Ehdolla vuoden akneblogiksi

Usein naureskelen kirjoittavani akneblogia, niin usein tänne päivittäin tullaan jollain akneihoon liittyvällä hakusanalla. Yleisin hakusana on ehdottomasti ”roaccutan”, mutta jos katsoo muitakin lähiaikojen hakusanoja, niin löytyy mm. ”aspirin ja ananasnaamio”, ”kristallisuola + finnit”, ”akne + antibiootit + pysyvä vaikutus”. Ynnä muuta, ynnä muuta! Lista on lähestulkoon loputon.

En oleta, että kaikki siellä nyt tätä tekstiä lukevat tietävät ihohistoriani, joten kerron sen hyvin lyhyesti: v-mäinen tilanne teininä, ikuisia arpia, e-pillerit paransivat ihon suht hyväksi vuosikausiksi, kunnes alkoi taas temppuilemaan n. 28-vuotiaana, lopetin e-pillerit, söin kaksi Roaccutan-kuuria, jotka auttoivat molemmat n. puoleksi vuodeksi. Sen jälkeen sitten kaikenlaista reseptillä ja reseptittä saatavaa ihovoidetta, jotka auttoivat enemmän tai vähemmän.

Olen jo hyväksynyt sen, että todella hyvää ihoa en saa koskaan. Todelliset iho-ongelmat eivät johdu elintavoista, vaikkakin hyvät sellaiset vaikuttavatkin ihoon positiivisesti. Eivät ne kuitenkaan niitä finnejä ja näppylöitä poista, tähän en enää ainakaan omalla kohdallani enää usko. Suurimman avun Roaccutanin jälkeen on tuonut mineraalimeikkipohjaan (IDUN minerals ja bareminerals) siirtyminen sekä Basiron-voide jatkuvasti käytettynä. Näillä pärjään tarpeeksi hyvin. Niin, ja tottakai huomaan myös ruokavaliolla olevan jonkin verran vaikutusta: liikaa vehnää, sokeria, huonoja hiilareita ei vaan toimi ja pistää mulla ihon entistä enemmän tukkoon.

Olinkin jo päättänyt, että en jaksa enää innostua mistään ulkoisesti käytettävistä rasvoista ja puhdistusaineista, olen varmasti kokeillut jo ihan tarpeeksi kaikkea. Mutta SILTI kiinnostuin Murad-nimisestä, melko hintavasta ihonhoitosarjasta, joka jakautuu eri ihotyypeille sopivaksi. Kyseinen sarja on ihotautilääkärien kehittämä ja olen lukenut sen käytöstä todella vaikuttavia tuloksia. Lopullisen kiinnostukseni sytytti sähköpostivaihto maahantuojan kanssa ja kun ihan kosmetologi valitsi minulle minun ihooni sopivat tuotteet ihoni kuvauksen perusteella.

Sain testiin Muradin Anti-Aging Blemish Control -sarjaan kuuluvan Time Release Blemish Cleanser -pesuaineen, Vitalic-sarjaan kuuluvan T-Zone Pore Refining -geelin ja samasta sarjasta Energizing Pomegranate -kosteusvoiteen. Ja näitähän käytetään tässä järjestyksessä, eli ensin pestään, sitten geeliä t-alueelle ja kosteusvoidetta vielä päälle.

Nyt olisikin ihan tosi kiva hehkuttaa, että hitsi vieköön, oon käyttänyt nyt kuukauden näitä tuotteita ja ihoni on ihan erinäköinen, finnit ja näppylät katosivat samantien! Mutta ei. Se olis kyllä ihan täyttä huijausta. En kuitenkaan blogissani esittele tuotteita, joista en pidä yhtään, en nää siinä mitään järkeä. Joku toimii tosi hyvin jollekin, mutta ei kaikille. Mua aina vähän pelottaa kirjoittaa hyväksikin kokemistani tuotteista, koska aina löytyy sitten joku, joka innostuu, ostaa ja eihän se olekaan yhtään hyvä. Vaikeeta on siis tämä bloggaus! Ihmisiä ja ihoja on kuitenkin erilaisia ja toivon myös lukijoideni tämän ymmärtävän.

Mun t-alueeni ei tykännyt yhtään tästä geelistä. Ongelmat kasvojeni ihossa keskittyvät tuonne kasvojen reunoille, eivät niinkään t-alueelle näppylöiden osalta. Tämä geeli kuitenkin sai nimenomaan sen t-alueen reagoimaan aika voimakkaasti. Valittaessani bloggaajakollegalleni asiasta, hän yritti lohduttaa, että usein ihon kunto huononee ensin tehokkaan tuotteen ansiosta ja paranee hetken päästä. Noh, näin ei kuitenkaan tapahtunut parin viikon käytön jälkeen ja lopulta lopetin geelin käytön, mulle riittää mainiosti ne näppylät muualla kasvoissa. Ja kokemuksesta tiedän, että tällaiset tymäkämmät geelit eivät ole koskaan sopineet mun nassuun, ne vaan kuivattavat ja saavat aikaan entistä enemmän tuhoa. Taas se on todistettu omalla kohdallani. Tiedän kuitenkin jo tuttavapiiristä, että joillekin nämä vaan toimivat paremmin kuin hyvin, ja tällekin varmasti löytyy innostunut toinen testaaja.

Mitään järkyttävää eroa parempaan suuntaan en ole vielä, siis noin kuukauden näitä muita tuotteitakin nyt käytettyäni, huomannut ihon kunnossa. Mutta mikä ehkä tärkeintä, nämä eivät myöskään pahenna tilannetta. Olen jo pidempään etsinyt hyvää kosteusvoidetta meikin alle käytettäväksi ja tämä granaattiomenavoide on kyllä todella hyvä: kevyt ja nopeasti imeytyvä. Samoin tykkään tästä todella riittoisasta ja mukavan tuntuisesta pesuaineesta, siitäkin nimenomaan aamuisin käytettävänä. Ei ärsytä ihoa ja puhdistaa kasvot ilman vaahtoamista (etenkään aamuisin en kaipaa vaahtoputsaria!). Mulla ei ole mitään pahaa sanottavaa näistä ja tuntuvat todella laadukkailta tuotteilta.

Muradia myy mm. suomalainen kulttikosmetiikan verkkokauppa Showstopper. Pakko on vielä tunnustaa, että Muradin Blemish Control -sarja edelleenkin kiinnostaa…ehkä mun iho ei olekaan vielä aikuisän iho vaan teiniakneiho? Heh, toiveajattelua?

Kommentoikaa, mutta ei please mitään iänikuisia ”jätä sokeri, ulkoile paljon” -vinkkejä. Haluan kuulla teiltä mieluummin, onko kokemusta Muradista, oletteko lukeneet siitä muualtakin, kiinnostaako se teitä ja etenkin jos tuo Blemish Control -sarja on tuttu? Tottakai saa vinkata muistakin hyväksi koetuista tuotteista.

P.S. Koska olen todella äärimmäisen kyllästynyt kaikkiin ”Äänestäkää minua, haluan ehdolle/olen ehdolla vuoden sitätätäjatota -blogiksi” -postauksiin, en itse lähde enää tällaiseen supersekavalla blogillani vaikka kaikenlaisia gaaloja onkin taas tulossa. Sitten kun oikeasti voi äänestää vuoden parasta akneblogia, ryhdyn totisiin tositoimiin!
P.P.S. Aion tehdä syyskuun loppuneet tuotteet -postauksen viikonloppuna! Itepähän toivoitte.

29 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Ei ole kokemuksia noista tuotteista, mutta kyllähän kaikki tällainen kiinnostaa! Mä alan olla todella, todella, todella väsynyt tän naamani kanssa ja niinku sillon puhuttiin, kunhan tatuointi on paranneltu marssin ihotautilääkärille hakemaan Raoccutanin tai vastaavan. Rupee riittämään 🙁

  1. Joo eipä sitä kannata ihmeitä odotella päivästä toiseen, kunnon lääkekuuri vaan peliin.

  2. TOSIN sanoisin, että sun iho ei kyllä näytä mitenkään pahalta, päinvastoin, mutta koska tiedän meikkien tuovan avun… 😛

  3. Nina says: Vastaa

   Oot sattunu näkemään mut varmaan jotenki hyvänä päivänä 😀 Mullahan tosiaan vaihtelee tosi paljon, välillä on tosi hyvänä ja olen jo toiveikas että jeee, paranee. Kunnes sitten BOOM, herään naama täynnä paiseita. Yök.

   Eli joo, lääkäriin.

  4. Nina says: Vastaa

   Esim. just parhaillaan on ihan kamalassa kunnossa. Mutta nyt onki SE aika kuusta. Eli riippuu just paljon hormoneistaki.

  5. Jep. Ja ootappa kuule sitä päivää kun oot varannu ihotautilääkärin ja aamulla ku heräät niin iho on helkutin hyvässä kunnossa! 😀

  6. Nina says: Vastaa

   No just näin. Pääsisköhän sinne jollain akuuttiajalla, niinku päivystykseen? ”Nyt on paha”. 😀

  7. No se just kun harvemmin pääsee 😀

 2. Minun aikuisakneiholleni eivät Muradin tuotteet kovin hyvin sopineet, mutta Bioderman Sébium-sarja sensijaan toimii aika hyvin.

  1. Joo, nää on raivostuttavan yksilöllisiä juttuja!

 3. Muradin C-vitamiiniputsari on tosi ihanaa, ja myös se anti-age-sarjan kuoriva putsari. Olen ostanut nettikaupoista muutamia kokeilusettejä näistä ja olen kaikki ne minijutut arvioinut blogissakin. Sitä kuorivaa putsaria hankin ison koon tilalle, nyt on noista putsareista nimittäin sellaisia jättitonkkiakin myynnissä jolloin hinta ei ole enää niin kamala. Aknesarjaa en ole testannut, ainoastaan jotain sitä sinistä spf15-voidetta joka jätti ihon kyllä supermataksi mutta ei myöskään kosteuttanut lainkaan. Käytän sitä juhlissa kun haluan ihon pysyvän tosi freshinä pitkään.

  1. Joo vaikka onkin hintavia nämä, niin noi jättikoot tosiaan on myös todella riittoisia! Mut tietenkin ehkä kannattaa testata jotain minikokoa ensin tai näytettä edes.

 4. Pakko kirjoittaa, vaikkei nyt asiaan suoraan liitykään, että tykkään lukea sun blogin kautta saamien juttujen testaustuloksista. Onnistut kirjoittamaan asioista niin, että niistä selviää sun todellinen mielipide. Yksi toinen blogi, jota seuraan, kehuu aina kaikki tuotteet hiustenpidennyksistä ja vitamiinipillereistä naamarasvoihin ja kahvinkeittimiin. Tulee olo, että kehutaan, jotta saadaan lisää kaikkia ilmaisia tuotteita… Sä olet ihanan rehellinen näissä arvioissa, arvostan!

  1. Hei tosi kiva kuulla! Mä yritän pitää sitä linjaa, että kirjotan tuotteista jotka on oikeesti mulle mieluisia ja toimivia. Tässähän oli kyse ihonhoitopaketista, joten halusin kertoa myös siitä tuotteesta, joka ei mulla nyt toiminutkaan. Mun mielestä sekin on ihan virkistävää välillä, vaikka jatkuvassa tuotteiden mollaamisessa en nää järkeä. Koska blogi on mulle vaan harrastus eikä päivity välttämättä päivittäin vaan fiiliksen ja materiaalin mukaan, niin ei ole ehkä tarvetta eikä aikaakaan blogata ihan kaikesta. Saati että tekisin kaikella ilmaisroinalla jotain…

 5. Anonymous says: Vastaa

  Olen käyttänyt Muradin Matte Control -voidetta päivävoiteena ja yövoiteena Muradin Skin perfecting -voidetta. Ovat toimineet hyvin ja olen ollut tyytyväinen. Ostotilanteessa haukon henkeä kun ovat tyyriitä… Tänä keväänä ostin kokeeksi Biothermin Aquasource -voidetta, joka on myös toiminut hyvin, nyt kun iho on rauhoittuneempi kuin pari vuotta sitten.

  1. Kyllä minäkin maksaisin riemumielin hintavammasta kamasta jos se varmasti toimis pidemmän aikaakin! Aquasource on ihanaa. <3

 6. Dermalogica. Ainoa sarja joka oikeasti vaikuttaa positiivisesti mun ihoon. Kalliita ovat toki, mutta niistä tuloksista olen valmis maksamaan.

  1. Dermalogicaa oon testannut mutta aika tuloksetta. 🙁 Niilläkin se geeli ärsyttää ihoa enemmän kuin auttaa.

  2. Kun nämä ovat niin yksilöllisiä juttuja…

 7. Salka says: Vastaa

  Itsekin olen kokeillut sitä Muradin spf 15 geeliä jota Kaisulikin ja ei, se ei todellakaan sopinut mun iholle! Haisi ihan liimalle, kosteuttamattomuus ja stydi koostumus sai ihon päinvastoin näppyilemään vaan enemmän. Itsellä ei tilanne nyt siis aknekaan ole, mutta leukalinja korvasta-korvaan on hormoninäpyillä, samoin poskien aurinkopuuteri-poskipunakohta. Olen diagnosoinut tän hormoneista johtuvaksi, koska ongelmat alkoivat hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen. Oma ihoni on nykyään enemmän kuiva, kuin rasvainen ja finnien/miliumien lisäksi se aina välillä reagoi joihinkin juttuihin aavistuksen POD:ia/ruusufinniä muistuttaen? Jotain raaka-aineallergiaa siis ilmassa..

  Itse olen kokenut konjac-sienen puhdistuksessa, Dermalogican putsareiden ja Dermalogican teinilinjan Breakout Clearing Overnight Treatmentin päteviksi omalle iholle! Tuo teiniversio on hellävaraisempi, kuin aikuisten yögeeli, se aikuisten version varmaan kuivaisi mun ihon karrelle..Ja vastoin kaikkia odotuksia öljyt kosteutuksessa ovat toimineet mulla ihan älyhyvin! Jos vuosi, pari sitten mulle oltaisiin sanottu, että käytän öljyjä kosteutukseen, olisin kuollut nauruun, sillä kuvittelin öljyjen tukkivan mun ihon 😀 Ja silloin olisi varman voinut niin käydäkin, jännästi se iho vaan muuttuu vanhetessa..^_^

  Mutta niin se menee, jokaisen pitää vaan löytää ne omat, itsellä toimivat jutut. Iho-ongelmat ei kyllä ole kivoja, hitto soikoon 🙁 Mineraalimeikit muuten kyllä sopii munkin iholle paremmin, kuin nestemäiset meikkivoiteet.

  1. Mulla ei leukalinja oo nyt niin pahasti oireillut, kolmisen vuotta se just oli ongelma. Nehän tosiaan niitä hormoninäppyjä nimenomaan on ja niihin söin Roacuttanin sillon.

   Konjacia oon kokeillut mutta en kokenut siitä hirveesti hyötyä olevan joten laiskistuin sen suhteen aika pian. Mutta kuulostaa kiinnostavalta toi Dermalogican teiniversio! Oon kokeillu varmaan sitä aikuisten geeliä, koska se oli liian ärtsyä mun iholle! Öljyt on kyllä ehdoton no-no mun iholle, en suostu enää kokeilemaan yhtäkään! Samoin nestemäiset meikkivoiteet ei sovi mulle oikeen yhtään enää. Sillon tällön päätän kokeilla koska ne on vähän peittävämpiä kuin mineraali, mutta aika pian palaan takas mineraaliin…

 8. Ilona says: Vastaa

  Onpa harmi että nää ei toimineet sulla niin hyvin! Kiva kuitenkin että toimi edes jotenkin. 😀 Mulle just toi Blemish control oli ihan mahtava- eron näki heti. Nää on kyllä niin yksilöllisiä juttuja! Mulle ei esim. Dermalogica taas tehnyt mitään :/

  1. No vitsi ku oliski yks ongelma johon yks tuote ja toimis kaikilla. 😀

 9. Anonymous says: Vastaa

  Sulla on siis juurikin samanlainen iho kuin mulla. Vielä näin 35-vuotiaanakin taistelen näppyjen kanssa ja kaikkea on tullut kokeiltua. Nyt oon itsekin rempannut ruokavaliota, se kyllä auttaa, mutta ei silläkään siloposkia saa. Viime aikoina oon käyttäny La Roche Posay -sarjan misellivettä ja sitä näppyiholle tarkoitettua kosteusvoidetta (joku Eff.. en muista nimeä). Lisäksi käytän joka ilta Konjak-sientä. Absolutionin puhdistava seerumi on ollut käytössä myös, mutta se oli pettymys riittoisuutensa puolesta, purkki loppui hirveen nopeesti enkä tiiä oliko sillä mitään vaikutusta.. Muradista ei oo kokemusta lainkaan. Tähän nykyiseen oon ollu nyt ihan tyytyväinen. Iho ei oo näpytön, mutta kohtuullisen hyvässä kunnossa kuitenkin. Kaipa sitä on itsekin alkanut pikkuhiljaa vaan hyväksymään sen, ettei tässä maailmassa ole sellaista tököttiä joka tekisi meikäläisen ihosta finnittömän 🙂

  1. Joo, kyllä ruokavalio ehdottomasti auttaa! Mulla auttaa etenkin gluteenin ja sokerin vähentäminen ihan huomattavastikin! Ehkäpä myös maitotuotteiden käytön lopettaminen vois auttaa, mutta valitettavasti mun on tosi vaikee olla ilman maitoa, rahkaa, jugurttia ym. (maitoproteiini on mulle tärkee), enkä oo mitään tosi suurta eroa ainakaan huomannut jos olen kokeillut vähentää.

   Ja joo, tyytyminen mullakin on semmoseen ”kohtuulliseen hyvään kuntoon” omalla mittarilla. 😀 Nyt toi on kyllä taas horjunut sinne huonompaan suuntaan…

 10. Rasittavaa tää taistelu iho-ongelmia vastaan. Mulla atoopinen iho ja akne, joten tarkkana saa olla mitä naamaansa tunkee. Mömmöt auttavat jonkun verran, mutta tärkeintä on stressittömyys! (Et varmaan tiennytkään:D) Kuulostaa ehkä oudolta, mutta kun en ajattele ihon kuntoa, se pysyy jotenkin vähän parempana. Tai sit tää on vaan joku harha mun ajatuksissa.. 😀

  1. Joo, kyllä on paljosta säästyneet ne, joilla on ollut aina hyvä iho! 😀 Vaikka, kyllä, on olemassa paljon kamalampiakin asioita, joten tottakai olen todella onnellinen että olen saanut olla aina tosi terve ym. (sanon tän ennenkun joku ehtii kommentoida :P) Ja vaikka tässä välillä on ollut e-pillereiden ja Roacuttanien avulla hyväkin iho, niin se ”todella huonon ihon omaavan itsetunto” pysyy vaan aina…

   Mä en ole mikään hirvee stressaaja ollut koskaan, noh ajoittain toki, mutta en usko että toi on mulla ollut mikään vaikuttava tekijä.

 11. Satsuma says: Vastaa

  Roacuttan on ollut ainoa ”ihme-keino”, kuurin lopettamisen jälkeen iho pysyy hyvänä korkeintaan vuoden (asteittain alkaa huonontua), viimeksi lääkäri ehdotti että yksi mahdollisuus olisi että ensin kuuri ja sen jälkeen annostus pienennettäisiin n.1kapseli viikkossa ylläpito-annoksena varmaankiin hautaan asti. 😀 Silti uusista putsareista ja voiteista on aina kiva lukea, testata ja toivoa parasta.

  1. Joo, mulla vaikutus kestää n. puol vuotta kunnolla…

Vastaa