Huono kissanomistaja

Tämä on oikeastaan nyt äitini syytä. Sain nimittäin äidiltä jonkun näytepussin Gourmet Perle -kissanruuasta, joka kyllä Reiskalle on pentuajoista tuttu merkki. Muistan jo silloin herran tätä ruokaa ihan himoinneen ja nyt päätin testata uudelleen. No maistuihan se, erittäin hyvin. Tiedän, että tämän ruuan sisältö on aika lailla paskaa, mutta ihan jo niiden vitamiinien takia ostin näitä ainakin nyt yhden laatikollisen. Jos vaikka silloin tällöin saisi herkutella, kun eipä Reiskasta ihan hirveästi vielä ainakaan läskiä löydy…

Nämä ruuat katoavat kupista ihan hetkessä ja sen jälkeen kuppi nuollaan huolella puhtaaksi. Pelkäsin, että tämän sapuskan jälkeen se ns. parempi ruoka ei niin hyvin maistukaan, mutta kyllähän Reiska sitäkin edelleen kelpuuttaa. Pikkuhiljaa iän myötä nirsoilu on kyllä tullut siihen pisteeseen, että se Applaws on tämän lisäksi ainoa, joka enää maistuu, muuta märkäruokaa on ihan turha enää ostaa, koska kuppiin se jää. Kovasti kyllä yritin, mutta rahanhukkaa oli se.

Joo, tiedän, olen todella huono mitä tulee kissani ruokintaan. Myönnän olevani myös todella laiska miettimään tarpeeksi näitä ruokinta-asioita, johtuen ehkä lähinnä siitä, että Reiska on niin hyvässä kunnossa. Joo, tiedän, TOISTAISEKSI ainakin.

Ostatteko te markettisapuskaa kissoillenne lainkaan? Kyllä mua se max 4 % lihapitoisuus ahdistaa, tietenkin…mutta jos nyt pari kertaa viikossa!

22 Comment

 1. Talvi says: Vastaa

  Siellä taitaa olla samoja ruokailu ongelmia kuin täällä. Mulla on kaksi kissaa, todella nirsoja nykyään. Ennen kaikki mitä eläinkaupan märkähyllystä löyty osu ja uppos. Tällä hetkellä mikään muukuin Applaws-pussit ja Gourmet perle ei maitu näille herroille. Nappuloidenkin kanssa on ongelmia, mutta onneksi on löytynyt muutamaa vaihtoehtoa mikä maistuu.

  En usko että Gourmetin syöttäminen on haitaksi, jos sitä silloin tällöin antaa. Meillä sitä syödään silloin kun Applaws alkaa tökkiä. Ja katit on edelleen hengissä ja hyvinvoivia. 🙂

  Tunnet kuitenki itse kissasi parhaiten ja tiedät mikä Reiskalle on parhaaksi. 🙂

  1. Joo, Reiskalle uppos kans pentuna kaikki eläinkaupan safkat, kala ja jauheliha. Kohta se ei varmaan syö enää mitään…Ja nyt kun se on niin huonolla tuulella jatkuvasti muutenkin, niin en jaksa kiusata sitä enää yhtään enempää.

 2. Mä olen syöttänyt noille nirppanokilleni eläinkaupan ruokia ja markettiruokia ja ainoa mikä menee on Latzin pussit. Onhan siinä se 4% sitä lihaan verrattavaa tuotetta, mutta minkäs teet kun ei ne eläinkaupan märkäruuatkaan oikein kelpaa. Olenkin panostanut raksuihin, poikakissa on niihin aivan hulluna ja ahdistuu jos kuppi on hetkenkään tyhjänä. Oikeastaan märkäruokaa ei edes tarttis, jos ruokkis muuten vaikka tuoreella lihalla ja kalalla. Kalaa noi saa kerran viikossa. Raksut on sitten sellaisia joissa on vähintään 20% proteiinia.

  1. Reiskalle raksut ei oo niin pakollisia, ei oo mitenkään hulluna niihin. Jätän niitä yöksi pienen määrän.

 3. Katja says: Vastaa

  Itse en markettiruokia halua kissoille syöttää, kun ne pitää sisällään liikaa kaikkea sellaista mikä ei kissan perusruokaan kuulu :/ Joskus pulaan olen ostanut Shebaa, mutta sitä annetaan hyvinhyvin harvoin, vaan silloin kun on päässyt käymään niin hassusti, että muu ruoka on loppu. Yhdellä tutun kissalla oli(siko nyt ollut) tauriininpuutoksesta tullut sydänvika, mikä on aika ikävää :(. Mut on ihan yksilöllistä tietty, toiset on herkempiä ja toisille ei ikinä tuu mitään ongelmia.

  Ootko kokeillu ihan raakaa lihaa antaa? Omat pojat on ihan hulluna possuun, kanaan ja porsaan sydän oli kanssa uusi maistuva löytö. Kyllähän nuo mieluummim toki söisivät raksuja, mutta paino-ongelmien takia ollaan ite koitettu lisätä raakaa lihaa ruokavalioon.

  Mutta oon kuitennin sitä mieltä, että joskus voi hyvin antaa markettiruokaa, kunhan siellä ruokavaliossa on niitä ns. hyviäkin ruokia, mitkä pitää sitten kaikki jutut tasapainossa 🙂

  1. Näinhän se on, kuten kirjoitinkin, aika täyttä paskaa ovat. En siis todellakaan ole niihin VAIHTAMASSA. Mutta tarpeelliset vitskut niissä kyllä on, eli jotain positiivista…

   Ja näitä lihayrityksiä on ollut monia, mutta ei vaan ole lopulta mulla hermot kestäny, katso vastaukseni alempaa…Raksuja Reiska saa aika vähän, pienen määrän jätän yöksi.

 4. Anonymous says: Vastaa

  Kyllä niissä markettisapuskoissa on enemmän lihaa kuin 4%. Tuo mystinen 4% mikä lähes kaikkien halpispurkkien kyljestä löytyy johtuu siitä, että ruuassa pitää olla tietty prosenttimäärä sitä lihaa, minkä mukaan se on nimetty. Esim:

  ”Gourmet Perle Les Mini Fillets Kastikkeessa, Kaniini: Lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (josta kaniinia 4% ),kasvisproteiiinitiivisteitä,kalaa ja kalatuotteita,kivennäis- ja hivenaineita,sokereita.”

  Kania on se 4%, mutta lisäksi siitä löytyy muita lihoja (tod.näk. vähintäänkin nautaa, ja näköjään kalaakin) ja eläinperäisiä tuotteita. Ja eläinperäisiksi taidetaa laskea kaikki ihmisille kelpaamaton, eli nekään eivät todellakaan aina ole pahasta, kyllä kissa muutakin syö kuin sisäfilettä. 🙂 Suuri osa markettisapuskoista on sisällöltään muuten ok, sokeria ja kasviperäisiä tuotteita lukuunottamatta.

  Ite oon tullut siihen tulokseen, että ostan sekaisin sekä marketti- että eläinkaupanruokaa, ja molemmista ostetut purkit käy läpi yhtä tarkan syynin. Ideaalisessa tilanteessahan valmistusaineissa ei lue kuin ”liha ja eläinperäiset tuotteet, mineraalit ja vitamiinit”. Yksinkertainen on kaunista 🙂

  Jos syötät muuten vaan Applawsia (onko ne muuten kaikki pelkästään täydennysravintoja?) niin ootko kokeillut antaa vitamiineja purkista? Voisin kuvitella, että pari pussia vitaminoitua sapuskaa viikossa ei riitä. Ilmeisesti raakaruuan kanssa suositellaan, että jos yli puolet ravinnosta on vitaminoimatonta, niin pitäisi turvautua pillereihin. Kai sama pätee noihin täydennysruokiinkin?

  Ja mitä nirsoiluun tulee… Vaatii pitkää pinnaa, mutta oman kokemuksen mukaan ruokavalion laajentamisen ei pitäisi olla mahdotonta. Meillä käytiin kuukausien väsytystaistelu ennenkuin sain omat kissat vieroitettua raksuista. Mulle tullessa toinen ei edes suostunut haistelemaan märkiksiä…

  Välillä kyllä tuntuu että kissan (”oikeaoppinen”) ruokinta vastaa lähinnä rakettitiedettä…Mutta suosittelen kyllä vähän miettimään, Reiska on vielä nuori, mutta vanhetessa ravinnolla on huomattavasti enemmän vaikutusta kissan hyvinvointiin. 🙂

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn miksi halusit vieroittaa kissasi raksuista?

  2. Annan lisäksi joo vitamiineja, tosin niiden murskaamisessa saa olla helkutin tarkkana ettei Reiska nää, koska muuten ruoka jää syömättä. Mutta Applaws on joo täydennysravintoa suurimmaksi osaksi ainakin ja tässä blogini lukijoiden ansiosta koinkin aiemmin herätyksen. 😀

   On kokeiltu syöttää kaikenlaista raakaruokaa, mutta sitä pyöritellään ympäri lattioita ja huudetaan perään ja lopulta kun jotain menee alas niin on oltu syömättä niin kauan että se tulee samantien ylös ja ulos. Ja jotenkin mulla ei hermot kestä tollasta säätöä yhtään, ja ärsyttää kun saa heittää ruokaa lopulta roskiin. Mulla ei vaan taida olla tarpeeksi pitkää pinnaa.

   BARFfista olen kiinnostunut kyllä myös, nythän sitä on eläinkaupoista saatavilla myös kissoille…

   Raksuista kelpaa vain Applawsit, muihin ei enää kosketa missään nimessä.

 5. Anonymous says: Vastaa

  ne on vähän ku ihmisten roskaruoka, ootko kokeillu almo nature?. mun kisun lempparija terveellinen vaihtoehto eläinkaupoista.

  1. Almoa Reiska söi pari vuotta sitte innokkaasti, enää ei vaan maistu mikään muu.

 6. Meidän tyypit syö vain Whiskassin pusseja JA raksuja. Ei oikeestaan koskaan mitään muuta. Olen ymmärtänyt että se on sama kuin veis lapsensa joka päivä Mäkkäriin. Shoot me, shoot me now.

  Joka aterian päälle lisätään merilevää. On pitänyt kummaltakin karvatollolta hammaskiven poissa pennusta lähtien. Suosittelen!

  1. Joo no. Mä oon vaan päättäny olla liikoja stressaamatta tästä asiasta. Haluisin kyl nähdä Reiskan ilmeen kun laitan sen ruokaan merilevää… 😀

 7. Meidän neideille kelpaa Latz sekä pusseissa että purkeissa. Toinen oikein himoaa Latzin ruokia, käy kaapissakin niitä haistelemassa. Mutta mikään muu merkki ei sitten oikein kelpaakaan. Kyllä ne syö muutakin, mutta niille muille ruuille pitää aina Latzin jälkeen nyrpistää nenää ja tuhahdella tyytymättömästi.

  1. Joo pirullisia otuksia nuo kissat.

 8. Anonymous says: Vastaa

  Ite ruokin nykyisiä kahta kissaani lähinnä Sheballa, perfect fitillä ja sit raksuilla. Hyvin tuntuu maistuvan.

 9. Arja says: Vastaa

  Meillä taas on ihan sama onko kupissa marketin märkäruokaa tai eläinkaupan Applawseja, menekin puolesta siis.
  Yks kissa syö vain ja ainoastaan naksuja.
  Koiramme syö vain kissanruokaa…oivaltaahan se, ettei kissat koske sen koiranruokaan, joten pakko sen on huonoa olla 🙂
  Nyt kun Inkalla on 4 kissanpentua, märkäruokaa menee väh. 7 pussia päivässä…
  Onneks saan Royalin nappuloista -25%, ostan niitä aina sen 10kg säkin. Aina on väh 2 säkkiä, joista teen sekoitukset.
  Ihmisen mieli on kumma, haluaa antaa monipuolisempaa ruokaa lemmikeilleen ja niinpä pidän tarjolla myös toista naksukippoa, johon sekoitan nappuloita eri pusseista.
  HK:n lihasuikaleet maksaa 2,39 400g, siitä saa mein elukkalauma aamupalan kerran viikossa. Lienee 100% lihaa. Samalla hinnalla saa 2 pussia gourment perleä, jotka on vain 85g/pss.
  Sei kelpaa myös, 400g paketista tulee 2 annosta kullekin ( 1,99 pkt ja silkkaa kalaa koko annos ).
  Jos teen meille kanaruokaa, ostan ison paketin marinoimattomia fileitä, niin saan paistettua elukoillekin omat kana-annokset.
  Jauheliha on ainut mikä tökkii, kissanpennuille sekin kelpaa.

  1. Joo mun pitää taas tota seitä yrittää…joskus ainakin kelpasi. Kana ei koskaan. Jauhelihaa menee hyvänä päivänä vähän. Arggghhh.

 10. Jennipenni says: Vastaa

  Annan markettiruokaa kissalleni ihan vaan rahallisista syistä, olen tällä hetkellä opiskelija :/ Kuivaruuan ostan aina eläinkaupasta mutta Latzin, Sheban ja Whiskasin märkäruokaa menee. Latzit ja Whiskasit kelpaa vain hyytelössä, eikä niistäkään ne kalaversiot tai purkissa olevat. Sheboista ne kupuruuat. Tulee kyllä annettua kissalle keitettyä pakasteseitiäkin.

  1. No nuo Perlet on aika samanhintaisia kuin märkäruokapussit eläinkaupassakin…eli kalliimmasta päästä markettisapuskaa olettaisin.

 11. Itse olen monesti laittanut ns. huonomman ruuan sekaan (jos eivät suostu syömään kovin hyvin jotain syömään) toista ns. parempaa ruokaa (jota tiedän niiden syövän), niin yleensä on kuppi tyhjentynyt tehokkaasti.
  Lisäksi me ruokitaan katit vain 3 kertaa päivässä; ennen töihin lähtöä (n. 1rkl raksusekoitusta + n. 2rkl markäruokaa yhdessä), töistä tullessa (n. 2rkl märkäruokaa) ja ennen nukkumaan menoa (n. 1rkl raksusekoitusta + n. 2rkl markäruokaa yhdessä). Tämä siksi, koska penska söisi kaikki ruuat, jotka kupeissa on ja vanhus ei saisi sitten mitään. Lisäksi myös oksentelu ollut välillä yleistä.

  Märkäruuista nuille on onneksi mennyt alas hyvin moni ruoka eikä vatsatkaan enää oireile entiseen tapaan.
  Meillä syödään mm.: Porta 21, Cosma Thai, Almo Nature, Almo Nature Jelly, Miamor, Animonda Carny (vain meidän penska, vanhus ei tykkää tästä eikä yleensä patee-muodossa olevista), Applaws, Animonda vom Feinsten.
  Raksusekoituksessa on Applaws Kana-lohi, Royal Canin Maine Coon ja Royal Canin Hairball.

  Sitten monesti laitetaan vähän ruuan päälle seuraavia, jos aletaan nirsoilla (menee sitten paremmin alas): Gimpetin jogurttia tai vanukasta (http://www.zooplus.fi/shop/kissat/taydennys/kissanmaito/274252 ja http://www.zooplus.fi/shop/kissat/taydennys/kissanmaito/192693), Miamorin Malt-Creamia (http://www.zooplus.fi/shop/kissat/25106/mallasherkut/209748) tai Miamorin Vitamin-Creamia (http://www.zooplus.fi/shop/kissat/25106/kissantahnat/vitamiinitahnat/230491) sekä jos kastikeruokaa annetaan, niin päälle vähän Gimpetin vitamiini-hiutaleita (http://www.zooplus.fi/shop/kissat/taydennys/vitamiinit/142462).
  Vitamiinipillereitä en koskaan edes halunnut kokeilla :D.
  Silloin tällöin pieniä määriä annetaan jauhelihaa ja kalaa, mutta vanhukselle ei ne kovin kelpaa. Penska taas söisi kaikki mitä tarjotaan (ja myöskin ne mitä ei tarjota, pari kertaa kinkut ja juustot hävinny leivän päältä…)

  Söiskö Reiska esim. vitamiinit paremmin jos kokeilisit esim. nuita hiutaleita (vai ootko jo kokeillu?) ja laitaisit niitä sen juusto-tahnan sekaan, kun se oli ilmeisesti herkkua? Ja yleisesti ottaen jos kokeilet jotain uutta ruokaa, niin laittaa jotain tuollaista tahnaa/vanukasta/jne. päälle? Toki siinä on se, että ne päälliset syödään ja muu jää sitten lautaselle :).

  Mutta joo, tsemppiä tuohon ruokintaan! Tiedän kokemuksesta, ettei se todellakaan ole helppoa ja parempi se on syöttää sitten sitä edes mikä menee alas :).

  1. Joo niitä hiutaleita pitäis kokeilla, ei vaan ollut apteekissa sillon ja ajattelin, että tabletit menis…mut vähän vaikeeta niiden kanssa on.

   Reiska on syönyt kaikkia noita mainitsemiasi märkäsapuskoja. 🙂 Mut enää ei tosiaan mee alas ku Applaws enkä jaksa enää yrittää, kun se on niin rahan hukkaan heittämistä.

Vastaa