ÄITIYSLOMALLA!

Mulla alkoi äitiysloma! Oon tehnyt töitä 17-vuotiaasta asti, kahta viikkoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti, eli ollut koko ajan työsuhteessa jonnekin. Myös opiskelujen ohella siis kävin töissä. Onkin todella outoa nyt ihan vaan jäädä töistä pois. Toki työsuhteessa olen edelleenkin, mutta silti aika erilainen ja omituinen tilanne. En vieläkään jotenkin tajua, että huomenna en mene töihin.

Eniten ehkä jännitin, saanko mä töissä mammalomallejäämiskakkua, haha! Ja sain! Olikin ihan superhyvä kakku ja sain myös kamalan läjän lahjoja, jotka kuvassa yllä. Mitään babyshowereita en tuu saamaan kun ei oo mitään isoa, yhtenäistä kaveriporukkaa, joten kivalta tuntui että työkavereiden kanssa sai perjantaina viettää tällaisen hetken. Jäin kuitenkin nyt todella mieliisti hetkeksi töistä pois, tällainen erilainen elämänvaihe tuntuu hyvältä nyt. Toki mua on varoiteltu sataan kertaan, että mitään lomaa tästä ei tule, erilainen työleiri vaan, mutta vaihtelua se on mulle silti enkä jaksa olla huolissani omasta jaksamisesta vauvan kanssa tai mistään muustakaan! Ja mä oon kuitenkin tilannut meille hyvin nukkuvan ja tyytyväisen vauvan, joten ei huolta, ei hätää.

34+3
Paljon on kyselty, mitä ihmettä aion nyt äitiyslomalla ennen vauvan syntymää tehdä, mihin tän kaiken vapaa-ajan muka käytän. No öö, jengillä on varmaan itellä vaikeuksia keksiä lomalla tekemistä, mutta ei mulla vaan! Käyn MamaPilateksessa, lounaalla kaupungilla, nään kavereita, käyn kävelylenkeillä, elokuvissa ja teatterissa, silittelen kissoja, nukun paljon, katselen hyviä tv-sarjoja, luen kirjoja ja bloggaan. Jos vaan ehdin niin I Love Me -messuilla pitää käydä ja ehkäpä Marilyn Mansonin keikalla (jos keikka pidetään). Ja kampaajalla! Ja päiväreissua Tallinnaan ollaan myös mietitty. Mutta eihän sitä tiedä, koska se vauva sieltä päättää ulos haluta. Toivottavasti nyt kuitenkin ainakin vielä pari viikkoa viihtyis masussa.

Vaivat tällä hetkellä: kävely välillä vittumaista kun niveliin sattuu ja pissattaa liikaa, vauva potkii ihan jatkuvasti ja välillä tosi kivuliaasti, nukkuminen onnistuu enää vaan vasemmalla kyljellä ja kädet puutuu öisin + vessassa saa toki edelleen juosta kerran tunnissa läpi yön. Ja mikään takki ei meinaa enää mennä kiinni vatsan kohdalta. Painoa kertynyt ekasta neuvolasta n. 10 kg. Kaikki on kuitenkin edelleenkin mennyt hyvin (joskin mulla on ihan pieni pelko siitä, että vauva olis tällä hetkellä vatsassa poikittain…), joten turhia tässä olis mitenkään valittaa. Ja ainiin: NYT TIEDÄN MITÄ ON VAUVAN HIKKA! Se on vauvallamme noin viis kertaa päivässä.

Mietteitäni tulevasta synnytyksestä tulossa tänne vielä tällä viikolla. Nyt lähden pilatekseen, saa nähdä mitä siitä tulee kun oikea jalka kärsi aikamoisesta suonenvedosta tuossa aamuyöllä…

Alman mielestä lahjakassissa parasta on tietenkin se tyhjä kassi:

P.S. Poikaystävältä sain myös äitiyslomallejäämislahjan: 3 x rentoutuskelluntaa! Oletan tähän sisältyvän myös vauvanhoitoa sillä aikaa kun mä kellun tankissa!

12 Comment

  1. Kissis says: Vastaa

   Kiitos! 😀

 1. Nauti äitiyslomasta! Ihanaa, että töissä muistettiin noin kivasti 🙂
  Rentoutuskellunnassa käyneenä varoitan, et varaudu aika viileeseen (=vilukissalle kylmään) veteen. Mulle oli niin viileetä, että oli hankala rentoutua 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   APUA!!! Luulin että se on lämmintä! Mua pelotti et onksiel sysipimeetä koska sit ahistas liikaa mutta ilmeisesti on valoa saatavilla 😀

   1. Se vesi on about kehon lämpöistä, mutta kyllähän se tuntuu viileämmältä kun itse nautin suihkunikin usein tulikuumina 😀 En tiedä minne yritykselle olet menossa, mutta mun tankissa oli myös ihan pimeää.. Kävin siis Floating Helsingillä Etelä-Haagassa. Mut ehkä nyt kun oon pelotellut sut kaikilla kauheuksilla, niin voit yllättyä siellä sit positiivisesti? XD

    1. Kissis says: Vastaa

     Joo kehon lämpöstä tuolla Float Kalliossakin on. Mutta siellä on valomahdollisuus tai tankin voi myös jättää auki!

     1. Helkky says: Vastaa

      Kävin Float Kalliossa pari viikkoa sitten ekan kerran ja ostin sen kolmen kerran tutustumispaketin. Vasta ihan loppuvaiheessa meinaan alko tuntua että sai jutun juonesta kiinni sillä ekalla kerralla. Vesi on kyllä lämmintä, mutta mutta… mulla ainakin oli aika suuri osa vartalosta pinnan yläpuolella: rinnat, mahaa ja reisiä. Oon vähän pulska tosin ja rasvahan on kevyempää kuin lihas, eli ehkä siks 😀 Mut siis, sen takia meinas tulla vähän kylmä vaik oon muuten tosi lämminverinen.

      1. Kissis says: Vastaa

       Eikä iskeny ahistus??

       1. Helkky says: Vastaa

        Ei ollenkaan, vaikka olin valot poissa ja luukku kiinni. Ja mulla on pientä ahtaanpaikankammoa, mut ei siellä ollut ahdasta. Vain se viileys vähän yllätti ja häiritsikin.

        1. Kissis says: Vastaa

         Mä en kyl tohon pystyis! Pitää olla valoa 😀

 2. eekku says: Vastaa

  Onnea loppu odotukselle

  1. Kissis says: Vastaa

   Kiitos! 🙂

Vastaa