Show your nails!

Tilasin kesällä Kynsitaivaasta pari pakettia kynsikalvoja (Royal Nail Foils). Kynsikalvothan ovat sama asia kuin Minxit, jotka yleensä laitetaan ”ammattilaisen” luona. Miksikäs näitä ei voi kotonakin tehdä, halvemmaksi tulee ainakin. Laitoin elokuussa tällaiset (tosin pinkkihopeiset) varpaankynsiin ja ne kestivät tarpeeksi kauan, monta viikkoa, eivät lohkeilleet olleskaan. Nyt tein saman homman tähtien kera sormenkynsiin, joskin aluslakan kanssa – sitähän ei suositella, mutta kalvojen poistaminen kuluttaa sen verran kynttä, että en halua tehdä vahinkoa kynsilleni. Saa nähdä, miten kauan nämä pysyvät, normaali kynsilakka ei mulla sormissa kestä hyvässä kunnossa kuin päivän, korkeintaan kaksi.

Ohjeet on simppelit. Et tarvitse kuin hiustenkuivaajan ja lasiviilan. Ja sakset. Kalvot leikellään sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi, lämmitetään hiustenkuivaajalla pari sekuntia ja painellaan kynteen kiinni. Ylijäävä osa taitellaan kynnen alle ja viilataan pois. Siinäpä se.

Pidän kynnet tahallisesti todella lyhyinä, en voi sietää pitkiä kynsiä. Nämä kalvot toimivat muuten rakennekynsissäkin, ainakin paketin mukaan. Ylimääräisen kalvon viilaaminen on muuten helppoa lyhyissäkin kynsissä, kalvo katkeaa todella siististi ja iisisti.

Tadaa! Valmiit ovat. Koko hommaan meni ehkä puolisen tuntia. Yhdestä paketista (=16 kalvoa) riittää mulle ainakin kahdeksi kerraksi, sillä yhdestä isommasta kalvon palasesta saa helposti tehtyä kahdet kynnet. Erittäin simppelit tee-se-itse-kalvot! Kalvojen poistaminenkin on helppoa: liotetaan lämpimässä vedessä n. 30 sekuntia ja vedetään kalvo irti.

Mitä tykkäätte?

2 Comment

  1. Voiii, miten hellyttäviä nuo kaksi viimeistä kuvaa on <3 Aaawwws <3

    Mutta niin, kynnet käyttää kivoille ja tuo on varmasti kätevä tapa, jos ei jaksa lakan kuivumista odottaa tai jos ei jaksa alkaa kuvioita taiteilemaan kynsiin :). Tosin aikaahan tuossa taitaa mennä pikkuisen kauemmin kuin että lakkaisi normaalisti kynnet?

    Harmi vain etten itselleni pysty nuitakaan hyödyntämään (niin kuin en pysty lakkaamaan kynsiänikään millään kunnon värillisellä lakalla), kiitos tämän fyysisen vammani :/.
    Täytyy vain tyytyä katselemaan muiden kynsitaiteilua 🙂

  2. Joo, näitä ei kyllä näköjään kannata sormenkynsiin useinkaan tehdä, sillä eivät vaikuta nyt kovinkaan pitkäikäisiltä…Tai sitten aluslakan käyttö vaikuttaa jonkin verran asiaan myös.

    Mitään kuivumisaikaahan näissä ei ole, joten sinänsä ovat helpot. Tykkään tehdä Konad-setilläkin koristeluja, ovat aika kivoja kanssa.

Vastaa