Miksi burma?

 Lots Of Love!

Kun pyysin postaustoiveita blogiarvonnan yhteydessä, joku heitti kysymyksen, miksi otin juuri burman. Siihen yritän nyt hieman vastata.

En alunperin ollut ottamassa rotukissaa, vaan tarkoitus oli antaa hyvä koti jollekin Helsingin Eläinsuojelukeskuksen huostassa olevalle kisulle. Tutustuttuani kuitenkin kaverini burmaan (terkut vaan Ellalle!) aloin harkita rotukissan ottamista. Ja sitten lopulta juurikin burman ottamista. Pelkästään sisäkissaksi rotukissa on ihan hyvä valinta, eläinsuojeluyhdistyksissä olevat kissat ovat monet olleet myös ulkokissoja, eli ongelmia saattaa tulla, jos kissaa ei voi ulos päästää. Lisäksi eläinsuojeluyhdistyksessä olevat kissat sattuivat tuolla hetkellä olemaan aika vanhoja ja todella sairaita ja tulivat usein samassa paketissa kaverin kanssa. Kahta kissaa en ollut ainakaan ihan heti valmis ottamaan.

Burman superseurallinen ja avoin luonne kiinnosti kaikista eniten, mutta myös kaunis ja lihaksikas ulkonäkö miellytti silmää. Lyhytkarvainen ja helppohoitoinen turkki ehdottomasti plussaa. Burmat ovat todella koiramaisia kissoja, eli tykkäävät puuhastella ja leikkiä lähes loputtomasti. Tämän allekirjoitan! Reiska on mukana ihan kaikessa mahdollisessa, mitä kotona tapahtuu, harvassa ovat ne hetket, kun herraa ei näy missään. Ja silloin yleensä kannattaakin olla epäluuloinen! 😀

Burmat OVAT kovaäänisiä. Ja kovia juttelemaan. Harvemmin meilläkään on hiljaista, kun Reiska on hereillä. Reiska on äänessä lähes koko ajan, paitsi vieraiden läsnä ollessa. Burman ääni ei ole mitenkään kaunis, eikä todellakaan mikään vieno ”miau”. Se on lähinnä rääkymistä. Ja yleensä ääni kohoaa etenkin silloin, kun mitään kiinnostavaa ei muka elämässä ole. Ja kaikki muutkin asiat pitää aina ääneen todeta. Välillä, tai no, aika useinkin, menee hermot. Jos siis hiljaista kissaa kaipaa, burma ei ole hyvä valinta. (Niissäkin tosin kuulemma on eroja. Jotkut ovat jopa aika hiljaisia!)

Reiska on edelleenkin ikäisekseen aika pieni ja hoikka poika, eikä painoa tunnu kertyvän millään, vaikka syö kyllä reippaasti. Tosin riehuukin sitten senkin edestä…Mutta olihan se myös pentueensa pienin poika. <:) Mutta parempi tietenkin näin, yleensä kun paino-ongelmat ovat sisäkissoilla hieman päinvastaisia…Ja rodulle tyypillistä on, että burmat näyttävät kevyiltä, mutta syliin ottaessa yllättyy. Avomiehen mukaan Reiska ei ole kasvanut yhtään siitä, kun se tuli meille 5 kk ikäisenä, mutta KYLLÄ SE ON! 😀 Pitää joskus laittaa pari vauvvakuvaa pentueesta, hurjan söpöliinejä olivat (ja ovat tietenkin edelleen, ainaski Reiska!)

Rotuna burma oli kuitenkin nappivalinta, kovaa ääntä ja niitä silmäongelmia lukuun ottamatta. Juurikin niiden takia en toista burmaa välttämättä enää ottaisi, vaikka tottakai sanotaan, että ”kerran burma, aina burma.” Heh, näin varmaan sanotaan vähän joka rodusta. 😉 Jos päädyn ottamaan kissakaverin Reiskalle, se on todennäköisesti venäjänsininen. Just tällä hetkellä ei kuitenkaan ole sopiva hetki ottaa toista kissaa, katellaan sitten tilannetta uudestaan joskus kun ollaan siellä uudessa kämpässä


11 Comment

 1. Jenni says: Vastaa

  Minkälaisia silmäongelmia Reiskalla on? Ja miksi Reiskan nimi on Reiska? 😀

 2. Kah, ihan unohtui. Reiskan ”oikea” nimi on Pikkukuun Rave Ryan…elikkäs ihan Reiska vaan! 😀

  Silmäongelmista voi lukea:

  http://kissaamma.blogspot.com/2011/11/reiskarukka.html

  ja

  http://kissaamma.blogspot.com/2011/11/vilkkuluomiongelmia-ei-herkille.html

  Tosin tuo vilkkuluomen esiintulo ei siis ole mikään yleinen ongelma, vain pari kertaa noin käynyt. Lähinnä ajoittainen punoitus vaivaa silmiä, tai lähinnä luomia. Ja eipä ne kosteuttavat tipat tunnu auttavan. Tosin nyt silmät on olleet taas kunnossa, joten toivotaan taas…

 3. Janna says: Vastaa

  Ihanalta vaikuttaa! Itseäkin tekisi mieli ottaa rotukissa, mutta taidetaan kihlatun kanssa ottaa silti maatiainen.

 4. Janna: Kissa kun kissa. Ne on ihania kaikki. <3

 5. nea says: Vastaa

  Venakko ja korat, kyllä ne on ne mun unelmat kanssa, vaikee olis valita 😀 Reiska on kyllä huippu, että ei tuo burma olisi poissuljettu 😀 Mies vaan ei kaipaa tietokoneen näppäimistönlämmitintä joka käänteessä vaikka ite tykkäisin sosiaalisesta kissakaverista…

 6. Heh, vähän sama täällä, mutta hyvin on oppinut kuitenkin sietämään. 😀

 7. Onko Reiska muuten kova huutamaan?
  Burmien ääni on kyllä jotain ihan järkkyä, siksi en itselleni burmaa ottaisi vaikka ihania katteja muuten ovatkin :D.

 8. Joo, mun pitää kirjoittaa vielä tästä asiasta. 😀

 9. Jenni says: Vastaa

  Meillä on kolme löytökissaa joista kahdella(luultavasti isä ja poika) on samankaltaisia silmäongelmia, mutta ei onneksi ainakaan vielä yhtä pahoja. Silmät vaan rähmivät jatkuvasti ja vähän väliä on punoitusta ja kulkevat toinen silmä kiinni..mutta tähän mennessä ne on saatu hoidettua pelkillä silmätipoilla..Toivottavasti Reiskankin silmät lakkaavat vaivaamasta!

  Ja jos saan luvan laittaa tähän linkin yhteen kotia etsivään kissaan siltä varalta jos joku lukijoistasi kiinnostuisi 🙂 http://jennissillylittlethings.blogspot.com/2011/12/kissa-etsii-kotia-kuopiossa.html

 10. Ruu says: Vastaa

  meillä retkottaa maatiais veljekset, ja kyllä kovasti haaveilen vielä kolmannesta kissasta, mutta tuo avokki on vastaan, Maine coon on sellainen että sellaisen voisin koska vaan huolia laumaan kolmanneksi, vaikka sen turkissa olisikin varmasti hirveä homma verrattuna Volvoon ja Mauriin.

 11. Ikäviä on silmäongelmat. 🙁 Ja koko ajan saa jänskätä, et millon taas alkaa punoittamaan. Päätin kyllä tosiaan jo, et seuraavan kerran kun tulee ongelmia, niin silmät tutkitaan taas kunnolla.

Vastaa