Tämän vuoden kirjat

Haaveenani on aina ollut aloittaa kirjablogin kirjoittaminen. Tai ainakin haluaisin kirjoittaa edes tänne paljon enemmän lukemistani kirjoista. Luen päivittäin, mutta en lue montaa sivua kerrallaan. Mulla yksinkertaisesti on muka liian vähän aikaa ja jaksamista lukea enemmän. Työpäivän jälkeen olen väsynyt ja kaiken kaupassa käymisen, kissojen oksennusten siivoamisen, urheilemisen, ruoan laittamisen ja syömisen jälkeen olen vielä enemmän väsynyt. Tartun kirjaan ainakin kerran joka ilta, mutta sivumäärä jonka ehdin tai jaksan lukea on ärsyttävän vähäinen.

Olen tänä vuonna toki kuitenkin lukenut paljon enemmän kuin nämä kuvassa näkyvät kirjat, mutta haluan silti esitellä nyt vain ne. Kaikki kovin erilaisia, mutta jokaista voin suositella.

Danielle Trussoni: Enkelioppi

Noh, tämä on itse asiassa mulla vielä vähän kesken ja luen tällä hetkellä vikoja sivuja, mutta on kyllä just tähän joulun aikaan sopiva kirja. Tämä on just sellainen, josta voi tuttuun ja tylsään tapaan sanoa, että lukemista ei malttaisi jättää kesken. Ei ole niinkään hirveän jännä kirja, vaan jotenkin tämä vaan soljuu mukavan miellyttävästi eteenpäin. Ja enkelit (pahat sellaiset, tietenkin) ovat kohta tosi in! Tästä on tekeillä elokuva, jota jo odotan!

Piper Kerman: ORANGE is the new BLACK

Tassu ylös, kuka ei ole nähnyt kirjaan perustuvaa tv-sarjaa? Jos et, niin sietäisit hävetä! Tv-sarja on ihan must see! Mutta myös kirja kannattaa lukea ja ihan sama, lukeeko sen ennen sarjan katsomista vai jälkeen. Itse luin jälkeen. Todella mukaansatempaava ja kiinnostava. Tykkään muutenkin kaikista vankilajutuista.

Tuomas Kyrö: Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja

Hurahdin täysillä mielensäpahoittajaan. Nykyään ajattelen (ja kirjoitan) kuin mielensäpahoittaja. Ruskeaa kastiketta lukuun ottamatta olen lukenut kaikki ja vaikka se eka (Mielensäpahoittaja) oli paras, tämä viimeisin osa on myös todella hyvä. Enemmän epäilin, voiko muka jatko-osat enää olla niin hauskoja, mutta tämän kerron: kyllä voivat.

Gillian Flynn: Paha paikka

Kirjoitin tästä kirjasta ihan kirja-arvostelunkin erääseen akkainjulkaisuun. Tykkäsin Gillian Flynnin Kiltistä tytöstä, ja tykkäsin myös tästä. Kirjoittajalla on ihanan omanlainen tyylinsä kirjoittaa ja vaikka kirjojen henkilöitä jatkuvasti vaan vihaakin, ovat ne silti äärimmäisen kiinnostavia. Tästäkin odotan elokuvaa teattereihin saapuvaksi.

Jens Lapidus: Vip-huone

Mä valitin koko kirjan ajan somessa ja livenä ja kaikkialla, miten paska kirja voikaan olla ja kyseessä on vielä trilogian eka osa. Odotin Lapidukselta paljon kun tähän tartuin ja petyin katkerasti. Kirjassa on liikaa henkilöitä ja välillä ei enää muista yhtään, kuka kukin oli. Ja miten on vaan kaikki jotenkin niin TYLSÄÄ. Loppua kohden kuitenkin jotain tapahtui ja vikalla sivulla tuskastuin totaalisesti: munhan on PAKKO lukea jatko-osatkin jahka tulevat! Tää jäi nyt ihan kesken, ja ärsyttävän kiinnostavalla tavalla! Todella kummallinen lukukokemus.

Ootteko te lukeneet nämä tai jonkin näistä? Tai löytyykö lukulistaltanne?

5 Comment

 1. innaB says: Vastaa

  Vip-huone vaikuttaa kiinnostavalta mutten vain ole saaaikaiseksi hankkia sitä luettavaksi.

  Ja jos tulee kirjapostauksia tai -blogia, niin täällä ainaki yksi kiinnostunut 🙂

  1. En kyllä tykänny siitä yhtään viel yli puolenvälin jälkeenkään. 😀 Mut kai siinä JOTAIN oli, koska jatkoin vaan lukemista, nykyään luovutan tosi nopeesti niin kirjojen kuin tv-ohjelmien/leffojenkin suhteen jos ei miellytä. Loppu sit taas…jee. 😀

   Tällä lukutahdilla ei musta ole erillistä kirjablogia perustamaan ja muutenkin…oon miettinyt toista blogia aiemminkin ja domainkin jopa löytyy (eri aihepiiri), mutta ehkä se kaks blogia ei vaan kovin kauaa toimi…sama se on sit heittää kaikki tänne. 😀 Mutta yritän ensi vuonna saada aikaiseksi tänne ihan kunnon kirja-arvostelujakin, ne vois olla aika kivoja.

 2. Elisa says: Vastaa

  No hei, melkein kaikki näistä löytyy lukulistalta! Täytyy alkaa pitää lukupäiväkirjaa jotenkin, olisko puhelimeen sellasta appia? Sain kaverilta viime vuoden alussa ihan fyysisen lukupäiväkirjan, mutta se sitten jotenkin unohtui kun siihen piti ihan ajan kanssa kirjoittaa. Ekan kuukauden saldo taisi olla joku 15 kirjaa eli mulla ois ihan oikee tarve sellaselle 😀

  1. Jos haluat joskus lainaan, niin multa löytyy, paitsi VIP-huone on nyt lainassa ja Mielensäpahottaja oli mulla lainassa.

   Ihan varmaan löytyy app jokaseen asiaan. 😀

 3. Anonymous says: Vastaa

  Goodreads, on hyvä app! 🙂 Siellä voi tehdä listoja jo luetuista kirjoista, luettavista kirjoista, lisätä kavereita, arvostella kirjoja ja paljon muuta. Orange is the new Black on lukulistallani ja Enkeliopin luin jo kauan aikaa sitten.
  Toivon kyllä ehdottomasti lisää kirja-postauksia tai vaikkapa ihan kirjablogia! 🙂

Vastaa