Minä sydän kookos

coconut

Tapahtui Gili Airilla helmikuussa 2015:

Meistä tuli nopeasti sympaattisen lähiruokapaikan vakioasiakkaita. Gili Airilla harvoin syödään sisällä ravintolassa, vaan kaikki toiminta tapahtuu ulkona (jos edes mitään sisäpaikkoja ravintolassa onkaan). Tuolla pistäydyimme useamman kerran päivässä vähintään juomassa lasillisen limua/kaljaa/mehua. Huomasin jo ensimmäisenä päivänä listalla kookosveden, ja yritin tilata sitä aina, mutta vastaus oli sama ”no coconut water, no today, i’m so sorry”. Sitkeästi kuitenkin yritin joka käynnilläni tilata sitä kookosvettä, kunnes tuli se kerta, kun ravintolan omistaja hymy korvissa päätti, että tänään saisin sen tilaamani kookosveden. Aika kauan siinä meni odotellessa, mutta lopulta alkoi tapahtua: viereiseen kookospuuhun laitettiin köydet ja pieni mies kiipesi sen latvaan ja pian maassa oli kookospuun hedelmä. Yllä näette sen hedelmän. Se sisälsi vettä aika vähän eikä ollut mitenkään kovin hyvää, mutta en valittanut, tietenkään. Olin onnellinen, olin Gili Airilla.

Coconut Frosting

Olen elämäni aikana huomannut, että kookos jakaa tosi jyrkästi mielipiteet sekä maun että tuoksun suhteen, mutta mulle kelpaa. Rakastan kookosta kaikessa ja ihan erityisesti kosmetiikassa. Tällä hetkellä kaukokaipuussani ilahdutan itseäni Philosophyn Coconut Frosting -suihkugeelillä, joka on IHANA. Olen ihan pöhkönä näihin Philosophyn monitoimituotteisiin, eli tämähän on siis mainio 3in1-tuote: shampoo, suihkugeeli ja kylpyvaahto samassa. Iso, 480 ml:n koko, ilahduttaa, eipä lopu ihan heti kesken. Normaalisti pidän suihkugeelit suihkugeeleinä ja shampoot shampoina, mutta nämä Philosophyn monitoimituotteet ovat tuoksultaan ja superpehmeältä koostumukseltaan niin ihania, että tällä on ilo pestä ihan joka paikka.

Mulla on kokemusta myös Vanilla Birthday Cakesta ja Senorita Margaritasta, ja ovat kyllä nekin olleet mun lemppareita. Philosophya myy Sokos ja hintaa tällä isolla (480 ml) putilolla on 18,50 e. Joo, hintaa on, mutta kyllä tästä riittääkin. Jostain syystä mua vähän ahdistaa isot shampoopullot, mutta isot suihkugeelipullot taas ilahduttavat. Tai tällaiset monitoimipullot.

Coconut frosting

Mitä mieltä olette kookoksen tuoksusta kosmetiikassa? Onko Philosophyn 3in1:t teille tuttuja?

Tuote saatu blogiin.

Gilikookos

P.S. Oletteko muuten ikinä miettineet, miten mahtava hedelmä kookos oikeastaan on? Sen eri kerroksista saa kaikenlaista kamaa irti: hedelmän sisällä on kirkasta kookosvettä, hedelmän lihasta saa kookosmaitoa ja hedelmän lihaa raastamalla saadaan kookoshiutaleita. Unohtamatta tietenkään kookosöljyä! Vau.

P.P.S. Iso ikävä Gili Airille.

14 Comment

 1. Ellu says: Vastaa

  Kookos on munkin lemppari ihan kaikessa!! Syötynä menee kaikki variaatiot, maidot öljyt herkut ja muut! Nam<3_<3 Kosmetiikassa jotkut kookostuoksut eivät ole yhtään ns. Sitä oikeeta kookostuoksua, jolloin ne ei miellytä, mut osaan on saatu niin hyvä tuoksu, että pakko ostaa aina uudelleen ja uudelleen! Esimerkkinä nivean huulivoidepurkki kookoksen tuoksusena!!! Paras 😉

  1. Hei mulla on se Nivea tuolla korkkaamatta! <3

 2. Satu says: Vastaa

  Tuo on varmaan ihanaa suihkugeeliä! <3 Tykkään kookoksesta vaihtelevasti, tuore kookosliha on iiihanaa mut kuivattu kookoshiutale on yök. 😀 Sen tuoksuki vaihtelee, jos se on sellane aidon tuoksunen nii se on ihana. Mut kookoskarkit on ehkä maailman kauheimpia. 😀

  1. Tää koostumus näissä aivan mielettömän pehmee. <3

   Kookoskarkit??? En oo törmänny?! Bounty on ihanaa <3

 3. Mä tykkään kookoksen tuoksusta, mutta noi hiutaleet, inhoan niitä. 😀

  1. Ei niitä nyt pelkästään söis, mutta leivonnaisissa. <3 Etenkin mokkapalojen päällä namnamm!

 4. ellu. says: Vastaa

  Kookos on ihan tajuton herkku, sekä tuoksuna että makuna! Suklaan kanssa ihan erityinen nams, mutta menee ihan tuommosenaankin.

  1. Jep, Bounty!!! <3 Pitäis maistaa sitä tummasuklaaversiota.

 5. RuuRuu says: Vastaa

  Kookos <3

  1. Jep. <3

 6. nea says: Vastaa

  Siis mitä Ah – saako Bountya tummana? Must have! Kaikki kookos kaikissa käytettävissä muodoissa on huippujees <3

  1. Oon nähny! Mut ei tainnu olla mikään perusmarketti…

 7. Myy says: Vastaa

  Kookos <3 Tummaa Bountya (namnam) on ainakin ollut Punnitse & Säästä -putiikeissa.

  1. NIINPÄ! Kiitos. 😀 En saanu yhtään päähäni, että missä oon nähny.

Vastaa