Parempi mieli bambulla

Tuotteet tähän postaukseen on saatu. 

Tunnen todella huonoa omaatuntoa omista kulutustottumuksistani ja yleensäkin koko elämisestäni tällä maapalloparalla. Tiedostan muun muassa sen, miten älyttömästi meillä kotona syntyy jätettä: etenkin keittiön roskia saa olla viemässä pihan jäteroskikseen melkeen päivittäin. Kun asuimme kerrostalossa, lajittelimme huolellisesti kaikki roskat, sillä taloyhtiössä oli erittäin hyvä jätehuone. Ihan vasta äskettäin olemme täällä omakotitalossa asuessamme alkaneet lajittelemaan myös muovin, tosi pitkään heitimme sen roskiin. Heitämme tällä hetkellä biojätteen sekajätteeseen (komposti tulossa, joskus), eli lajittelemme muovin, pahvin, lasin ja metallin (kärräämme niitä kauppakeskus Kaaren lajittelulootiin).

Mutta nyt olen ihan erityisen vittuuntunut siitä jätteen määrästä, jonka mun kosmetiikan käyttö aiheuttaa. Koen tästä niin huonoa omaatuntoa, että taju kohta lähtee. Mä myös ostan liikaa kaikkea turhaa. Olen aina ollut materialisti ja samalla kuitenkin vihaan kaikkea ylimääräistä tavaraa, etenkin nyt lapsen tavaroiden, lelujen yms. myötä olen aivan kauhuissani tästä kaman määrästä, mikä kotimme täyttää. Ja teen heräteostoksia edelleen itsellenikin aivan liian helposti. Ja ostan liikaa muoviin pakattua, hitto että muovi ahdistaa mua. Tämä on totta: jokaisen ihmisen jokainen päivä sisältää valintoja, joilla on merkitystä ympäristöön.

Eli olen huono ihminen, myönnän sen. En viitsi edes listata, mitä kaikkea oikeasti TEEN maapallon hyvinvoinnin eteen, koska on toki niitäkin, mutta turha niillä on tässä nyt mitenkään brassailla, kun totuus kuitenkin on se, että paska olen.

Noh, kai tää pieni avautuminen sopii nyt hyvin itse asiaan, tuoteperheeseen, josta oikeasti tulin kertomaan. Eli joo, taas mä täällä suosittelen jotain. Mutta tällä kertaa sentäs ekologista ja hyvää. Bamboo Family on pieni suomalainen yritys, joka valmistaa tuotteita bambusta. Valikoimaan kuuluu bambuisia hammasharjoja, hammasharjakoteloita (tuli testattua Dubain matkalla!), vanupuikkoja, hammaslankaa, pillejä ym. Eli just sellaisia tuotteita, yleensä muovista valmistettuja, joita ihmiset ostavat, käyttävät hetken ja heittävät roskiin. Myös minä. Hammasharjat, vanupuikot ja pillit ovat erityisesti niitä, joiden ajattelemisestakin mun pää poksahtaa. Olenkin nyt siirtynyt käyttämään lähinnä bambuversioita, jotta mun pää ei poksahtais niin pahasti.

Jeps, mä käytän vanupuikkoja, joskus ihan liikaa. Enimmäkseen korjailen niillä persiilleen mennyttä silmänrajausta. Nyt olen siirtynyt näihin bambuversioihin. Toki parempi olisi olla käyttämättä lainkaan (paitsi korvien puhdistuksessa), mutta ihan mahdotonta mulle. Bambuiset vanupuikot ovat 100 % biohajoavia, 100 % kemikaalivapaata puuvillaa ja myös pahvilaatikko on 100 % biohajoava.

Mulla on tällä hetkellä käytössä bambuhammasharja (pinkkinä tietty!) sekä bambuinen kuljetusputkilo. Hammasharjan runko on 100 % biohajoavaa bambua. Bambu on luonnostaan antibakteerista ja luontoystävällistä materiaalia. Näitä hammasharjoja on aikuisten että lasten kokoa (3-8 -vuotiaille). Harjakset ovat pehmeät ja tän harjan muotoilu on jotenkin tosi hyvin suuhun sopiva!

Meillä ei pillejä kotona käytetä (ja yritän välttää niitä myös muualla). Amanda kyllä vielä pillin kautta välillä juo, joten pari pillipulloa on jatkuvassa käytössä. En halua käyttää pillejä synttäreilläkään, mutta pienimpiä vieraita varten on muutama pilli aina hyvä olla olemassa ja siihen tarpeeseen sopii mainiosti nämä bambuiset versiot. Bambupillit ovat 100 % biohajoavia, käytössä kestäviä ja luonnostaan antibakteerisia, pestäviä ja näin ollen uudelleenkäytettäviä. Tyylikkäitä myös! Yhdessä pakkauksessa on 4 pilliä ja puuvillainen säilytyspussi.

Koska retkeily on kuulemma nykyään muodissa, esittelen vielä pikaisesti tällaisen kätevän setin, jossa mukana kaikkea no oikeastaan ihan mille vaan matkalle mukaan otettavaa tarpeellista tavaraa. Tätä tosin ei tällä hetkellä ole verkkokaupassa myynnissä. Ajattelin jemmata tämän kesän tulevia retkiä varten.

Olis tosi kiva kuulla teiltä juttua omista kulutusjutuista ja valinnoista. Kuinka ekologisesti te elätte? Oliko Bamboo Family teille tuttu?

4 Comment

 1. Itse tein vähän sitten tutkimusta kerrostaloasumisen energiatehokkuudesta. Meidän kerrostalossa oli onneksemme kaikki mallillaan patteriverkon säädöstä kierrätykseen. Seuraavana vuorossa olisi muovittomuus. Ihanaa että nuo on suunniteltu täysin biohajoavaksi.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo on kyl ikävä sitä jätehuonetta!!!

 2. Nimetön says: Vastaa

  Muovihan on paha asia siis vain luontoon joutuessa. Kierrätettynä sen hiilijalanjälki on pienempi kuin esim. paperin tai kartongin.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo totta! Just luinkin tästä. Tosi pitkään heitettiin muovit normaaliin roskiin, kun ei mukamas jaksettu viedä niitä kierrätykseen.

Vastaa