Autetaan yhdessä

Joulupuu 2015

Koska joulu on mulle tärkeä ja rakas juhla, ja rakastan pakettien saamista ja antamista, on minusta ihanaa lähettää niitä myös sellaisille, jotka niistä aivan varmasti ilahtuvat. Olen osallistunut Joulupuu-keräykseen jo muutamana edellisenä vuotena. Kyseessä on siis ympäri Suomea toimiva hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Tänä vuonna keräys järjestettiin jo kolmattatoista kertaa.

Aiemmin olen paketoinut lahjat yksin ja kiikuttanut ne Forumin keräyspisteeseen, mutta nyt ajattelin, että olisipa kiva saada seuraa ja viedä vähän enemmän paketteja, joista kuitenkin on tarvetta (pelkästään Helsingissä on n. 8500 lasta ja nuorta, jotka ovat lastensuojelun piirissä). Niinpä kokoonnuimme eilen kahden bloginaapurini, Elisan ja Julian kanssa varaamaani taloyhtiön kerhotilaan (josta löytyi sopivasti iso pöytä paketoimista varten) ja pistimme hihat heilumaan. Myös Linda toi meille kosmetiikkaa paketoitavaksi ja keräykseen vietäväksi.

Joulupuu 2015

Joulupuu 2015

Joululaulujen soidessa taustalla paketoimme yhteensä 49 enimmäkseen kosmetiikkaa sisältävää pakettia, jotka on suunnattu n. 14-17 -vuotiaille tytöille. Hyvään tarkoitukseen meni siis itsellemme ylimääräinen, uusi ja avaamaton, blogiin saatu kosmetiikka. Ja oli tosi kivaa paketoida kimpassa! Kiitos tytöt!

Muillakin paikkakunnilla asuvat Purkkimafialaiset osallistuvat ahkerasti Joulupuu -keräykseen. Ja vielä ehdit sinäkin! Helsingin Forumiin voi paketteja viedä 17.12. asti, tsekkaa täältä muut paikkakunnat ja lisätiedot!

Otitko sinä osaa Joulupuuhun?

Joulupuu 2015

19 Comment

 1. Mahtava idea! En osallistunut tähän keräykseen, mutta lahjoitin löytökissoille ruokaa ja kissanhiekkaa 🙂

  1. Mäkin vien vielä tohon lähi-Faunattareen kissanruokaa keräykseen, toimittavat sieltä eteenpäin. 🙂 Eläimiä on aina ihan parasta auttaa. <3

 2. sanna says: Vastaa

  Tosi kaunis teko teiltä lahjoittaa meikkejä keräykseen!

  1. Jonkin verran tulee kuitenkin sellaisia, jotka eivät ihan omaan makuun ole tai ovat selkeästi nuoremmalle kohderyhmälle tai on jo ennestään, niin kiva laittaa eteenpäin. Otin etukäteen yhteyttä Joulupuu-henkilölle ja varmistin, että ovathan tällaiset myös niitä haluttuja lahjoja, niin kuulemma ovat. 🙂

 3. Emma says: Vastaa

  Mua harmittaa ihan sikana etten päässyt mukaan, tää oli niin ihana idea! Mähän sitten tulin vielä kipeeksikin sunnuntaina… noh, onneksi voin omin neuvoin tehdä samaa 🙂 aattelin myös käydä ostamassa jollekulle yksinäiselle vanhukselle joulukukan, kuulin että lähikukkakauppa osallistuu siihen tempaukseen. 🙂

  1. Ai vitsi, ihanaa, kun tällaisia tempauksia nyt on yhä enemmän ja enemmän. :’)

 4. Osallistuin 🙂 Ostin 11 vuotiaalle tytöllä Miisa voittaa kultaa kirjan. Rakastin lukemista jo silloin ja ajattelin,että ehkä lahjan saajakin pitää kirjoista.

  1. Yhden kirjan mäkin paketoin Joulupuuhun! 🙂 Kirjat on hyviä lahjoja!

 5. Anne B. says: Vastaa

  Ihana ajatus ja teko. Askartelupöytä näyttää niin kutsuvalta. 🙂

 6. Mimosa says: Vastaa

  Harmi, Joensuussa on päättynyt jo 5.12. Muutenkin omasta mielestäni mainostettiin viime vuonna enemmän tätä keräystä kuin mitä nyt täällä meillä päin, tosin keräyspaikat oli eri paikoissa.
  Kaikki on jo menneet, tämmöinen hitaalla sytytyksellä oleva herää vasta nyt :’D

 7. RuuRuu says: Vastaa

  http://www.tuulispaa.org/lahjoita/ajankohtaiset-projektit/ Törkeesti vihjasen tälläsestä, itellä ei niin hirveitä summia ollu antaa, mut mun joululehjoitus meni ehdottomasti tänne 😀

 8. Julia says: Vastaa

  Mä näytän niin epätoivoiselta. :—D Mutta oli mukavaa ja saatiin aikaiseksi tosi kivasti paketteja, kiitos kun järjestit. <3

  1. Hyvältä näytät, niinku aina! <3

 9. nea says: Vastaa

  Onpas ihana hyvänmielen joulujuttu! Varmasti ilahduttava lahjoja 🙂 Mutta voi kun ne vanhukset voisivat saada sen kukan sijaan seuraa :/

  1. Mietittiin sunnuntaina Elisan ja Julian kanssa, että seuraavaks tehdään isku johonkin vanhainkotiin meidän suurten kynsilakka/käsienkuorintavoide-varastojen kanssa! 🙂

   1. nea says: Vastaa

    Siis aivan hemmetin ihana idea :’) Tulee olo että tollasta haluaisi itsekin tehdä. Ja miksi ei!

 10. Nina says: Vastaa

  Meillä duuni järkkäs tän keräyksen ja paketteja oli kertynyt 150. Kiva kun oli tehty osallistuminen niin helpoksi!

 11. Znella says: Vastaa

  Työskentelen sosiaalityöntekijänä ja olen päässyt jakamaan teidän pakkaamia lahjoja meidän nuorille. Niin ihanaa, että olette osallistuneet. Teidän paketit kiinnitti meidän huomion töissä ja mietittiin, miten mahtavaa että nuorille on tullu myös ihania juttuja. Yleensä suurin osa lahjoista on lapsille ja nuoret on jäänyt vähemmälle. Suuri kiitos siis teille 🙂

  1. Voi ei, ihanaa. <3 Tulipa hyvä mieli! :') <3

Vastaa