Pulla uunissa

Olen löytänyt lämpimien pullien ilon. Ja huomannut myös, miten hyviä pakastepullat voivat olla. Merkillä ei oikeastaan ole väliä, juuri uunista otetut pullat ovat aina hyviä. En ole koskaan leiponut itse pullaa, ehkä jotain yläasteen säälittäviä kotitaloustunteja lukuun ottamatta. Enkä leivo jatkossakaan, kun parilla eurolla saa aivan mahtavia pakastepullia. Valitettavasti nämä ovat myös vähän liiankin helppoja: noin 10 minuuttia uunissa ja se on siinä. Eivätkä ole liian isojakaan (lue: ainakin kaksi voi syödä ihan hyvin).

Vaasan Kotiuunin kaikki pakastejutut ovat tosi hyviä. Mutta ihan perusPirkkakin menee, mitä pulliin tulee. Eikä tosiaankaan vaadi mitään voisilmää, vaikka toki se on kiva (lihottava) lisä.

Pidän pullista. Pidättekö te? Leivotteko niitä itse?

24 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  taidan olla kaksi kertaa leiponut pullaa näin aikuisena, hirveä homma, kun saman asian ajaa valmispullat kaupasta 🙂

  1. Kiva kuulla, että en ole ainoa pullalusmu. 😀

 2. Itse en myöskään ole pullaihmisiä! 🙂
  Täytyypä kokeilla noita pakastevoisilmäpullia.

  1. Tosi hyviä ovat. 🙂

 3. Olen leipoillut ajoittain itsekkin, tympääntynyt sotkuun ja tiskiin siinäkin. Ihan samoin kuin ruuanlaitossa.
  Sanovat jotkut kasvatustieteilijät että lapsien kanssa leipominen olisi loistavaa yhdessä tekemistä, muistoja antavaa arkipuuhaa. Ja kilin viulut..jos ihania lapsuusmuistoja antaa äidin huokailu sotkun määrästä ja ajoittainen alkava hermostuminen tappelunnujakoista niin onnea pojilleni, olette saaneet ihania arjen muistoja.
  Pakastepullat on ihan loistava keksintö. Leipomishullu tuttavanikin syönyt ”leipomiani” pakastepullia into piukeena ja kehunut miten hyvää kotipulla onkin..HAH =)

  1. Olet mahtava! 😀 Leipominen ei tod. innosta täälläkään yhtään, vaikkei lapsia lisänä pyörimässä olekaan. 90 % kaikista leipomuksistani on päätynyt heti uunin jälkeen roskiin. Ainoa mitä osaan tehdä, on kääretorttu. Siinä pysyn.

 4. Oon kolme kertaa aikuisena tehnyt pullia. Ekan kerran mamman avustuksella = tuli syötäviä. Toka kerta, no mamman helppiä = tuli scheissee yllättäen. Kolmas kerta, ilman mamman avustusta uudelleen = tuli hyviä. Tosin en kyllä hirvittävästi pullaa syö, joten en varmaa ostais pakasteversioita.. enkä kyllä leivokaan näköjään. En tiedä miks, onhan pullat ihan hyviä. Jätän ne mamman tehtäväksi, sekin tekee niitä kerran vuosikymmenessä..

  1. Luin ensin, että ”olen kolme kertaa aikuisena SYÖNYT pullia.” 😀 Peruspullahan on kaikista herkuista terveellisintä. Vaikkei tietenkään ole terveellistä.

  2. Haha, no ehkä muutaman kerran useammin kuitenkin syönyt pullia 😀 Kanelipullat on kuitenkin parhaita!

  3. Lämpimät korvapuustit, om nom. <3

 5. Nykyään tulee aika usein turvauduttua pakastepulliin, tai no ennemmin kaikenmaailman viinereihin ja rähmäpulliin (Dallaspullat on niin hyviä!) 😀 Leivon kyllä itsekin, mutta satunnaisesti (saan epämääräisiä leivontapuuskia) ja usemmin jotain suklaa- tai marjapiirakkaa kuin pullaa. Korvapuustit lyö voisilmäpullat mennen tullen, mutta kun minun pullista tulee aina suht kovia niin ei aina jaksa nähdä vaivaa… Viimeksi leivottiin tyttöjen kanssa vuodenvaihteessa, tyttöjen pyynnöstä. Ihan hyvin meni, ei tullut mitään älytöntä sotkuakaan 🙂

  1. Joo, dallaspullat on törkeen hyviä. 😀

 6. nea says: Vastaa

  Enpä juuri pullaa syö, enkä sitä välitä leipoakaan, pulla on työläs mutta arkinen harraste, ei sovi mun michelinin arvoiseen harrastustasoon B-*

  Pakastepullat ei niiiin sopis mulle, koska ei ne musta niin tylsiä ole, ettenkö silti tyhjäisi koska pellillistä omaan napaan 😀

  1. Jahas, tiedän, mitä tarjoan seuraavalla kerralla, kun tuut kylään! 😉 Koko pellillisen!

   Ja ei kai ny Glorian ruoka&viinin lukijat mitään pakastepullia harrasta, daa!

  2. nea says: Vastaa

   Niisson paras sit olla se voisilmä :D! Ja Daa Niinpä! Täällä leivotaan vaan keksejä käsinrouhituista pistaaseista itse keitellyn lemon curdin kerä B) ihana lehti!!

  3. Nyt kuulostaa oikeemmalta.

 7. Nova says: Vastaa

  No en tod. leivo mitään pullia ite, siis tuollaisia tavallisia pullia =D En oo muuten koskaan tainnut pulla-pullaa leipoakaan… Joskus hyvin harvoin tulee tehtyä jotain leipomuksia mutta kyllä se on niin ettei sitä tartte turhia hötkyillä kun pakastealtaasta saa vaikka mitä herkkupullia ilman sen suurempaa vaivaa =P

  1. Niinpä. Olenkin ihan shokissa, miksi kukaan enää vaivautuu leipomaan itse.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Laitan tähän muutaman syyn, miksi osa ihmisistä vaivautuu leipomaan itse:
   -se tunne kun on itse saanut jotain tosi hyvää aikaan ja muutkin tykkäävät leipomistasi pullista
   -itse tehdyssä pullassa ei ole lisäaineita
   -saat juuri sellaisia pullia kuin tahdot
   -leipominen on terapeuttista
   -itsetehdyt pullat oikein tehtynä maistuvat paremmilta kuin mikään muu pulla maailmassa!! Kylmän maitolasin kera..
   -tuoreet, itsetehdyt leivonnaiset ovat supersuperhyviä, kun taas ei-tuoreet, teolliset leivonnaiset maistuvat, no, yleensä aika teollisilta.
   -itsetehdyt leivonnaiset ovat halvempia
   -kavereiden/perheenjäsenten kanssa on ihanaa ja kivaa leipoa
   🙂

  3. Totta kyllä puhut. Tosin harvemmin mä enää mitään pullia ylipäänsä syönkään. 😛

 8. Nova says: Vastaa

  Joo muuten, viimeks tein ite muffinsseja joiden sisään pistin suklaata. Oli muuten hyvää ja niitä teen kyllä toistekin =) Muutamaan muffinsiin laitoin valkosuklaata kun se tuhannen tumma suklaa oli niin kovaa etten lopulta jaksanu yrittää saada siitä palasta ja yllättäen se valkosuklaa toimi melkeinpä tummaa suklaata paremmin.

  1. Kuulostaa kohtuuhyvältä!

 9. Nina says: Vastaa

  Kanelipullat, varsinkin mummin leipomat, rokkaa! Muuten en kyllä pullaa syö kuin hyyyvin satunnaisesti, saati leivo niitä itse. En osaa enkä jaksa opetella 😀 Tuollaiset pakastehommat voisivat tietysti olla jees, voisi ostaa vaikka ihan vieraita varten.

  1. Joo, onneks kohta pitäis olla isompi pakastin. x)

Vastaa