Cold wind blows

Jos mä jotain tässä elämässä vihaan, niin kylmyyttä. En sinänsä vihaa talvea ja kunnon pakkasestakin tykkään, kunhan on asianmukainen vaatetus, eli todella paljon päällä. Kotona lämpötila huitelee ympäri vuoden jossain 28 asteen tienoilla ja kyllä, olen lukenut monestakin eri lähteestä, että ei ole terveellistä asua noin lämpimässä asunnossa. Aivan sama, mieluummin kuolen kuin palelen kotonakin! Töissä sitä saa nimittäin tehdä aivan tarpeeksi.

Onneksi rakastan työtäni, sillä muuten alkaisin kyllä katselemaan uusia työpaikkoja ihan vaan siitä syystä, että talvisin töissä on ihan pirun kylmä. Joka talvi teen noin parisenkymmentä valitusta toimistomme liian alhaisesta lämpötilasta ja sitten sieltä ehkä pari kertaa tulee jotain Michelin ukkoja toteamaan ”eihän täällä mikään kylmä ole, ämmät taas valittaa!” Myös kesäisin pitkähihainen on töissä erittäin tarpeen. Onneksi en kuitenkaan ole ainoa, joka valittaa kylmyyttä, sillä työkaverini kärsivät tästä ilmastosta myös. Yhdessä siis kiroamme asiaa _joka_ikinen_päivä_. Tällä viikolla kaiken lisäksi koko talon patteristossa oli jotain vikaa, ja töissä oli niin hampaita kalisuttavan kylmä, että mun mielestä kaikille olis pitänyt antaa lupa lähteä kotiin!

Tässä pari selviytymiskeinoa, joilla ehkä selviän taas töissä hengissä tämän talven yli:

Lämmityslaite. Ostin tämän Clas Ohlsonilta vuosi sitten suunnilleen näihin aikoihin, ja on muuten yksi kannattavimmista ostoksista elämäni aikana. Okei, tämä puhaltaa lähinnä kasvot ja kaulan tulikuumaksi, ja kaikki loput on edelleenkin jäässä. Mutta parempi sekin kuin stanan kylmä joka puolelta.

Kynsikkäät! Duunissa kun ei valitettavasti pysty mitään kunnon lapasia pitämään, sillä minäkin lähinnä nörtteilen suurimman osan päivästä tietokoneen ääressä, on kynsikkäät mainio vaihtoehto. Ranteet ovat ilmeisesti tärkeä alue tässä kylmyysasiassa, sillä jos ne saa suojattua, tulee heti lämpimämpi olo.

Muita vilukissoja? Onneksi Reiskalla on aina muakin kylmempi! 😀

Vastaa