Luopumisen vaikeudesta

Kaikkimeikit

Päätinpäs tuossa päivänä eräänä olla päättäväisen tehokas ja siivota meikkivarastoni. Oli tarkoitus ihan rohkealla kädellä heitellä roskiin kaikki sellaiset luomivärit, puuterit, poskipunat ynnä muut, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Päätin, että ainakin kaikki, jotka ovat olleet mulla myös edellisessä asunnossa (melkeen kolme vuotta sitten), saavat nyt lähteä.

Guerlain

Noh, enpä varmaan olisi tätä tekstiä päätynyt naputtelemaan, jos homma olisi ollut niin iisi. Huomasin jälleen, miten vaikeaa mun on kosmetiikasta luopua! Ja ihan erityisesti niistä meikeistä. Vaikka poskipunarasian pohjassa komeili ”12M”, eli tuote ei muka ole niin kovin hyvää enää 12 kuukautta sen avaamisen jälkeen ja vaikka laskeskelin avaamisesta olevan aikaa jo ainakin 36M, sehän silti näytti, tuoksui ja vaikutti olevan ihan kelpo kamaa! Olen toki näihin kosmetiikan parasta ennen -juttuihin jonkin verran perehtynyt ja siksipä olikin niin kovin hyvä syy pitää niin kovin moni tuote, joita en kuitenkaan ole juurikaan sen 36M:n aikana käyttänyt…

Mitään varsinaisia tunnesiteitä mulla ei ollut mihinkään meikkeihin, roskiin lähti paljon itse ostettua ja saatua, aika fifty-fifty. Heitin pois paljon enemmän kuin kuvassa näkyvät meikit! Ja samalla siivoilin pois myös jotkut vanhentuneet kosteusvoiteet, shampoot ym. Huomasin selkeästi, että mun on huomattavan paljon helpompaa luopua härskiintyneestä vartalovoiteesta kuin ikivanhasta luomiväristä… Ehkä siksi, että luomiväri ei kovin helpolla näytä vanhentuneelta tai ala haisemaan? Omituinen ulkonäkö tai outo haju saa mut viimeistään heittämään minkä tahansa kosmetiikan roskiin. Äitini käyttäisi varmasti kymmenen vuotta vanhat käsivoiteetkin jalkarasvana, mutta minä en.

MSCHIC

Kaapit siis tyhjenivät, mutta eivät riittävästi. Miten niin moni tuote voi olla niin rakas ja kyllä-minä-joku-päivä-vielä-innostun-tätäkin-käyttämään!

Millaisia jemmaajia sieltä lukijoiden joukosta löytyy?

P.S. Niinhän siinä sitten kävi, että kuvissa näkyvistä tuotteista pelastin vielä ennen roskishuoneeseen päätymistä tuon Too Facedin (ehkä siitä vielä pari kertaa voi sipaista?), MSCHICit (ihan hyviä vielä ovat?) ja pari laadukasta luomiväripalettia (eihän niitä ole vielä kovin paljon käytetty, ehkä joku bloggaajakollega huolii ne?). Huoh, olen toivoton.

TooFaced

26 Comment

 1. Millä tavalla käytät Pink leopardia kun olet noin saanu kulumaan? Itse koen sen liian hohtavaksi kuten lumipupunkin, mites sitä käytit? t.kyselyikä 🙂

  1. Haha, se oli ihan mun lemppari! 😀 Ihan aurinkopuuterin tapaan käytin, eli sudin vähän sinne sun tänne. 😀

 2. Poisheitto on vaikeaa! Varsinkin silloin, jos tuotteessa on joku tunneside. ”Käytin tätä silloin, kun…” Ja siis joo-o, olen aikamoinen jemmaaja. Käytän edelleen vuonna 2008 ostettua luomiväriduoa. 😀

  Puuterimaiset tuotteet eivät mene huonoksi, mikäli vaan pysyvät kuivana (ei tule vaikka kivipuuterin pintaan ihorasvaa), eli niitä voi käyttää huoletta vaikka maailman tappiin asti. Tai ainakin melkein. 🙂

  1. Joo mä yritän aina sitä rasvaa kyyläillä puuterituotteista. 😀

 3. Kevätsiivousta täälläkin kaivattaisiin. Laatikosta löytyy useampi meikkituote, jota ehkä käytän joskus, eli en ole käyttänyt moneen vuoteen 😀

  1. Mä oon onneks lopettanut vanhentuneiden meikkivoiteiden jemmailun, edes jotain edistystä…

   1. Ootko koskaan aatellut lopettaa turhien voiteiden oston ?

    1. Mä ostan ihan sairaan vähän voiteita! Eli en. 🙂

 4. Linda says: Vastaa

  Tunnen kyllä tuskan! 😉

  Mä olen varsinainen jemmailija meikkien suhteen. Ihonhoitoa käytän järkevämmin, ainakin vähän. 😀 Mä pidän noita säilymisen kuukausimääriä enemmän valmistajan takuuna siitä että sen aikaa varmasti pysyvät hyvänä, vähän samoin kuin parasta ennen -merkintöjä ruoassa. Jos sen jälkeen en aisti mitään vikoja, niin käytän aika surutta. 🙂

  1. Linda says: Vastaa

   Ja mitä noi Viisikot on, JA HEITITKÖ NE JO ROSKIIN? :’D

   1. Samaa mietin myös????

    1. Tais mennä joo viisikot. 😀

 5. innaB says: Vastaa

  Viime kuussa kävin läpi omia meikkivarastoja ja heitin roskiin menevät pussiin… mutta tuolla se sama pussi vain vieläkin lymyää kaapissa! En varmaan saa sitä koskaan heitettyä pois. 😀

  1. Hahahah just näin. 😀

 6. Mä just kävin läpi viimekeväänä omat jemmat, ja paljon sai lähteä, ja sen jälkeen enoo hamstrannukkaan juuri mitään enää, kun ei vanhojakaan ehdi käyttää, niin en nää järkeä ostaa uutta vaan varastoon odottamaan..

  1. Olispa mulla samanlaista itsekuria. 😀

 7. Emma says: Vastaa

  Mä oon aika hyvä karsimaan ja siksi varasto ei ookaan päässyt ihan järjettömäksi. Mutta en voi puhua tästä nyt enempää koska tunnen fyysistä kipua ku katon noita hyväkuntosia Diorin viisikoita. Perkele 😀

  1. Mutta vanhoja!!!!

 8. ellu. says: Vastaa

  Mulla on joku juttu kynsilakkoihin. Enkä siis edes muista, koska olisin kynsilakkaa käyttänyt, kun ne ei yksinkertaisesti mun kynsissä pysy, niin minkä hemmetin takia niitä pitää säilytellä, kysympä vaan?! 😀 Mä siivoilen meikkilaukkua suht tasaiseen tahtiin, nakkelen surutta roskiin vanhoja ja käyttämättä jääneitä (mm. turkoosia luomiväriä?? O_o) meikkejä, mutta ne kynsilakat.. 😀

  1. Joo mullon kans liikaa kynsilakkoja. 🙁 Pitäis käydä sekin jemma kunnolla läpi.

 9. Mä suoritin samanlaisen meikki-inventaarion viime viikonloppuna. Muutama vanha Diorin viisikko ei lähtenyt roskiin, vaikka päiväys on mennyt aikapäiviä sitten, mutta esim. vanhat Diorin ja Lancômen huulikiillot saivat tällä kertaa lähtöpassit, vaikka harmitti ihan tosi paljon. Otin niistä kuitenkin kuvat itselleni muistoksi. Käyttää niitä ei olisi enää uskaltanut. 🙂

  Aika pelottavaa, että joihinkin meikkeihin kiintyy kovasti ja ainakin itse huomaan ”säästäväni” jotain superlemppareita en edes tiedä mihin tilaisuuteen. Sitten huomaan vuosien päästä että jaa tätäkin jäi taas näin ja näin paljon ja se ehti mennä huonoksi. Pitäisi vaan ihan suruttaa käyttää tuotteita, eikä vaalia niitä meikkilaatikoston uumenissa.

  1. Niin totta! Kaikki ihanuudet vaan käyttöön, ei voi koskaan tietää, koska se viimeinen hengenveto on edessä ja KYLLÄ SITTEN HARMITTAA, kun jotkut ihanat jutut jäivät jopa kokonaan korkkaamatta!! 😀

 10. Luopuminen on ihan hirveetä. Varsinkin huulikiiltoja mulle on kertynyt ihan älytön määrä siihen nähden kuinka vähän niitä käytän. Ne on vielä sellaisia, ettei kehtaa pistää eteenpäin koska hygienia. Puuterisia tuotteita laitan aika paljon ja reippaasti eteenpäin, mutta alkaa kyllä lähipiiri olla aika kuorrutettu niillä. Mutta onpa ihanan puhdas tunne, kun pääsee turhasta roinasta eroon!

  1. Totta, se tunne on ihan paras. 😀

 11. Mulla on toi sama guerlain mistä on yksittäis kuvakin, enkä todellakaan ole heittämässä sitä pois! 😀

  1. Se onkin ihan paras. <3

Vastaa