Paras aika pahoittaa mielensä

Kerronpa teille vähän tulevasta joulustani.

Kaikki tulee menemään näköjään samalla kaavalla kuin aiempinakin vuosina, ja miksikäs ei. Eli aattona  avomiehen mummille ja ukille viedään joulukukka ja muutamia lahjoja, vaikka mitään ei sais taaskaan muka viedä. Eikä ainakaan saisi paketoida niitä, se vasta on noloa! No, luvassa on: paketoituja lahjoja. Juodaan ehkä vähän light-limua ja pullaa & keksiä. Tunnin päästä lähdetään mun vanhempien luokse. Jouluruoka on noin neljän-viiden aikoihin, pöydässä on perinteiset joulusapuskat: kinkkua, rosollia, kaikkia laatikoita, kalaa monessa muodossa ym. ym. Itse syön vain sitä kalaa. Ja perunoita. Pitääkin muistuttaa äitiä, että keittää niitä. Jälkiruoaksi uunijäätelöä, koska isoveli pitää siitä. Ja minä myös. Sitten vetkutellaan tunnin verran, koska ”ihan vielä ei voi lahjoja avata!” Mutta lopulta kuitenkin avataan. Minä jaan lahjat ja sitten jokainen vuorotellen avaa yhden ja kaikki ihastelee kuorossa. Jossain välissä juodaan kahvit marsipaanipossukakun kera, ja mahdollisesti pelataan jotain pelejä. Tällainen on siis jouluaatto. Aina.

Joulupäivänä mennään avomiehen vanhempien luokse, jonne tulee myös avomiehen veli perheineen sekä avomiehen sisko perheineen. Tai no, tämä on eka joulu, kun niillä on oikea PERHE, kun on se vauva. Sielläkin syödään, yleensä liisteri-perunamuussia ja uunilohta. Ja sama homma lahjojen kanssa. Lahjoja tosin annetaan ja saadaan paljon vähemmän, kun ei kuulemma ole rahaa tai ei keksitä mitään. Parempi niin.

Vois muuten olla hauska idea ens vuonna tähän aikaan päräyttää jonnekin pirun kauas! Ja kuitenkin joulu just tällasena on älyttömän rakas. <3

Mitäs te hommailette jouluna? Voisitteko kuvitella olevanne joulun jossain ihan muualla, lämpimässä?

Reiska ei tajuu, miksei se ovi muka aukee!

21 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  aattona avokin äidin luo, siellä syödään ja vaidetaan lahjat, oman suvun kanssa ollaan jo ripotellen paketteja vaihdettu, mutta aattona vasta avataan. Ei mitään ihmeempää, ihan hyvin voisi jo jättää koko joulun juhlimisen väliin, mutta näillä mennään. 🙂

 2. Toi paita on HUIPPU! Itsellä taitaa tulla niin kökkö joulu, että voisin hankkia tuollaisen.:)

 3. Heh, joo, taidan vetästä tän päälleni v-loppuna! 😀 Ja kirjankin haluaisin kyllä lukea!

 4. Tänä vuonna mennään aattona ensin minun vanhempieni luo syömään ja avaamaan paketteja, illalla sitten vielä anoppilaan pukkia katsomaan (tiedossa lisää paketteja). Joulupäivänä syödään anoppilassa isommalla porukalla (ja ehkä vielä muutamia paketteja). Jossain välissä pitäisi ehtiä rauhoittumaan kotona…

 5. Eli aika perhejoulu kuulostaa muillakin tulevan. 🙂

 6. Nina says: Vastaa

  Ei IKINÄ missään lämpimässä. Tai never say never, mutta kyllä mun joulun pitää olla luminen ja kylmä 🙂

  Mutta mitäkö me hommaillaan? No aattoaamuna katsotaan piirrettyjä ja jonnekin iltapäivään asti kärvistellään, odotetaan ruokaa ja vilkuillaan kelloa, ja koska ollaan edelleen ihan lapsia, äiti antaa yleensä luvan avata yhdet lahjat ennen ruokaa. Sitten syödään, ehkä noin klo 17, jonka jälkeen taas kärvistellään ja ollaan muka aikuisia eikä ne lahjat muka kiinnosta yhtään. Sitten ne vihdoin jaetaan, ja isä jättää aina omansa avaamatta. Tai odottaa siihen asti että me muut ollaan valmiita, koska sitten meitä vähän ärsyttää se että sillä on vielä avaamattomia ja meillä ei. Äiti saattaa vähän itkeä, koska se aina liikuttuu kun saa jotain omasta mielestään tosi ihanaa. Veljen kanssa vaihdetaan perinteisesti kahden kympin setelit, koska ei olla keksitty toisillemme lahjaa. Ilta sitten haahuillaan kukin omiamme, ja jos lahjaksi on tullut jotain sellaista mitä voi ottaa heti käyttöön, niin noh, otetaan niitä käyttöön. Saatetaan muuten käydä myös saunassa, mutta se ei ole pakollista.
  Sellainen aatto. Joulupäivä menee yleensä sukuloidessa, samoin tapsa. Ei siis raportoitavaa.

 7. Nina: Haha! Meil oli kans aiemmin toi ”yhdet lahjat saa avata ennen ruokaa!” mut nyt ollaan oltu viime vuosina tiukkoina. >:( Ehkä siks, että niitä lahjoja yllättäen on vähän vähemmän ku sillon skideinä. 😀 Yritin aina etsiä pakettien joukosta sen kirjalta näyttävän, että olis ees jotain tekemistä! 😀

  Teidän isä on huippu! 😀 Pitäisköhän munkin kokeilla tota…

 8. Nina says: Vastaa

  Terkuin Nina, 29v

 9. Nina says: Vastaa

  Luin että ”kirjavalta näyttävän” ja mietin että ookei, ihan kiva jos siitä keksi kovastikin tekemistä. 😀

 10. 😀

 11. Janna says: Vastaa

  Meillä ollaan kotona vielä viimeinen joulu porukoilla asuessa, kihlattu tulee aatonaattoiltana yöksi ja aamulla saunotaan aikaisin, syödään puuro sen jälkeen, tsippaillaan koko päivä sisarusten kanssa ja pelataan lautapelejä. Neljältä on jouluateria, jonka jälkeen jaetaan lahjat. Yleensä lahjojen avaus on nuorempien osalta semmonen käärepaperirampage että huhhuh. En voisi kuvitella olevani muualla. Luultavasti omaan kämppään muuttettuanikin lähden perheen luokse jouluksi.

 12. LauraL says: Vastaa

  Avokin kanssa aamusta mun porukoille riisipuurolle, velikin varmaan siellä heiluu. Avokki lähtee jossain vaiheessa omille porukoilleen syömään ja paketteja avaan, mä rupeen lämmittään saunaa> saunomista, porukat, veli ja minä lähetään iskän vanhemmille syömään ja paketti-hässäkkään (koska siellä myös iskän sisko kahden teinin kanssa), sitten mä lähden avokin porukoille hetkeks istuun ja siitä mennään kotio avaan loput paketit.

 13. Täällä seitsemäs joulu erossa poikaystävän kanssa (minä meen nyt kissojen kans äitin luo ja ukko omien porukoidensa luo) :(. No tuo tosin sanoi, että yhden yön on meillä äitin luona eli aattoaamuna vasta lähtee etenemään.
  Muuten sitten meneekin yleensä niin että aattoaamuna nukutaan pitkään (jos kattien takia voi), syödään riisipuuro, katsotaan lumiukko ja muuta ohjelmaa tv:stä ja ym tekemistä. Haudoille käydään kynttilät viemässä 3-4 aikaan ja sen jälkeen syödään ateria (kinkut, laatikot, graavilohet ja pääruokana on joko karjalanpaisti tai lihapullat+pottumuusi). Sitten odotetaan saunan lämpiämistä ja saunotaan ja saunan jälkeen minä joudun jakamaan lahjat.
  Sitten loppuilta menee lahjoja fiilistellessä, suklaata mussuttaen, lukien, tv:tä katsoen ja todennäköisesti kissoja komentaen pois lahjojen kimpusta :D.

  Eli täälläkin hyvin saaman kaavan mukaan menee aatto, vaikkakin nyt tuo oman häslinkinsä nuo meijän diivat :). Saa nähdä kuinka hermoraunio olen joulun jälkeen :p.

 14. Anonymous says: Vastaa

  Jouluaattona tulee oltua perheen kesken, kinkku, rosollia yms, mutta sunnuntaina sit kaveripohjalla. Terästettyine lögeineen ja kunnon joulusaunoineen. HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE! (Heh, kui paljo tota kuvaa on SHOPATTU!! näkee heti pikseleistä.)

 15. Anonyymi: Huvittavaa kyllä, kuvaa ei ole photoshopattu lainkaan. 😀 Kokeilin kamerassa olevaa ”dramaattinen sävy” -asetusta, joka on siis…hyvin dramaattinen. 😀

 16. Elisa says: Vastaa

  Meillä ei ole kovin isoja perhejouluja vietetty hetkeen, vain äiti, pikkusisko ja isoäiti minun lisäkseni. Siispä aikataulut ovat erittäin… venyviä 😀 Ollaan yleensä tähdätty siihen että viiden-kuuden aikaan illalla käytäis saunassa, sen jälkeen joskus seiskan-kasin-ysin aikaan mätetään ruokaa nassuun ja sit siivotaan pöytä ja vähän vielä viivytetään sitä lahjojen avausta… Lähempänä keskiyötä avataan lahjat ja otetaan käyttöön mitä voidaan, jos saa vaikka jotkut olohousut niin nehän on laitettava päälle heti! Aikataulut tosin ovat liukuvia, ja viime vuonna syötiin vasta yhdentoista jälkeen.

 17. Elisa says: Vastaa

  Ainiin, ja jouluuni liittyy olennaisesti koirien saaminen joulukuusen eteen poseeraamaan (niin että kilteimmällä on tonttulakki päässä) ja sitten niiden kuvaaminen. Jokajouluinen kiusa lemmikeille 😀

 18. Elisa: Oi, paketista pitäis aina paljastua ainakin yhdet ihanat oleskelubyysat. <3

 19. Anonymous says: Vastaa

  Jos olisi pieniä lapsia niin olisi mahtavaa trollata niitä aina jouluisin. Voisi vaikka paketoida vesimelonin pleikkari kolmosen pakettiin yms yms. Se ois kyl siistiä se =)

 20. Mistäs nuin hienon paidan saa?

 21. Töistä on paita saatu. 😀

Vastaa