Ainoa palvelija

Jep, olen torstaista lähtien ollut ainoana palvelijana täällä meidän eläinhelv eläintarhassa. Eikä kun ei, sanotaan nyt ihan vaan suoraan että ELÄINHELVETISSÄ. Koska sellainen tää totisesti tuntuu olevan. Vaikka toisaalta, varmasti pahemminkin vois olla. Kellään eläimistä ei sentäs vielä ole mitään vatsatautia tai muuta sellaista mukavaa ekstraa. Mutta sen vaan sanon, että ei enempää eläimiä tähän huusholliin. Ei todellakaan. Niitä pyörii täällä nyt ihan riittävästi ja vähän sen ylikin.

Tää on ensimmäinen kerta, kun olen vastuussa tästä porukasta ihan yksin. Siis myös Rosasta! Mä EN ole mitenkään innokas koiran ulkoiluttaja, oon tehnyt sitä nuoruudessani dogsittertouhuissa ihan riittävästi tietääkseni, etten ikinä halua omistaa koiraa. Rakastan koiria, mutta en halua sellaista itselleni. Mä en halua olla vastuussa Rosastakaan. Autan mielelläni lenkkeilyttämisessä silloin, kun on ihan pakko, eli lähinnä kun miehellä on jotain supertärkeetä työmenoa tai se on tosi tosi sairas. Veikkaan nimittäin, että jos olisin jatkuvasti innokas lenkille lähtijä, saisin käydä siellä ihan pienimmästäkin ”nyt ei voi” -(teko)syystä…

Viiden päivän työmatka tuli kuitenkin nyt tähän väliin ja minähän se sitten tänne näiden kanssa jäin. Ja voi miten sopivasti tuli loskakelit! Iso hatunnosto kaikille isojen, pitkäkarvaisten koirien omistajille. Tää Suomen talvi on ihan perseestä! Pakko mennä suihkuun heti lenkin jälkeen ja sitä kuraa kyllä sieltä karvasta irtoaa…ja tietenkin Alma säätää innoissaan siinä mukana, ollen pian ihan kurainen itsekin. Argggh.

Reiska on yleensä kuitenkin se harmittavin tapaus. Se on niin kiintynyt mieheen, että märmättää iltaisin tuntikausia, kun ei mies tulekaan kotiin. Usein se myös stressaa silmillään, ne vuotaa ja rähmii ja muutenkin koko kissan yleisilme on todella vittuuntunut. Kello kymppi illalla tuntuu olevan aina se raja, siitä eteenpäin se on yhtä huutoa koko katti. Sääliksi käy, mutta myös kiristää hermoja aika tavalla.

Arska ja Alma ovat ihan ookoo, mennä toheltavat siinä missä ennenkin. Vähän ovat tietenkin nekin ihmeissään, miksi palvelijat tällä tavalla vähenivät.

Mutta nojoo, kyllä tästä taas selvitään. Hain äsken kaupasta kokonaisen kanan ja kaikki ovat nyt täällä tyytyväisinä vatsat pullollaan.

Ja tuliaiset elukkavahdille ovat tietenkin mitä mahtavimmat! PIKKU VINKKI SINNE FIRENZEN SUUNTAAN! Hahaa!

Valittakaas tekin nyt vähän eläimistänne. Tai edes näistä kurakeleistä! Se riemastuttaisi minua suuresti.

46 Comment

 1. ellu. says: Vastaa

  Mä en kamalasti noita elukoita ulos vie (ymmärrettävästä syystä), niin en voi ihan samaistua tähän.. mutta jos mä kerron, miten inhottavaa on siivota torakoita tai kameleonttien järkyn hajuisia kakkoja, niin helpottaako yhtään? 😀

  1. Nooo, ehkä vähän. 😀

 2. Haha, joo en kadehdi. Ihan riittävästi ottaa päähän ton yhden koiran kanssa, en jaksais käydä jatkuvasti ulkona tuolla sysipimeässä. Yäk, talvi.

  1. Niinpä! Kamalaa!!

 3. Anonymous says: Vastaa

  Voin kyllä valittaa… Asuin miehen kanssa kahdestaan ja kolme kissaa tuntui silloin helpolta… no meillä tiet erkani ja nyt nää karvapirut on mulla, siis jokainen, kaikki kolme! Ei sillä, ite ne halusin kaikki itselleni ja rakastan niitä ylikaiken, enkä vois kuvitella luipuvani näistä, MUTTA! Se hetki ku haluaa alkaa nukkumaan, ja nämä kaikki kolme saavat iltavillin, tai kun yrität itse tehdä ruokaa, niin ne pirut nakkaa kaikki tarvikkeet lattialle, viimeksi meni mun viimeset makaronit ja toki niillä piti leikkiä. Jäi ruuan laitto siihen. Tai ihan sama mitä tekee, niin joku roikkuu jalassa tai kengännauhassa tai takissa tai jossain. Mitään et voi tehdä yksin kun vähintään yksi karvakaveri haluaa olla mukana, oli se sitten suihkussa- tai vessassa käynti. Tänään aamulla olin menossa suihkuun ja kiire töihin, no yks kissoista halusi mukaan ja keksi sukeltaa sitten vessanpönttöön sillä sekunilla, kun avasin kannen SEKUNIKSI, että saan laitettua käytetyt vanulaput sinne… Ja no, näitähän riittää : D

  1. Auts. 🙁 Mä oon vannottanu miestä, ettei ikinä jätä mua tai jos jättää, niin vie edes pari ötökkää mukanaan. 😀

 4. Nata says: Vastaa

  Rosa siis majailee teillä vain ajoittain, jos olen oikein ymmärtänyt? 🙂 Alma ja Rosa on kyllä nii söpöset kaverukset yhdessä. Itellä ei juurikaan koirista oo kokemusta, eli ei pysty valittamaan ulkoilusta, kissojen kanssa kun sitä ei oo onneks pakko tehdä 😀 kesällä kävin pennun kanssa valjaissa ulkona melkein joka päivä ja pelkäsin et se vinkuminen alkaa kun en enää näin kylmillä ilmoilla ole häntä vieny ulos, mut ei onneksi. Innostuu kyllä heti kun otan valjaat esiin ja menee ovelle oottamaan 😀

  1. Joo, noin kuukauden kerrallaan ja sit taas toiseen kotiin kuukaudeks. 🙂 Alma on kyllä ihan hulluna Rosaan, suhtautuu ihan eri tavalla ku pojat. 😀

 5. Voi miten ihanat kasvot Almalla ja söpöt tassut <3 itsellä ei ole koiraa ( vielä ) niin en voi valittaa kurakeleistä mutta tiedän miten ne tuo kuraa tullessaan. Voi Arskaa, ehkäpä jälleennäkemisen riemu korvaa ikävän?

  1. Joo, toki sitä sisäänkin kulkeutuu, onneks kylppäri on ihan melkeen eteisen vieressä!

 6. Anonymous says: Vastaa

  Anonyymille:
  EI VANULAPPUJA SAA LAITTAA VESSANPÖNTTÖÖN!!!!! Menee putket tukkoon, vedenpuhdistuslaitos kiroaa ja vaikka mitä muuta ihanaa.
  terveisin nipottaja 🙂

  1. Hahah, mietin jo, et oliks tää mulle ja mihin tää liitty, mut ok 😀

 7. Anitra says: Vastaa

  No ei varmaan tarvii avautua meidän taloudesta… MUTTA olisinko eilenkään lähtenyt räntäsateeseen juoksulenkille jos en omistaisi koiraa?? Niinpä! 😀

  1. Öööö, olisit. 😀

 8. Mulla sattuu viisaudenhampaaseen 😀 Eläimet on ihan olleet suht kilttejä mitä nyt kissat jyystää aamulla patjaa kun haluaisivat että ihmiset herää kyhnyttämään niitä.

  1. 😀

 9. Joooo, mäkin haluun pikkusen valittaa, kun saa kerta ihan luvan kans tehä niin :D.
  Mua rassaa (ja tulee varmaan aina rassaamaan) meijän kattien ruokinta, kun ne täytyy vaan tietyin ajoin ruokkia ja tietyn määrän verran kerrallaan. Ruokaa ei voi laittaa kuppeihin niin, että kävisivät päivän mittaan syömässä, vaan jompi kumpi tai kumpikin ahmivat kaikki ja pahimmassa tapauksessa sitten oksentavat. Tämä vaikeuttaa huomattavasti esim. matkustelua tai vaan yhen yön yli poisoloja, aina pitää noille saada joku ruokkija…
  Ja sitten esim. vaikka joskus aamulla yrittäisi säädellä ruuan määrää, niin tietty just silloin, kun on aikomuksena ehtiä hyvissä ajoin töihin, niin nämä päättävätkin just sillon oksentaa joko ruuat tai karvapalloja tai molempia -.-
  Ja vielä sekin, että kun ovat arkisin tottuneet saamaan ekan pienen satsin ruokaa noin 7 aikaan aamulla, niin viikonloppuisinkaan ei saa katkoitta nukkua pitkään, vaan ihan varmasti tulevat sänkyyn huutamaan/reuhaamaan/jätkyttämään leukoja, että on pakko nousta ruokaa antamaan… Turha toivo, että enää tuon jälkeen saisi sitten uudelleen unen päästä kiinni…
  ”Parhaimmassa” tapauksessa tuo herätys saattaa tulla jo klo 5-6 aikaan, niin kuin esim. tänä aamuna -.-
  Ei siis saa nukkua arkena kertyneitä univelkoja vähemmäksi…
  Sitten, kun tuo vanhempi kissamme on alkanut parin kuukauden välein saamaan epilepsian tyyppisiä kohtauksia (nekin yleensä tulee keskellä yötä), niin on noista kyllä huolta..
  Nyt pitäisi vielä keksiä hääpäiväksemme joku katsomaan noiden perään ja ruokkimaan…

  Mutta ei noista silti halua luopua koskaan, kyllä ne iloa tuo suunnattomasti elämään <3
  Kiitos, nyt hieman helpotti 😀

  1. Kyllä meilläki aamulla tulee huuto viimeistään kaheksalta, jos ei kupissa oo ruokaa (Reiska tulee käveleen päälle). 😀

 10. Elisa says: Vastaa

  Voi että, kyllä mullakin on valitettavaa! Se kura ja rapa ja karvan määrä, mitä koirataloudessa väkisinkin on paikat täynnä… Mulla koira(t) ei ole sentään koskaan nukkunut sängyssä, en voi käsittää ihmisiä jotka tahtoo sen kaiken hiekan ja lian lakanoihinsa 😀

  Ehkä kamalinta lemmikin omistamisessa on kuitenkin huoli. Kun ei tiedä että onko se nyt kipeä kun se ei syö, jos se oksentaa niin apua kuoleeko se kohta, mihin sitä sattuu kun se ontuu, entä jos vien leikattavaksi niin selviääkö siitä, entäs toipumisajasta, onkohan sillä kaikki hyvin kun se on nyt yksin kotona, ai kamala jos sille tulee vaikka syöpä/epilepsia/kaihi tai se jää auton alle… Ai miten niin huolestujatyyppi 😀

  1. Ton kuran onneks enimmäkseen välttää, kun vaan koira aina suihkuun…sit on vaan jatkuvasti koiralta haiseva koira lähistöllä. 😀

 11. Koira ois kiva, ja sit kun lukee tälläsen postauksen muistaa miks sitä koiraa ei oo koskaan tullut hankkineeksi, kolmas kissakin ois kiva, mutta ei sittenkään 😀

  1. No nii-i!!!

 12. Ulkoiluttaminen on se syy, miksi olen enemmän kissa kuin koira-ihminen. 😉 Vaikka tykkään koirista hurjasti ja niitä on kiva hoitaa, niin itselle en ottaisi.

  1. Jep, sama.

 13. Salla says: Vastaa

  Jep. Mä en hommaa enää ikinä koiraa. Tai jos joskus hommaan sen takapihallisen talon, niin sitten ehkä. Oikeesti, mä suunnittelin koko eilisen iltalenkin, millaisen koiranulkoiluttajailmoituksen voin laittaa Faceen kuulostamatta ihan helvetin laiskalta paskalta. Ja tää ei oo vitsi!

  1. Mut sä vasta hommasit!! 😀

  2. Salla says: Vastaa

   No niin säkin! Kaks noista eläintarhan kissoista!!!

  3. Hahahaah!

 14. Anna says: Vastaa

  Ah, koirat on tosiaan ihania niin kauan kun ne ei oo omia : D
  Kissojen kanssa täällä on erikoinen tilanne, että Touko-kissa liittyi perheeseen muutama viikko sitten ja kaksikko palautui taas kolmikoksi. Touko onkin sitten astetta eläväisempi ja aluksi se kaikista haisevin. Nyt on onneksi ihan jääääääätävä haju poissa, mutta sitten toinen kissa päätti alkaa ripuloimaan. : D Tää on tätä.

  1. Oh noes…

 15. Anonymous says: Vastaa

  Jos yhtään lohduttaa, niin mulla on briard. Kauheempaa tää vois olla vaan, jos se ois valkonen.

  1. Aaaaaahahahahahahah, KYLLÄ LOHDUTTAA! :’D

 16. Emma says: Vastaa

  Kaksi rapaa rakastavaa kultaista noutajaa, valkolakattu parketti, kaksikerroksinen kämppä ja tassujen pesu onnistuu vain YLÄKERRASSA. Need I say more? Koirallinen elämä oli ihan helvetisti kivempaa Pohjois-Suomessa, ku siellä oli LUNTA eikä tätä vitun loskapaskaa!

  1. Auts. 🙁 Joo, kunnon lumi ei haittaa mitään, loska kyllä!

 17. Anonymous says: Vastaa

  Meidän pieni hienohelmakoiruus ei näillä keleillä mielellään ulkoile. Innoissaan on lähdössä lenkille, mutta kun ulko-ovi aukeaa ja neiti näkee vallitsevan kelin, lyötään jarrut pohjaan. Sitten kannetaankin alkumatka (lue: yli puolimatkaan), koska kotiin päin kipitetäänkin melkoisen sukkelaan.
  Meillä menee siis toisin päin, ilkee mamma pakottaa ulos kylmään ja märkään ja maha kastuu ja kaiken nupiks joutuu vielä suihkuunkin!

  -Tiltu

  1. Heh heh, mäkin joskus hoidin chihuahuaa, jota piti kovilla pakkasilla kantaa, kun tassuja paleli. 😀

 18. Ahhahaa. Meillä alkoi kiima. Vaikka Toscan pennut on vasta 5 viikkosia. EN todellakaan tajunnut että sille voi tulla jo kiima. Eli täällä on valvottu viimeset kaksi yötä ja kirottu ”nyt saakeli oot hiljaa ja alat nukkua!” Nukkuu se sit koko päivän kun on koko yön riekkunut. Aaaaahhh!

  1. Oho. 🙁 Jaxuhaleja!

 19. Anonymous says: Vastaa

  En oo koskaan omistanu lemmikkiä ja oonkin ollu siihen päätökseen tyytyväinen, varsinkin nyt kun perheessä on pieni lapsi. Olisi jäänyt lemmikki täysin paitsioon. Minulle riittää ystävien lemmikit, ainakin tässä elämänvaiheessa. Ymmärrän lemmikin tuoman vastuun mutta koen silti että pienestä lapsesta huolehtiminen on silti vieläkin stressaavampaa. Lasta et voi koskaan jättää yksin, et edes lähikaupassa käydessäsi, kun huolehdit lapsesta yksin.

  1. Ei kai lapsia ja lemmikkejä kannata vertailla? 🙂 Mulla on molempia, ja onhan ne nyt aivan eri asia. 😉 Totta tuo, että etenkin vauva-aikana koira jäi välillä liikaa paitsioon (ainakin verrattuna aikaisempaan), toisaalta nyt sitten taas kun esikoinen on jo isompi, niin saavat huomiota toisiltaankin. Hyvä juttu molemmin puolin siis lopulta. 🙂

  2. Mä luulen, että helposti sinne kissojen joukkoon yks lapsikin uppois. :’D

 20. Anonymous says: Vastaa

  En tarkoittanut kommenttiani vertaukseksi. Tiedän kyllä että lemmikit ja lapset on kaksi täysin eri asiaa. Silti kaiken tämän pikkulapsiajan hässäkän keskellä eläimen karvat ja rapa tuntuisivat melko pieneltä ongelmalta.:)

  1. Näin se varmasti on, mutta ongelmansa kullakin. 😀

 21. Satu says: Vastaa

  Loskapaskakelit on kyllä maailman ärsyttävimpiä! Meillä suihkuttelua on helpotettu ostamalla koiralle sadeviitta, jonka puen loskakeleilläkin sille päälle, niin kotona tarvii pestä vain jalat. Mahan alta takki suojaa kivasti. Meillä on vielä koiranomistajan unelmakämppä, jossa takaterassilta pääsee pienen kodinhoitotilan läpi suoraan kylppäriin pesulle. Ei tartte ripotella niitä hiekkoja ympäri kämppää matkalla kylppäriin 🙂
  Enpä osais näin melkeen yhdeksän vuoden jälkeen aatellakaan enää, millasta ois elää koirattomana ja pysyä vaan sisällä sillon ku ulkona tuiskuttaa räntää vaakatasossa, on pääkallokelit, loskapaskaa tai pitää tarpoa hikisenä umpihangessa 🙂

  1. Joo, kyllä tohonkin tottuu!

 22. Anonymous says: Vastaa

  Älä nyt vastaisuudessa kuitenkaan viattomalle koiralle märmätä. Tai osoita sitä muutenkaan olemuksellasi ja ilmeilläsi. Koiran naamasta nimittäin näkyy kiusallisuus, ja luulee olevansa syyllistynyt johonkin..Kiltin näköinen koira muutenkin.

Vastaa