Retrolimua

Koska lukijoitteni joukossa tiettävästi on myös hieman itseäni vanhempia tyyppejä, ajattelin kertoa limppareista, joita Hartwall lähetti työpaikalleni. Itselleni tämä 70- ja 80-luvun Jaffa Palma ei sano mitään, mutta löytyisikö sieltä joku, jolle sanoo? Nämä palaavat kauppoihin 19.3. alkaen ja tiedotteesta päätellen aikamoisesta hittijuomasta oli aikoinaan kyse. Toki ilolla hörpin limuja ja oli kiva päästä tätäkin testaamaan, vaikka mitään nostalgiafiiliksiä ei nyt päässyt omalla kohdalla tapahtumaan. Silti ihan mahtavuutta, että vanhoja ruokia ja juomia palautetaan! Ja Palma oli oikein hyvää.

Ilokseni näytekassista löytyi myös perusJaffaa, eli appelsiinia. RAKASTAN appelsiini-Jaffaa! Ja pidän erityisesti siitä, että limuni tulee tölkissä, se on paljon parempaa niin. Tämä retrohenkinen kuosi on myös aikas kiva.

Juotteko te Jaffaa? Tai muita limuja?

34 Comment

 1. Aurinko-Jaffaa odotellessa. 🙂 Se oli vihreän Panda-limpparin ohella kaikista lemppareinta lapsuudessani.

  1. Tarkennus: netti kertoi, että Aurinkoa oli monta makua, yksi niistä juuri tämä Palma. Oma suosikkini oli Aurinko Italia, veriappelsiinin makuinen.

  2. Ja Aurinko Jaffa oli se perus-appelsiini. Anteeksi spämmäys. 😀

  3. Heh, joo, tuota en tiennytkään. Perus-appelsiini on kuitenkin varmasti mun lemppari sekä Jaffoista että Fantoista!

  4. MARKO says: Vastaa

   VIHREÄ PANDA OLI MYÖS MINUN SUOSIKKINI,SITÄ KAI VALMISTI OLVI.ARMEIJASSA (1988),OLI KELTAINEN AURINKO JAFFA OLI ILLAN KOHOKOHTA KASSULLA,RANKAN PÄIVÄN JÄLKEEN…

   1. Hehe. 😀

 2. Niina says: Vastaa

  Tuo kuosi kyllä kieltämättä haiskahtaa retrolle. 😛

  Ite en itse asiassa juo enää nykyään limua tai mehua lähes lainkaan. Korkeintaan siis jonkun drinkin seassa. 😀 Koko lapsuuteni/teini-iän litkin mehuja ja lopulta laihdutuksen seurauksena opettelin tästä tavasta eroon. Nyt on vaikea enää kuvitella, että joisin monta lasillista Juissia ruoan kanssa. Vesi on hyvää. 😀

  1. Olen ollut limulakossa monia kertoja, mutta lopulta aina sortunut. Vähentänyt kyllä limun juontia hurjasti sitten nuoruusvuosien…kai. Lähinnä roskaruuan kanssa pitää saada limua, ei käy mikään muu!

 3. Jeeeeeeessss Palma on tullut takaisin..saunalimu lapsuudesta.
  Pakkohan tätä on makustella vaikka muuten olen vierottanut itseni limsaholistisuudestani.
  Ja vielä kun sais pullon Pluto-limua, sellasella kaamealla metallisella repäisykorkilla josta vedin repeää irti ja sitte hakataan ruuvimeisselillä reikä korkkiin..hih.

  1. Joo tossa tiedotteessa mainittiinkin, että mökkisaunan jälkeen Palmaa! 😀

 4. ami says: Vastaa

  Kiitos lapsuuden oksennustautien, en voi juoda appelsiini-Jaffaa… Fanta ehkä menee, mutta Jaffa… Valmiina laatoitukseen, hyi!

  1. Haha, arvasin, että nää oksennustaudit tulee esille! 😀

 5. Johis says: Vastaa

  Mulla ei Palma aiheuta mitään muistikuvia, mutta Aurinko Italian muistan! Meillä nimenomaan tuo verigreippi-versio oli oksennustautijuomaa ja valitettavasti tämän takia verigreippi-jaffa ei oikein nykyisin maistu. Harmi sillä oikeesti tykkäisin siitä, mielleyhtymät on vaan liian voimakkaat.

  1. 🙁

 6. Nova says: Vastaa

  Hämärä mielikuva mulla on Palmasta ja enpä muistanut Aurinko Italiaa ennen kuin Nekku sen mainitsi, se kyllä saisi tulla takaisin kauppoihin =D Aika harvoin juon limsaa ja ehdoton lemppari on Schweppeksen Ginger Ale (tai joku muu vastaava inkiväärilimsa), nam!

  1. En tienny että se on ees limua! :O

  2. Nova says: Vastaa

   No nyt sun pitää kokeilla sitä ja toivoa ettet jää koukkuun =D

 7. Viivi says: Vastaa

  Ai että juonko? Mä oon pahemman laatuinen limu riippuvainen, melkein mikä vaan limu menee alas 😀 Tuo Palma kuulostaa hyvältä täytyypä heti maistaa kun tulee kauppohin 😉

  1. Joo, aika pitkälti kaikki menee paitsi lightit!

 8. HANI says: Vastaa

  eeei justku tekis mieli limua! toi Palma näyttää niin namilta… 😛 noms! ja samoin täällä, jaffa ei mee alas, tulee oksutaudit mielee ://

  1. On namia. 🙂

 9. ANNI says: Vastaa

  Ää voi ei Jaffa on kyllä maan pahinta juomaa! Coca-Cola on aito oikea. Ja tietty Pepsi max. Liiankin riippuvaisia ollaan. Nim. 16 tunnin jälkeen kädet tärisi.

  1. Haha! 😀

 10. Nonnu says: Vastaa

  Oij että 🙂 Mä kyllä muistan lapsuudesta tämän limun! Muistan myös, että Jaffaa sai myös hiilihappottomana versiona, tuleekohan se joskus vielä myyntiin 😀

  Pepsi Maxia tulee juotua, harmi vain kun se maksaa nykyään ihan hemmetisti :/

  1. Noni. 🙂

 11. Nina says: Vastaa

  Limua tulee juotua silloin tällöin, mutta lähinna vain kokista. Ja siis ihan aitoa Coca-Colaa, ei mitään kopioita eikä lighteja. Tölkistä parasta! Niin ja Tango Apple rokkaa! Jaffa puolestaan ei kyllä mene. Oon yrittänyt monesti koska se näyttää superhyvältä mutta ei se vaan maistu 😀

  1. Lightit kyllä ihan hirveetä kuraa. 🙁

 12. Joskus teininä liikaa tehnyt jaffa-leijona drinksuja, ettei oikeen enää maistu, jostain kumman syystä. Paitsi sitruuna-Fanta.. ja tuota aion kokeilla ku Suomeen matkustan ens kerralla. Ja just viime vuonna lopetin suurimmaksi osaksi limun juomisen. Tänään tosin työpäivän päätteeksi palkitsin itseni Pepsi Maxilla om nom.

 13. Anonymous says: Vastaa

  70-80 -luvun palma?! oon syntynyt vuonna ysikaks ja toi oli mun lapsuuden lempilimppari, olin niin surkeena kun sitä ei sit enää saanukkaan yht’äkkiä :< tai ehkä pikkukunnan kauppuoihi oli jääny puteleita 80-luvulta ja varasto loppu sit jossain vaiheessa 😉

  1. Oho! 😀

 14. LauraL says: Vastaa

  Ihanan retroo! Mulle kelpaa kaikki jaffat (ja muutkin limut, en ole nirso), mutta parhaat on perus keltanen ja punanen, vaikka toi punanen olikin mahatautijuomaa, niin eipä siitä mitään kammoa ole jääny, hyvin menee alas.

  1. Mulla ei onneks oo mitään mahatautijuomia! 😀

 15. Anonymous says: Vastaa

  Palma on mahdollisesti maailman paras limppari <3 Sitä kun saisi vielä tölkissä niin maailma olisi täydellinen.

 16. Palma says: Vastaa

  Muistuu mieleen. Tätä ei saa sekoittaa mallasjuoman iki-ihanaan ananas-palmaan.
  Tein juuri hiilihapotuslaitteella tämän makuelämyksen. Appelsiini pohja ja limeä.

Vastaa