Pari juttua pojista

Kerronpas nyt pari (eli neljä) persoonallista piirrettä meidän kissapojista. Otetaan ensin käsittelyyn Reiska.

1. Reiska on aina vähän närkästynyt Arskan läsnäolosta ja nyrpistelee nenäänsä Arskan ylisäätämiselle, mikä on ihan ymmärrettävää. Se ei vaan raukka muista, että oli itse ihan samanlainen ennen Arskan tuloa! Mutta siitä kyllä myös näkee, että on tosi mielissään, kun Arska vähän hellyystönäisee tai houkuttelee painimaan. Kissakaveri on tehnyt Reiskalle tosi hyvää ja ne on Arskan kanssa tiimi kaikkia kummallisuuksia eli lapsia, koiria ja frettejä vastaan.

2. Reiska on onnellisimmillaan silloin, kun jompi kumpi meistä on sairaslomalla kotona. Se jaksaa olla sylissä ihan koko päivän rapsuteltavana ja on iloinen, koska sairasteleva palvelija on tietenkin enimmän aikaa makuuasennossa, jotta se voi tulla rintakehän päälle makaamaan (ettei vaan vahingossakaan vois tehdä tai huomioida mitään muuta kuin herraa itseään).

3. Reiska on vähän sellainen ”miesten kissa”. Se pitää naisia selkästi alempiarvoisina, ärsyttävinä kynsien lakkaajina ja hiuslakan suihkuttelijoina. Jos mies komentaa, Reiskakin kuuntelee ja joskus jopa tottelee. Hassua on myös, että jos mies aivastaa, Reiska pelästyy, jos nainen aivastaa, se ei voisi vähempää välittää. Reiska osoittaa myös helposti mieltään, jos mies on liian pitkään kotoa pois.

4. Toisin kuin Arska, Reiska rakastaa pussailua. Pusu päähän korvien väliin on Reiskan mielestä parhautta. Reiska pussaa myös takaisin, eli muksauttaa päänsä täysillä omaan naamaan. Ei niin kivaa, kaupan päälle kun tulee vähän karvoja.

Entäs sitten Arska?

1. Arska on kunnon raksuaddikti. Vaikka raksuja olis jo kupissa, niin silti raksukaapin avaaminen saa sen kipittämään hetkessä paikalle. Arskan mielestä mitään muuta ruokaa ei tarvitse kuin raksuja!

2. Arskaa ei oikein voi leikittää millään narulla, jonka päässä on jokin lelu. Se raukka sekoaa niin pahasti, että saa pelätä sen hyppivän päin seiniä ja loukkaavan itsensä. Etenkin kaikenlaiset sulat on sekoamispiste.

3. Arska osaa noutaa palloja. Meillä on varmaan kymmenen pientä palloa asunnossa, jotka kaikki olkkarin sohvan alla, kun sinnehän ne lopulta päätyy. Kun jaksetaan siivota ne sieltä pois, niin niitä aina heitellään Arskalle, ja se kiikuttaa ne suussa takaisin ja laskee viereen. Kunnes lopulta se jää leikkimään niillä itse ja päätyvät sinne sohvan alle…

4. Kun Arska oli pentu, olin vähän huolissani sen hyppytaidoista, lyhyissäkin matkoissa se saattoi mätkähtää maahan. No, enpä ole enää. Arska on ihan skitso hyppääjä! Se hyppää meidän ruokapöydältä jonkun kolmen metrin matkan sohvalle ihan tosta noin vaan. Uutena hyppymatkana sillä on keittiön tasolta meidän sänkyyn! Onneksi mies nukkuu sopivasti sen laskeutumisalustana (enkä minä)…

Kertokaa te vuorostaan jokin persoonallinen piirre omasta eläimestänne! Nämä on aina niin hauskoja.

49 Comment

 1. Iiny says: Vastaa

  Voi eii, tämä oli ihana! 😀

  Meidän Orbit myös noutaa leluja, mutta on aivan surkea hyppäämään. Kun taas Jupiter on ihan helkkarin taitava hyppijä! Ja uusin tulokas Lenni on yhdistelmä näistä kahdesta, hyppii niin hurjia hyppyjä ja noutaa. 😀

  1. Heh mä olin aluks ihan tosissani huolissani Arskasta, kun ei raukka missään lyhyimmissäkään hypyissä onnistunut. 😀 Näköjään vaati vaan vähän aikaa.

 2. Petri says: Vastaa

  Onhan Reiskakin noutaja, ainakin jos sneppaa Pringles-purkin kannen. 🙂

  1. Nojoo mut ei me semmossii syödä 😛

 3. Ihania poikia! 🙂
  Meillä keijo tuo myös pallot ja peppi rötköttää aina rintakehän päällä. Ja yöllä pakko päästä peiton alle,ei miehen vaan mun. Ja ukko on opettanut Pepille ylävitoset ennen herkkuja tai joskus ennen ruokaa 🙂 Keijon erikoisuus on oltava sen maukaisu, se vaan ei ole madaltunut juurikaan,ihan kuin pieni tyttökissa 😉

  1. Arskakin nukkuu öisin MUN jalkojen välissä, ainaki useimmiten. 😛 Ja naukuu kans kun pieni tyttökissa, ”iiiii” 😀

 4. Anonymous says: Vastaa

  Oma kissa vastaa miulle aina jos juttelen sille. Joskus sen kanssa voi käydä pitkiäkin ”keskusteluja” ja se tunnontarkasti vastailee naukumalla kaikkeen mitä sille turisee 😀

  1. Joo, poikienkin kanssa pystyy useimmiten juttelemaan 🙂

 5. Hauska lukea Reiskan ja Arskan piirteitä ja ominausuuksia, varsinkin kun sieltä löytää samoja kuin omalla kissalla. Erityisesti tuo pusuttelu on semmonen, meidän kissa tykkää tosi paljon pussailusta ja oikein tulee päällä kiehnäämään ja vaatimaan niitä pusuja.
  Sekä meillä on luullaksi paras noutaja kissa, mitä on kukaan tähän astinen koira ollut… Ehkä vähän epämiellyttävä piirren meidän kissalla on peseminen, se on ihan neuroottinen pesemisen suhteen, kun se piesee ensin ittensä kauttaaltaan läpi on minun tai ukkoni vuoro. Se kieli on niin kamalan karhea ja sitten kun tulee sen vuoro, että hampailla tehdään pienen pientä näykkimis liikettä, ihan niin kuin siinä kohtaan olisi kamala takku tai tahra kota. 😀

  1. Arska ei voi sietää pussailua! 😀 Kamalinta maailmassa 😀 !

   Samoin ton peseytymisen kanssa, Reiska voi pestä puolkin tuntia putkeen mutta Arska on nopeempi ja harvemmin keskittyy montaa minuuttia ko. touhuun.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Meillä pesu alkaa yleensä siinä vaiheessa, kun itse alan nukkumaan. Pesupaikkana on tietysti sänky, kun kisu tykkää nukkua minun jalkojen välissä. Yritä siinä nukkua kun se heiluminen ja mässytys kestää ja kestää…..

  3. Musta toi on just parasta nukahtamismusiikkia 😀

 6. Anonymous says: Vastaa

  Meidän täysmusta Sisu-tyttö haluaa,aina vessaan mukaan. Jos se on toisessa huoneessa ja kuulee, että joku on vessassa, niin se tulee juoksujalkaa paikalle ja maukuu oven takana.

  Sisun mielestä painileikit ihmisen jalan tai käden kanssa on parhautta.

  Sisu muuten haluaa myös kylppäriin, kun joki on suihkussa. Siellä verhon takana se sitten ihmettelee lorisevaa vettä.

  Paras paikka maailmassa on miehen lapsuudenkoti, jossa on koko talon mittainen pitkä käytävä, sitä pitkin on ihana kirmailla, eikä kukaan saa kiinni. 😀

  1. Joo Reiskalla on kans ihan must, vessaan on tultava mukaan. Ja jos ei ehdi tai pääse, niin ootellaan oven takana. 😀

 7. Anonymous says: Vastaa

  Kun JOKU on suihkussa, tulee vähän virheitä kännykällä. 🙂

  1. En ees huomannu! 😀

 8. Anni says: Vastaa

  Olin taas viikonloppuna kissavahtina mun kahdelle lempparikatille ja sain oppia, että yöllä ne tökkii sua nenällään naamaan niin kauan, että tajuat raottaa peiton kulmaa ja pojat sujahtaa salamana sen alle lämpimään. Toinen kerälle mahan eteen ja toinen polvitaipeisiin 🙂

  1. Joo, lämpö on aina parasta 😀

 9. Jennipenni says: Vastaa

  Haha ihana postaus 😀 Minunkin kissa vastaa, kun sille juttelee ja ymmärtää kun siltä kysyy ”onks sulla nälkä?”. Tai tietysti se pitää kysyä oikein ja aluksi hän ei ymmärtänyt, kun poikaystäväni kysyy, mutta nykyään kyllä 😀

  Kun tulee suihkusta, kissani haluaa syliin lämmittelemään. Oma kissani noutaa pompuloita ja niitä löytyy aina kaikkialta, eniten juurikin sohvan alta 😀 Kissani lempileluja ovat juurikin kaikenlaiset narut, kun niitä vetää perässään. Esimerkiksi lahjanaru…

  Kissallani on myös lempi youtube-video, josta hän innostuu vuodesta toiseen. Ryntää vaikka talon toiselta puolelta kesken päiväunien, kun kuulee videon alkavan. Kyseessä on joku kanarialintu-video, jossa lintu laulaa afrikkalaisen musiikin tahdissa…. 😀 Tosin lopulta kissani päätyy huitomaan tassuilla läppärin näyttöä, joten rajotan videon katselua 😀

  1. Joo, suihkun jälkeen on lämmin iho, niin pojatkin tykkää aina tulla syliin. 🙂

   Olis pitänyt vielä laittaa Reiskan öinen pompulanmetsästys: usein tungen hiuspompulan tyynyn alla ja Reiska käy öisin kaivelemassa mun tyynyn alusen jos vaikka löytyis. 😀

 10. Meilläkin on noutajia! Nekku tosin noutaa pelkästään karkkipapereita ja rypistettyjä kuitteja. Ne on muutenkin sen mielestä parhaita leluja ever, voisi leikkiä kuittipallolla vaikka miten kauan. Ja Nekulla on joku maailman pienin miuku, joskus ei ees kuulu muutakun ”äähhhh” kun se yrittää niin korkealta miukua ettei ees kuulu mitään! Paitsi silloin kun sitä vauvattaa, silloin se rääkäisee sellaisen mrrrrääääääähhh-äänen hyvin käskevästi että nyt sitä maitoa kiitos. Se saa usein kovia vauvatuskohtauksia jos sen herättää vaikka niin että yöllä siirrän jalkoja (molemmat nukkuu mun jalkojen päällä tai välissä) tai päivällä menee silittämään sitä kun se nukkuu niin se herää silmät puoliummessa ja alkaa ihan mahdoton maidon etsintä. Se etsii nisiä kyynärtaipeista, nenästä, leuasta, korvista… lipittää menemään ja välillä pysähtyy pesemään mun hiuksia. Ottaa kynsillä päänahasta kiinni että nyt oot paikoillas kun mä pesen. Yksi yö se otti mua kaulassa olevasta luomesta hampailla että NYT mä löysin sen nisän viimein… Enää se ei Lunalta yritä saada maitoa, on varmaan tarpeeksi monta kertaa saanut selkäänsä sen takia. Nekkua saa kyllä yleensä siirrellä kun se nukkuu, ihan miten vaan se vaan katsoo että jaaha voin mä tässäkin olla (se nukkuu niin tosissaan :D) mutta jos on jo muutenkin kevyessä unessa että kohta herää niin se maidonhaku alkaa.

  Meidän kissat juoksee AIVAN täysillä täällä joka päivä. Nekkukin on jo oppinut Lunalta että kissaparkour on kätevä keino pelastaa liian pitkäksi menneet kurvit ja juosta seinän kautta. Eteisessä vaihtuu suunta hyppäämällä ulko-oveen ja ponnistamalla siitä takaisinpäin. Välillä menee kylki edellä päin ovenpieliä tai kulmia niin että hirvittää montako kylkiluuta meni mutta on nuo taidettu sen verran joustavaksi suunnitella ettei ne ihan äkkiä itteään telo.

  Niin ja Nekku on kova juttelemaan kurahtelemalla. Tai miten sitä nyt kuvailis sitä prrrrr prrrr prrrr -ääntä. Varsinkin jos Luna on hukassa mutta muutenkin leikin keskellä tai kun tulee vaikka vessasta niin se voi täällä vaeltaa ja prrr prrr prrrr. Niin kimeästi ettei äkkiä pojaksi uskoisi. Siitä saattaa tulla aika iso koska se on nyt jo saman korkuinen kuin Luna. Mutta oon huomannut että monesti mitä isompi poikakissa, sen pienempi ääni niillä on. Monellakin tutulla mahtikollilla on maailman pienin miu. SItten taas pienet neidit niinkuin Luna saattaa olla hyvinkin äänekkäitä ja meidän vanha mommakissa (RIP) oli aivan omaa luokkaansa. Toki se oli kuuro viimeiset 5 vuotta niin sille taisi tulla vähän sellainen mummoilmiö että pitää huutaa kovempaa kun ei itse enää kuule 🙂

  1. Haha, paras toi ”äähhh” 😀 !

   Mä kyl vähän jo pelkään tota meidän tulevaa kissanjuoksurumbaa…Nyt on jotenkin tosi rauhottunu meininki, yötki nukutaan. Siis vielä hetken ajan. 😀

 11. Elisa says: Vastaa

  Mun perhoskoiralla on tapana ”harminatustaa”, jos tehdään jotain epämiellyttävää toimenpidettä kuten leikataan kynsiä. Eli kynsien leikkuun ajaksi se käännetään selälleen syliin ja tungetaan sukka suuhun ja sitä se sitten siinä harmissaan pureksii 😀 Välillä se saattaa myös heittäytyä kovinkin teatraaliseksi, kääntää pään sivulle silmät kiinni ja voivottaa hiljaisella äänellä. Ei sille voi kuin nauraa 🙂

  Migo saa myös illalla hepulikohtauksen, yleensä lenkin jälkeen: se ottaa jonkun lelun suuhun ja juoksee se suussa ympäri kämppää ihan täysillä. Muut koirat kattoo vieressä et mikä hitto ton nyt tuli 😀 Tätä jatkuu jonkun 5-10min ja sitten se käy makaamaan pedilleen ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

  1. Mä NIIN elävästi näin ton teatraalisen voivotuksen. 😀

 12. Salla says: Vastaa

  Beni haluaa nukkua mun tyynyllä. Ja ei pää tyynyllä vaan KOKO KOIRA tyynyllä! Onneksi se tulee nukkumaan vasta toisessa aallossa eli mä saan ensin valita, minkä 1/4 siitä tyynystä mä haluan käyttää. Ja sit ihmettelen kun on niska kipeä. 😀 😀

  1. Etenkin kuvan nähtyäni: AWWWW. 😀

 13. Ruu says: Vastaa

  Mauri noutaa kanssa leluja, se rakastaa ikean pikkuleluja joissa on ne isot rapisevat laput ja Volvo on kanssa raksu addikti 🙂

  1. Ne Ikean hiiret on noille liian isoja! 🙁

 14. jenssku says: Vastaa

  Jos oma kissani on nukkumassa yksin toisessa huoneessa (pimeässä huoneessa useimmiten, kun näin tapahtuu) ja herää siellä, niin se ruppee naukumaan hädissään, kunnes sille on sitten puhuttava, että tajuaa, että oon myös paikalla. Ehkä se luulee, että se on kidnapattu ja viety pois mamin luota.. 😀

  1. No voi toista 🙁

 15. Anonymous says: Vastaa

  Mä nukun karvapölvästin kanssa niin, että kummallakin on pää tyynyllä ja mun käsi kissan mahavilloissa. Toveri ottaa yleensä kynsillä ja hampailla sen verran kiinni, ettei mua satu, mutta irtikään ei pääse.

  Autolla kulkemiseen on tottunut jo niin hyvin, että torkkuu kerällä ja aina pysäyttäessä maukaisee kysyvästi, että ollaanko jo perillä. Joskus puhallutettaessa hurmasi rauhallisuutta ihmetelleen poliisin, joka rapsutteli leuan alta ilmeisen hyvin, kuolaamisesta päätellen…

  -A

  1. Ai että eläimet ja etenki kissat on kyllä mahtavia! 😀

 16. Petta says: Vastaa

  Meiltä löytyy kaksi noutajakissaa, ja meillä noudetaan ihan mikä vaan suuhun mahtuu.

  Ja suosittelen varomaan kissojen pusuja, meidän vanhin kissa aiheutti mulle hiusmurtuman nenään puskiessaan. 😀 Pienessä kissassa hirmuset voimat..

  1. Jep! Reiska muksauttaa kyllä niin täydellä voimalla päin, että pari kertaa on tuntunu siltä, että nyt joku ehkä murtui tai vähintään tuli mustelma. 😀

 17. Emma on kova tyttö juttelemaan , sen kanssa mä täällä höpöttelen <3 !
  Kantaa suussaan semmosta ientä sinistä pehmoa syömään , nukkumaan … se on hänen vauva 🙂 .
  Mikko on meidän perheen herätyskello , tämä poika ei tykkää valvoa yksin <3!

  1. Joo Reiskakin tarttis seuraa klo 03-06!

 18. Anonymous says: Vastaa

  Pari juttua:
  AU! Silmiin koskee, piti sitten lukea blogi läpi 2päivässä.
  VAU! Tykkään! Oot mahtava 🙂

  1. Tällaset kommentit saa mut aina kauhistumaan! 😀 En ite uskaltais. 😀

  2. Anonymous says: Vastaa

   Haha 😀 Ei tässä uskallusta tarte, löyty vaan jotain mieluista ja hyvä ihme että öiks sain ees näytön sammutettua 😀

 19. En tiedä onko kuinka yleistä, mutta meidän koiralla on kissamainen piirre, koiraneiti nimittäin naukuu 😀 Päästää joskus oikein pitkän naukaisun, eikä se ole mikään haukotus vaan ihan sellainen oma äänteensä.

  1. 😀

 20. Taru says: Vastaa

  Myssy on mun. Mies jos kävelee sen ohi, se saa paskahalvauksen ja lähtee tassut sutien karkuun. Minä, melkein astun sen päälle ku se heittäytyy mun eteen rapsutettavaksi.
  Olen myös varma että Myssy vihaa mua, koska joka kerta kun menen vessaan ilman et se saa tulla mukaan, se ruttaa eteisen maton vessan ovea vasten niin etten meinaa päästä sieltä ulos. 🙂

  1. Joo, vessaan pitää aina päästä mukaan!

 21. Voi, mitä suloisuuksia! ❤️

  1. 😀

 22. Olipa hauskaa lukea Arskan ja Reiskan erikoisuuksista ja luonteenpiirteistä 🙂 Miten kissat onkaan niin erilaisia. Ihmiset joilla ei ole kissoista kokemuksia, ihmettelevät aina meidän sosiaalista ja äänekästä burmaa, joka ei vieraiden saapuessa pakenekaan sohvan alle. Mutta ystävämme imuri saa aikaan reaktion ”kuinka saamme kissan katoamaan sekunnissa” 😀 Onko Arskalla tai Reiskalla sama juttu?

  1. Juu, imuri on pahin vihollinen! 😀 Mutta melkeen mäkin pelkään tota meijän Dysonia, sen verran kova ääni siitä lähtee!

   Pentuna Arska ei pelännyt imuria yhtään, hassu 😀 Se on varmaan Reiskalta oppinut, että kannattaa juosta, kun hirviö otetaan esille.

 23. Ruusa says: Vastaa

  Aawww, ihana lukea poikien erityispiirteistä. Kissat on niin ihanan erilaisia. Mä asun mun veljen kanssa ja sillä on kolme kissaa ja mulla yksi.
  Mun Kurtini on ihan mielettömän sopeutuvainen, ollaan vuoden aikana asuttu kolmessa eri paikassa, jossa kaikissa on ollut muita kissoja (yhteensä 8 kissaa plus Kurt), mutta se ei poikaa häiritse. Asuttiin noin puoli vuotta maalla ja Kurt oli silloin ulkokissa, mutta kun tuli aika muuttaa takaisin kaupunkiin niin ei se ole vongunnut pihalle. Sille riittää että mamma on samassa osoitteessa ja et ruokakippo täyttyy säännöllisesti. Kurt ei pelkää imuria, mutta hiustenkuivaaja vaikuttaa siitä äärimmäisen epäilyttävältä. Silloin kun aamulla ei soi herätyskello niin Kurt alkaa pudottelemaan yöpöydän tavaroita jotta heräisin. Sitten kun nousen ylös niin jätkä kiirehtiin nukkumaan sänkyyni.
  Veljeni Pörrö-kissa on hyvin erikoinen otus kissaksi. Se ei mau-u ollenkaan vaan pitää sellaista kummallista hurina-ääntä (Kurtilla oli hiukan ongelmia tutustua Pörröön, koska se ei ymmärtänyt Pörrön ”puhetta” :D), lisäksi se inhoaa kameraa, se juoksee aina piiloon jos sitä yrittää valokuvata. Pörröllä on oma kori, jota se vartioi mustasukkaisesti. Kenelläkään muulla ei ole sinne asiaa. 😀
  Lisäksi pitää vielä mainita vanhempieni Onni-poika. Onni on kohta 3-vuotias ja valtavan kokoinen jötkäle, painoa on talvella päälle seitsemän kiloa. Onni vaan luulee edelleen olevansa pikkuinen kissanpentu ja menee hellyydenkipeänä makaamaan koko painollaan perheen johtajakissan päälle. Onni on ulkokissa ja sisälle halutessaan rummuttaa kuin hullu makuuhuoneen ikkunaan. Onni vaikuttaa välillä hiukan yksinkertaiselta ja sen mielestä parasta maailmassa on hiilaripitoiset herkut (pulla, pannukakku mansikkahillolla, pizza…) ja Kurtin vanha vaaleanpunainen kantokoppa.

  Tälläistä minun perheessäni. 😀

 24. Anonymous says: Vastaa

  Ihana blogi :)))

Vastaa