APUA LIEJUUN

Blotterazzi

Mulla on ollut monta kuukautta blogini luonnoksissa postaus nimeltä ”LIEJU”. En saanut sitä kunnolla edes aloitettua, koska, noh, ongelma eli lieju oli tiedossa, mutta en löytänyt siihen mitään ratkaisua. Paitsi nyt! Nyt voin saattaa tämän postauksen teidän luettavaksenne hieman muutetulla otsikolla. Mut siis ensiksi, mikä ihmeen lieju?!

Anteeksi nyt vaan (ja älä nyt tapa mua), asiallisuuden antisankari Emma, mutta sinähän tämän LIEJUn toit sanavarastooni. Liejulla tarkoitetaan siis meikatun, rasvaisen ihon tilannetta, yleensä tai ihan viimeistään joskus iltapäiväsaikaan. Semmoista meikkivoiderasvaa. Eli siis mun ihoa! Aina kun iltapäivällä vilkaisen nassuani töissä peilistä, totean, että lieju mikä lieju. En vaan silti jaksa olla koko ajan korjailemassa meikkiäni. Koen ne rasvaa ihosta imevät paperit jotenkin todella vittumaisiksi käyttää ja kuljettaa mukana ja ei ne pidä tilannetta parempana kovin pitkään eli eivät ole sen ärsyttävän rapistelu-sipsuttelun arvoisia. Puuteria taas jos tuputtelee kiillon päälle, niin tulee helposti läikikkään näköinen iho.

Blotterazzi

Postipoika polki mulle Beauty Pop Upista blotterazzin (mistä lie huomannut mun liejuongelman?). Beautyblenderin blotterazzi -sieni kun on tarkoitettu just nimenomaan liejuun, eli sillä taputellaan rasvaisuudesta kiiltelevät ihokohdat mattaisiksi. Kätevä ja söpö rasia ja söpö pinkki sieni! Niitä tulee itse asiassa peilillisessä rasiassa kaksin kappalein ja ovat siis sen BB-sienen tavoin pestäviä. Sieni on ohut ja muotoilunsa ansiosta supernopea käyttää! Imaisee rasvan iholta ihastuttavan hyvin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämän parempaa ei tällä hetkellä tähän ongelmaan olekaan ja se parempi on sitten varmaan uusi iho. Mutta kukas sellasen mulle polkis?

Blotterazzi

Täältä voi ostaa blotterazzia! Rasia ja sen sisältämät kaksi sientä maksaa 22 rahaa. Mukana tulee myös pieni määrä pesuainetta. Liejusienen pesukaveriksi suosittelen lämpimästi juurikin tuota Beautyblender Liquid Blendercleanser -saippuaa, jolla pesen kaikki omat BB:ni. Se on mielestäni riittoisampaa kuin BB-solid -saippua, vaikka todella hyvää sekin on, mutta kuluu omassa käytössä ainakin todella nopeasti. Myös Marseilles-saippuaa (esim. Ruohonjuuresta) voi käyttää paitsi kaikenlaisten siveltimien, myös näiden sienten pesuun.

Blotterazzi

Onko siellä muita liejunaamoja? Onko puuteripaperit kovassa käytössä vai mitenkäs?

38 Comment

 1. SkyFall says: Vastaa

  Ilmoittautuu hän !
  Bongasin tuotteen Fit lehdestä ja eiku tilaamaan.
  Vaikuttaa hyvältä kyllä.
  Sitä vaan mietin et miten tiuhaan tätä pitäis pestä?
  Kun kuitenkin rasiaa kuljettaa mukana töissä, pitääkö se joka ilta laukusta pesuun kaivaa ; Mitäs Sä tuumit ??

  1. Ei todellakaan pidä! Tai mä en ainakaan. Pesen samalla kun muutkin siveltimeni eli noin kerran viikossa.

 2. Tipi says: Vastaa

  Kas. Tällaiselle on selkeä tilaus.
  Itsellä lärvi kiiltää jo tunnin kuluttua meikkauksesta ja kierre tietysti jatkuu koko päivän. Yleensä olen taputellut kiillos ihan johonkin talouspaperiin, josta voi pienen palan repäistä tähän tarkoitukseen.
  Kiitos vinkistä!

  1. Eipä kestä. Mä tykkään tästä sikana. 🙂

 3. Lieju täällä! Itse rapistelen täysin mielelläni puuteripapereiden kanssa. Tässä epäilyttää se että ne rasvat jää siihen sieneen, jota en kuitenkaan muista pestä. Tietty ois kiva kokeilla mutta kyllä ne paperit rulettaa.

  1. Mietin kans, et tuleeks tosta sienestä jotenkin ällö, mut ei tuu!

 4. Lieju! :DD No toden tottakin se on just kuvaava sana! Normaalisti taputtelen rasvat vessapaperiin, koska se on passelin kokoinen, toimii ja vieläpä saiturin unelma. Ei enää ”kalliita” puuteripapereita! :’DD

  Mutta siis joo, kuitenkin mun tekee mieli kokeilla blotterazzia, koska uutuus! 😉

  1. No tää on mun tän hetken suurin ihastus. 😀 Käytän tätä aina jotenkin tosi onnellisena, haha.

 5. Lily says: Vastaa

  Täälläkin yksi Lieju ilmoittautuu! Välillä sitä elää Good face day-aamun lumoissa ties kuinka kauan, kunnes menee käymään vessassa ja katsoo peiliin. Takaisin katsoo LIEJU! Ja hyvä naamapäivä on kadonnut!
  Harrastan rapistelu-sipsuttelua puuterittomilla papereilla. Mutta koska olen outo naisihminen eikä minulla ole joka päivä laukkua mukana, niin myös paperit jäävät usein kotiin… Hätä-apuna toimii vessa-/talouspaperi.

  1. Joo, vessa/talouspaperit toimii kans ja tosiaan, en mäkään tätä joka paikassa mukana kanna!

 6. Tämä on mua kiinnostanut, mutta tuntuu että yhtä moni haukkuu ja kehuu tätä, mutta ei kai se auta kuin itse kokeilla 😀

  1. Aijaa? Mä en oo huomannut tästä vielä haukkuja! 😀

 7. Mulan says: Vastaa

  Mä oon liejuhkoaama. Tosin sellainen, joka ei yleensä jaksa tehdä tilanteelle juuri mitään. Monesti lisään vain sitä puuteria päälle tai annan ihon kiiltää. En käytä juuri nyt voidemaisia meikkivoiteita, joten liejuisuuden aste on jäänyt varmaan siksi vähemmälle. Tuo sieni kuulostaa ihan sika kätevältä! Mitenköhän kauan kestävät käytössä ennen kuin täytyy hankkia uudet? Ja saako sieniä ostettua erikseen vai pitääkö aina ostaa rasian kanssa?

  1. Tähän en osaa sanoa varmuudella mitään, mutta vaikuttavat kyllä pitkäikäisiltä. Noin 60 käyttökertaa väitetään yhden sienen kestävän, ja oletan tän tarkottavan siis pesuja. Ja mä en kyllä tosiaan päivittäin pese, mut mä en ole mitenkään hysteerisesti koko ajan taputtelemassakaan! Ainakaan Beauty Pop Upissa ei myydä näitä sieniä erikseen, mutta hyvä pointti.

 8. minnis says: Vastaa

  Käytän halpoja puuteripapereita, niitä raaskii käyttää ja toisaalta ei tarvitse edes peiliä. Töistä lähtiestä sudin vielä kerran puuterilla, mutta silloinkin nimen omaan sudilla joka jättää kevyemmän jäljen mutta silti mattaisen. Jostain syystä tämä tuote ei ole kiinnostanut ollenkaan, ehkä en koe tätä vaan parempana kuin niitä papereita. 🙂

  1. Ymmärrän! Mä oon liian laiska mitään suteja enää aamun jälkeen käyttämään. 🙁

 9. kuorotipu says: Vastaa

  Kuulostaapa jännältä.
  Mä käytän kiillon poistoon mitä tahansa käteen osuvaa paperia, vessapaperista nenäliinaan. Puuteripaperi mulla imasee kiillon mukana sen meikinkin mennessään, tavispaperit painelee sen taas takasin paikoilleen.

  1. Joo, toi on puuteripaperin ikävä puoli kyllä. 🙁

 10. Miima says: Vastaa

  Asiaan liittymättä, paras kikka BeautyBlenderin pesun kanssa on laittaa se MIKROON! Eli vesilasiin mielellään niin, että se on kokonaan veden pinnan alla, mikroon 30sek täydelle teholle, ja sitten pesu marseillesaippualla. Ihan periaatteesta en haluu ostaa BB omaa saippuaa koska perkele mitä rahastusta 😀 Mutta ihan oikeesti, oon saanu BB lähes täysin puhtaaks mikrokäsittelyllä, ja teen näin n. kerran viikossa. SUOSITTELEN! Kukaan ei ikinä usko mua tässä mutta seriously, googlettakaa vaikka beautyblender microwave niin näätte ettei tää oo mikään trollausyritys XD

  1. Oho. 😮 Ihan uus juttu!

 11. Nää on kyllä jänniä! Tekis mieli kokeilla, mutta ehkä odotan jos nämä vaikka olis joskus tarjouksessa

  1. Alekoodeja Beauty Pop Upiin on kyllä usein! 🙂

 12. Salka says: Vastaa

  Lieju on tuttu käsite täälläkin-valitettavasti! Varsinkin kun on silmälasit, jotka edesauttavat tuon naamaliejun syntymisessä 😛 Silloin kun käytti piilareita, ei ongelma ihan näin paha ollut.

  Mun kikka on wc-paperi, se on ihan supertehokas! Puuteripapereihin en ole koskaan oppinut..ja sätkäpaperin teho ei niin hyvä kuin wc-paperin. Mutta oijoi, tää liejun imeytysmuna kuulostaa kyllä siltä, että haluan kokeilla! Sitten vielä vaan se, että miten saan sen rutiineihin, se wc-paperipainelu onnistuu luonnollisesti kun on vessaan noin muutenkin asiaa ;D Mutta ehkä tää hienompi versio voisi olla sitten kotikäyttöön, töissä en yleensä ehdi meikkiä oikein korjailla :T

  1. Joo kyllä mä käytän käsi/wc-paperia aina vessassa käydessäni, en mä nyt aina tätä mukana roudaa. Tää on oiva tiloissa, joissa ei oo muuta saatavilla, esim. bussissa tms.

 13. LauraL says: Vastaa

  No nyt mua alko kiinnostaan nää! Siis nää olis niin käteviä. Näitten kesto kyllä vähän mietityttää. Joskus (harvoin) käteen osuu ne turhauttavat puuteri-/imupaperit, yleensä kuitenkin vessapaperi.

  1. No siis mulla ei oo mitään superpitkää käyttökokemusta, mutta väittäisin, että ovat melkoisen pitkäikäisiä. Ja mietin myös, että pesemällä nää tuskin myöskään huononee…

 14. Kaisa says: Vastaa

  Aaaaaaaaaaah!!!!!!

  Mahtavaaaa!!!!! Olen rasvaisen ihon omaava liejunaama, joka pitää meikkaamisesta, mutta juuri tämä ongelma on olemassa. Tätä konstia täytyy kyllä kokeilla! KIITOS VINKISTÄ!

  1. 😀 Tää on kyllä ehdottomasti paras mitä oon kokeillu.

 15. Suvi says: Vastaa

  Kokeiltu on tätäkin, mutta MIKÄÄN ei ole ollut niin tehokas kuin johnson & johnsonin clean & clear oir absorbing sheetsit! Eivät ole paperia, joten eivät rapise eivätkä ole kovia ja jäykkiä. Imevät öljyliejut uskomattoman tehokkaasti, ja näitä saa mm. Ebaysta tosi edullisesti!

  1. Näitä mä ostin ja joo, ihan jees. Mut on tää silti parempi! 😀

 16. Anna says: Vastaa

  Oho! Nyt kiinnostaa! Koska lieju on vähän liiankin tuttu!

  1. Niinpä niin. 🙁

 17. Myy says: Vastaa

  Mä en ihan ymmärrä, että miten tämä kestää vaan sen jonkun 60 käyttökertaa, kun on kuitenkin pestävä. :/

  1. No emmäkään! Enkä tota päivittäin pesua myöskään.

 18. Paula says: Vastaa

  Ahaha! Lieju! Emmalla on kyllä noi sanat hallussa. Eipä silti, tunnistan oman liejunenäni tästä kuvauksesta. Olen jotenkin ajatellut, että ostan jonain kauniina päivänä ihanan primerin, jolla meikki pysyisi siellä missä pitääkin.

  1. No kerropa mulle se primer, joka toimis riittävän hyvin. 😀 On muutamia hyviä, mutta en oo löytänyt sellaista, joka ois täydellinen. Tai ees lähelle sellaista.

 19. Niina says: Vastaa

  Ikuisena rasvanaamana innostuin tästä. Käytän paperisia puuteripapereita. Vessapaperi ja sätkäpaperi ei tehoa tähän naamaan. Säästin ja ostin tyyriin sienen. Mutta voi pettymys, on saman tehoinen kuin vessapaperi. Vain pieni osa rasvasta lähtee vaikka kuinka painelee ja iho kiiltää kuin Naantalin aurinko. Huokaus.

  1. No voi hitto. 🙁

Vastaa