Ihosta

Kyllä, mun blogin voisi edelleenkin nimetä akneblogiksi niiden hakusanojen perusteella, joilla tänne päivittäin tullaan. Suosituimmat hakusanat kun ovat ”akne”, ”roaccutan”, ”isotretinoin”. Yksi blogini jatkuvasti luetuimmista postauksista on se pisin postaukseni Roaccutanista ja sinne tulee edelleenkin monien kävijöiden lisäksi kommentteja. (Noh, myös hakusanoilla ”pinkki pesukone” tullaan usein, ja se jos mikä minua ilahduttaa. Suosittelen lämpimästi sellaisen hankkimista, ihan kaikille.)

Niin, kaksi 3 kk kestävää kuuria tosiaan tuota ”myrkkyä” söin, mutta molemmat auttoivat sen n. puolisen vuotta päättymisensä jälkeen. Taas olen ihoni kanssa siinä tilanteessa, että joka toinen ilta päätän varata ajan ihotautilääkärille ja vaatia uutta, pidempään kestävää kuuria. Tekisinkin näin, mutta heti seuraavaksi alkaa ärsyttää ajatus e-pillereiden aloittamisesta (ja tietenkin ihotautilääkärikäynnin hinnasta, ei oo halpaa hupia). E-pillereistä eroon päästyäni ihoni vasta kiukuttelemaan alkoikin, joten en tykkää ajatuksesta aloittaa taas hormoneita, jotka itsessäänkin vaikuttavat ihoon. Kyllä vain, monimutkaista on tämä ihovammaisen naisen elämä.

Roaccutan-kuurit ovat kyllä auttaneet sen verran, että niitä ihan älyttömän suuria finnejä ei enää tule. Siis sellaisia, jotka pysyvät kuukauden päivät ja jättävät hillittömän arven jonka haalistumiseen menee vuosi jos toinenkin (tai loppuelämä). Nyt kiusana on lähinnä näppylät ja satunnaiset isommat finnit ja todella rasvainen iho. Yleensä naamani ei kuitenkaan ole mitenkään katastrofiräjähdyskunnossa ja voin hyvin olla ilman meikkiäkin. Mutta olen silti niin kyllästynyt!!!!

Kaikki ulkoisesti käytettävät jutut auttavat jonkin verran, diy-kuorinta, reseptivoide, reseptittömät voiteet. Mutta eivät tarpeeksi. Olen kokeillut kaikenmaailman ihoöljyjäkin, mutta ne vain lopulta tukkivat ihoa entisestään. Mineraalimeikit eivät tuo helpotusta. En oikein usko, että mikään ulkoisesti käytettävä tuo apua riittävästi, koska kyse on kuitenkin hormoneista. Ruokavaliokikkailuilla en ole myöskään havainnut mitään merkittävää eroa. Juon paljon vettä. Pesen meikit aina huolellisesti ennen nukkumaan menoa. Kosmetologille en uskaltaisi edelleenkään mennä, koska pelkään tilanteen muuttuvan vain huonompaan suuntaan, en halua ihoani ronkittavan liian kovakouraisesti.

Nyt siis taas pähkäilen: lisää Roaa vai lisää jahkailua.

Muita samassa tilanteessa olevia? Ja jos jollakulla teistä on se täydellinen iho, niin olet hei masentava!

72 Comment

 1. Niina says: Vastaa

  No meitsillä on ollut koko kevään ajan ongelmia ihon kanssa. Kävin kuukausi sitten ihotautilääkärillä (kas kummaa, että kaikki finnit yhtäkkiä hävisivät, kun se lääkäriaika koitti) ja hän siellä vastaanotolla sitten totesi, että ihoni on ihan priimakunnossa. Yritä siinä sitten selittää, että ”oli mulla finnejä vielä viikko sitten saatana.” 😀 Sain lopulta kaikenlaisia voiteita (skinoren, dalacin, clindoxyl) mukaan, joista on ollut yllättävän paljon apua. Ennen Roaccutania mikään ei auttanut finneihin, joten sinänsä positiivista, että iho reagoi voiteisiin näinkin hyvin.

  Totuus on kuitenkin se, että iho on lähtenyt todella hurjasti pahenemaan tässä kevään mittaa ja ihan suuresti vituttaa tämmöinen. Koskaan ei aamulla tiedä, minkä näköinen naama sieltä peilistä oikein katsoo. Roaa en missään nimessä haluaisi syödä, mutta en myöskään jaksa voiteiden kanssa läträtä, jos ne eivät tilannetta paranna kunnolla. Iho oli niin loistavassa kunnossa vielä talvella, huoh. Nyt kuitenkin mennää väliaikaisesti näin. Opiskelijavaihdon jälkeen katsotaan uudelleen, miltä se naama taas näyttää.

  1. Mulla oli kans tuo, että iho tietenkin näytti ihan ok:lta just sillon, kun kävin ihotautilääkärillä. Mutta onneksi ongelmaa ei kuitenkaan vähätelty.

   Mullakin kaikki voiteet auttavat kyllä hetken ja tottakai jatkuvasti vähän, mutta eivät tarpeeksi kuitenkaan. Lisäksi kutittavat ja aiheuttavat punoitusta. Tuo kuvassakin näkyvä, reseptittä apteekista saatava Basiron AC auttaa eniten pieniin näppylöihin.

 2. Mari says: Vastaa

  Googlettelin tuossa viime viikolla ruusufinnin takia, koska olisin halunnu löytää siihen jotain apua/tietoa mitä voisin itse tehdä asian eteen ja jättää ne antibiootit sun muut ihan viimeiseksi vaihtoehdoksi. Löysinkin jotain keskustelupalstaa pitkin linkin johonkin blogiin, jossa tyyppi oli saanut ihottuman haltuun läiskimällä alueelle omenaviinietikkaa. Voisko toimia tässäkin tapauksessa..?

  Löysin myös tuotesarjan http://www.exuviance.fi/ ja kävin hakemassa paikallisesta firmasta, joka noita myy, jotain puteleita testiin sekä jonkun ”aknevoiteen” ja ne kyllä tehosi mun ruusufinnityylisiin näppyihin sekä ihan normaaleihin finneihin.

  Ainiin, toki hain samalla reissulla myös sinkkiä apteekista ja aion syyä sitä, auttoi tai ei, koska vastustuskyky yms.

  ..saa nyt nähä sitten miten tässä käy, mutta itsekään en kyllä jaksaisi enää tässä vaiheessa elämää aloittaa mitään e-pillereitä ja toisaalta taas antibiootit kiinnostaa vielä vähemmän. Ihan perseestä nämä iho-ongelmat, huoh.

  1. En kyllä usko tuohon omenaviinietikkaan en sitten niin yhtään. 😀 Ruusufinnistä en tiedä kyllä sen kummemmin, sitä ei onneksi (vielä ainakaan) ole.

   Exuviance on tuttu sarja, tällä hetkellä silmänymp. geeli käytössä. Mä en oikein enää näihin ulkoisiin mömmöihin usko, kun ei tosiaan apteekkivoiteetkaan tehoa.

 3. Anonymous says: Vastaa

  tuntuu että jos toi roa ei ole auttanut niin ei se autakkaan.kokeile jättää maidot viljat pois 1-2 kuukaudeksi.vvh dietti voisi olla myös hyvä.itselläkin naama kuin petolinnunperä ja taas kokeilussa jos viljojen jättö auttas.on se iho pikkasen parempi, mut ei tarpeeksi kyllä.ärsyttää kun jotkut tyyliin juo bensiiniä ja iho on silti täydellinen:(

  1. Olen ollut vhh:lla puolisen vuotta. Siis en nyt, mutta vuosi sitten. Nyt treenaan sen verran, että vhh:lla en jaksais yhtään. Viljatkin olen jättänyt aiemmin pois useasti pidemmäksikin aikaa, ei vaikutusta. Maidotonta mietin ja harkinnassa on testauskin, mutta tuntuu todella haasteelliselta luopua rahkasta ja raejuustosta. Muttamutta. Ehkäpä testaan. En vaan oikein usko senkään auttavan.

  2. Mutta joku tonne Roa-postaukseen kommentoikin, että olen ehkä syönyt liian lyhyitä kuureja, mitä jäin kyllä miettimään…toisaalta mulla katosi kyllä kaikki finnit ihan tosi nopeasti Roan aloittamisen jälkeen.

  3. Anonymous says: Vastaa

   Mä söin puolen vuoden kuurin ja kaikki hävisi.Olin ihan intona kun oli vihdoin täydellinen iho. No vuosi meni ja taas alkoi kukkimaan naama:( Oon lukenut tyypeistä jotka on syöneet ihan tosi monta kuuria, eikä tuo minusta nyt enää ole mitään tervettä meininkiä, varsinkin kun tietää miten paljon vahinkoa siitä voi olla.Tuohan ohentaa ihan älyttömästi ensinnäkin ihoa ja maksalle on haitallista.

   Jostain luin, että jos iho pukkaa finniä se on merkki siitä että jokin asia ei nyt ole hyvin.Ja iho tavallaan antaa ”hälytysmerkin”, että nyt teet jotain väärin tai kehossa on jotain vialla.Helpointa on toki vaan syytää jotain mömmöä kehoon jotta se loppuu, mutta järkevintä olisi koittaa kuunnella sitä hälytysmerkkiä ja koettaa löytää se syy.Joillakin syynä voi olla esim. allergia jollekin ruokaaineelle.
   Hermothan siinä voi mennä kun yrittää löytää syyn, mutta koko kehoa ajatellen olisiko se ehkä järkevintä?
   Itsellä naama on juuri nyt ihan kauheana, mutten silti ole vielä hyökännyt lääkäriin, koska mieluummin löytäisin syyn kun vain lääkitsisin sitä.Itse epäilen tomaatin aihettavan kipeitä kystiä ihooni, mikä tietenin voi kuullostaa ihan typerältä, mutta itse uskon että ruokaaineilla on hyvinkin iso rooli aknessa.kehohan poistaa myrkkyjä ja tälle haitallisia aineita mm. ihon kautta.

  4. No mä olen kai vaan enempi ”tänne kaikki myrkyt heti” -ihminen ja koska niin useasti mun finnit on todettu hormonien tekosiksi (ja e-pillerithän niihin toki auttaakin), niin…

   Ja noista ruoka-aineista, ei ole ymmärtääkseni tutkittua ja todistettua tietoa, että jokin aiheuttaisi aknea. Enkä ole kyllä huomannut mitään eroa, joskin vaatisi kuukausien työn kokeilla jokainen erikseen.

   Mutta niin. Tällä hetkellä en Roaa haluaisi, koska en halua e-pillereitä taas aloittaa.

 4. Mullaki on akneblogi hakusanojen perusteella! 😀 (Ai niin, ja mietin ihan pääni puhki että mitä ihonhoidollista teet tolla raastimella??)

  Aknen kanssa ollaan tällä hetkellä aselevossa. (Suosittelen muuten kokeilemaan Salcuran Antiac-sprayta, saa Feeluniquelta. Ja Hauschkan ihonhoitoa. Mä olen kuin uskovainen näiden kanssa, myönnän.) Sen sijaan tällä hetkellä iholla kukkii POD. Jes. Mutta joo, iho-ongelmien veemäisyyttä on oikeasti vaikea selittää hyväihoisille, tai edes muistaa silloin kun iho on hyvänä. Se on vaan masentavaa. :/

  1. Haha, en tee raastimella mitään, se on siinä vaan vähän niinku vitsinä. Siis VIELÄ ainakaan en tee. 😛

   Hauschkaa olen kokeillutkin, tuohon ekaan pitänee tutustua.

 5. Yksi hyväihoinen ilmoittautuu, mulla ei murkkunakaan ollut kuin silloin tällöin yksi tai kaksi pientä finniä jossain päin naamaa (äitiini tullut). MUTTA ennen kuin minut lynkataan, kerron että kyllä olen sitten kaikenlaisia muita ikäviä (kroonisia) vaivoja saanut osakseni. Eli ei se elämä täydellistä ole hyväihoisellakaan 😉

  1. No en niin toki luullutkaan, mutta paljosta harmista silti olet saanut välttyä 😀

 6. Täällä odotellaan niitä verikokeiden tuloksia ja katotaan sitten aletaanko syömään lääkettä vai ei.

  1. Mä kävin muistaakseni joku kuukausi lääkkeen aloittamisen jälkeen ja sain s-postitse tulokset ja tiedon, että voinko jatkaa.

 7. Taru says: Vastaa

  Taistelen samaa ongelmaa vastaan. Pillereiden vaihdon myötä räjähti niin naama kun rintakehäkin. Avenen sinkkivoiteella sain rintakehän näpyttömäksi, nyt käytän sitä myös kasvoille josko se auttais siihenki.

  1. Jotain apteekin sinkkivoidetta joskus teininä kokeilin, arpiin kai…se mitään auttanut.

 8. (En oikein valitettavasti osaa auttaa, mutta vähän repesin tota juustoraastinta tossa kuvassa 😉 )

  1. Ehkä se on sitten se seuraava testaus totaalisessa epätoivossa? 😛

 9. Nappa says: Vastaa

  Minä syön e-pillereitä ja ne on helpottanu mun naaman kukkimista kyllä. Silti edelleen on otsa täynnä pieniä näppyjä. Olen lakannut kokonaan meikin käytön (paitsi juhlatilaisuuksissa…) Oikeastaan muuten olen luovuttanut noiden näppyjen suhteen. Olkoot. Pelottaa vaan mitä tapahtuu kun jätän pillerit pois o_O Ne kun ovat tällä hetkellä mulla sairauden hoitoa varten, mutta en mä lapsetonkaan halua olla. Hankala vaiva tuo finneily.

  1. Mullakin pysyi iho kurissa seitsemän vuotta e-pillereillä. Merkkiä kyllä vaihdoin pari kertaa ja jälkimmäinen, Yasminelle, ei ollut enää niin hyvin ihoon vaikuttava. Tuota Yasminellea vielä söinkin kun iho alkoi taas kiukuttelemaan ja jätin ne sitten kokonaan ennen toista Roa-kuuria.

 10. Anonymous says: Vastaa

  o/ täällä kans yks pitsanaama, hoi!

  Kaikkea olen kokeillut vuosien saatossa, mutta tuloksetta. Parhaiten auttoi antibiootit, mutta maha meni niistä niin sekaisin, että piti lopettaa 1,5 vuoden jälkeen (Sain vuoden reseptin, mutta jatkoin vielä sitä, koska ylioppilasjuhlat olivat tulossa, enkä halunnut olla naama finneistä punaisena yhdessä elämäni tärkeimmissä juhlissa.)

  Antibioottikuurin jälkeen naamaan ei ole enää tullut megafinnejä, mutta vasta kun rupesin käyttämään e-rengasta, naama teki aselevon. Toki vieläkin tulee niitä hormonipaiseita tiettynä aikana, mikä onkin saanut ajattelemaan, että akneni on hormonaalista, sillä se alkoi samassa rytäkässä kun kuukautiset…

  Johanna

  1. No mä en antibiootteja ole ihoon syönyt, pari kuuria kyllä aikuisiällä ihotulehdukseen (jalassa olleen haavan takia), ja sain ihan hirvittävän hiivan. Joten en kyllä todellakaan antibiootteja halua edes kokeilla…ja valitettavasti iho yleensä taas huononee kuurin loputtua.

   Mun akne kyllä ehdottomasti on hormonaalista. 🙁

 11. suppu says: Vastaa

  Mulla puhkes kovan stressin myötä ”hormooniakne”. Ihotautilääkäri määräs Dalacin antibioottivoidetta. On auttanut hyvin siihe, etteivät näpyt kasva isoiksi, tulehtuneiksi paiseiksi. Suosittelen! 🙂

  1. Dalacinia en oo vielä kokeillut, Clindoxylia sen yhden tuubin ja toiseen olis vielä resepti mutta paremmin tuo Basiron auttaa…

 12. Jepajoo, kuulostaa niin tutulta. Itse olen kamppaillut saman asian kanssa tässä jokusen aikaa. Mikään ei tuo kui hetkeksi helpotusta ja olen todennut itsekin todennäköisimmäksi aiheuttajaksi hormoonit. Nyt on menossa varmaan viides erilainen e-pilleri, joka sekään ei tunnu auttavan.. Sen lisäksi paha migreeni vaikeuttaa aika paljon tuota e-pillerikikkailua. :S Pitääkö sitten suosiolla vaihtaa kierukkaan, ajatus ei houkuta, mutta mieluummin ehkä se kuin räjähtänyt naama.

  1. Mullekaan ei mikään noista e-pillerimerkeistä oikein sopinut, minipillereitä tai näitä uudempia en ole kokeillut.

 13. Mites olisi HydraFacial-kasvohoito? Kävin sellaisessa just ja tuntui ainakin tehokkaalta. Tuloksia saadakseen täytyy ilmeisesti käydä vielä muutaman kerran. Hoito poikkeaa täysin ”normaalista” kosmetologin tekemästä puhdistuksesta, jos on niistä huonoja kokemuksia.

  1. En ole koskaan ollut kosmetologilla. Jos mulla olis ihan ”normaalin” epäpuhdas iho, niin menisin varmasti. En vaan uskalla mun ihon kanssa, kun pelkään liikaa että tilanne menee todella pahaksi.

 14. Mun puolen vuoden Roaccuttan-kuuri venyi melkein vuoden pituiseksi, koska en voinut syödä niin suuria annoksia kuin alunperin piti. Mutta sen vuoden kärsittyäni, niin iho ei ole koskaan palannut niin pahaksi. Mun selässä oli paha akne ja se on kokonaan poissa – arvet jäi. Naamaan tulee ehkä pari näppyä nyt kun olen lopultakin löytänyt jonkunlaisen rutiinin, joka pitää ne näpyt edes hiukan kurissa. E-pillerit auttoivat kanssa, mutta huomasin ettei ehkäisyrengaskaan pahenna mun naamaa ollenkaan. Eihän mun iho tule koskaan olemaan täysin sileä ja ihana, koska akne jätti arpia, mutta voin olla hyvin ilman meikkivoidetta (kuten koko Rooman loman olinkin).

  1. Mäkin söin viikon tms. verran pienempää annostusta kun olotila meni vähän heviksi. Eikä mullakaan TODELLAKAAN ole enää niin paha iho kun sillon joskus e-pillereiden aloittamista! Tai edes sillon ennen Roaa. Eli se on kyllä auttanut. Mut ei niin täydellisesti kun mitä toivoin 🙁 Ja joo, arpia jäänyt mullekin.

 15. Ei voi syödä e-pillereitä koska laukaisevat mulla masennuskauden ja pilaa muutenkin elämäni. Ensimmäisen rottakuurin olen syönyt yläasteikäisenä ja viimeisen 1½ vuoden kuurin 2010-2011. Finnejä pukkaa edelleen ja akne on hormonaalista. Olen syönyt myös kolmea eri antibioottia joista yksi aiheutti aamupahoinvointia (rajua oksentelua) ja pyörtyilyä ja yhden tehot loppui samalla kuin kuuri loppui. Olen kokeillut vuosien varrella kaikki mahdolliset voiteet ja linimentit reseptittömistä reseptillisiin (Dalacin, Clindoxyl, Brevoxyl, Avitcid, Skinoren ja monia muita). Nuo ihotautilääkäreiden määräämät ulkoiset hoidot aiheuttavat minulla palovammoja eli en enää aio niitä käyttää. Kosmetologi auttaa vain hetkellisesti ja mielestäni siellä lähinnä poistetaan mustapäitä eikä niinkään hoivata aknea. Hjeronymus on ihan jees, mutta auttaa tosiaan vain hetkellisesti. Jos on oikein paha tilanne niin se kyllä helpottaa oloa. (Kerran mennyt kosmetologille itkien kun iho oli niin kipeä finneistä) Kohtalotoverini on suositellut Senses-hoitolaa, mutta juuri nyt ei ole ollut mahdollisuuksia käydä testaamassa.

  Sain aluksi hyviä tuloksia aspiriinikuorinnalla, mutta totesin sen liian hankaavaksi couperoottisille poskilleni. Käytän muuten pelkkiä rakeettomia entsyymikuorintoja. Pitkään käytin glykoolihappovoidetta öisin (ensin 5% sitten 10%) mutta sekin on niin tujua tavaraa rottakuurin ohentamalle iholle että en oikein uskalla sitäkään enää käyttää.

  Viimeisen reilun kuukauden ajan olen illalla huolellisen meikinpoiston jälkeen laittanut Dermalogican Overnight Clearing Geliä. Sen teho perustuu myös asetyylisalisyylihappoon, mutta kun käytän sitä koko kasvoille se sekä parantaa nykyisiä näppyjä ja näyttää hillitsevän uusien syntyä. Lisäksi olen käyttänyt Vichyn uutta täsmähoitoa(joku Hyaluspot tjsp) koska siinä on myös kosteuttavia ainesosia, eli finnit eivät muutu hilseileviksi ongelmiksi. Toisin sanoen entsyymikuorinta ja asetyyliaslisyylihappo näyttävät olevan rottakuurin lisäksi ainoat joista saan konkreettista helpotusta ihooni. Muut ihonhoitotuotteet minulla on myös Dermalogicaa. Kallis sarja, mutta tykkään niiden riittoisista tuotteista eivätkä ne ainakaan ole pahentaneet tilannetta.

  Olen viimeisen 2 vuoden aikana jättänyt kaikki mineraalirasvat pois ihonhoidosta ja se on mielestäni ainakin hillinnyt mustapäiden syntyä.
  Rottakuurin ansiosta ne ihan mielipuolisen kamalat paiseet ovat jääneet pois, mutta kyllä niitä kipeitä finnejä edelleen välillä tulee. Olen viime aikoina vähän alkanut luovuttaa ihoni suhteen siinä mielessä, että jos kaikki konstit on kokeiltu eikä mikään tuo pysyvää apua niin asian kanssa on vain opittava elämään. Ihoni on muuten kyllä ihan siedettävässä kunnossa huolellisen ihonhoidon ansiosta, mutta leukapielet ovat kyllä näppyläiset.

  1. Joo kyllä Clindoxyl ja Basiron aina vähän mullakin kutittaa ja aiheuttaa punoitusta. Ja pitää käyttää ainakin joka toinen päivä tai muuten taas iho huononee.

   Mustapäitä mulla ei onneks ole! Ei ole oikein koskaan ollutkaan.

   Tosta aspiriinikuorinnasta innostuin aluksi ja kai se vähän auttaa edelleenkin, mutta noh, en tiedä. Välillä mietin, että se saattaa joskus pahentaakin?

  2. Aspiriiniukuorinta on siitä jees, että se on edullista ja helppoa. Mutta mulle se ei sovi. Se hankaus ärsyttää mun ihoa ja silloin kaikki näpytkin näyttää pahemmilta. Aspiriini parantaa tulehdusta, mutta mun mielestä kipeämmät finnit vain kipeytyy entisestään aspiriinikuorinnasta.

   Dermalogicalla (ja käsittääkseni Sensailla tai jollain Sensain sisarsarjalla) on päivittäin käytettävää kuorintajauhetta jossa on periaatteessa samat ainekset (asetyylisalisyylihappo + hedelmäentsyymit) ja siitä sekoitetaan veden kanssa sellainen vaahto joka on niin hellävarainen että sillä voi jopa kuoria huulia tai silmänympäryksiä.

   Voit siis ajatella positiivisesti ettet ainakaan kärsi mustapäistä 🙂 Ne saa mun nenän näyttämään likaiselta. Mutta siihen ongelmaan auttaa myös kuorinta.

  3. No siis ainakaan en kärsi mitenkään näkyvistä mustapäistä! Sillon tais muutamia tulla kun ekaa Roa-kuuria hain kun muistan vähän huolestuneeni. 😀 Varmasti kyllä kosmetologi auttais näihin muihin epäpuhtauksiin, mutta en vaan uskalla…

  4. JOO!

   Aina rottakuurin alussa mulla puskee niitä niin että jos niistän nenää niin nenäliinaan tulee mustapäitä jotka suunnilleen putoaa ulos ihohuokosista kun ne tyhjentyy talista!

   Hyviä kosmetologeja on, mutta mulla ei juuri nyt ole rahaa! Tai olisi kyllä yhteen tai ehkä kahteen käyntiin, mutta kun pitäisi niinku käydä joku sarjahoito luulisin.

 16. Mä oon tässä masennellut oman ihoni kanssa, koska mulla on diagnosoitu ruusufinni ja siihenhän ei ole mitään parannuskeinoa. Ainoastaan lievitystä ja siksi aloitinkin taas puolen vuoden Apocyclin-kuurin joka auttaa tasan sen aikaa, kun sitä syön ja sitten ongelma palaa. Useat syövät tota sitten koko elämänsä jotta homma pysyy kurissa. Naama on jo arvilla niistä syvistä finneistä ja lisää pukkaa koko ajan.
  Mun blogille tullaan usein selittämään että on saatu apu akneen karppaamalla, tekemällä homeopaattisia mittauksia selvittääkseen mille on kenties yliherkkä ja myös Roaccutanista puhutaan usein, sekä suositellaan laserhoitoja. Kiitollinen olen kaikista neuvoista, mutta kun ruusufinniin mikään näistä ei sen enempää tehoa, eikä se ole sama kuin akne 😀 Lääkäritkin toteaa että erilaiset dieetit on ihan samantien hyvä unohtaa. Tota Roaccutania tekisi mieli kokeilla, mutta koska tässä parin vuoden sisään ois halu jakaantua niin käsittääkseni se ei silloin onnistu, samoin e-pillerit. Mun ihoni on niin kamala etten kehtaa ilman pakkelia mennä ulos ja se taas pahentaa ihoa 😛

  1. Niin, no tosta en tosiaan tiijäkään oikeen mitään. Mari laittoi mulle tällaisen linkin siihen liittyen: http://vaatetellen.blogspot.fi/2012/04/suunymparysihottuma-pod-ja.html

   Mutta, noh. Ainoa mikä mulla on ihoon auttanut on e-pillerit ja Roa. Joten mä en itse jaksa uskoa, että mikään ulkoisesti käytettävä mulla tehoais. Ja tosiaan karppaukset ja muut oon kyllä kokeillut enkä vaan jaksa uskoa että iho paranee maitotuotteet jättämällä…vaikka kai mä voisin sitäkin nyt vielä testata, tai ainakin vähentää, kyllähän monet ainakin sanovat että olo muuten paranee.

 17. Äh, taas näitä tylsiä finni- ja kissajuttuja.

  Haluaisin toivoa mahdollisimman pikaisesti postausta aiheesta ”10 inhimillisesti toteutettavaa lahjaideaa, jotka haluaisin saattaa Maailman parhaan isoveikan tietoon, koska täytän pian jälleen 20 vuotta”. Kiitos. Muuten saat marsipaania. Paljon. Terkkuja Nonnulle! 🙂

  Anonyymisti,

  Sukupuuttoon kuolleet marsipaanin ystävät Ry

  Joka toiselle marsipaaninsa antaa, hän ei ymmärrä alkuunkaan hyvän päälle.

  1. No marsipaania tulee sit. 😛 Yök en syö.

   Eipä tullu sultakaan mitään ideoita.

  2. Enkä jaksanut taas ostaa marsipaania kun palaute jouluisista paaneista oli niin huonoa.

  3. Ei niin, mutta mä en täyttänytkään 20, eikä mulla ole blogia. No, ostan siis jotain käsittämättömän rumaa ja kallista roikkumaan kotiisi. Siinähän sitten kärsit.

  4. Nonnu says: Vastaa

   Kiitos terveisistä Maailman paras isoveikka! Terkkuja myös täältä sinnepäin!

   Hyvä, että osaat vaatia marsipaanitarjoilua siskoltasi. On niin väärin, että meitä marsipaanin ystäviä syrjitään kakkukesteillä ja muissakin juhlatapahtumissa.

   Everyone should believe in something.
   I believe I’ll have another marzipan.

  5. Tässä tapauksessa ne valitettavasti tulevat toisinpäin 🙁

 18. Taina says: Vastaa

  Mulla oli yläasteikäsenä tosi paha akne ja sain e-pillerit sitä varten. Niitä oonkin jo monta vuotta syöny ja akne on pysyny melko lailla poissa. Haluaisin lopettaa hormonaalisen ehkäsyn, mutta pelottaa miten ne finnit sieltä taas puskee naamaan 🙁 Ootko kokeillu Himalajan suolasaippuaa? Mulla se on auttanu tosi paljon, kun välillä iho menee aina tosi huonoon kuntoon, ja kun sillä pesee iltasin kasvot niin heti seuraavana päivänä kasvot on paljon terveemmät ja ihanan sileet 🙂 Joskus annan vaikuttaa vähän pidempään, naaman polttelusta huolimatta niin auttaa vielä tehokkaammin 😀 suosittelen!

  1. No yleensä tosiaan hormonit vaan ”siirtää” sitä ongelmaa siihen, kun ne lopettaa. 😀

   En ole kokeillut tuota suolasaippuaa, kuulostaa heviltä? 😀

  2. Taina says: Vastaa

   Se ei oikeastaan oo saippuaa, vaan tiiviiseen pakattua suolaa, joka desinfioi ja puhdistaa ihoa 🙂 guugleta himalajansuolasaippua akne niin löytyy paljon muiden kokemuksia! 🙂

  3. Ah, olenpas kuullutkin tuosta! Toki nyt kiinnostuinkin…

  4. …ja ostinkin sellaisen tänään Ruohonjuuresta. Skeptinen olen, mutta katsotaan! 😀

 19. Täällä toinen ihovammainen o/ Dr. Hauschka sai ihoni paranemaan joksikin aikaa, mutta nyt on taas alkanut tulla isoja finnejä ja todella kivuliaita paiseita. :/

  1. Musta tuntuu, että aika moni rasva tms. juttu saa ihon ensin hieman paremmaksi, mutta sitten iho tottuu siihen eikä enää wörkikään.

 20. Anonymous says: Vastaa

  Minulla on myös ongelmaiho – moniongelmaiho oikeastaan. Minulla on pintakuiva sekaiho, joka on todella herkkä ja lisäksi minulla on vielä ruusufinni. Ruusufinnin sain hallintaan Rosazol-voiteella, en suostunut syömään antibioottikuuria sen takia kun minulla on lääkeaineallergioita, ei ollut varmuutta olenko allerginen ruusufinniantibiootille vai en, se olisi selvinnyt kokeilemalla. Nyt iho on ollut kaksi vuotta voidekuurin käytön jälkeen ok. Lääkäri sanoi, että ruusufinni saattaa joissain tapauksissa uusia ja iho näyttää kieltämättä taas siltä, että ruusufinni tekisi taas tuloaan… Ongelmaihon kanssa on oppinut elämään, en osaisi edes kuvitella omaavani täydellistä ihoa, vaikka ihanahan sellainen olisi omata 🙂

  1. essim says: Vastaa

   Hei Anonyymi, minulle herkkäihoisena nimenomaan (ruoka-aine)allergiat aiheuttaa ihottumaa ja ruusufinniä kasvoihin. Ja luultavasti myös sokeri tai lisäaineet – söin viikonloppuna pitkästä aikaa karkkia ja voi sitä ihottuman ja finnien määrää…

  2. Mä en ole kyllä mitenkään löytänyt ruokavaliomuutoksilla apua…tosin en oikein tiedä, mikä aika oikeasti sitten tarvitaan, että eron huomaa. VHH:lla olin puolisen vuotta kyllä enkä muista huomanneeni mitään ihmeellistä. Silloin tosin iho oli vielä muutenkin ihan hyvässä kunnossa.

  3. essim says: Vastaa

   Ymmärrän kyllä. Mullakin oli nuorempana naamassa, selässä ja rintakehässä niin paha akne ettei siihen mikään auttanut. Lääkärikään ei ollut uskoa todeksi kuinka sitkeää sorttia se oli. Toivottomana yritin vaan tutuille selittää että ei tähän mikään ruokavalio auta, kun eivät lääkkeetkään. Eniten ahdisti se, että ihmiset luulivat etten peseydy tarpeeksi usein tai osaa puhdistaa kasvojani oikein…

   Söin muistaakseni 2 tai 3 puolen vuoden mittaista kuuria roaccutania. Iän myötä helpottui, mutta tilalle tuli atopia, allergiat ja herkkyys kaikelle mahdolliselle. Eli nykyään vaikuttaa se mitä syön ja miten elän.

   Tää on kyl sellanen aihe ettei keskustelu ikinä lopu. Niin monella on niin erilaisia kokemuksia 😀

  4. Totta, ja aina kaikilla on jotain vinkkejä mitkä on tietty tosi jees, mutta henk.koht. alkaa turhauttaa, kun en enää jaksa uskoa mihinkään etikkaa naamaan -vinkkeihin 😀

 21. Mulla on aina ollut huono iho ja nyt olen tullut siihen pisteeseen etten enää jaksa taistella ihoni kanssa. Antaa olla, en jaksa (eikä ole varaakaan laittaa miljoonia,) joten antaa olla. Olen kuitenkin asum, vaikka muutama finni + aknerupea löytyykin. Ehkä se onkin syy siihen, miksi porukka yleensä luulee mun olevan 22 vuotta – kelepaa mulle 😀

  1. Hehheh.

 22. Maikki says: Vastaa

  Mä nyt en muista oonko kommentoinu tätä samaa jo aiemminkin, mutta mulla pizzanaamaan jeesii ees vähän Muradin naamamömmöt.
  Tilailen niitä Strawberrynetistä tai lookfantasticilta ja alkuun kannattaa melkeinpä ostaa testipaketti mistä löytyy tarvittavat tuotteet jokapäiväseen naaman ”huoltoon”.
  Kokeile ihmeessä 🙂

  1. Murad on tuttu merkki joo, mutta ei valitettavasti mua hirveästi auttanut 🙁

 23. Anonymous says: Vastaa

  Oletkos testaillut Paula´s choicen kuorintoja. Itselläni on jatkuvasti käytösssä bha, hedelmähappo aha ja kerran viikossa käytettävä tujumpi kuorintaneste. Ovat kyllä auttaneet ja paljon.
  -A

  1. Hmm, enpä kyllä muista? Tuttu nimi kyllä. Noi tujummat jutut vaan yleensä pahentaa tilannetta ja sit palaan iisimpiin voiteisiin 🙁

  2. Myy says: Vastaa

   2% BHA voisi kyllä olla kokeilemisen arvoinen 🙂 Se on tarpeeksi hellävaraista käytettäväksi päivittäin.

 24. Anonymous says: Vastaa

  Täällä huitelen jo lähellä neljääkymppiä ja yhä edelleen taistelen akneni kanssa… Olen kokeillut eloni aikana varmaan k a i k k i mitä tarjolla on, mutta ainut mikä pidemmäksi aikaa auttaa on Roa. Kolme kuuria olen syönyt, viimeisin loppui noin vuosi sitten. Aiempina kertoina vaikutus on pysynyt reilun vuodenkin, mutta nyt iho repesi kunnolla heti kun e-pillerit jätin. Muutenkin Roan vaikutus oli näin aikuisiällä jotenkin heikompi ja vastaavasti sivuvaikutukset pahemmat. Liikunta esimerkiksi jäi kokonaan nivelkipujen takia. Ei enää sitä siis.

  Kosmetologeja olen rahoittanut tunnollisesti ja taas ”repsahdin” akne-ihon sarjahoitoon. Viisi hoitoa, 400 euroa köyhempi ja näin kuukauden jälkeen ei näkyvää vaikutusta..

  Voiteet jne ulkoiset hoidot saattaa auttaa tosiaan hetken, mutta yleensä parin viikon jälkeen teho lakkaa. Ruokavalio ei myöskään minun naamaani vaikuta. Yleinen hyvinvointi niin paljon parempi ”hiilihydraattitietoisella”, että sillä mennään.

  Nyt olen yrittänyt tietoisesti alkaa olemaan ”itkemättä” ihostani, kun en enää keksi mitä tälle voisi tehdä. Ainoa minkä olen huomannut, että kesällä ihon kunto pahenee ja siinäpä mukava syy odottaa syksyä ja pitkää ja pimeää talvea… 😉

  Tulipa tilitys, mutta I feel you oli tarkotus sanoa siis..

  T

  1. Niinpä. Aina kun testaa jotain uutta voidetta tms. niin iho on ainakin vähän paremman näköinen mutta lopulta iho ”tottuu” siihen. Eli joo, olen myös menettänyt toivoni kaikkien ulkoisesti käytettävien tököttien kanssa. Basiron on ainoa, jota ostan ja käytän jatkossakin, koska vaikka se saa ihon punoittamaan ja kutiamaan hieman, niin myös helpottaa näppylätilannetta.

   Mulla oli kans ekan Roa-kuurin aikana selkä ihan pirun kipee! Jumpissa kuitenkin kävin suht normaalisti, muutaman kerran piti jäädä lepäämään kun sattui niin pirusti.

 25. Anonymous says: Vastaa

  Ootko kuullut/ajatellut laserhoitoa? Sitä tehdään kosmetologilla, käsittääkseni muutamassa paikassa Suomessa. Kallista on (n. 250e kerta, riippuen miten monta kasvojen aluetta käsitellään) ja pitää käydä useamman kerran että saa kunnolla helpotusta, mutta se vois ainakin olla yksi vaihtoehto jos uskaltaa kokeilla. Mä olen käynyt rahapulan vuoksi vaan kerran, mutta sekin auttoi jo jonkin verran lievään ikuisuusakneen. Sisko, jolla on pahempi akne, on käynyt useamman kerran ja sen akne on selkeästi helpottanut. Toi hinta on kyllä suurin miinus, mutta toisaalta noihin rasvoihin ja kuureihinkin saa uppoamaan vuosien saatossa aikamoiset määrät pätäkkää..

  1. Olen toki lukenut noista, mutta luulin, että tuo olis lähinnä arpiin? Vaikka onhan niitä toki erilaisia. Kuulostaa vaan tosi hurjalta. Ja tosiaan, myös hinta on hurja kerralla laitettavaksi.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Juu, arpia ne lupaa häivyttää kans, mutta myös poistaa aknebakteereita ja rauhoittaa ihoa, jonka seurauksena ihohuokoset pienenee (suora lunttaus jonkun kosmetologiklinikan nettisivuilta).

  3. Aknebakteereita? Mitä ne on? Aknehan on ihosairaus, ja finnit aiheutuvat talinerityksestä…ei siinä mitään bakteereita ole 🙂

  4. Anonymous says: Vastaa

   ”Aknebakteereita? Mitä ne on? Aknehan on ihosairaus, ja finnit aiheutuvat talinerityksestä…ei siinä mitään bakteereita ole :)”

   Ei pidä paikkaansa.Akne voi aiheutua monesta eri syystä, mukaan lukien ne bakteerit.

   Lainaus wikistä:”Propionibacterium acnes (P. acnes) is the anaerobic bacterium species that is widely concluded to cause acne, though Staphylococcus epidermidis has been universally discovered to play some role since normal pores appear colonized only by P. acnes.[24] Regardless, there are specific clonal sub-strains of P. acnes associated with normal skin health and others with long-term acne problems. It is as yet inconclusive whether any of these undesirable strains evolve on-site in the adverse conditions or are all pathogenically acquired, or possibly both depending on the individual patient. These strains either have the capability of changing, perpetuating, or adapting to, the abnormal cycle of inflammation, oil production, and inadequate sloughing activities of acne pores. At least one particularly virulent strain, though, has been circulating around Europe for at least 87 years.[25] In vitro, resistance of P. acnes to commonly used antibiotics has been increasing, as well”

 26. Anonymous says: Vastaa

  hei, onko vielä akne?? mulla parani ruokavalion muutoksella; jätin viljat, sokerin ja maitotuotteet pois, aah elämästä tuli ihanaa!!!♡ kannattaa lukea ”nujerra akne” kirja!!:)

  1. No on ja ei. Toi Basiron AC toimii päivittäin käytettynä, eli sillä saan tarpeeks apua. Sokeria en syö hirveesti, viljojakin rajoitetusti, maitotuotteista en luovu.

Vastaa