Ever Clean -orgasmi

Tein tänään jotain, jonka olen viimeiset neljä vuotta itseltäni kieltänyt: ostin Ever Clean -kissanhiekkaa. Markkinoiden parhaimmaksi kehuttua kissanhiekkaa. Ja samalla myös kalleinta. Monetkohan kerrat olen eläinkaupoissa vetkutellut Ever Clean -laatikoiden luona mutta aina pakottanut itseni kääntymään halvemman version puoleen (ja miehen laskiessa ärsyttävästi hiekan kilohintoja vieressä). Mutta tänään oli oikeasti pakko. Kissanhiekka oli todellakin loppu ja lähi-Faunattaressa EI OLLUT MUUTA KUIN EVER CLEANIA! Kauhistelin myyjälle asiaa ääneen, mutta sisäisesti kiljuin riemusta. Viimeinkin minut pakotettiin kokeilemaan tätä himoitsemaani hiekkaa. Tai siis tietenkin pojathan sitä kokeilevat, en sentään minä.

Ja voi jo sitä kantamisen riemua. Siinä missä halpishiekkojen kantokahvat ovat epämukavan muovisia, pari sataa metriä kotiovelle meni ihanan helposti Ever Clean kädessä keikkuen. Ihanan siisti ja hyvä pahvilaatikko muutenkin, arvostan suuresti. Ja jos sisältö myyjän mukaan kestää kuukauden päivät, olen tyytyväinen. Eli siis tämä 10 kg kestäisi saman ajan kuin aiempi 14 kg. Eli siis tämä 22,90 euroa entisen 21 euron sijaan.

Hiekka kyllä näyttää tasan samalta kuin normaali mikrohiekka. En vaihtanut hiekkoja kokonaan, vaan vähän vanhaa hiekkaa jäi joukkoon. Ja tämä Ever Clean on tuoksuhiekka, joita olen aiemmin vältellyt, kissankakka haisee paremmalta kuin vauvanpuuteri! Mutta Ever Cleanin tuoksu on jopa ihan ookoo, ei mitenkään häiritsevä, jotenkin tuli vähän mieleen…Intia. Ja kun näitä ostaa lähi-Faunattaresta 10 kpl niin saa yhdennentoista ilmaiseksi! Siis tietenkin jos musta nyt tulee Ever Clean -narkkari. Pojat eivät kai vielä ole käyneet uudella hiekalla, mutta tuskinpa eroa huomaavatkaan.

Haluaisin lukea kokemuksianne tästä kissanhiekkamerkistä. Näitäkin on erilaisia, itse otin nyt tämän useammalle kissalle tarkoitetun, jota myyjäkin suositteli. Kiinnostaisi myös se isompirakeinen, kulkeutuuko hiekkaa vähemmän asuntoon (joka mulla on suuri v-mäisyys)?

20 Comment

 1. Eiko says: Vastaa

  Mulla on kolme kissaa ja olen käyttänyt jo vuosia pelkästään Ever Clean-hiekkoja. Vanhimmalla kissalla on ajoittain virtsatulehdusoireita joten kissanhiekka on sellainen artikkeli jonka kanssa ei pelleillä.

  Olen aivan satavarma että pojat huomaavat eron 🙂

  1. Hienoa! Onko mitään eroja niissä? Mikä on parasta? 😀

  2. Eiko says: Vastaa

   Itse olen käyttänyt lähinnä Multiple Cat tai Multi-Crystal Blend-versioita. En juurikaan ole huomannut näissä kahdessa eroja keskenään ja usein sekoitankin niitä.

   Cedarissa on kiva tuoksu, mutta se pölisee enemmän kuin edellä mainitut. Siksi en ostakaan sitä muuta kuin silloin kun ei ole muuta vaihtoehtoja.

   EC:n hiekat ovat olleet tasalaatuisia ja vaikka hinta kirpaiseekin ne ovat käytössä kestäviä. Koskaan ei ole tarvinnut heittää likaista hiekkaa pois vaan lähtö tulee vain ”luonnollisen poistuman kautta”. Käyttämäni hiekat on kaikki mikrohiekkoja ja siksi kulkeutuvia. En kuitenkaa ole jaksanut välittää siitä, vaan pidän siitä että hiekkiksen siivous on nopea toimenpide jossa ei tarvi pelätä että paakut hajoavat murusiksi. Olen tottunut vain lakaisemaan rikkalapiolla hiekkalaatikkojen ympärykset vähintään kerran päivässä.

   Käytin pitkään hiekkana Eurolitteriä, mutta kyllästyin siihen kun mulle sattui kolme laadultaan huonoa 15 kg säkkiä. Ja Eurolitterin jälkeen hintaero Ever Cleaniin ei tuntunut mahdottoman korkealta. Nyt ei olla merkkiä vaihdettu varmaan viiteen vuoteen. Reissullekin lähtiessä varmistetaan että saadaan ”omaa hiekkaa” mukaan. Ja muuton jälkeen ensimmäisiä selvityksiä oli lähimmän EC:n jälleenmyyjän yhteystiedot.

  3. Joo olen kyllä tykästynyt tähän Ever Cleaniin nyt jo sen verran, että ostan jatkossakin, sen verran nopsaa ja miellyttävän tuoksuista oli siivoaminen.

  4. Anonymous says: Vastaa

   Kiva kuulla että Ever Clean on edelleen best!! Hommasin sitä aikoinaan, kun tutkin ja kokeilin kaikki mahdolliset hiekat. Nyt on kissaemoa, pentua, kollia, tyttöä… Ja on se jännä, kokeilen välillä jotain muutakin (tyttäreni vannoo pellettien nimeen, uh, mikä dunkka!) mutta jotenkin olen ajatellut että luulottelen vaan, että se EverClean olisi edelleen hyvä?! Mutta jos aina vaan ihmiset ihastuu siihen. Se on kauhean hintainen, joo, ja viimeksi ostin jotain vastaavaa kilpailijan tuotetta, silti… ei ole tämän voittanutta, oli se mikä tuoksu vaan. Onkohan sitä Heavy Dutyä vielä? Eli, huomenna menen taas ostamaan sitä – se on legendaarisen ihanaa, oli ulkokollia, tai sisäemoa poikasineen, kaikki tykkää, ja jopa pennut oppii tosi pian siihen. Se on ilmeisesti kissoistakin miellyttävää.
   C

  5. Anonymous says: Vastaa

   Laventelin tuoksuista olen käyttänyt just niin kauan kuin on kissakin ollut,ja olen kyllä tosi tyytyväinen,ei pissantuoksuja ole lainkaan.

 2. Itselläni oli käytössä jo aikaa sitten juurikin multiple cat -versio kyseisestä hiekasta ja välissä kokeilin muita. Juuri nyt kuun alussa palasin takaisin samaan hiekaan enkä ymmärrä miksi olin ikinä vaihtanut pois. Ei haise yhtään pahalle ja sitoo todella tehokkaasti nesteet ja kakat itseensä.

  Riittoisuus on kahdella kissalla tosi hyvä eli ei tarvitse olla koko ajan lisäilemässä 🙂 Suosittelen ehdottomasti vaikka hinta kyllä hieman kirpaisee mutta mitäs sitä ei pikku villahousulapsien takia tekisi 🙂

  1. Joo tää ei kyllä TODELLAKAAN haise. 😀 Siis omituista siivota vessaboksia kun haju on HYVÄ. 😀

  2. Loistava keksintö siis! 😀

 3. Othel says: Vastaa

  Ehdottomasti! Enemmän glooriaa Arskan ja Reiskan vessaelämään!

  1. 😀

 4. Arja says: Vastaa

  Ever Cleanit on vaan hyviä 🙂
  Itellä hiekkaa kuluu jonnin verran, olen ostanut Mustin ja Mirrin Compact carea, sitä kun saa 4x 15kg = 60e, ihan ookoo sekin.

  1. Mulla on vähän turhan paljon matkaa muualle kun Faunattareen, kun hiekkoja lähden ostelemaan (ei autoa). 🙁

 5. Anonymous says: Vastaa

  Meilläkin oli Ever Cleania, ihan hyvä hiekka on, mutta sitä kyllä kului ja kustannukset oli huimat. Ja sitä hiekkaa oli pitkin vessaa, vaikka oli ”less track”. Hiekoista ehdottomasti paras, mutta vaihdettuamme puupellittiin, ei enää mikään hiekka kelpaa. Halpaa kuin mikä, vaikka tietenkin kissalle vain parasta, hinnasta viis. Mutta sepä se: pelleteistä ei kulkeudu yhtään murua sattunaisia reunanylityksiä lukuunottamatta, en todellakaan kaipaa hiekkaa mm. sängyssä selän alla.. Ja tuoksu on mitä parhain metsäinen mänty. Mutta jos ei pellittiin rohkene tai kisut karsastavat, niin Ever Clean on kyllä paras.

  1. Joo kyllähän monet ton puupelletin nimeen vannoo…en alistu! 😀

   Olen kyllä nyt ollut tyytyväinen Ever Cleaniin, mutta kestosta en kyllä oikein tiedä…aika samalla tavalla tuntuu kyllä kuluvan kuin ”tavallistakin” mikrohiekkaa… :/

  2. …mutta kulkeutuu ehkä asuntoon vähän vähemmän? Tai sitten vaan kuvittelen omiani.

 6. Anonymous says: Vastaa

  Kamalaa!!
  Meidän kisut käytävät puupellettejä, mutta nyt on kylässä 2 hoitokisua joilla on mukana oma EverClean- vessa.

  Hiekkaa kulkeutuu kaikkialle kisujen jaloissa ja haisee hirveältä, arg!

  Kun pelletti kastuu, siitä nousee puun haju.. eikä se leviä ympäriinsä.

  Pellettien hinta on n. 7e/20kg ja yksi pussi kestää meillä melkein 3kk..

  Että tästä hiukan erilaista kommenttia.

  1. Juu, mies on pellettien kannattaja myös. Itse en niihin taivu, jatkuvasti saa olla siivoamassa vessaa, koska muuten ne haisee (pissapuulta)! Mikrohiekka ei kyllä haise, ja onhan mulla myös suljettu/ovellinen vessaboksi.

   Mutta halpoja pelletit kyllä on!

 7. Löysin itse asiassa blogisi tämän Ever clean-jutun perusteella, meille on siis kotiutumassa burmankissa ja nyt onkin hakusessa heti joku hyvä hiekka. Ei pissin hajua meille, kiitos! Tuttavani jolla on pari burmaa, käyttää kristallihiekkaa ja heillä haisee karmealle koko alakerta eli ei sitä tai sitten se on vaan siivouksen laiskuutta! Compact caren mikro hiekkaa ajattelin ostaa aluksi, kunhan nyt selviää ensin että mihin hiekkaan kasvattaja on pennun opettanut, oppivat onneksi käymään luukullisessa vessassa.

  1. Hih. Itse asiassa en ostanut enää tätä hiekkaa enempää, koska tuo paketti kului ihan älyttömän nopeasti! Compact Careen palasin ja se on hyvää, tarpeeksi riittoisaa eikä pissi haise!

   Arskan kasvattajalla oli kristallihiekkaa, mutta heti poju kyllä hiffasi mikrohiekankin tarkoituksen 🙂 Luukku tuotti pitkään ongelmia, mutta kyllä siitäkin lopulta puskettiin läpi. 🙂

Vastaa