Sohvakriisi

Perkele, vihaan sohvia. Tai ei, rakastan sohvia, mutta viimeisen puoli vuotta olen vaan vihannut niitä. Kun muutin kesäkuussa, mun ei alun perin pitänyt ottaa vanhoja, ruman sinisiä sohvia mukaan lainkaan, mutta joku (äiti?) ylipuhui mut. Että olis ees jotain jonka päällä istua. Halusin ottaa muutenkin mahdollisimman vähän kamaa mukaan, ettei kävisi niin, että jotenkin ne taas jämähtäisi uuteen kämppään enkä saisi hommatuksi uusia. No vähän näin kävi sitten sohvien kanssa, joskin mielessä oli koko ajan se ”sitten kun on aikaa ja rahaa…” No kumpaakaan ei ole puoleen vuoteen oikeastaan ollut ja siksi olen ollut todella innoton koko asian suhteen. Kaikki muut sen sijaan ovat kyllä etsineet ahkerasti mulle sohvia ja menettäneet pari kertaa jopa hermot mun sohvatilanteen takia. Outoja ovat ihmiset, ei voi taas muuta sanoa. Itsehän en ole jaksanut hirveästi stressata.

Koska poikaystävän punainen sohva nyt valtasi vähän tilaa olohuoneesta, päätin viimeinkin heittää vanhat siniset rumilukset menemään. Tai lähinnä annoin ne viikko sitten eteenpäin jollekin oululaiselle Helsinkiin muuttavalle miehelle joka näppärästi haki ne kaverinsa kanssa pois. Kierrätys kunniaan, sentäs. Ihan hyvässä kunnossahan ne oli, vähän kissankarvoja ja kissan oksennusta siellä täällä -ei kukaan huomaa! Nyt on siis jäljellä enää se punainen kangassohva, johon poikien kynnet mukavasti päivittäin uppoaa ja saan kuunnella poikaystävän ”eiiiii Arska eiii!” -huutoa, itsehän en enää jaksa edes yrittää.

Mutta edelleenkin olen vailla sitä isoa, tummaa, mukavaa, unelmieni divaania. Johon ei jäisi ihan kamalasti jälkiä kissojen kynsistä. Ja joka täyttäisi suuren olohuoneeni kokonaan, jotta mun ei tarttis sisustaa yhtään enempää. En jaksa mennä mihinkään SOHVAKAUPPOIHIN, joten pakko oikeasti nyt vaan pakottaa itsensä intternetin ihmeelliseen sohvamaailmaan.

Millaisista sohvista te tykkäätte ja onko vinkkejä kissaystävällisistä mutta hyvännäköisistä sohvista? Haluan mustan tai jonkun tummahkon harmaan. Kannattaako nahka jättää suosiolla? Haluaisin ehkä myös vähän kalliimman sohvan, koska halvat ovat rumia. Otan siis myös ilolla vastaan vinkkejä toimivista suostuttelutavoista, joilla saan vanhemmilta mahdollisimman paljon sohvarahaa lainaan.

P.S. Niin rumat kuin sohvat olivatkin, ne olivat kuitenkin todella mukavat istua ja maata ja löhötä. Ja niiden päällä on katsottu monia hyviä tv-sarjoja!

Punainen sohva, paras sohva.

43 Comment

 1. Vaikka et haluisi sohvakaupoille mennä, kannattaa silti mennä. Vaikket sieltä haluaisi mitään ostaa, niin myyjä osaa kyllä kertoa laajasti, että millainen kangas sopii kissaperheeseen. Meidän uusi sohva valikoitui hinnan puolesta ja siihen otettiin kangas, mikä ei heti kärsi kissan kynsistä 🙂 Eihän sieltä sohvakaupasta tarvitse sohvaa ostaa, menet vain katselemaan 😉

  1. Aaarrggghhhhh…vihaan sohvakauppoja, vielä enemmän vihaan sohvamyyjiä!!!! 😀

   Mut joo, kaippa sitä pitäis. Ja kankaan tarttis olla semmonen, ettei poikia HUVITA kynsiä sitä. Eli just kuten tuossa rumilus-sinisessä…huoh. Nahka ei niitä kiinnosta, mutta siihen tulee sit vahingossa niitä viiltoja. 🙁

 2. Mun mielestä mustaa sohvaa ei kannata ottaa kissaperheeseen, koska siinä näkyy helposti kissankarvat, tai riippuu varmaan materiaalistakin. Mulla on kaks harmaata kissaa kuten sullakin ja me ostettiin pari vuotta sitten Askosta sellanen tummanharmaa divaanisohva, jossa kangas on sellasta vahvaa että siinä ei näy raapimisjäljet vaikka meiän kissat joskus niitä saattaakin raapia. Myöskään kissankarvat ei näy sohvassa.

  1. Joo, musta vois olla ok vaan jos ois nahkaa, kankaassa ei tosiaankaan kun on Reiskan karvat näkyy niin hyvin ja vaikeempi putsata. Joku harmaa vois toimii…

 3. Meillä on musta-tummanharmaa sohva, missä on vähän jotain vaaleampia lankoja. Kyllä näkyy hyvin musta-valkoisen kissan valkoiset karvat, mutta onneksi tuo ei raavi sohvaa, joten ainoastaan imuroimaan joutuu usein ne karvat pois. Ja sitten se sohva on sähköinen, kissa saa mukavasti sähkäreitä kun sitä silittää eli pitää ainakin kerran viikossa laittaa anti-static-suihketta. On ne sohvat niin vaikeita…

  1. Joo toi punkku sohva on kans ihan hullun sähkönen!!! Arskan nenä aina rätisee. 😛

 4. meillä on tämmöstä jotain keinosäämiskää tms sohvakangas, mitenhän sen selittäis, vähän tavallaan ku keinomokkaa muttei ihan niin nahkamaista? tummanharmaa eikä tähän musta juurikaan tartu kissankarvat eikä näy sen hepuleista aiheutuvia raapaisujälkiä. joskus se välillä terottaa kynsiään (luna eiiiiiii) sohvankulmaan mutta ei jää jälkiä. mieluummin se kynsii kyllä tota nojatuolia jossa on semmonen perushuonekalukangas ja siitä roikkuu jo kaikkia pieniä langanpätkiä JA se kerää kaikki oikein selkeästi erottuvat valkoset karvat (koska olin niin älykäs että halusin about mustan tuolin kotiin jossa asuu about valkonen kissa…). mutta voin suositella tätä sohvamateriaalia, valitettavasti en vaan voi tietää mistä ja koska tää on ostettu koska se on alunperin miehen ja siltä puolestaan on aika turha kysellä semmosia…

  1. Hmmmm. Niinno aika helpostihan sen näkee ja tuntee, mihin ne kynnet tulee uppoamaan…en vaan haluis semmosta 😀 Luovunko kissoista? 😛 No en.

  2. nyt kun katoin oikein ni nuo sun vanhat sohvat näyttää vähä samalta matskulta ku mitä tää meidän on. ehkä. että ehkä vanhantyylisessä vara parempi 😀

  3. Jep, kissaihmisillä tuo on suosittu sohvamatsku! 😀

 5. Nonnu says: Vastaa

  Niinkuin kerroinkin sulle silloin vierailullani, mulla oli nahkasohvat joskus kauan sitten kun olin vielä kissanomistajakin ja hyvä yhdistelmähän se ei ollut 🙁 Mun nahkasohva oli täynnä naarmuja joita rakas kissulaiseni sai aikaan.

  Osta nahkasohva ja suihki kissankarkotinta jos pojat meinaa kovin alkaa käyttämään sitä raapimispuunaan?

  Miten ois tällänen sohva? —> http://2.bp.blogspot.com/-XtRE6boxOHc/TohFCXLbg2I/AAAAAAAAADo/05t73N6rJjQ/s1600/IMG_2416.JPG
  ;D

  1. Joo, no nahkatuoleista eivät oo olleet innostuneita yhtään, mutta siinä juoksun tiimellyksessä ovat saaneet osumaa. Joten nahkasohva vois olla AIKA karseen näkönen aika pian…

   EI tommosta!!!! 😀 Pitää olla mukava ja iso ja löhö.

  2. Nonnu says: Vastaa

   😀 tuo olis kissaystävällinen sohva, muttei ihmisystävällinen!

  3. Näinpä. 🙁

 6. Nonnu says: Vastaa

  Mitähän mä oikein kirjoitan….”osta nahkasohva ja suihki siihen kissakarkotinta” just kun edellisessä lauseessa sanoin, ettei nahkasohva sovi kissaperheeseen! 😀 Pitäis vissiin oikolukea nää omat kommentit, ennen kuin painaa JULKAISE.

  Siis osta KANGASSOHVA piti kyllä kirjoittaa 😀

  1. Toimiiks noi kissakarkottimet ees oikeesti? 😮

  2. Nonnu says: Vastaa

   Mulla toimi ainakin, ostin sitä eläinkaupasta, mutta merkkiä en nyt millään muista 🙁 Kyllä mun kissulainen pysyi kaukana mun kangassohvasta kun suihkuttelin sitä karkotetta sohvaan. Samoin suihkuttelin sitä myös ovenpieliin jotka olivat toinen raapimis-intohimo hänelle.

  3. No Reiskan suhteen toimii mikä vaan vähänkin epäilyttävä hajuste, mutta Arska ei välitä yhtään mistään…aina kun lattiatkin pesee niin se on heti siinä kierimässä. Kynsilakanpoistoaineestakaan ei välitä niin paljon kuin Reiska, joka saa hepulin jo ennen kun ees korkin avaa. 😛

 7. Ruu says: Vastaa

  meillä on saatanan kalliit vähän mokkatyyliset sohvat ja nojatuolit saanu olla rauhassa, mutta ehtaan nahkaan nuo iski kiinni kun hait, eli en suosittele. (ja en tiiä mitä tää tarkemmin on, mut joku iskun pinta, sellanen mattanen vähänniikunmokka 😀 )

  1. Ruu says: Vastaa

   ja kyllä meilläkin ritisee sähköisenä kun Mauri leikkii hiirellä nöjatuolissa 😀

  2. No nahkatuolit eivät oo noita kiinnostaneet lainkaan, ainoastaan toi punanen sohva nyt, kun on semmosta matskua et toki sitä tekee mieli raapia.

 8. Nina says: Vastaa

  Munkin porukoilla on sellanen hanskan ja Ruun mainitsema vähän mokkatyyppistä (nupukkia??) kangasta oleva sohva ja kissa on jättänyt sen rauhaan, samoin samaa matskua olevat rahit. Ehkä sellanen vähän ”nihkeä” ei tunnu kivalle tassuissa, en tiiä.

  Huonekalukaupoissa kiertely on kyllä rasittavaa, joko ei löydy mitään tai sitten löytyy ihan liikaa vaihtoehtoja. Käy hei kurkkaamassa Belluksen sivuilta, niillä on kivoja sohvia ja vain jotain miljoona vaihtoehtoa. Meillä on Belluksen huge-iso sohva ja jenkkisänky ja ollaan tykätty kyllä molemmista. Sohva taisi maksaa Maskussa öö, 1500 eli ei nyt mitenkään hullun hintanen, riippuu tietysti siitä minkä kokosen haluaa. Meillä taitaa olla jotain 325×270 (ehkä :D) kulmadivaani.

  1. Pitää käydä tsiigaa. Iso sen olla pitää ja kulmadivaani just.

  2. Oh, joku tämmönen vois olla jees: http://www.bellus.com/sofas/s154/corsica

  3. Nina says: Vastaa

   Mulla on koirien vuoksi tuollaista mikrokuitukangasta (yks tunnettu merkki on Alcantara). Näyttää just joltain nupukilta, mutta sen voi pestä. Koirien karva ei ole myöskään mennyt siitä läpi, vaan jää siihen pinnalle näppärästi imuroitavaks.

  4. Nina says: Vastaa

   Hei toi on hieno! Meillä on itse asiassa just ton mallinen, eri kankaalla vaan ja vaalea. Tumma olis kyllä kiva.. 😛

  5. Joo, joku ”Arskan värinen” ois ihan jees, ja se tykkää kaikesta oman värisestä. 😛 Tuo kangas vaan on kai samaa ku mitä tossa punasessa, joten raapimista ois tiedossa. Hmph.

  6. Nina says: Vastaa

   Mut noihinhan saa valita kankaan ite, eli toivoa on! 😀 Mekin tehtiin vaan silleen että osoitettiin liikkeessä ”tuo sohva oikeakätisenä ja tällä kankaalla kiitos”.

 9. Mikrokuitukangassohva,juurikin se karvaystävällinen pinta.
  Kissat raapii mitä tekstuuria vaan jos sille päälle sattuvat.Ehkä terässohva ilman mitään kangasta jäis rauhaan.
  Kissankarkottimista en ole huomannut mitään apuja,varmaan kuuden kissan kohdalla yrittänyt.

  1. No ei pojat raavi kun semmosta mistä saa kynsillä kii, matot ym. Aika helposti kyl tietää mikä kelpaa.

 10. Petri says: Vastaa

  Mietin että sillon kun Reiska oli vanhemmilla niin ei kai se tainnut niitä nahkasohvia kynsiä? Tosin ne oli niin kylmät että ehkä ei vaan sitten muuten tykänny niillä olla. 😛

  1. Jep ei ne nahkaa kynsikään, mutta kun ne juoksee sata kertaa päivässä kämpän ympäri sohvia myöten niin yllättäen ottaa osumaa…

  2. Ja joo, kylmäthän ne on ja muutenkin epämukavat. Siks niille pitää laittaa joku viltti. 😛

  3. Anitra says: Vastaa

   Ehdottomasti viltti! Hrrr….

 11. Petri says: Vastaa

  Kissat mukaan kauppaan testaamaan mikä on hyvä. 🙂

 12. Taina says: Vastaa

  Nahkasohva on ehdoton ei kissatalouteen, jos kissalla on vähänkään taipumusta hepuleihin. 😀 Meillä nahkasohvia ei raavita, mutta niissä on kyllä kiva leikkiä ja roikkua ja ottaa vähän vauhtia ja juoksennella kynnet esillä pitkin selkänojia… En kehtaa noita edes myyntiin laittaa, kun ovat niin täynnä pienen pientä naarmua ja raapaletta.

  Meidän olisi tarkotus huomenna lähteä sohvakaupoille, jos noista vanhoista pääsisi vihdoinkin eroon! Toivottavasti myyjä osaa kertoa, minkälainen kangas olisi paras… 🙂

  1. Heh, ollaanpas nyt eri mieltä tästä täällä. 😀 Kaippa se joku kangassohva sit tulee olemaan kuitenkin, tai no, en tiedä! 😀

 13. Myy says: Vastaa

  Hrrr sähköinen sohva on yks kauheimmista asioista.. Huolin enää 100% luonnonkuituja, koska ei ollut hauskaa saada itse säkäreitä sohvasta. 🙂

  1. Joo vihaan kans. 🙁

 14. Usko vanhaa ja viisasta, kissojen kaa nahka on paras, sama mikä ”kissaystävällinen kangas”, niin karvojahan siinä tulee olemaan + raapivat Nahkaisissakin on mukavia ja komeita, kunhan lyöt kunnolla rahaa tiskiin. Halvempi tulee pitkässä juoksussa aina kalliimmaksi. Kun se pitää jatkuasti vaihtaa. Ja mitä vanhempien suostutteluun tulee niin… näytä vaikka kommentit :))
  -Helena ja Blackie-

  1. Hmm…jos vaan ois tarpeeks rahaa 🙁

 15. Haastoin sut 🙂 (toivottavasti sua ei oo haastettu vielä hirmu moneen kertaan :D) Sun blogi on iiihana!
  http://mustikkaa.blogspot.fi/2013/01/haaste-11-asiaa.html

  1. Kiitos! Voisin jopa tehä! 😀

Vastaa