Eläinlääkärillä

Tuossa pari viikkoa sitten kerroin taas jälleen kerran Reiskan silmäongelmista. Ne menivät tuolloin ohi ihan päivässä (ilman mitään antibioottitippoja), ja sen jälkeen silmät ovat olleet täysin ongelmattomat. Varasin kuitenkin jo silloin ajan kunnon silmätutkimukseen ja tänään oli se aika. Tällä kertaa eläinlääkäri sai silmät pintapuolisesti tutkittua todella hyvin ilman mitään nukutusta/rauhoitusta ja vaikka olisin halunnut perusteellisemman tutkimuksen, kävi tietenkin ilmi, ettei sellaista voi/kannata tehdä, kun ei ole mitään oireita päällä. Tämä olisi kuulemma pelkkää rahan tuhlausta. Eikä lääkäri oireiden perusteella epäillyt mitään sellaista, mitä kannattaisi edes lähteä tutkimaan tämän enempää.

No, eipä ole kovin helppo päästä eläinlääkärille just silloin, kun oireet ovat päällä (paitsi jos kyseessä on jo ihan haava – kuten silloin, kun viimeksi siellä oltiin.) Ollaan kuitenkin päivät töissä ja tilannetta ei koko ajan tiedä, ja illalla ei enää helposti saa aikaa. Sain kuitenkin suht rauhallisen ja hyvän mielen tästä käynnistä, sillä silmät pystyttiin tällä kerralla kuitenkin hyvin tutkimaan eikä mitään poikkeavaa löytynyt. Ja Reiska sai samalla reissulla rokotuspiikin pyllyyn! Reiska on siitä huvittava mammanpoika, että alkaa kiljua jo siinä vaiheessa, kun tietää, mitä seuraa. Itse piikkiä se ei tällä kertaa edes tuntenut, kun keskittyi mun kainalossa kiljumiseen.

No, sain uuden kosteutustippavinkin ja jos silmä ärtyy, niin eikun tippoja tiputtelemaan. Katotaan, miten pitkälle tällä kertaa päästään…

9 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  jännä että se kiljuu jo piikin ajatuksesta, meillä ei kumpikaan ollut millänsäkkään kun piikitettiin kankkuun,, toinen tosin yritti kiivetä mun olkapäälle sillon 😀

  1. Joo Reiska on aina ihan mahdoton piikkien kanssa. 😀 Onhan se aika hoikkakin, joten ehkä tuntuukin enempi.

  2. Yleensä se tosin vasta pistovaiheessa saa sätkyn ja yrittää pakoon, nyt se alotti huudon jo aiemmin kun tiesi, mitä tulee tapahtumaan. 😀 Joskus menny piikki vasta kolmannella yrityksellä. 😀

  3. Nina says: Vastaa

   Drama queen 😀

  4. On se sitäkin. 😀 Mut eläinlääkärillä sitä kyllä aina vaan jänskättää.

 2. Ruu says: Vastaa

  ah, ja piti vielä sanoa että hyvä ettei ollut mitään sen vakavempaa Reiskalla 🙂

  1. Burmat yleisesti on herkempiä näille silmäjutuille, koska niillä on vähän erilaiset silmät ja ne on myös aktiivisempia.

 3. Voi, mun mielestä oli aina niin hirveää viedä meidän kissat lääkärille. Varsinkin poika pelkäs ihan hirveesti, ku se pelkäs aika paljon vieraita muutenkin, aina tarras kynsillä kiinni syliin. Onneks Reiskalla ei ollut mitään vakavempaa 🙂

  1. Joo ei Reiskakaan tykkää yhtään. 🙁 Tärisee ja ulisee. Nyt se oli onneksi tosi paikoillaan ja eläinlääkäri sai kerrankin tutkittua ne silmät, mitä nyt valolla ja noin muuten pysty.

Vastaa