaan niin.. No, eipähän osu itseen ekana. 😉

  1. Heh, joo. Muiden mukana/takana kannattaa muutenkin lähteä ylittämään. Ja ihmisiähän siellä riittää!

 2. Nova says: Vastaa

  Juuei, kyllä tää hygieenikko ei tahdo tohon maahan. Ja muutenkin meininki vaikuttaa hiukan liian rasittavalta meikäläisen makuun =)

  1. Heh. En muuten desinfioinu käsiäni kertaakaan koko reissun aikana! 😀

 3. Emppu says: Vastaa

  Tuli niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paha mieli ton apinan puolest. :((((((((((((((((((((

  1. Nojoo 🙁

 4. mua on kauan kiinnostanut intia, ja olen miettinyt että voisi olla kiva käydäkin siellä joskus, mutta….. nyt ei enää hirveästi innosta 😀

  siis niin, varmasti siellä on kaikkea hienoakin, mutta mää varmaan ahdistuisin kuoliaaksi tuolla. taidan tyytyä matkailukuvien selailuun, kotona omalla sohvalla kököttäen..

  jään odottamaan sitä positiivisempaa intiapostausta 😀

  1. Joo, olihan se aika ahdistavaa jatkuvasti, ei siihen viikossa mitenkään tottunut. Silti, kiva nähdä muitakin kuin kotinurkkia!

 5. Hanna says: Vastaa

  Tulipa tosta apinasta paha mieli… silti haluaisin kylla kayda intiassa. Ja kuten ylla olevakin, ahdistuisin kuoliaaksi (lahinna noiden elainpolojen vuoksi).

  1. Välillä on ihan hyvä ahdistua. 🙂

 6. Saattaa johtua myös kaupunkien välisistä eroista, mutta minulla oli Intian liikenteessä koko ajan hyvin turvallinen olo. Oikeasti. Vaikka se on kaoottista, niin ihmiset tuntuvat huomioivat toiset paljon paremmin. Jalankulkijanakin, jos vain käveli rauhallisesti tien yli, niin ajoneuvot vain kaarsivat ohitsesi. Kertaakaan ei ollut sellainen olo, että ”voi apua, nyt tuo ajaa päälle!”. Samoin riksoissa minulla oli rauhallinen fiilis joka kerta. Ja jopa skootterin takapenkillä, ilman kypärää. 🙂

  Tämä toinen juttu menee ehkä hyväuskoisuuden piikkiin, mutta noissa lattiavessoissa ajattelin märän lattian johtuvan huuhteluvedestä. Tuolla ämpärissä olevalla kipolla huuhdeltiin ainakin meidän hoodeilla alapään lisäksi myös itse vessa.

  1. Hui, no tuolla kyllä meinasivat kaikki ajaa päälle! 😀

   Tuossa ekan kuvan vessassa ei ollut minkäänlaista ämpäriä tai paperia, kaksi muuta kuvaa on otettu eri vessasta. 😀 Ja se oli kyllä ihan PISSAA! 😀

 7. Nonnu says: Vastaa

  Mulla on ollut jo vuosikaudet sellainen tietynlainen nou-nou-asenne Intiaa kohtaan. Olen kuullut siitä niin paljon ei-niin-ylistäviä tarinoita ja eräs ystäväni vietti siellä taannoin kuukauden ja kertoi, että sen aikana ei tullut yhtään kuivaa pierua. Tälläisenä ruoka-allergikkona sekä mahavaiva-kroonikkona Intia ei senkään puolesta houkuttele. Eikä muutenkaan, mä olen kai liian likaisuuskammoinen sinne 😀 Ja muutenkin tuo yleinen kuhina joka johtuu ihmispaljoudesta, ei kyllä houkuttele yhtään.

  Ja nyt kun luin tätä sun postausta, monessa kohtaa tuli päähän ajatus, että juu ei. Juu ei todellakaan. Juu ei.
  Postauksen alkupuolella jo mietin, että kommentoin sulle että ei kyllä tee mieli lähtee Intiaan ja sittenhän sä kysyitkin sitä tuossa lopussa 😀 Eli en ole lähdössä, mä olen liian nössö tuollaiseen paikkaan kun pelkkiä kuvia katsomallakin tulee jo paha mieli tai etova olo.

  1. Joo mä hannailin kanssa monta vuotta Intian kanssa. Mutta olihan se erilaista ja tuli paljon uusia kokemuksia.

   Meillä ei ollut siis mitään ongelmia kummallakaan vatsan kanssa Intiassa (itselläni myös herkkä masu), siellä on todella helppoa ja halpaa syödä hyvissä paikoissa. Tietenkin jos bakteerikannan vaihdos tuottaa ongelmia, niin sille ei vaan voi sitten mitään. 🙁 Ja vähän tuuristakin kiinni. Ongelmat alkoivat vasta Suomessa…

  2. Nonnu says: Vastaa

   Ja haluan vielä muuten korostaa, että sun kuvien laatu ei tuota huonoa oloa vaan sisältö! Kuvat on todella hyvin otettuja! 🙂 Mua itkettää ajatuskin jo surkeista eläinkohtaloista joita tuolla on varmaan enemmän kuin kukaan osaa tajutakaan. Mä olen niin kamalan herkkä etten kestäisi nähdä sellaista IRL. Selkeästi mun kantsii matkustaa vain hyvinvointivaltioissa 😀 Ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi <3

   Lähtisitkö muuten uudelleen tuonne? Vai tuliko sellainen olo, että been there, done that?

  3. Niinpä, mutta kai tässäkin on vaan jotenkin ajateltava, että ”maassa maan tavalla”…ja kovettaa itsensä.

   Lähtisin kyllä uudelleen, paremmin valmistautuneena! 😀 No, en ehkä ihan heti huomenna, mutta katotaan uusiks ylihuomenna! 😀

 8. Niina says: Vastaa

  Intia ei ihan vaikuta sellaiselta paikalta tämänkään kertomuksen osalta, jossa itse viihtyisin. En kestä tyrkyttämistä ja jos näkisin jotain meikattuja apinoita, niin heittäytyisin luultavasti väkivaltaiseksi eläintenpuolustajaksi tai muuta vastaavaa. Mutta kyllä olen silti sitä mieltä, että tuo pitäisi itse kokea ennen kuin voin sanoa juuta tai jaata koko maasta.

  Kiva lukea myös matkapostauksia maan nurjista puolista eikä vaan hehkutusta, miten mahtavaa on ollut. Rehellisyys on aina kiva juttu. 🙂

  1. Niin ja myös koko ympäristö vaikuttaa. Kaikenlaista näkee koko ajan ja se on siellä ihan normaalia, joten ei sitä vaan friikahda ihan kaikesta.

 9. volyym says: Vastaa

  Olin just viikon Egyptissä, ja meininki kuulostaa todella samanlaiselta. Tyrkyttäminen, tinkiminen, huijaaminen, liikenne….Intiassa oli varmasti kaikki potenssiin sata, mut mä tykkäsin Egyptin meiningistä! Olin ennen reissua kuullut vaikka mitä kauhukertomuksia ja osasin asennoitua että sielä ei sitten olla ihan niinko Suomessa. Ja jos muuten tuli ärsytys maata kohtaan, nii pysyt ajattelee että kohta pääsee kotiin, tuttuun turvalliseen ihanaan HILJAISEEN kotiin :–)

  1. Joo no Egyptiä ja Intiaa ei voi ees oikeen verrata! 😀 Egyptissä olen ollut 2 x ja se meno on ihan siedettävää. 😀

 10. Kyllä mä voisin Intiassa haluta edelleen käydä.Enemmänkin kuin sen aikoinaan poiketun lentokenttävisiitin..
  Kulttuurishokki tekee ihan hyvää varmaan meille kaikille,aina se palikoita järjestää uudelleen.
  Onhan suomalaisten rakastama Thaimaakin aurinko- ja seksirysien ulkopuolella aika surullista ja ankeaa katsottavaa.

  1. Niinpä!

 11. Neiti says: Vastaa

  Olen itse ollut kerran Intiassa, jolloin reissattiin vähän eessuntaas Mumbaista alaspäin. Omat kokemukseni Intiasta on oikeastaan tismalleen samanlaisia kuin sinun! Reissu oli kiva, ja meillä oli oikein mukavaa. Silti oikeastaan vähän niinkuin kaikki vitutti, ällötti ja harmitti. Se paskaisuus – roskien määrä kadulla, tyrkyttävät ihmiset, kaduilla mädäntyvät eläimet, kurjat olot ja niin mieletön kusetuksen meininki! Naurettavin näky oli muumioitunut lehmä KESKELLÄ sen pikkukaupungin mittakaavaan isoa ”moottoritietä”. Kochissa meidän hotellin edustalla asui kiliperhe kadulla, ne oli kyllä kivoja.

  Kun ihmiset kysyy matkakokemuksia, päällimmäisenä on juurikin se kaikki negatiivinen. Hassua siinä sit selittää, että kivaa oli kuitenkin. Intia on vaan niin hemmetin outo paikka, että sinne pitää mennä tajutakseen sen. En todellakaan voi sanoa, että ”India stole my heart” koska sitä se ei tehnyt. Jos vertaan Intiaa ja turistirysä-Thaimaata, menisin ehdottomasti mielummin Thaimaahan, oli siellä turisteja paljon tai ei. Silti kiva matka ja olen tosi tyytyväinen, että lähdettiin. Eipä ole vaan kiirettä takaisin…

  Ps. Minäkin sain jäätävän ruokamyrkytyksen, ja se kesti varmaan kuukauden :))) Koko reissun aikana en pystynyt syömään kunnolla, enkä hetkeen kotonakaan.

  1. No mua ei oikeestaan hirveesti vituttanut. Tai olin asennoitunut silleen, etten jaksa vetää herneitä nenään kovin helposti. Paitsi tosiaan kerran kaupassa mutta sillon oli myös törkee nälkä ja halusin äkkiä pois. 😀 Mutta yritin suhtautua kaikkeen mielenkiinnolla.

   Mulla ei onneks oo enää mitään ruokamyrkytysoireita 😀

 12. Huh… Pienestä vessaneuroosista kärsivänä tuollainen reikävessa ei kyllä houkuttele 😉

  Bulgariassa me haksahdettiin aasimummon ansaan, otettiin aasista kuva ja mummo oli samantien käsi ojossa. Kieltäytyessämme maksusta kivasta posmottajamummosta kuoriutui kiva pois ja alkoi hurja ja jopa pelottava posmotus. Annettiin sitten joku kolikko, että päästiin tilanteesta pois.

  Apinaraukka, taas ;(

  1. Joo kyllä noista aika äkkiä tulee tosi ilkeitä tyyppejä! 🙁

 13. Ekan kuvan kun näin, ryynit tuli suuhun. Ja sitten tuli ryynit suuhun tuon yliajetun karvalakin (siltä se näyttää) kohdalla uudestaan. Rottakuva aiheutti jo kunnon kouristuksia vatsassa ja sitten tuo apinajuttu aiheutti melkein itkukohtauksen. Musta tuntuu, etten kyllä (ehkä) tule matkustamaan Intiaan :D. Odotan sitä positiivista postausta 😉

  1. Olen pahoillani! 😀 Tai ei, en oikeastaan edes ole. 😛

   Kivempaa on kyllä tulossa juu 🙂

 14. Joo… Ei tee mieli lähtä Intiaan :D.
  Tosin itse en ole käynyt elämäni kaikana kuin kerran Tukholmassa, niin ei varmaan Intia muutenkaan olisi ensimmäinen paikka, mihin haluaisin :).
  Omalla tavallaan varmasti mielenkiintoinen paikka ja varmasti uusia kokemuksia saa.
  Itselleni riittää kuitenkin ne kokemukset näin kuvien kautta ;).

  1. Kuvista puuttuu äänet ja hajut, niitä siellä riittää! 😀

 15. Nina says: Vastaa

  Terkkuja Ateenasta, taalla on vessanponttoja! 😀

  1. Jee 😀

 16. LauraL says: Vastaa

  En ehkä heti lähtis Intiaan. Vessapaperin puutteen kestän, kun varaisin sitä kuitenkin kassiin mukaan, mutta nää muut asiat, huh, ei kyllä houkuta. Kun on tottunut rehtiin kaupankäyntiin, niin ei toi tyrkys, tinkaus, huijaus jne. oikein inspaa. Ja siis mitä, pitää maksaa, että saa ottaa jostain apinasta tmv. kuvia?! Ja vielä meikattuja elukoita.. Hullua!
  Mutta, joo, onhan kolikolla aina kaks puolta, niin varmaan Intiallakin.

  1. Niin no pitäähän niiden maksaa niidenkin eläintenkin ruuat ja eläinten esittely kuitenkin on niiden työtä. 🙂

 17. Ei kyllä tee yhtään mieli lähteä Intiaan näiden sun kertomusten perusteella!

  Sinulle on myös tunnustus blogissani 🙂

  1. Käyn vilkuilemassa. 🙂

 18. ebeth says: Vastaa

  Nää sun Intia-postaukset on tosi mielenkiintoisia, vihdoinkin oikeita mielipiteitä reissusta! Ne ei silti saa mua luopumaan Intian matkahaaveista, haluan kokea ehdottomasti tuon kaiken paikan päällä.
  Mitä liikenteeseen tulee, luin joskus jonkun entisen vankilakundin matkasta Intiaan (takakansi vaikutti lupaavalta…). Siinä kerrottiin, kuinka esim. auto-onnettomuuden sattuessa paikalta on liuettava mahdollisimman nopeasti, ettei tule hakatuksi. Kyseisen tyypin taksikuski körötti toisen auton perään ja tyyppi kiskottiin äkkiä autosta turvaan kun kuskiparka jäi väkijoukon pahoinpitelemäksi, ilmeisesti ”oikeuden” toteutuessa. Oli kyllä avartava kirja Intian kulttuurista.

  1. Kannattaa ehdottomasti Intiaan mennäkin. 🙂

 19. Anonymous says: Vastaa

  Miksi ylipäätänsä lähdit Intiaan reissuun ?

  1. Koska Delhi oli kaupunki, jossa halusin käydä.

 20. Sulla on kyllä tosi hauska kirjoitustyyli! 🙂 Itekin oon törmännyt Thaimaassa noihin reikiin lattiassa, mutta ei auttanut nirsoilla kun oli kova hätä. 😀

  1. Heh, aijaa. 😀 Joo, ei se auta kun on päästävä.

 21. Sofia says: Vastaa

  Noi on itse asiassa paljon hygieenisemmät noi reikävessat. Tähän paras perustelu, jota oon kuullut: ”Jos kaatuisit naama edellä paskaan, pesisitkö sen vedellä vai pyyhkisitkö paperilla?”

  1. No kyllä se pissaaminen on silti vaikeeta! 😀

 22. Fanni says: Vastaa

  Potkin kaiketi kuollutta aasia (tai jotain epämääräistä karvamöykkyä maassa) kun kommentoin sun kirjoitusta, ja tätä keskustelua yleensäkin, puoli vuotta jälkijunassa.. (Intiassa muuten kantsi tottua jälkijuniin. Ei siellä mikään ole ajoissa :D)

  Matkustin itse Intiaan kahdeksi ja puoleksi viikoksi elokuussa, mutta etelään. Olen kuullut paljon kauhutarinoita, ja suuri osa on pohjoisen kauhistelua. (Delhi on jo aika pohjoisessa.) Intia kannattaa jakaa ainakin etelään ja pohjoiseen. Se on valtava maa, johon mahtuu vaikka ja mitä. Toki se vaatii kanttia. Mutta en jaksa käsittää tätä länsimaista ”yhyyapuapaskaarottiayhyyy” -hajoilua. Älä ymmärrä minua väärin: onhan se ällöä. Minulla meni kolme ekaa päivää ihan pilalle, kun shokki oli niin valtava. Intia on niin erilainen.

  Ja tätä haluan painottaa: Intia on erilainen. Ei huono, kauhea, pelottava. Se on niin sykkivä ja täynnä elämää, että pakostakin seinille roiskuu. Ärsyttää meidän ylimielisyys (En siis sano, että sinä olet ylimielinen sen enenmpää kuin minäkään, päin vastoin, nautin tästä kirjoituksesta, ihan vaan vessakuvienkin takia:) Paskahuussit all the way!!)

  Intiahan on mahtava maa, oikeasti. Rytmi on erilainen. En ole missään kokenut oloani niin rauhalliseksi kuin tuhatta ja sataa ajavan riksan kyydissä. Ja nyt kun tätä kirjoitan, tajuan, että makuasioita, sano musti kun muniaan nuoli. Eiväthän kaikki lämpene kaikelle. Mutta on ihan turha lähteä minnekään, jos keskittyy vain negatiivisiin asioihin. Uskon, että kuka tahansa pitäisi Intiasta, jopa hygieniafriikit. Itseasiassa varsinkin hygieniafriikit. Shokkihoitoa, nääs.

  Sorge, tuli pitkä jorina, mutta Intia vei mun sydämen, ja oon vähän tällainen saarnamies.

  Rakkautta ja kehräystä, tykkään sun blogista ku kissa kuumasta puurosta 😉

  1. Tähän postaukseen nyt oli kerätty älyttömästä kuva-aineistosta tahallaan semmosia ”ällöjuttuja”. En ole itse mitenkään hygieniafriikki enkä kokenut Intiaa mitenkään liian likaisena. Kulttuurishokki se oli, enemmän kyllä ehkä sitten takaisin Suomeen tullessa! 😀

   Kyllä Intia tekis hyvää ihan kaikille. 🙂 Lähtisin kyllä jo uudestaan.

Vastaa