Äitylipäivä

Aamulla menin jumppaan, jossa hermostuin, kun jumppaohjaaja toivotti kolme kertaa äitienpäivää salin naisille. Mietin, montakohan äitiä siellä edes oli ja oliko niistä muka joku sen jumppaohjaajan oma äiti. En vaan ymmärrä.

Iltapäivällä kotikotiin syömään ja kakkukahville. Asuin siellä ensimmäiset 20 vuotta elämästäni. Takaisin ei ole ikävä, mutta kiva siellä on välillä käydä.

Mikään kukkakauppa matkan varrella ei ollut auki enkä uskaltanut poimia luonnonkukkasiakaan. Annoin äidille aika perinteisesti ryppykreemiä ja luettavaa. Estée Lauder -rasvat äippä lääppii jalkapohjiinsa siinä vaiheessa kun raaskii ne avata jolloin ne jo haiskahtaa härskiintyneiltä ja kirjan lukee ehkä isä, jos sekään. Oli kuitenkin ilahtunut lahjoista.

Tuli taas syötyä ihan ähkyksi asti makeita juttuja. Päätinkin aloittaa sokerilakon. Itseni tuntien se kestää max. viikon.

Tai jos kokeilis olla edes kuukauden ilman? PAITSI jos tarjolla on makaroonileivoksia, niitä ei nimittäin koskaan lasketa.

Pinkeistä herkuista kuitenkin paras on Vitaliksen uusi Berry -huulirasva. Tuoksuu ihanalta ja sävyttää huulia kivasti. Sopii tällaiselle huulipunakammoiselle huulirasva-addiktille. Tätä ei ole blogin kautta saatu.

Kotiin palatessani meininki oli poikkeuksellisen väsynyttä. Vaihteeksi niinkin. Taidan itsekin mennä nyt sohvalle poikien viereen köllöttelemään ja lukemaan uutta kirjaa, josta teen postauksen ensi viikolla.

Oletteko te jo äitejä? Muistitteko omia äitejänne? Ja kai tekin söitte ihan sikana kakkua?

19 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  Anoppilassa kävin, ja kakkua söin, oman äidin kanssa puhuin puhelmiessa.

 2. Petra says: Vastaa

  Mies haki mulle äitienpäivän kunniaksi rullakebabin ja kokista, mut kai sekin lasketaan?

  1. Kaikki lasketaan!

  2. Anonymous says: Vastaa

   Käskin miehen hakemaan koko perheelle ananas-kinkku-aurajuustopitsaa ja Dr.Pepper limua. Aion ostaa kakun tänään itselleni, niitä saa kuitenkin alennuksella kaupasta :D. (lapset 7v ja 2,5v)
   -Heli-

  3. Ihana 😀 Ostakin hyvä kakku!

 3. Vanhin muisti tekstarilla ,nuoremmat ei tajua koko päivästä mitään.Puoliso työreissulla ja lahjan (toivotun sellaisen) saan vasta syyskuussa.Oksia sahasin ja söin kaksi sokeritonta keksiä.Meni se päivä noinkin.

  1. Mulle kans jatkossa sokerittomia syömisiä!

 4. Mohn says: Vastaa

  Koska en ole mieheni äiti, hän ignooraa kohdaltani koko äitienpäivän. _Minun_ mielestäni se on erittäin paheksuttavaa. Sain onnittelut kaikilta kakaroiltani <3 ja kävin onnittelemassa omaa äitiäni ja onnittelin myös siskoani.

  Mitä väliä sillä on kuka on kenenkin äiti? Se on yleisesti äitienpäivä, ei äidinpäivä. IMHO.

  1. Mohn says: Vastaa

   Ai niin, unohdin mainita, että en ole eläissäni syönyt yhden yhtäkään makaroonileivosta. 8-|

  2. Mä taas räyhäsin, kun mun mielestä jokainen vois onnitella vaan omaa äitiään ja jättää muiden äidit rauhaan 😀

  3. Ja kannattaa kyllä maistaa! Ne ei oikeestaan ees maistu miltään erikoiselta, mut jotenkin niihin vaan jää silti koukkuun…

 5. Olen äiti, Myssylle! <3 Ja soitin omalle äitille Jyväskylään, mutta en syöny kakkua ku ei ollu 🙁

  1. Höh, kyl kakkua pitäis olla.

 6. mullei ollu varaa lahjoihin, niin leivoin äidille juustokakun ja vein sen 🙂 eka cheesecake evöh ja hyvää tuli!

  1. Ah, juustokakku on parasta.

 7. Elisa says: Vastaa

  Sisko oli tänä vuonna hoitanut leipomisvelvoitteet. Äiti ja mamma saivat lahjaksi puutarhajuttuja, jotka olivat kuulemma kyllä liian hienoja… Mamma aikoo käyttää antamiani pilkullisia puutarhahanskoja pyöräajeluilla 😀

  Nyt aamupalaksi mamman leipomaa pullaa <3 Rakastan pullaa.

  1. Mäkin rakastan pullaa.

 8. Arja says: Vastaa

  Toi oli kiva, et se on yleisesti äitienpäivä, ei äidinpäivä. Olen aina miettinyt miksi se on isänpäivä, ei isäinpäivä ?
  Kukaan lapsistani ei onnitellut, ihmekö tuo, kun lopetin itsekin lasteni lahjomisen, kun ovat 18vee täyttäneet 🙂

  1. Mitä! Julmaa!

Vastaa