May the odds be ever in your favor

Kävin tänään katsomassa Nälkäpelin. Ja nyt näköjään pitäis paria riviä saada aikaseks. Öö, nojoo. Ennakko-odotukset oli huonot. Trailerin aiemmin nähtyäni pelkäsin pahinta ja näinhän siinä nyt sitten tavallaan kävikin. Sanoisin, että jos on lukenut kirjan, niin elokuvasta saa ainakin vähän irti jotain, mikä ei välttämättä sekään ole kovin ihmeellistä. Mutta kirjan tunnelmaan ei päästä, ei lähellekään.

No ensinnäkin näyttelijät oli valittu rooleihin huonosti. Pidän näyttelijöistä itsessään hurjasti, mutta ne nyt eivät vaan sopineet tuohon lainkaan. Katnissiä näytellyt Jennifer Lawrence (mm. Winter’s Bone) on älyttömän lahjakas näyttelijä, mutta huono Katniss. Josh Hutcherson (mm. The Kids Are All Right) näytteli Peetaa, ja vaikka olikin tosi symppis, niin Peeta…ei se nyt vaan ole tuollainen! Tämä nyt tietenkin johtuu taas ihan siitä, että olen kirjat lukenut ja muodostin mielikuvan henkilöistä. Elokuvassa yksikään ei vastannut niitä mielikuvia. Koko elokuva tuntui jotenkin vähän hätäiseltä, vaikka samalla tuntui kestävän ikuisuuden (kärsin koko elokuvan ajan ihan skitsoista kuukautiskivuista, huh)!

Parempi tämä nyt silti oli kuin ei mitään. Etenkin ensimmäinen Nälkäpeli-kirja oli superkoukuttava ja kyllä tämä elokuvakin ajoittain ihan kiinnostava. Jotain vaan perkele puuttui, se oikea fiilis, mikä on kirjoissa. Elokuvan olisi voinut myös tehdä enemmän aikuisille, mutta nojoo, kirjathan ovat nuorille suunnattuja. Vanha ämmä tässä vaan valittaa taas.

Hitto, en tiedä. Vähän nyt ärsyttää. Mietin jälkeenpäin, olisikohan Nälkäpelistä ylipäänsä voinut saada aikaiseksi hyvää elokuvaa?

P.S. Ennen leffaa kävin VIIMEINKIN katsomassa Stockalla niitä PIP Studion lintukuppeja. Olivat aivan liian isot mun makuun, luulin niitä paljon pienemmiksi! 🙁 Ei siis tule kauppoja.

11 Comment

 1. ami says: Vastaa

  Muakin jänskättää toi leffa aika paljon vaikka en oo ehtinyt edes kirjaan vielä! Se kuitenkin löytyy hyllystä ja aion todellakin lukea sen ennen kun katon leffaa. Tulee kiirus! En olis halunnut nähdä traileriakaan ennen kirjaa koska olisin halunnut keksiä ihan itse kaikkien henkilöiden ulkonäöt ja olemukset jne mutta onhan se tullut katottua jo muutamaankin kertaan. 😀 No, we’ll see…

  1. No se vaikuttaa kyllä! Siis jos on jo nähnyt trailerinkin vaan! Itse kuvittelin ne tyypit niiiin erinäkösinä ja erilaisina…höh. Ja koko sen maailman. 🙁

 2. nea says: Vastaa

  Mä en ollut kuullutkaan nälkäpelistä aiemmin, mutta aion taas seurata sun esimerkkiä, kirjan kanssa tietty 🙂 olen välttynyt trailereiltakin, enkä tiedä näyttelijöistäkään kun tuon winter’s bonen.

  Voi ne kupit… mä haluun!!

  Ja hyvää matkaa 😀

  1. Ne mukit on liian isoja. 🙁 Ja oisivat voineet olla jotenkin sirompia. 🙁

   Kiitti!

 3. Oonko mä asunut niinku kiven alla, kun en ole tästä Nälkäpelistä kuullut koskaan yhtään mitään ennen kun näin leffatrailerin? O_o

  Ja hei hauskaa matkaa!

  1. Nooooh, annettakoon se kuitenkin sinulle anteeksi. 🙂

   Kiitti! Tuon paljo kuvia!

 4. Nonnu says: Vastaa

  Harva elokuvaversio yltää kirjan tasolle. Hyvänä esimerkkinä Stieg Larssonin Millenium-trilogia. Niistä leffoista on jätetty pois ihan sairas määrä juttuja joita on niissä kirjoissa :/ Ja aika oleellisia juttuja vielä noin niinkuin juonen kannalta.

  Mua kyllä kiinnostaa tää Nälkäpeli. Ehkä mä katson leffan ensin ja luen sitten kirjat? Silloin pettymys ei ole niin valtava 🙂

  1. Niinpä. Kirjassa on aina ihan oma fiilis.

   Suosittelen silti ensin lukemaan kirjat, jotta kaiken voi kuvitella ensin itse. 🙂

 5. Ruu says: Vastaa

  aika monesti kkäy noin että jos on pitänyt kirjasta leffa ei olekkaan mieleinen 🙁

  1. Niinpä. 🙁

 6. Ah, minuakin kiinnostaisi nähdä tuo elokuva.. Onneksi mitään en enää muista kirjoista, mutta yleensä nuo elokuvat on vaan huonoja 🙁

  Mulla on muutama PipHome-muki ja voin suositella ettet edes osta niitä. Hemmetin kultaukset reunoissa, joka tietysti tarkoittaa sitä ettei niitä saa koneessa pestä! Eli käsin vaan, jota en halua enää ikinä tehdä (tiskauksessa jotain vihattavaa…)!

Vastaa