100 % luomupesu

Käytiin toissa päivänä Rosan kanssa tuossa viereisessä lammikossa (noloa kyllä etten tiedä mikä se on, lahti, järvi, meri, poukama…hei oon asunu täällä vasta kaksi vuotta!) uimassa. Tai siis Rosa ui, kyseessä ei ole mikään ranta ja pohja on ihmiselle huono uimiseen (voisivatkohan joskus saada siihen aikaiseksi kunnon uimarannan, please?!?). Rosahan on kunnon vesipeto ja houkutteli myös jonkun pienen koiran veteen peuhaamaan, kuulemma oli vähän vesiarka tapaus ja kastautui ekaa IKINÄ. (hyvä Rosa!).

Kivaa siis oli ja Rosa sai vähän helpotusta kuumuuteen. Naureskelin jo menomatkalla, että ihan varmasti Rosa köllähtää palatessamme maahan kierimään ja noh, kuten yllä olevasta kuvasta voitte huomata…isäntä ei tullut niin kovin iloiseksi Rosan kierimistempauksesta ja kissatkin katsoivat ihmeissään, että mikäs tyyppi tää on ja miksi me vaihdettiin Rosa tämmöiseen kurakalleen.

Mutta minä olin salaa riemuissani. Kävin nimittäin keskiviikkona ihanassa Sugar PR:ssa luomukahvilla ja sain mukaani mm. koiranshampoota testiin. Ajattelin, että sille tulee käyttöä vasta sitten syksyllä kurakelien saavuttua, mutta kappas vain, sehän tuli tosi tarpeeseen ihan samantien.

Minä olen se meidän koiranpesuvastaava ja muutamaa eri koirashampoota on tässä tullut testattua. En ole ollut niihin niin kovin tyytyväinen, koska joko pesuteho on ollut vähän niin ja näin tai sitten en ole pitänyt tuoksusta. Tai Rosa ei ole pesun jälkeen tuoksunut mitenkään kovin puhtaalta.

Jo Sugarissa ihastelin Limpets organic grooming -sarjan tuoksua ja sain mukaani kaksi pulloa shampoota, toinen SOS shampoo, jota testasin ensin. Se on tarkoitettu koirille, joilla on iho-ongelmia, kuten kutinaa tai hilsettä ja kirppuja torjumaan. Ja siis tykkään näiden shampoiden tuoksusta IHAN ÄLYTTÖMÄSTI; sitruunaruohon, laventelin ja teepuun yhdistelmä. Mutta tällä kertaa pelkkä hyvä tuoksu ei todellakaan riittänyt, vaan nämä pääsivät ihan tosi testiin kaiken tämän lian pois pesemiseksi.

Ja hei, kyllä sieltä se vanha tuttu Rosa paljastui ja kissatkin totesivat, että sama tyyppihän se. (Nojoo, okei, Almaa ei kyllä oikeesti hämännyt Rosan likakerros, neiti olisi mielellään sympannut bestistään peseytymällä itsekin).

Mutta jesjes, eka koiranshampoo johon olen 100 % tyytyväinen, sen lisäksi että se on 100 % luomua. Yksi pesukerta riitti kaiken lian pois pesemiseen, lisäksi shampoo huuhtoutui pois ihan erinomaisen hyvin. Ja Rosasta tuli oikeasti puhdas ja kivan tuoksuinen! Limpets organic grooming -shampoota myy Greenlips -verkkokauppa, täältä tuotteet ja lisätiedot.

Oottekos te joutuneet viime aikoina koiranpesuhommiin? Kiinnostaako tällainen elukoille tarkoitettu luomumeininki?

P.S. Limpets kuuluu itävaltalaiseen Less is More -brändiin ja sain omaankin hiuskuontalooni pari putelia testattavaksi. Niistä lisää myöhemmin.

19 Comment

 1. Ilona says: Vastaa

  Voi toista, mikä symppis! <3

  1. 😀

 2. Liikuttavaa! <3

 3. Sonja says: Vastaa

  Ihana Alma pyörimässä joka kuvassa 😀 ❤

  1. Joo, sehän pitää Rosaa bestiksenään. 😀

 4. Hihii, katoin eka kuvasta, että onks tässä nyt jotain outoa, kun koiralla on kaksi häntää 😀 Mukavaa, että eläimillekin kehitetty luonnollisempia pesuaineita, esim. kissathan suorittaa vesipesun jälkeen sen viimeisen silauksen pesemällä itse itsensä 🙂

  1. mäki katoin! :DD

  2. Hih. 🙂

   Ja niinpä, nämähän ovat ihan todella hyviä etenkin eläimille!

 5. Salla says: Vastaa

  Wosaaaaaa <3

  1. Kukaan muu ei kutsu sitä Wosaksi. 😀

 6. Rosa <3

  1. ❤ 🙂

 7. Rosa on kyllä niin valloittava 🙂 <3

  1. Onhan se, sitäkin. 😀

 8. Hihii, ihania karvapalloja! 🙂

  1. Kaikki. ❤

 9. Anonymous says: Vastaa

  Tuo Alma on kyllä huvittava, kun se tunkee Rosan mukaan koko ajan, jopa suihkuun. Luulisi sen kissana kiertävän kaukaa kun on kyse liasta ja mahdollisesta kastumisen vaarasta. Meidän kissa juoksi aina häntä suorana pakoon, jos sen päälle tiputti edes pikkiriikkisen tipan vettä=)

  1. Joo, Alma ei hirveesti vettä pelkää. 🙂 Pojat, tai no etenkin Reiska, juoksee kyllä äkkiä pakoon jos vähänkin edes luulee jonkun vesipisaran tipahtavan lähelle. 😀 Mutta Alma on tottunut ihan pesuunkin, pitkäkarvaisten kanssa onkin vähän pakko pennusta asti totutella.

Vastaa