Nyt ne kivat jutut

Tietenkin matka kokonaisuudessaan oli erittäin onnistunut. Okei, aluksi olin tosi väsynyt ja jonkin verran kinasteluakin oli, mutta kun päästiin kunnolla lomafiiliksiin niin hyvä siitä tuli. Parempi kuin hyvä. Viiden vittumaisuuden vastapainoksi listaan kuvien kera viisi ihaninta asiaa reissulta. Eivät ole missään järjestyksessä nämäkään.

1. Hyvät ja edulliset hedelmät

Tästä mua oli jo etukäteen infottu: Brasiliassa kannattaa syödä paljon hedelmiä! Ja niin me syötiinkin! En nyt tiedä, olivatko ne noin yleisesti mitenkään herkullisemman makuisia kuin täällä Suomessa, mutta aina tosi hyviä (paitsi kerran kun ostin jotain, jota luulin banaaniksi, mutta ei se kai ollutkaan. Jotain ihmeellistä oranssia, kovempaa banskua. Jäi syömättä.) Ja hedelmät olivat tosi halpoja, parilla eurolla sai ruokakaupasta ihan mukavan määrän tuoreita hedelmiä. Vedettiin näitä aamuisin jugurtin kanssa ja ai että maistui! Mun lempparit, kiivit, olivat erityisesti tosi edullisia ja hyviä.

2. Lämpö ja ilmasto

Vaikka whinetyspostauksessa valitin kuumuudesta, niin laitan sen myös hyväksi asiaksi. Voisin lisätä, että VALO. Se on niin ihmeellistä, niin erilaista kuin täällä, kesäisinkin. Siitä saa vaan ihan mielettömästi energiaa. Iho voi hyvin (jos sitä ei siis auringossa polta…), mun haavoille kuivuneet kädet ja verta vuotava nenä parani tuolla alle vuorokaudessa.

3. Biitseily

Olihan tää nyt myös aika vahvasti rantaloma, kun kerran Copacabanassa majoituttiin. Rannalla tuli käytyä jos ei nyt ihan päivittäin, niin usein. Brasiliassa se keskipäivän aurinko on oikeasti aika paha ja lopulta tajuttiinkin mennä rantsuun vasta iltapäivisin kolmen maissa, jollon ei ollut enää ihan niin kuuma ja iho ei palanut samantien. Vesihän on tuolla tosi kylmää, joten uimassa en käynyt. Sen lisäksi, että se on tosi likaista, nehän laskee sinne kaikki skeidat. Rakastan merta, mutta en oikeen tykkää uida siellä, vähän jopa pelkään isompia aaltoja. Ei siis mikään menetys mulle.

Rannalla oli jatkuvasti tosi paljon kaikenlaisia kauppiaita: virvokkeita, jäätelöä, bikineitä, tupakkaa, ihan kaikkea mahdollista ja mahdotonta krääsää kaupiteltiin ja huudettiin äänekkäästi vieressä. Aluksi se vähän häiritsi, mutta kyllähän siihen tottui ja loppulomasta alkoi jo tunnistaa joitain hassuja myyjiä ja niiden samoja huutoja.

 

 

4. Jäätelö!

Brasilialaiset rakastavat tuhteja jätskejä, suklaata ja keksinpaloja jäätelön joukossa. Kaupoissa ei oikeen muuta ollutkaan. Keksijäätelö onkin valtavan hyvä keksintö! Söin ekaa kertaa Häagen-Dazsia, keksejä tietty siinäkin joukossa. Miten voi olla niin hyvää! Olisin voinut elää Riossa pelkällä jäätelöllä. Jäde ei kyllä valitettavasti ollut yhtään sen halvempaa, vaan oikeastaan aika samat hinnat kuin Suomessakin.

5. LOMA

No ihan vaan yleisesti. Mahtava loma!!! Pääsi pois tutuista ympyröistä, tutustui uuteen kulttuuriin, näki uusia juttuja, sai hiekkaa varpaiden väliin…kaikki se ja enemmän. Tykkään lomailla ihan Suomessakin, mutta kyllä vaan se irtiotto on ihan erilainen kun lähtee kauemmas. Ja matkustelu kannattaa aina. Mun edellisestä kunnon reissusta oli kuitenkin kaksi vuotta aikaa ja olin vähän nihkeä nytkin tän matkan suhteen, lähinnä rahatilanteen vuoksi. Rahaa menikin, mutta en silti kadu. Oikeastaan päätinkin, että jatkossakin säästän mieluiten just matkustelua varten. En aio pitää enää näin pitkää väliä seuraavaan reissuun!

Eli, vielä kerran, en siis kadu matkaa, enkä myöskään kohdetta. Kyllä Brasilia on aina ollut mulle sellainen ois tosi kiva käydä -paikka ja nyt siellä on käyty. Tämä oli myös mun ja mieheni ensimmäinen yhteinen pidempi ulkomaanreissu (Tallinnaa ei lasketa), joten sikälikin spesiaali. Kyllä jokaisessa maassa ja reissussa on jotain kummallisuuksia, joista ei välttämättä itse tykkää. On vaan kiva tutustua erilaisiin mestoihin ja tapoihin. En ole matkoilla mikään älyttömän ennakkoluuloton heittäytyjä, mutta harkitusti olen kyllä avoin melkein kaikelle.

Tulossa vielä se ostospostaus, vaikka sitä ei kyllä kannata hirveästi edes odottaa, petytte kuitenkin.

P.S. Yks tosi iso plussa pitää Riolle antaa: siellä EI OLE MITÄÄN ÖTTÖMÖNKIÄISIÄ! Ehkä just pari kärpästä näin (ja kerran joku hyttynen pisti) ja siinä se. Ihanaa!

17 Comment

 1. Nonnu says: Vastaa

  Toi Häagen-Dazs on vaan niin hullun hyvää jädeä. Söin eka kerran sitä Cannesissa (siellä oli kokonainen baari tälle merkille…unelma!) ja minusta tuli ikuinen fani. On melkein vielä parempaa kuin Ben & Jerry’s.

  1. Mä en oo aiemmin raaskinut ostaa! Ei se itse jätski voita esim. Magnumia, mutta olihan se tosi hyvää. 🙂

   En muuten aiemmin tykänny Ben & Jerry’sistä, mut nyt oon oppinu tykkäämään siitäki. Tosin sen kalorimäärän takia tulee kyllä ostettua tosi harvoin, oikeestaan vaan sillonku iskee joku ihan mieletön himo tai vitutus 😀

  2. Nonnu says: Vastaa

   Lidlin ne ”Amerikan jätskit” on muuten täysiä B&J kopioita, tiesitkö? Täysin samat maut (ja varmaan kaloritkin), mutta hintaa puolet vähemmän, ainakin. Kantsii kokeilla, jos eksyy Lidliin ostoksille 🙂

  3. En oikeestaan käy Lidlissä, sitä ei oo silleen järkevästi lähellä. Ja tossa loman aikana tuli nyt vedettyä sen verran jätskiä, ettei edes hetkeen tee mieli + yritän vähän palauttaa itseäni jonkinlaiseen kuriin muutenkin herkuttelun suhteen.

 2. Häagen-Dazs on <3 Muistan kun käytiin Ateenassa Häagen-Dazsin jätskibaarissa. Olisin voinut kuolla.

  1. Heh. 😀 Mun mielestä jugurttijätskit on silti parhaimpia maailmassa, ja sit Classicin semmonen toffeejätski missä on jotain nougatpalasia joukossa. Ah <3

 3. Ihania kuvia .. Brazilia on sellainen ikuinen haave lomakohteena .. ehkä joskus .. :)!

  1. Oli se munkin haave 🙂 Sinne vaan! Lentojakin saa ihan edullisesti 🙂

 4. Salla says: Vastaa

  Missä ne muhkurat on, kysynpä vaan?????? 😀

  1. Haha, pitäis varmaan zoomata lähemmäs. 😀

   Voin hei joo huomenna esitellä sulle mun selluliittini!

   (no ehken sentäs)

 5. Ruu says: Vastaa

  vautsi mikä kroppa sulla on 😀

  1. Haha, mä taas nään noissa omissa rantakuvissani paljon sitä, miltä mä nimenomaan EN haluais näyttää. 😀 Tässä on taas kertynyt liikaa aikaa kunnolla treenaamisesta + tullut syötyä ihan liikaa hiilareita ja muutenkin huonosti. Mut sit, nää on lomakuvia, tuolta näytin tuolloin, mitä väliä. 🙂 Mut oma silmähän on aina se kriittisin.

  2. Ruu says: Vastaa

   Sulla on ihan loistava kroppa, katot vaan liian kriittisesti itteäs 🙂

 6. Matkakuumeen nostattavia kuvia!

  Olisipa mukava lukea mielipiteesi Kirjavarkaasta 🙂

  1. Hah! Omituisin kirja, jonka oon pitkään aikaan lukenu. Sain loput 20 sivua luettua vasta palattuani. Kirja oli niin tylsä ja ei oikeen mitään jotenki tapahtunu MUT sit se loput 20 sivua oli niin älyttömän itkettävä. 😀

   Olen siis aika kahden vaiheilla, haluanko nähdä elokuvan 😀

 7. Anonymous says: Vastaa

  Tuota kiiviä ei suositella syötävän, kuin yhden päivässä. Hyvä blogi muuten!

  1. Aijaa? Mutta en syönytkään. 😀 Täällä kotimaassakin syön aina yhden kiivin päivässä, aamujugussa! 😀

   Ja kiitos. ^___^

Vastaa