Ikävämpi juttu

Mun on koko kesän pitänyt kirjoittaa tästä, mutta jäin aina vielä harkitsemaan asiaa. En oikein tiennyt, miten suhtautuisin tähän:

Olen tilannut kissojen ruokaa suositusta Zooplus-verkkokaupasta kuuden vuoden ajan, siis ihan jo siitä lähtien kun Reiska luokseni saapui. Olen ollut enemmän tai vähemmän tyytyväinen, enimmäkseen enemmän. Joskus on ruokapurkkeja puuttunut, kerran mukana tuli vähän matoja, jotkut ruuat ovat haiskahtaneet oudoilta. Mutta aina niin ystävällinen Zooplussan asiakaspalvelu on auttanut, lähettänyt uutta ruokaa tai hyvittänyt summan tililleni. Olen ollut tosi tyytyväinen suht nopeaan ja varmaan toimitukseenkin. Mutta nyt kävi ikävästi.

Rosahan on erikoisruokavaliolla ja syö vain yhtä tiettyä ruokaa: Royal Canin Veterinary Diet Hepatic HF 16. Aiemmin sitä ostettiin aina eläinlääkäriltä, mutta alkuvuodesta bongasin ruokaa myös Zooplussalta. Koska kyseessä on iso ruokasäkki jota on v-mäistä roudata kaupungin toiselta puolelta eläinlääkäriltä, tilasin sitä kotiin kannettuna Zooplussalta, kätevää, ja bonukset päälle!

Rosan masu alkoi keväällä oireilla, kakka oli jatkuvasti todella löysää. Mies epäili syyksi raejuustoa, jota Rosa sai nappuloiden kanssa ja jätettiin se kokonaan pois. Tästähän Rosa tietenkin kärsi, koska pelkät kuivat nappulat eivät ole kovin hyviä, ruoka ei maistunut enää samalla tavalla. Ja vatsaongelmat kuitenkin jatkuivat. Epäiltiin, että Rosa kävi salaa päivisin kissojen ruokakupilla. Tai sitten se vaan söi ulkona niin paljon kaikkea skeidaa, että vatsa oli jatkuvasti solmussa. Ihmetytti kuitenkin, kun toisen omistajan luona Rosan vatsa oli ihan normaali! Onko Arabian maastossa jotain vikaa, häh? Keväisin rantsuun muuttaa myös valkoposkihanhet, jotka kakkaavat kamalasti, ja valitettavasti Rosalle maistuu sekin tuotos…

Ison ruokasäkin loppupuolella mies alkoi kuitenkin epäillä itse ruokaa, niitä nappuloita. Ja haettuaan uuden ruokasäkin, tällä kertaa taas eläinlääkäriltä, vatsa normalisoitui samantien. Noh, kyllähän tästä jonkin parin kuukauden verran jo kärsittiinkin…

Tämän jälkeen en ole Zooplussalta tilannut mitään. Laitoin asiakaspalveluun tiedustelun, onkohan tällaista tapahtunut muillekin, onkohan ruoassa/erässä ollut jotain vikaa. Vastasivat, että ei ole tapahtunut, ja ovat pahoillaan. Mitään hyvitystä en pyytänyt, mutta eipä sellaista tarjottukaan. En olisi sillä ehkä tehnytkään mitään ainakaan ruuan muodossa, koska en ehkä vaan enää uskalla tilata Zooplussasta kissojenkaan ruokia. Mua epäilyttää nyt vaan ihan liikaa, mistä Zooplus tilaa sapuskansa, tulevatko ns. oikealta tehtaalta? Voiko olla mahdollista, että osa onkin jotain ns. feikkisapuskaa?

Nyt olen siis ostanut kissojenkin ruuat ihan vaan Suomesta. Aion myös lopettaa Zooplussan mainostamisen blogissani (mainosbanneri tuosta oikeasta reunasta tällä hetkellä vielä löytyy), koska en enää itse siihen luota.

Koska lukijoissani on hurja määrä Zooplussaa suosivia, kysynkin, onko tällaista tapahtunut teille? Vai onko ruoka ollut aina ihan sitä mitä pitääkin?

LISÄYS: En siis syytä Zooplussaa. Todennäköisesti erässä on ollut jotain vikaa, ja samanlaisen säkin olisi voinut ostaa eläinlääkäriltäkin. Kävi vaan huono tsäkä. Kirjoitin tästä siksi, että oli syy mikä tahansa, en silti ole enää tuon jälkeen halunnut tilata kissojenkaan ruokia ko. nettikaupasta, vaan hommannut ne lähempää. Kirjoitin tämän myös selityksenä sille, miksi poistan Zooplussan mainosbannerit blogista.

61 Comment

 1. Budjettisyistä en ole nyt varmaan puoleen vuoteen tilannut kissoille ruokaa Zooplussalta, mutta tarkoitus olisi taas. Kyllä tuo kaupasta raahaaminen on rasittavaa ja sitten vielä kun katsoo sitä purkin kylkeä ”4% lihaa”… -_- Tähän saakka olen ollut kyllä kaikin puolin tyytyväinen, paitsi kuljetukseen. Miten ne paketit voikin olla AINA ihan rutussa ja sen myötä myös osa purkeista?!? Ruuassa en ole huomannut mitään vikaa tässä kolmen vuoden aikana kun olen sieltä tilannut. Meillä kissat syövät Smillan ruokia. Tämän sinun tekstisi kyllä pistää miettimään!

  1. Zooplussallahan ei oo koskaan panostettu pakkaamiseen, eli jos jotain menee rikki matkalla, lähettävät uuden/korvaavat. Mä ostan kyllä edelleenkin samoja ruokia, mutta nyt vaan eri paikasta. Zooplussalla on kyllä kivoja paljousalennuksia, eli säästäähän siinä rahaa jos oikeaan aikaan tilaa + ne bonukset.

 2. Anonymous says: Vastaa

  Mulla ei ole tähän päivään mennessä ollut muuta huonoa sanottavaa kuin, että kerran tuli väärä tuote, mutta sekin korjaantui normaaliin tapaan (uusi tilalle ja vanhalle saa tehdä mitä tykkää). Mutta kieltämättä varsinkin viime aikoina olen alkanut kuulla sen verran negativiista varsinkin tuosta pakkaamisen tasosta, että mietityttää viitsiikö tilata tuolta. Toistaiseksi kyllä, koska kissojen ruuissa en ole havainnut mitään vikaa. Keräillään nyt ainakin hetki vielä bonuksia, että saa jotain kivaa ja katsellaan sitten mikä jatkossa olisi oikea osoite ostoksille 🙂

  1. Juu suurin osa purkeista ja pusseista on tulleet ihan ehjinä perille!

 3. Jennipenni says: Vastaa

  Onpa kurjaa! 🙁 Itselläni ei ole mitään huonoja kokemuksia kyseisestä puljusta, mutta olenkin tilannut sieltä noin 3-5 kertaa… Omalla kissallani on viime aikoina ollut maha sekaisin ja oon ruvennut miettimään, että mitäs tämä nyt tarkoittaa. Ensimmäisenä tuli mieleen madotus, jota en ole hoitanut hetkeen ihan vaan siksi, että olen yrittänyt keksiä mitä tapaa kokeilla seuraavaksi 😀 Miten madotat kissasi? Kissani siis ulkoilee valjaissa viikoittain, mutta vietti kesällä myös aikaa maalla vapaana… Mietin jo, pitääkö viedä kissa madotettavaksi lääkäriin vai kokeilla jotain pyyhkeeseen käärimistä ja lääkkeen ruiskulla antamista :/

  1. KRHM, ei puhuta siitä. 😀 Madotan huonosti. Mun kissat ei ulkoile, enkä oikeen usko, että sisään kulkeutuiskaan mitään mistä tulis matoja…viime kerrasta on, noh, aikaa. Pitäis kai taas joku matokuuri niille rykästä (ruuan joukkoon), tosin vaikeetahan se on kun ei tiedä kuinka paljon sitä sapuskaa kukakin syö.

  2. Kissoille saa myös eläinlääkäriltä reseptillä matolääkkeen, joka annetaan kerta-annoksena niskaan ja imeytyy sieltä. Hieman tyyrimpää (30-40e/pakkaus), mutta huomattavasti helpompaa kuin lääkkeiden muiluttaminen ruuan seassa tai väkipakolla.. 🙂

  3. Jep, tiedän. Mutta miten hyödyllinen toi on ylipäänsä? Mun pitää keskustella tästä eläinlääkärin kanssa.

  4. Kyllähän sisäkissatkin pitäis periaatteessa madottaa, mutta mä en kyl siinä ole mikään malliesimerkki.. 🙂 Että tohon hyödyllisyyteen en oikein osaa ottaa kantaa, ell varmasti osaa neuvoa enemmän 🙂 Mutta sillon kun saan loishäädön aikaseksi, niin oon soittanut tota just niskaan laitettavaa lääkettä 🙂

  5. Nata says: Vastaa

   Tästä nyt tuli mieleen että mun vanhempi kissa on aina ollut täysin sisäkissana. Silti olen pyrkinyt madottamaan kerran vuoteen. Sisäkissatkin pitäs madottaa 2 kertaa vuodessa. Kesällä kuitenkin oksennuksen mukana oli suolinkainen!! Yh.Ainut vaihtoehto on että ulkoa kenkien mukana kulkeutunut sisälle jotain. Aiheesta tuli sit jonkin verran lueskeltua netistä niin ilmeisesti kaikki kissat omaa jonkinlaisen matokannan joka siirtyy jo emosta pieneen. Varsinkin jos emoakaan ei ole säännöllisesti madotettu. Nyt pennun tultua olenkin suorittanut madotuksia jo moneen kertaan niin kuin pitäis ja pentu myös ulkoilee valjaissa. Niin oksettava se suolinkainen, kerkesin jo pelästymään että tarttuu muhun kun kissat makoilee sängyssä ja niitä pussailee. 😀 Pennulle on helppo antaa pilleri vaan suoraan suuhun kun totuttanut heti pienestä..isommalle tarviiki sit jemmailla ruoan joukkoon.

  6. Anonymous says: Vastaa

   Oi että…tästä saisi jo melkoisen tarinan aiheesta ”miten madotat kissasi”. En äkkiä keksi vaikeampaa puuhaa. Silloin kun meidän kissalle piti antaa kolmea lääkettä päivässä kahden viikon ajan, aamuin illoin, kehityin tässä asiassa suorastaan mestariksi. Vähän aikaa toimi se, että murskasin lääkkeen ja sekoitin jugurttiin, kunnes se katti pötki pakoon jo siinä vaiheessa kun otin jugurttipurkin kaapista. Toimivin tapa oli cheddar sulatejuustoviipaleet, joista pyöritin tiukkoja herkkupalloja ja lääke sisällä. Hankala juttu, kun ei nuo herkutkaan terveellisiä ole, mutta pakko mikä pakko.

  7. Joo mun piti tehdä tästä itse asiassa ihan oma postauksensa, mutta. 😀 Ei tosiaankaan enää Reiskalle mee mikään alas, edes juustopalasten sisällä, pentuna tää vielä jotenkin toimi. Väkisin ei onnistu mitenkään. Ruuan joukkoon pitää laittaa (sekin maistuu sit huonommin) ja näiden kolmen kanssa järkevintä tosiaan ois toi rokote. Joka laitetaan sit…mitenkä usein? 😀

 4. Kata says: Vastaa

  Ei nyt millään pahalla, mutta kuulostaa hiuka vainoharhaselta epäilyt feikkisapuskoista. 😉 Ja itseasiassa täähän ei liity mun mielestä mitenkään Zooplussaan, vaan RC:hen. Mä olisin ekana katsonut pussien kyljistä ovatko samaa erää ja sen jälkeen laittanut RC:lle viestiä ovatko muuttaneet tuotetta. Voisin veikata, että ell on vanhempi erä tota ruokaa ja Zooplussalla uudempi isomman menekin takia. 🙂

  1. Tiedän, että kuulostaa, ja siks en tästä ensin halunnut mitään kirjottaakaan, vaan funtsin, että vaikuttaako tää nyt niin paljon, että oikeesti lopetan tilaamisen tuolta. Ja kyllä vaan vaikutti.

   Mutta oikeessa oot, tota pussia en tajunnut sen tarkemmin tutkia, paitsi että päiväykset sun muut kunnossa. Nyt ollaan kuitenkin ostettu tota samaa sapuskaa pienemmissä pusseissa eläinlääkäriltä, joten pakko olla jo uutta erää…ja ei kuitenkaan vatsaonkelmia. Eli tuote ei varmastikaan ja onneksi oo muuttunut.

 5. Tiina says: Vastaa

  Mulla on toistaiseksi vain hyviä kokemuksia Zooplussasta. No, kyllä mä löysin isosta raksupussista pätkän pakkausteippiä, ja laitoin siitä palautetta, mutta en mä nyt oikein tiedä hajottaako se mua niin paljon että lopettaisin tilaamisen 😀 Koska hinnat & kotiinkuljetus.

  1. Jep, paitsi että esim. PetsGo kuljettaa noin neljä kertaa nopeemmin ja SmartPost on jee.

  2. MRMR says: Vastaa

   Sääli ettei PetsGolla ole juuri sitä märkäruokaa mitä mun nirsopersekissat suostuvat syömään. Muuten oon minäkin ollut ihan tyytyväinen Zooplussaan mutta ärsyttäähän se kun pakkaus on niin huonosti hoidettu. Tosin kotiinkuljetus onkin sitten ihan ++++, koska ei innosta ollenkaan lähteä kuljettamaan bussilla lähimmästä Smartpostista 30 kiloa kissanruokaa. 😀

  3. Mä todella toivon, että valikoima siellä laajenee!

 6. Harmi, kun olisi mahdollisuus jossain testata, että olivatko Zooplussan nappulat samaa tavaraa kuin ne eläinlääkäriltä saatavat….Tosi ikävä tilanne ja eläinkin on kuitenkin joutunut ”kärsimään” asian vuoksi. 🙁 Feikkisapuskaksi minäkin epäilisin.

  1. No jotain hämärää siinä säkissä kuitenkin oli.

 7. Johis says: Vastaa

  Laitoitko muuten valmistajalle mitään palautetta? Itse laittaisin sinnekin suuntaan ja sieltä varmaan osattaisiin sanoa, onko Zooplus virallinen jälleenmyyjä vai tilaavatko ne ruokansa sinne muita reittejä, milloin varmaan ois joku feikkiruokakin mahdollista.

  1. En laittanut, mutta olis joo pitänyt. 🙁

 8. Jenni says: Vastaa

  Minulle tuli tätä lukiessani mieleen, että varmaan kannattaisi kysäistä tuota ruoka-asiaa ennemmin valmistajalta kuin Zooplussalta. Veikkaisin, että kyseessä on ollut pilaantunut erä. 🙂

  Kuivaruoasta tuli myös mieleen, mitä olen lukenut CatInfo.Orgista kuivaruoasta (http://www.catinfo.org/), ”Dry food is also often contaminated with bacteria, fungal mycotoxins, storage mites/cockroaches and their feces, etc.”.

  1. Jep, mutta oishan Zooplussallakin pitänyt olla nämä erätiedot ja tilausajat.

  2. Jenni says: Vastaa

   Erikoista. ettei Zooplussasta selvitelty asiaa valmistajalta, mutta kannattanee itse ottaa valmistajaan yhteyttä, jos haluaa asiaa selvittää ja tiedustella/tiedottaa, että jossain erässä on mahdollisesti ollut vikaa. Kuitenkin jos ruokapussi on ollut ihan ehjä ja päiväykset kunnossa, niin onhan aina mahdollista, että samaa vikaa voi tulla vastaan valmistajan muissakin ruoissa, riippumatta siitä mistä lähteestä ne ostat. Kovin niukasti tiedusteluusi kyllä ilmeisesti vastasivat Zooplussalta. :/

  3. Joo, vastaus oli lyhyt: ”Ei ole VALITETTAVASTI tällaista toista tapausta.” :’D

 9. Mulla on sellainen käsitys, että vaikka pussin kyljessä on samat tiedot, ei tuote ole prikulleen samaa, koska ilmeisesti noita eläinlääkäriltä saatavia naksuja saa ostettua nimenomaan vain eläinlääkäriltä, lääkeruokia kun ovat. Näin sanoi aikanaan ainakin yksi eläinlääkäri, kun olin kissalleni erikoiseväitä ostamassa.

  1. Hmm, niin en tosiaankaan tiedä. Sama oli kyllä merkki ja pussi ja raksutkin. Joku vaan sisällössä ei ollut ihan kunnossa…

  2. Anonymous says: Vastaa

   Hei, tätä ylläolevaa on kompattava! Ostin erikoisraksuja eläinkaupasta koska sai isomman paketin. Aivan sama merkki, nimi, pussi, kaikki. Mutta sisältö PIENEMPIÄ RAKSUJA! Maku sama ja vaikutus, mutta pienenpientä. Eikä ne mene meidän raksunirsolle kissalle! Meillä on nyt 9kg liian pieniä raksuja joita sekoitan isoihin ja välillä menee (vahingossa) pari pientä suuhun mutta lähinnä raksulautasen pohjalle jää ne pienet niin pitkäksi aikaa kunnes armahdan ja laitan isoja raksuja lisää. Vain eläinlääkäristä saa juuri oikeita, blaah.

 10. Liisa says: Vastaa

  Oho. Aikamoista! Mutta hyvä että Rosalla on kaikki nyt paremmin 🙂 Oon tilannut Zooplussasta vain pari kertaa jotain, mutta en koskaan mitään kunnon ruokia. Ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen silloin, ei mitään negasanottavia. Mutta boikottiin menis kyllä mullakin, jos olisin läpikäynyt saman tilanteen. Ei oo mitään ärsyttävämpää ja inhottavampaa kuin lemmikin ripulit… 😀

  1. No etenkin kun kesti niin kauan noi vatsaongelmat. Mutta äh, tässä on vaan nyt kyse enemmänkin mielikuvasta ja fiiliksestä, vaikka ko. erä tosiaan oli pilalla. Ja noh, Zooplussan vastaus mun pitkään meiliin oli vaan ”Ei ole VALITETTAVASTI tällaista tapahtunut.” Ööh, valitettavasti? 😀 Eli eivät kyllä tosiaankaan selvittäneet, mikä erä ja tilaus kyseessä.

 11. Anonymous says: Vastaa

  Jos kaurahiutalepaketissasi onkin riisihiutaleita, epäiletkö K-kauppiaan ihan keljuuttaan vaihtaneen sen sisällön toiseen?

  Laita postia RC:n asiakaspalveluun, sieltä saa varmasti asiallista tietoa, vaikkei ruokapussi olisikaan tallessa. Kaikki on mahdollista, että kyseessä olisi pilaantunut säkki tai huono erä -tai vaikka ihan eri ruokaa päätynyt säkkiin. Esimerkiksi joskus tuli vastaan laatikollinen koirien aikuisnappulaa, joka avattaessa paljastui penturaksuksi…

  1. Kyllä epäilisin, toi lähi-K-kauppa on muutenkin niin epäilyttävä mesta…

   NO EI. 😀

 12. Saattanut olla vain huono erä.

  Tiedän esimerkiksi tapauksen, jossa 5 kissaa rokotettiin samaan aikaan eläinlääkärillä, näistä 3 sai voimakkaat reaktiot rokotteesta, vaikka kaikki olivat kyseistä valmistetta saaneet aiemminkin. Syyksi selvisi huono erä.

  Zooplussaa on mielestäni turha syyttää.Samanlainen pussi olisi voinut löytyä sieltä eläinlääkäriltäkin.

  1. En mä tässä ketään syytäkään. Kuusi vuotta Zooplussasta tilanneena oon pääasiassa ollut oikein tyytyväinen, mutta nyt vaan meni fiilis, vaikka ei Zooplussan virhe olekaan. Halusin myös kirjoittaa perustelun sille, miksi luovun bannerimainoksista täällä.

 13. Zooplussalta tilaan lähinnä lelut ja muut tarvikkeet , en ruokaa ..

  1. Mä ostan aika vähän leluja ja tarvikkeita, satunnaisia palloja tms. eläinkaupasta jos tarttuu mukaan.

 14. Sonja says: Vastaa

  Onpa kurja juttu! 🙁 Itse olen ollut pääasiassa tyytyväinen zooplussaan. Pari kertaa on jotain puuttunut, mutta se on korvattu nopeasti.

  1. Joo, olen mäkin ollut tyytyväinen.

 15. Anonymous says: Vastaa

  HUH! Säikähdin pahasti tota otsikkoa. Onneks ei sit kuitenkaan! Hyvä tietää, vaikka et Zooplussaa syytä. Harmi van kun pitkäaikainen ja luotettava juttu menee mönkään :/

  1. En oikeen tiedä, miks reagoin näin vahvasti tähän, meni vaan täysin halu tilata Zooplussasta enää ruokaa. 🙁

 16. Anonymous says: Vastaa

  no pakko kommentoida, että me lopetettiin kissojen ruokatilaukset Zooplussalta, kun koklailtiin ja tilattiin ihan samoja märkäruokia mitä kisut on aiemmin syöny paikallisesta eläinkaupasta ostettuna, mut sit kävikin nii et ne ei suostuneet syömään niitä zooplussan ruokia lainkaan. Siis kyseessä oli täysin samat merkit, maut, mitä oli aiemminkin syöny!! Aattelin että tää nyt on kissanirsoilun huippu jo,mutta noh, eipä muu auttanut kun lopettaa tilailu ja kai se on hyvä tukea sit paikallisia yrittäjiä. Mut en siis tiedä mikä siinä oli syynä, oisko ne voineet olla jossain väärässä lämpötilassa kuljetettaessa tai jotain, tai kissoilla vaan joku nihkeempi kausi menossa, en todellakaan tiedä. Mut kaikki muut jutut, lelut ja kopat yms yms ollaan kyllä zooplussalta tilattu ja ne olleet ok!

  1. Joo. Mua on ärsyttäny kissojen sapuskan osalta vaan yks matolähetys, tästä on kyllä jo vuosia. En oo huomannu syömisinnokkuudessa mitään eroa, tosin tottakai on tullut paljonkin yök en syö -meininkiä, mutta se nyt on ihan normaalia. 😀

 17. Siis MATOJA? Kerro lisää, tästä minäkin haluan kuulla! Itse olen tilannut 1,5 vuotta kaikki ruuat sieltä, koska ne vaan on niin paljon halvempia siellä kuin muualla. Mitään ongelmia ei ole ollut, mitä nyt ne paketit on vähän rutussa, mutta se ei ole koskaan vaikuttanut paketin sisältöön ja kissat ovat aina tyytyväisinä ruokansa syöneet, mutta meillä syödäänkin vaikka kiviä ja keppejä jos muuta ei ole tarjolla.

  1. Joo, ja niitä oli vielä aika paljon. 🙁 Semmosia tosi pieniä, osa vielä elossakin. Ja osa ruokapusseista oli rikki, eli aika paljonkin sai heittää menemään kun madot oli vallanneet ne. Onneks toi jäi ainoaksi kerraksi…

 18. Mä en ole uskaltanut tilata noita kissojen kusinappuloita tuolta, vaikka ne on välillä ollut tarjolla, kun ne on lääkäritavaraa suomessakin, niin jotenkin ei ole uskallus riittänyt, tosin en tiedä miten maailmalla on nuo eläintenruokinta asiat, että myydäänkö siellä kaikki nuo erikoinappulatkin ihan vaan normi-eläinkaupassa. No onneksi meillä o ihan tuossa lähellä yksi yksityinen elukkatohtori josta saan haettua Volvolle raksuja 🙂

  1. Joo, ainakin nyt Rosan ruuat ostetaan sieltä mistä ennenkin, eläinlääkäristä.

 19. Meilläkään ei ole ollut mitään ongelmia 2,5 vuoden asiakkuuden aikana. Kerran yksi akvaarioon tilattu koriste-esine oli rikki, mistä valitin enkä ikinä saanut vastausta. Se sitten unohtui kun sain sen itse korjattua enkä muistanut enää kysellä uudestaan korvauksen perään… Sellasta kyllä on käynyt että tilaan ison satsin jotain hyväksi havaittua kissanruokaa joka ei sitten enää kelpaakaan. Ensin mietin että onko ruoka pilaantunutta, mutta kyllä se taitaa olla vaan tuo nirsoperse joka päätti ettei se ole hyvää, ajan saatossa on kuitenkin saatu syötettyä ruuat pois. Niin ja se pakkaaminenhan ei ole Zooplussan vahvin puoli.

  1. Joo, mä oon tosi huono ostamaan isoja satseja kerralla, kun se stoppi voi tulla millon vaan 😀 Tosin Applawsin ruoka taitaa kyllä kelvata ikuisesti! Ehkä.

  2. Heh, meilläkin 😀 Applawsin tonnikala, ei mitään parempaa!

  3. Mutta tosiaan, RC:n ruuathan on kyllä vähän kusetusta. Myydään kovalla hinnalla ja kehutaan niin laadukkaiksi, mutta ei ne oikeasti ole kovinkaan laadukkaita kun tutkii mitä ne sisältää. Viljaa ym turhakkeita mitä kissa ei tarvitse ollenkaan. Ja eläinlääkäreiden on pakko suositella, koska ne on niillä myynnissä.

 20. Anonymous says: Vastaa

  Minullakin ikävä kokemus royal caninin ruuasta.
  Meillä on pissatautinen kissa, ja öö..syystä, että olen laiska, myös muut kissat syövät tätä ruokaa, koska en jaksa ruokkia niitä erikseen, ja vahtia, ettei sairas kissa pääse muiden ruuille.
  Kissat rupesivat nirsoilemaan, kun uusi iso pussi oli ostettu.
  Luulin, että olivat kyllästyneet ja söivät kuitenkin. Kissat alkoivat oksentelemaan, mutta en tajunnut liittää tätä ruokaan.
  Ikävä kyllä vasta siinä vaiheessa ymmärsin ruuan olevan kyseessä, kun kissat alkoivat kakomaan ja yökkimään rajusti aina otettuaan raksuja suuhun. Ja vielä pitkään sen jälkeen, kun saivat raksut ulos suusta. Ne selkeästi ”poltti” suuta.

  Otin kyllä yhteyttä myyneeseen liikeeseen ja valmistajaan, mutta eipä kukaan asiasta vastuuta ottanut, pallottelivat vain ees taas, että pussi pitää viedä kauppaan takaisin, jota kautta reklamaatio, mutta kauppa käski ottaa yhteyttä suoraan valmistajaan.

  Eli syyttävän sormen osottaisin ennemmin sinne valmistajan suuntaan, kuin jälleenmyyjän.
  Kyseessä kuitenkin iso ja tunnettu pulju, joten eiköhän tuollainen feikkiruokajuttu olisi jo selvennyt. Isot valmistajat nostaisivat varmasti aikamoisen älämölön, jos heidän merkkiään myytäisin feikkinä, noin näkyvästi.

  Toinen juttu mikä tulee mieleen, että ihanniinkuin meillä omankin ruuan/kosmettikan jne. kanssa. Voiko ulkomailla olla eri reseptillä valmistettuja tuotteita, eli onko ”suomen” raksut samoja, kuin vaikka ”amerikan” raksut.?.

  1. Jostain syystä kommenttisi meni roskapostikansioon, mutta poimin sen sieltä.

   Mulla on itse asiassa useampiakin ikäviä kokemuksia Royal Caninin märkäruuista. Sitä syötin paljon Reiskalle aikoinaan ja koostumus ruuassa vaihteli TODELLA paljon. Enää se ei kyllä noille maistukaan (korkeintaan Almalle). Mutta välillä oli ”kastike” todella vetistä, välillä ihan tosi paksua. Myös ruuan väri oli välillä jopa vihertävä! Royal Caninin ruuista valitinkin usein Zooplussalle.

 21. Arja says: Vastaa

  Voi sisäkissoillakin olla matoja. Silloin kun mein Jane-kissan virtsatulehduksia tutkittiin, löytyi näytteestä myös matoja. Ei niitä kaikkia siis ihmissilmin näe.
  Vaikka 2 kertaa vuodessa 3päivän axilurkuuri kaikille. Tabletti ruiskuun, ruiskuun vettä ja truuttaat liuoksen kurkusta alas.
  Mein poikakoirat popsii mielellään jäniksenpapanoita ulkoa, ne madoitan joka kuukausi.

  1. Shiiiiit…pakko kai se on sit. Tosin väkipakolla ei kyl mee millään kellekään. 😀

 22. Anonymous says: Vastaa

  Ei ole ongelmia ollut Zooplussan kanssa ja aina on tullut oikeat ruuat yms yms. Tosin jo edellä mainittu pakkaus ei ole oikein ollu kunnossa. Paitsi tänään tulleessa paketeissa ei ollu lommon lommoa, tai siis siinä pahvissa, mikä yllätti minut TODELLA POSITIIVISESTI 😀

  Porta 21 Finest sensibleä nämä riiviöt jyrsii ja on ollut ehkä parhain raksumerkki tähän mennessä. Tokihan sitä sais Suomestaki, ainaski Musti ja Mirri myy, mutta kilohinta verrattuna Zooplussaan on minun makuun kallis. Ja kahen kilon säkki ei loppupeleissä näillä kestä edes kauan.

  Ikävää että tuommosta on sattunu mutta syyttävän sormen osoittaisin RC:hen kans. RC poistu meidän kattien ruokavalioista ko innostuin liikaa tutkimaan. Että eipä se olekkaan niin hyvä kuin mainostetaan.

  1. Jep mä jäinkin harkitsemaan tätä vielä ja katson, innostunko tässä vielä Zooplussalta kuitenkin tilaamaan. Jos jättäis sit vaan ton RC:n rauhaan, kuten kissojen kanssa nyt viime aikoina muutenkin.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Varmasti löytyy teidän vuffelle muistaki merkeistä se sopiva ruoka. Mulla niin ärsyttää toisaalta se ko eläinlääkärit niin kampanjoi vain ja ainoastaan RC:tä. Tokihan ne saa rahaa siitä mutta ko ei se RC oo parhain merkki.

   Minkä merkkistä raksua teidän kissat syö? Meillä ollaan kaikki mahollinen käyty melkein läpi ja parhaimmaksi ollaan huomattu Power of Nature, Porta 21 ja Animonda Von Fenstein. RC aiheutti aikoinaan jäätävää karvanlähtöä ja ripulia, Applawsia nämä ei suostunu syömään niin yhtään, mikä harmitti ja muutama muuki merkki huomattiin huonoksi. PoN on kyllä kallista ja sitä kehtaaki tilata vain sen 7,5kg säkin kerralla. Siihen verrattuna se on kallista ko Porta 21 saa 75€ sen 20kg 🙂

  3. Anonymous says: Vastaa

   Ja tuohon matolääkkeen antamiseen oon huomannu että ostaa sitä ruutassa olevaa matolääkettä, nimeä en kuollaksenikaan muista mut ei ollu ainakaan mirrix. Kissa pyyhkeen sisään kapaloon ja kainaloon. Sitte ujuttaa sen ruutan pään kissan suuhun ja pikku hiljaa sen mäskin tööttää suuhun 😀 Toki puolet saattaa mennä karvoihin mutta onneksi kissa on siisti eläin ja nuolee karvansa puhtaaksi 😀

  4. Jenni says: Vastaa

   Varmaan Flubenol. Se on Axilurin jälkeen mun valinta, ja yhdelle omalle kissalle ykkönen, kun se ei Axiluria kestä. Tai no, en tiiä onko matolääkkeestä vai oliko vaan madotuksen yleiskunnon alentamisen aiheuttama ketjureaktio, mutta meni huonoon kuntoon mutkamutkamutka ja meinasi kuolla muutaman viikon päästä.
   Flubenolin huono puoli on, että se riittää vain 5kg kissalle kolmen päivän kuuriin.

   Mutta niiiiin! Kannattaa madottaa. Axiluria ruuttaan, vettä perään, liemi suupielestä pruiks.
   Sellanen vinkki kissan pitämiseen, että lattialle polvilleen, kissa jalkojen väliin, reilu ote niskalörppänahasta, niin pitäis sujua ihan hyvin. Niskasta ottaminen ”halvaannuttaa” tosi monet kissat.

 23. Jenni says: Vastaa

  Täytyy vielä oma kommentti Zooplussasta kirjoittaa. Mulle on kerran sattunut huono erä kissanruuasta, hyytelö oli jotenkin tosi tönkköä eikä kukaan suostunut syömään sitä, mut sen jälkeen kaikki taas ok.
  Pullean madon oon taas löytänyt Prima Catin vuokaruoasta, sellanen pikkusormen kokonen & paksunen, yöööök!

  Pakkauksen suhteen Zooplus on mun mielestä petrannut paljon, mutta homma pissii DPD:n käsissä. Oon saanut nyt neljä viimeisintä tilaustani päiviä myöhässä, eikä aspa siellä edes pahoittele. Muutettiin taloon, jossa on – omg – summeri! ”Toimitusyritys epäonnistunut”, vaikka olen ollut kotona ja summerilla alle minuutissa. Puhelinnumerokin paketissa on. KIITTI! Tänään tuli just puoliks DPD:n teipeillä kokoon kursittu paketti, joka on jossain kohtaa hajonnut kastumisen seurauksena ja iloisena yllärinä kiipeilypuun maja tuhannen päreinä.

  Mutta ymmärrän kyllä, et maku menee ja etenkin, jos saa kohtuuhintaan tilattua kotimaasta samat (suosittelen muuten vilkaisemaan Turskattia, http://www.turskatti.com. Superkiva omistaja, joka tukee paljon eläinsuojelutyötä.). DPD:n perseily jurppii sen verran, että tilaisin itsekin Suomesta, jos jossain valikoima ja hintataso lähentelis edes vähän Zooplussaa.
  Näillä volyymeillä olisin vaan vararikossa alta aikayksikön. 😀 Saan siis säästärin lisäksi vielä eläinsuojelutoimijoille/kasvattajille tarkoitetun -10% lisäalen (+ blogin mainoksista tulee rahaa yhdistykselle.), niin menee ihan ylivoimaiseksi. Tykkään kans, kun saan ruokittua hoitokissojakin _oikeasti_ hyvällä ruualla ilman, että yhdistys/ menee konkurssiin.
  Nyt katkesi ajatus.

  Loppuun suosittelen kokeilemaan Power of Nature-nimistä ruokaa niin kissoille kuin koirillekin. Vähän tyyriimpää, muttei mitään överikallista, ja markkinoiden parasta valmissapuskaa eläimille.
  Pätkii sen verran, että lähden nyt antamaan toiselle hoidokille korvatipat ja kokeilemaan, josko toinen söisi tälläkin kertaa antibioottinsa suoraan kädestä. 😀

Vastaa