Marseille, je t’aime

Kun nyt ostin tän ihanan meikkivoidesiveltimen, niin enhän tietenkään enää voi käyttää siveltimien pesuun Sebamedia, jolla olen siis aiemmin siveltimet ja sudit ihan onnistuneesti pessyt. Olen kyllä havainnut, että porukka hehkuttaa jotain Marseille-saippuaa, mutta luulin, että sitä saa vain superkalliilla jostain hienoista kaupoista. Nyt kuitenkin lähdin selvittämään asiaa ja sitähän saa ihan mistä vaan! Omani ostin maanantaina Kampin Ruohonjuuresta ja kyseinen möhkäle maksoi noin kolmisen euroa. Ja voi vitsi että sillä on ilo pestä! Sivellinkarvoista tulee ihanan pehmeitä ja hyvinvoivia ja pidän saippuan tuoksusta ja tunnusta. Ja tällähän voi pestä vaatteitakin.

Citymarketista bongasin muuten eilen tällaisen, Kissaämmälle sopivamman version:

Millä te pesette meikkisiveltimet vai pesettekö lainkaan? Itse myönnän, että esim. luomivärisiveltimet tuppaavat monesti jäämään ilman pesua pidemmäksikin aikaa…Enkä todellakaan muitakaan jokaisen käyttökerran jälkeen pese!

55 Comment

 1. Neiti says: Vastaa

  Mun on pitänyt ostaa toi Marseille saippua nyt… 7 vuotta? En todellakaan pese tarpeeksi usein. Nyt olen koittanut ryhdistyä ja pestä eniten käyttämäni siveltimet (häivytyssivellin, kabuki, peitevoide, meikkivoide)kahden viikon välein. Välillä saattaa mennä pitkäkin aika etten pese ollenkaan, mutta pidän niistä melko hyvää huolta verrattuna esim. kavereideni meikkisiveltimiin, jotka näyttää välillä niin saastaisilta että itse en käyttäisi niitä hetkeäkään.

  Varsinkin joku peitevoide- ja meikkisivellin pitäisi kyllä pestä joka käytön jälkeen, kun järjellä miettii… mutta mutta 😀 Siveltimeni pesen useimmiten shampoolla ja saatan suihkauttaa päälle septidinia. Hyvin on toiminut tämä keino, ja vuosiakin vanhat siveltimet on edelleen tosi siistissä kunnossa 🙂 Nyt olen viisastunut, ja alkanut säilyttämään siveltimiäni telineessä, ennen ne oli meikkien seassa. Pysyy siistimpänä ja tulee käytettyäkin enemmän, kun ne on kaikki siististi esillä.

  1. Itse asiassa se Shiseido-myyjä neuvoi, että tota mun ostamaa meikkivoidesivellintä ei tarvitse pestä ihan joka käyttökerran jälkeen ja siihen siveltimeen ei jotenkin kerrykään näkyvästi sitä meikkivoidetta. Eli joku kolmen kerran jälkeen vois olla hyvä tai sitä ainakin itse noudatan.

   Mutta suosittelen kyllä Marseille-saippuaa, ei paljon maksa, on riittoisaa ja on hyvää! Nimenomaan toi Shiseido-myyjä mua neuvoi sitä ehdottomasti käyttämään, joten nyt tottelin. 😀

 2. HANI says: Vastaa

  mulla on siveltimille ihan omaa desifiointi sprayta, jota suihkuttelen siveltimeen ja puuhin sivellintä paperiin, jolloin meikkivoiteet lähtevät.. oman sprayni ostin Kicksistä 🙂 ja en todellakaan pese usein, (paitsi meikkivoidesiveltimen) köh..

  1. No niin, pitää varmaan munkin hommata jotain bakteerintappaja-ainetta! 😀

 3. No mä pesen BareMineralsin siveltimet (käytän vain mineraalimeikkejä) juuri tuolla Marseille-saippualla. Kun siveltimet ovat kuivanneet, suihkautan päälle Kicksistä ostettua Brush Cleaneria (sis. alkoholia) ja hankaan siveltimestä puhdistusaineen paperiin. Käytän tätä siis siksi, etteivät bakteerit lähde sillä Marseille-saippualla, vaatii sen alkoholin. Luomivärisiveltimet pesen myös Marseillella, mut niihin en jaksa ruiskauttaa mitään.

  Oletko muuten vielä sillä Roa-kuurilla, jos olet, miten sujuu?

  1. Oho, en tiennytkään tätä bakteeriasiaa.

   Olen kuurilla vielä n. 20 päivää. Iho on mitä se oli viime kuurinkin aikana/lopussa, eli ei enää finnejä mutta iho on todella ohut (eli vanhat arvet näkyy selkeästi). Saa nähdä taas kun kuuri loppuu…

  2. Ok, mullakin arvet näkyy aika pahasti kun iho on niin ohkanen, mut finnit vähentyny. Tiesitkö, että niitä arpia voi hoitaa esimerkiksi öljyllä tai sit apteekissa myydään jotain silmänympärysvoidetta, jolla on hoidettu arpia ja saatu hyviä tuloksia. En nyt muista nimeä, mutta yliopiston apteekissa myyvät sitä. En tiedä toimisko Bepanthen arpiin.

  3. Oon mä niihin aikoinaan kaikenlaista mönjää kokeillut, siis sillon kun olin teini ja oli iho huonommassa kunnossa. Mutta ei ne oikeasti toimi, paitsi ehkä semmosiin pienempiin ja ihan vasta tulleisiin arpiin…jos niihinkään. Ihon hiontaan pitäis mennä jos tuloksia haluais, mutta äääh, en niistä kyllä mitenkään enää kärsi, eiköhän nuo tuoreemmatkin tuosta ajan myötä tarpeeksi häippäse. 🙂 Punoittavat lähinnä hetken ihon pesun jälkeen, ja nyt kun iho on selkeesti tosi paljon ohuempi.

 4. Mä pesen joko just marseille saippualla tai MACin sivellin putsarilla. Saippuaa käytän ”syväpesuun” ja sivellinputsarilla tehdään pikapuhdistukset 🙂

  1. Mulla on Bare Mineralsin pikaputsarisuihke, mutta se on kai lähinnä tarkotettu, jos tarvii samaa sivellintä nopsasti toiseen väriin…Harvoin käytössä!

 5. Donna says: Vastaa

  Mä pesen ”vauvasaippualla” tai jollain tosi hellävarasella koska ne ei vaurioita yhtään siveltimiä. Pesen joku kaks kolme kertaa viikossa kaikki siveltimet mitä käytän ja sitten ne jotka on vaa purkeissa, niin joku kerran kahes viikos 🙂

  1. Joo tää Marseille taitaa vaan olla jotain tosihifistelyä.

 6. Ansku says: Vastaa

  Itse olen pessyt ihan vain käsipesusaippualla, mutta kiitos loistavasta vinkistä! Täytyy käväistä cittarissa, enpä olisi arvannut että sieltä löytyy marseille saippuaa 🙂

  1. No tota voi löytyä ihan tyyliin lähi-Siwastakin…jotkut on olevinaan niin AITOJA, mutta liekö niillä kauheasti kuitenkaan eroa…

 7. Johis says: Vastaa

  Mulla on myös käytössä vauvasaippua, pirkan ei maksa kun pari euroa ja riittää pitkäksi aikaa. Meikkivoide ja silmänrajaussiveltimet pesen joka käyttökerran jälkeen, luomivärisiveltimiä pesen tarpeen mukaan, mutta varmaan noin kerran viikossa. Kabuki pitäs muistaa pestä useamminkin, sen pesen ehkä 2-3 viikon välein. Oon kyllä aatellut hommata marseille-saippuan seuraavaksi!

  1. Joo kyllä tommoset hellävaraiset saippuat käy varmasti ihan yhtä hyvin, en huomannut mitään vaurioita kun Sebamedilla aiemmin pesin. Eli tuskin mäkään tästä jotain yli kymppiä oisin maksanut. Mutta kyllä eron silti huomaa, pehmeämmäksi siveltimet jää.

 8. Mä oon ehkä maailman laiskin siveltimien pesijä, mutta kun saan itseäni niskasta vedettyä niin pesen shampoolla 🙂

  1. Joo kaippa se asiansa ajaa. 🙂

 9. Nina says: Vastaa

  Tässä hommassa pitäisi kyllä tsempata, en uskalla edes tunnustaa milloin viimeksi olen siveltimeni pessyt..

  1. Joo mä olin kans ennen samanlainen. Nyt olen valaistunut!

  2. Nina says: Vastaa

   Ostin! Löysin Sokkarilta ihan kuule L’Occitanen marseillesaippuan, 4 egee. Kohta mullakin on puhtaat pensselit <3

  3. Hahaa! Googlettaessani törmäsin myös tohon L’occitanen versioon. 🙂

 10. Ruu says: Vastaa

  köh köh, hävettää myöntää, pesen kaikki siveltimeni fairyllä 😀 ja aika harvakseltaan pesen muutenkin 🙂

  1. Aijjaijjaijjai 😉

  2. Ruu says: Vastaa

   joo sain jo maskeeraaja siskoltani haukut juuri äsken kun kysyin että asteella 1-10 kuinka sunti se on 😀 oletan että kolmekymppislahjassa ensiviikolla on marseille mukana 😀

  3. Ruu says: Vastaa

   synti!! korjaan siis typon 😀

  4. Haha 😀

  5. Niina says: Vastaa

   Köh köh, no mutta Fairyllä lähtee kivasti kaikki rasvat ja muut kuonat sudeista. 😀 En ole vielä kuollut, vaikka olen harrastanut tätä ööö, no aika monia vuosia. Mä sentään pesen ne! 😀

   Kiva muuten, että kerroit tästä saippuasta. Täytyy käydä ostamassa sitä, ennen ku saan jonkun taudin fairystä. Haha.

  6. Ruu says: Vastaa

   jes! joku muukin 😀

  7. Joo ei sitä kai ihan helposti kuole! 😀 Niina Luin just tänään ANNA-LEHDESTÄ, että Marseille-saippuaa siveltimiin! 😀

  8. Niina says: Vastaa

   No niin, sitten kun minä menen sinne töihin, niin sitten minä kirjoitan juttuja, joissa neuvotaan pesemään KAIKKI siveltimet sun muut fairyllä. 😀

   Ostin tänään Body Shopista mikälie kabuki-sudin, niin pitänee varmaan käydä nyt sitten ostamassa tuota saippuaa sille. En ihan viitsi parinkympin sutia pestä fairyllä. 😀

  9. Hah! Joo, uuden, kalliin sudin ostaminen kyllä selkeesti vaikuttaa siihen, millä sen aikoo pestä! 😀

 11. Peseehän noita sutiloita kun kerkee…epäsäännöllisen säännöllisesti.
  Ja tolla kissaihmisen marseillella tietysti =)
  Ja sattuneesta syystä lavuaarin reunalla viimevuodet keikkunut vauvasaippuoita, joten olenpa tainnut niilläkin huuhtaista kun niin sopivasti hollilla. Marseillemöhkäle kun hankalsti peilikaapin ylähyllyllä..joutuis nostamaan käsivartta..energiansäästöä tämäkin.

  1. Joo se voi joskus olla kyllä rankkaa. 😀

 12. Nonnu says: Vastaa

  Mä käytän siveltimien pesuun Avonin intiimipesunestettä, lisää juttua täällä:

  http://nonnula.blogspot.com/2011/09/avonit-kamp13-vartalonhoitotuotteita.html

  Se toimii tosi tehokkaasti, mutta tosi hellävaraisesti 🙂

  1. Mullon ollut tuota kans!

 13. Aika harvoinhan noita tulee pestyä, mutta eipä ne toisaalta päivittäisessä käytössä olekaan. Välillä oon suorastaan reipas ja vähintäänkin huuhtelen ne käytön jälkeen. Mutta kunnon pesu yleensä ehkä…kolmen käyttökerran jälkeen? Ite pesen shampoolla tai naamanputsarilla. Olishan mulla tuota Marseille-saippuaakin, mutta jostain syystä sitä on tullut käytettyä vaan huovutukseen. 😀

  1. Se soveltuu kai vähän kaikkeen. 🙂

  2. Jep. Koiran pesuunkin kuulemma enemmän kuin hyvää -kuulin sen puoli tuntia sen jälkeen ku ostin kalliin koirashampoon. 😀

 14. Epe says: Vastaa

  Le Chat eli mikälie kissamarseille on loistavinta! Ja se on myös äääärimmäisen tehokasta myös muunlaiseen puhdistukseen! (meillä puunattiin esimerkiksi keinonahkaista ikivanhaa nojatuolia aina moottoriöljyjämistä puhtaaksi – toimi :D)

  1. Joo ja se oli halvempaakin!

 15. nea says: Vastaa

  Käytän sormia, kaikkeen, ja pesen useamman kerran joka päivä 😀 mä olen luullut että lämmin vesi ja saippua poistaa kyllä bakteetitkin..? Näin tutkimusten mukaan ainakin käsienpesussa.

  1. Mä en tiijä!

 16. Julia says: Vastaa

  Käytän hiustenhoito-ainetta meikkisiveltimien pesuun. Mun on kansa pitänny ostaa toi marseillesaippua, mutta en oo saannu aikaseksi.
  Tulipa taas mieleen, pitäisköhän pestä siveltimet. 😀

  1. Joo mullakin meni monen monta vuotta. 😛

 17. No mutta hei, nythän onkin hyvä sauma kertoa, että kuin joskus vuonna x ostin ensimmäisen siveltimeni en pessyt sitä ollenkaan! 😀 Ihmettelinkin kovasti kun myyjä varoitti Seppälän kassalla pesemästä sitä liian voimakkailla aineilla.. Käytin tuota sivellintä puuterin tupsuttamiseen (onneksi en sentään mihinkään nestemäiseen! 😡 ) ja suutuin hirveästi kaverilleni kun hän kerran levitti sillä omaa poskariaansa, kun nythän sit mun naamastani ei tule enää mattaa vaan siveltimen mukana tulee vaaleanpunaista väriä ja glitteriä 😀 Ai kuinka kauan lopulta käytin tuota ällöpöllösivellintä ilman pesuja? Parisen vuotta.
  Tätänykyä kun pesen jopa siveltimiäkin 😉 käytän siihen juurikin tuota kissamarseillea.

  1. En mäkään joskus aikoinaan pessyt siveltimiäni, mutta ne olikin jotain ihan kökköhalpis-tasoa. Hauskaa, että kissamarseillea löytyy ihmisiltä.

 18. Jazzy says: Vastaa

  Mulla on käytössä Duroyn antibakteerinen desinfionti- ja puhdistuaine. On todella kätevä käyttää ja puhdasta tulee 🙂

  1. Hmmm…? 🙂

 19. Anonymous says: Vastaa

  Vaikea oli löytää Marseille-saippuaa! Löysin Tokmannilta. Siellä on kahtakin sorttia. Ostin hajustamattoman Le Chatin, 2,50 €. Ruohonjuuressa myytäisiin oliiviöljystä tehtyä, vihreää, muistaakseni 3,88 €.

  1. Siis tätähän myydään ihan JOKA kaupassa. 😉 Tota Le Chatia ainakin löytyy pienemmänkin kaupan hyllyltä.

  2. Ja tossa ylimmässä kuvassa siis on just tuo mitä käytän nykyäänkin, oliiviöljyversio.

 20. Lisse says: Vastaa

  Vaikka on jo vanha postaus, niin en voi olla kommentoimatta. Kun tuolla oli epäilty, että onko näillä saippuoilla eroa, niin kyllä on! Aito Marseille on tehty oliiviöljystä, kun taas tuossa kissasaippuassa rasvana on käytetty ihraa, eläinperäistä rasvaa siis. Minun ei tarvitse kovin kauaa arpoa, että kumpaa haluan käyttää.

  1. Kissis says: Vastaa

   Nojoo! :/

Vastaa