Aloin KoKoamaan!

Asun Arabian/Iittalan tehtaanmyymälän vieressä, no melkeinpä naapurissa. Kävin siellä tänään töiden jälkeen, viimeksi olen vieraillut siellä ehkä joskus 10-vuotiaana äidin kanssa. Ja no, tyhjin käsin en suinkaan sieltä poistunut, mutta se nyt ei ollut tarkoituskaan. Tietenkään.

Olen nimittäin Stockalla käynyt viimeisen puolen vuoden ajan tasaisin väliajoin sotkemassa Arabian KoKo-hyllyn (myyjien paheksuvat katseet selkääni polttaen) ja nyt ajattelin aloittaa jostain! Olen äärimmäisen kyllästynyt Muumi-mukeihin, joita omistan, hetkinen vain, pirtsakat seitsemäntoista kappaletta + saman tyylinen Peppi-muki, joka on vielä lahjamuovissaan. Kun joskus yhden Muumi-mukin lahjaksi sain ja ilmoitin siitä pitäväni, niin sitten niitä tulikin joka saamarin synttäri-nimppari-joulu. Lopulta ilmoitin kaikille, että en niitä enää halua ja sen jälkeen se loppuikin, kiitos vaan.

Nyt sitten teen ehkä taas saman virheen kun ilmoitan, että aion jossain määrin haluta KoKoa, joskaan en vielä ihan tiedä, mitä ja missä väreissä. Paitsi että nämä pastellisävyt ovat superkivoja. Tällä hetkellä astiakaappini sisältö on ihan sekasikiö: ruokalautaset ovat Arabian Arcticaa (joka jaettiin exän kanssa puoliksi ja jota kyllä tarttisin nyt lisää), löytyy Iittalan Teemaa, ja vielä Arabian 24 h sinistä, lautasia ja kahvikuppeja. Kaikki ovat kyllä ihan toimivia, ei siinä mitään. Menin tuonne tehtaanmyymälään siinä toivossa, että olisivat halvempia kuin Stockmannilla mutta paskat, ihan tasan samat hinnat.

Mutta. Noin 15-vuotiaana ilmoitin, että mut saa ampua siinä vaiheessa, kun oikeasti rupean keräilemään JOTAIN ASTIASARJAA. Että olkaa hyvä nyt sitten vaan.

P.S. Tuo ostamani KoKo Roses-muki on KAKKOSlaatua (eli paljon halvempi). Tosin en kyllä nää siinä minkäänlaista eroa. Ehkä se hajoaa käsiin kun siihen kaataa kahvia? Mulla on muuten jo ennestään pieni KoKo Roses -lautanen.

P.P.S. Onko teillä jotain KoKoa? Keräättekö jotain sarjaa?

19 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  ei, kyllä minutkin saa ampua silloin jos jotain sarjaa alan keräilemään. Meillä on kaikki astiat ihan sekalaisia, eikä ole mitään tarvetta vaihtaa niitä mihinkään.

  1. Nii-i. 😛 Mut näitä sentäs voi olla eri värisiä!

 2. Lotta says: Vastaa

  Mö kerään KoKoa! Mulle niitä on kertynyt jo tosi paljon, lautasia kahta kokoa, syviä M-kokoisia kulhoja, jotka oon ostanut syvien lautasten tilalle kun en tykkää niistä KoKon syvistä lautasista, pienempiä kulhoja sekä S- että XS-kokoa, mukeja, tarjoilulautanen… Ihan hirmuinen kasa niitä on kertynyt, lähinnä lahjaksi oon saanut!

  Mun tietääkseni noissa Arabian ja Iittalan kakkoslaaduissa ei oo ikinä mitään semmoisia virheitä, että ne vaikuttaisivat käyttöön vaan virheet on vain kosmeettisia. Usein niitä virheitä ei kyllä löydä etsimälläkään!

  1. Joo kosmeettisiahan ne virheet kai lähinnä onkin. Ostin myös paistinpannun, joka oli ”kakkoslaatua”, vaikka eipä siinä montaa euroa eroa ollut kun ykköslaatukin oli alennuksessa…mutta mitään näkyvää eroa en kyllä huomannut näidenkään välillä.

 3. LauraL says: Vastaa

  Löytyy KoKoa, isoa kippoa ja pientä, pari isoa lautasta, (tee)kuppeja ja niitä ihania pastellisia jättimukeja, niin ja pieniä lautasiakin. Monessa eri värissä, mitä enemmän värejä, sen parempi. Harmi kun kaikkia värejä ei enää saa mitä mulla on. Ja Primavera-sarjaa (Iittala) löytyy mukit ja kipot, monessa eri värissä, ei kahta saman väristä. Ja muutama Muumi-muki, Pikku Myy ja pari kesää vanha kesämuki ja kippo, mutta niitä en varsinaisesti kerää. Ja Muumi-mukien kaveriks muutama yksvärinen Teema-muki ja jos niitä tulee jotain kivoja kausivärejä, niin ostan kyllä. Nyt houkuttas Muurlan Mummolaan sarjan lasit ja iso kulho.

  1. On mullakin kaks Muumi-kippoa. 😛 Ja Muumi-laseja oli kans, mut niistä hajos kaikki muut paitsi yks.

 4. Löytyy kans KoKoa, vaaleansininen, vihreä, vaaleanpunainen ja valkoinen kahvikuppi. Ja salaattikulhoja. Sen lisäks löytyy jälkkäriastioita Kastehelmeä ja kakkulautanen samaa sarjaa.

  1. Kastehelmi…outo mulle!

  2. Se on Iittalaa, jäi sanomatta 😀

 5. Niina says: Vastaa

  Me (lue siis minä, ei mun miehellä ole mitään sananvaltaa näihin astiajuttuihin) keräämme Kokoja! Kahvikuppeja löytyy valkoisina, ruskeina ja vihreinä yhteensä 8 kpl (joista neljään on olemassa aluslautanen). Lisäksi kaapista löytyy petroolinsinisiä ruokalautasia 6 kpl. Ja Muumeja on myös muutama, mutta niitä en viitsi ostaa enempää kun kuitenkin perin sitten äitini 30 Muumi-mukia joskus hamassa tulevaisuudessa. Olen sitä tyyppiä, että kaikki pitää olla samaa sarjaa, jota etenkin mieheni on ollut hankala ymmärtää. Mutta kyllä Kokot sopii hyvin yhteen esimerkiksi Teemojen kanssa! Sen verran voin siis minäkin joustaa.

  1. Himoitsin tänään niitä sinisiä KoKo-ruokalautasia! Siis kaiken muun ohella… 😛 Mutta kyllä pale ja mint -värit ovat ne kivoimmat, kupeissa ainakin. Ärsyttävän paljon valinnanvaraa!

   Onneks mun äiti ei kerää Muumi-mukeja… 😀 !

  2. Niin, mun äiti kerää Paratiisi-sarjaa, joka on kyllä aika paha kans. 🙁

 6. Eiko says: Vastaa

  Mulla on ihan hillittömästi astioita. Kokosin vuosia Arabian Veranda-nimistä sarjaa ja mulla on siitä ainakin 6 hengen kattaus. Lisäksi olen ostanut KoKo-mukeja kaikissa väreissä (pois lukien kukkakuvioiset ja uusimmat pastellit). Lisäksi Teema-mukeja on kuudessa eri värissä ja lautasia useita eri värejä. Käytännössä mulla onkin sateenkaari astiakaappi, sillä huolella kerätty astiasto on varastossa ja käytän arjessa kirjavaa valikoimaani.

  Ostan jatkossakin aina piristykseksi astioita ja vaivun varmasti taas epätoivoon kun jossain vaiheessa muutan :).

  1. Okei, mä en ole sentään ihan noin paha astiafriikki (vielä)! 😀

 7. Meil on joku traditio, että kaikki skidit suvussa keräilee jotain astioita ja sitten niitä saa lahjaksi. No Marianne 16 vee jotain halus jonkun selkeän ja siistin – eli valitsin just ne siniset Arabian 24h – koska ne oli selkeimmät. Sitten vähän sen jälkeen oli siskon vuoro alkaa keräilee astioita ja silloin tuli KoKo kauppoihin. Joten nyt mul on (mun mielestä) tylsä sininen 24h täys astiasto (Suomessa – vähän valkoista myös (yök suomen värit!) sekä niitä Aveceja (tosihienot)) Ja siskolla on täys KoKo – JA MUA OTTAA PÄÄHÄN KU MÄ HALUAN SEN KOKON! (Tosin oon alkanut keräilee niitäkin nyt – kulhoja so far – ja kaikki on erivärisiä – koska vihaan mätsääviä astioita.. )

  Anteeks tuli romaani ja mua ottaa päähän tänään 😀

  1. Hahaha. Mullahan on tosiaan kans sitä 24 h sinistä, mut vaan 6 kahvikuppia ja lautasta.

 8. mun äiti kyseli noin ripari-ikäisestä asti että mitä haluaisin kerätä että vois lahjaksi aina pyytää. no hanska olis halunnut 24h, vihreenä koska sillon muinoin oli vasta sitä vihreetä. niin äitihän ei suostunut sitä ostamaan koska ei itte tykännyt siitä himmeästä pinnasta! ei sitte millään! aina se kysyi ja aina mä vastasin että 24h. no sitten joskus yliopistossa kun olin jo niin tuli nää kokot jotka näin wiklundin ikkunassa ja soitin äitille että näitä nyt sitten, ja väriä piti miettiä vielä kaupan päälle. päädyin siihen siniseen aquaan ja ruskeaan, koska en tykännyt niistä kokon omista syvistä lautasista mutta teemalla oli kivat ja teeman ja kokon ruskea väri on tasan sama. oon vähän katunut sitä sinistä koska se on ehkä vähän tylsä mutta toisaalta sitä silloista vihreää ei taida enää saada, eli kai se on ihan hyvä että saa sitte samaa sarjaa lisää jos tahtoo. mulla on lautasista ne isommat joiden halkasija on lähemmäs 30 cm ja niiden kanssa on aina vähän taiteilemista että sopiikohan ne mihinkään tiskikoneeseen jne (eksän kans ostettiin joskus tiskikone sillä perusteella että minne ne lautaset mahtuu eikä ne mahtunu tietenkään ku kaikista kalleimpaan :P). vielä jotain puuttuu mutta on tässä pärjätty vähän vajaallakin miehityksellä niin saa nähdä tuleeko koskaan hommattua kaikkia mitä mukamas pitäis olla.

  1. Sininen on kyl kans kiva. Voisin haluta niitä KoKo-ruokalautasia joita ilmeisesti on vaan Aquana. Tosin Arctican lautasia ois kakkoslaadussa aika halvalla tuolla…ja niitä mulla on ennestään.

   No ainoo mitä EN halua tosta sarjasta on se 0,5 l muki, aivan liian iso! 😀

 9. Itse en ole astioista alkanut vielä(kään) keräämään mitään. Astiakaapissa on siis sekalaista seurakuntaa lautasia :). Nyt on vaan mun äitiltä saamani halpislautaset alkaneet näyttää loppumisen merkkejä (ovat ”halkeilleet” ja yksi lautanen näyttää niistä kohdin epäilyttävän ruskealta…), niin olen alkanut miettiä, pitäisikö kerätä jotain sarjaa vaikka 4 hlölle :). Iittalan Kastehelmi turkoosissa (vai mikä se väri nyt on) värissä kiinnostaisi jälkiruoka-astioiksi…
  Mutta Iittalan Kivi-tuikkuihin olen rakastunut, kun sain 3 valmistujaislahjaksi! Nyt ostin itselleni 2 lisää alennuksesta :).

Vastaa