Ruokaa tähteistä

Loistavaa! Viimeinkin keittokirja meikäläiselle. Elina Teerijoen kirjoittama Sata ruokaa tähteistä kertoo juurikin siitä, mitä kirjan nimi antaa odottaa: mitä kaikkea hyvää ruuan tähteistä saa aikaiseksi. Ote kirjasta sivu 7: ”MTT:n tutkimuksen mukaan kotitalouksissa syntyvän, syötäväksi kelpaavan ruokajätteen määrä on nykyään suurempi kuin ruokapakkauksista syntyvän jätteen määrä. Syötäväksi kelpaavasta ruoasta roskiin päätyy useita prosentteja, enimmillään noin kymmenen
prosenttia.”

Niinpä. Itsekin myönnän heittäväni turhankin paljon ruokaa roskiin, erityisesti hedelmiä ja kasviksia ostan välillä liikaa ja ne ehtivät pilaantua ennen kuin edes muistan niiden olemassaolon. Harmi on se. Harvemmin kuitenkaan syömäkelpoista ruokaa tulee roskiin heitettyä.

Kirjassa huippua on se, että reseptit on ryhmitelty ruoka-aineittain, eli jos huomaa jonkin menevän pian pilalle, on kirjasta nopeasti löydettävissä sopivat reseptit. Reseptit ovat kaiken lisäksi helppoja ja ainakin herkullisen kuuloisia, tosin kiinnostuin tottakai enemmän jälkkäripuolesta…Tutustumisen arvoinen opus!

Vastaa