Aika viatonta

No ihan vähän ärsyttää. Nimittäin se, että mehujutut on sinkkuna paljon, paljon hankalampia. Haluan juoda aamuisin puoli Muumi-mukillista appelsiinimehua (vedellä laimennettuna) yhden keitetyn kananmunani kyytipojaksi, mutta en saa juotua koko litraa mehua ennen kuin se menee jo vanhaksi. En myöskään halua juoda mitään pahaa mehua, eli mehun pitää mieluiten olla niin lähellä vastapuristettua kuin mahdollista. Kuitenkaan olematta vastapuristettua, sillä en todellakaan rupea moiseen hommaan.

Tropicanan appelsiinimehua aiemmin juotiin, kun siihen New Yorkissa rakastuttiin. Kallistahan se on, mutta hyvää. Bongasin kuitenkin nyt kauppareissullani vielä jotakin ehkä parempaa, ainakin siltä se muovipullossa vaikuttaa: Innocent-appelsiinimehu näyttää olevan täynnä melkoisen vastapuristettua meininkiä ja makukin on sillä tavalla vähän kuorelta maistuvan kirpakka, että ihan täydestä menee. Helkutin kallista tämäkin, mutta yritän ehkä jatkossa juoda aamuisin hieman enemmän mehua ja lisätä siihen vähemmän vettä! Hyvä uutuusmehu, voin suositella!

Juotteko te aamuisin mehua?

29 Comment

 1. Juodaan mehua kaikkina päivän aikoina ja meillä meneekin mehua aivan tolkuttomasti kun siippa ottaa sitä mukaan töihinkin eväiden kyytipojaksi. Ostellaankin sitten näitä veteen sekotettavia tiivisteitä koska tuoremehut ei kestä ku sen yhen päivän 😀 Oon ite yrittäny nyt vähentää sitä mehun juomista, ku ajattelen et oikeestihan mehua en tarvii. Hedelmistä saan vitskut ja vettä tulee hanasta.

  1. Joo ei oo mehu mitään terveellistä, siksipä rajotan sitä puoleen mukilliseen per aamu. Eikä oikeestaan muullon tee mielikään. Ehkä voisin luopua aamumehustakin, mut mitä sit muka joisin? Vettä? No just.

  2. Okei, korvaan hanaveden hyvin usein kivennäisvedellä xD

  3. Semmosta en juo ollenkaan! 😮

 2. Noup,limsaholisti joutui sairauden myötä luopumaan limukoista ja samalla hylkäsin mehutkin.

  Joskus appelsiinimehua ikävä.

  1. Limsaholisti olisin mäkin jos vaan sallisin sen ilon itselleni. No en salli.

  2. Väitän että limsaholismi on varsinkin naisten vaiettu ongelma =)

 3. Mulla on toi ongelma melkein kaikkien safkojen kanssa. Margariinit menee roskiin, kun menee vanhaks kun en ehdi syödä. Joudun aina ostamaan kaikista pienimmät (ja kalliimmat) ruokapakkaukset, koska oon sinkku. Pöh. Mehuja en tosiaan juo ollenkaan. Syön mielummin hedelmän. Itseasiassa en koskaan oo ollut iso mehulover. Outoo, sillä olen varsinainen jätemylly. Eli mikä vaan kelepaa. Melkein. Ei mitkään liian oudot jutut kuitenkaan.

  1. Joo, samaa ongelmaa kyllä vähän muussakin nyt. Mutta tavallaan kivaa ostaa ruokaa vain itselleni.

 4. Anni says: Vastaa

  Yksinasuvana oon joutunut luopumaan juurikin monista juomista, kun en vaan ehdi käyttää loppuun isoja pakkauksia. Maito oli yks näistä (ei mun kaupassa niitä pienempiä purkkeja ollut..), kunnes uskaltauduin maistamaan sitä Plus-maitoa, joka säilyy reippaasti pidempään ja mun kalsiumhuolet hävisi samantien, kun se olikin hyvää 🙂

  1. Joo mä sain tänkin mehutölkin puoliks juotua ja alkaa olla jo niillä rajoilla, et voiko enää huomenna juoda, ei ehkä voi. Jotain pienempiä ja epäterveellisempiä ehkä myydään, mutta ei kiitos.

   Maitoa en juurikaan käytä, joten sen kanssa ei ongelmaa.

 5. ami says: Vastaa

  Kuulostaa käsittämättömältä että joku ei kerkiä juoda litraa mehua ennen päiväystä, eikös ne oo aika pitkälle? Mulla menee helposti tuollanen litra vaikka päivässä, kunhan vaan on hyvää. :—D Innocentit on kyllä hyviä ja tuorepuristetut muutenkin, vaikkei opiskelijabudjetilla aina niihin viitsi sijoittaa.

  1. Avattuna 3-4 päivää! 🙁

 6. nea says: Vastaa

  Diabeetikkona olen pienenä jo tottunut olemaan juomatta mehua, sillon 90-luvulla vielä rajotettiin diabeetikoiden hiilareita (nyt terveet rajottaa mut diabeetikoille tyrkytetään jos sinne mitä epäilyttäviä leipä-puuro-pasta minimikiintiöitä…) Mehu on yhtä styrkkaa kun sokerillinen limu hiilareissa ja kaloreissa. Sit ihmetellään, miksi meidän teinit lihoo kun ne vetää päivittäin litran mehua skeittirampilla ISTUSKELLESSA. Ugh. Olen puhunut. 😉

  1. Heh, niinpä. 🙂

  2. Taru says: Vastaa

   Heh, mun on pakko toisena diabeetikkona komppaa sikäli, että diabeetikkojen suositusruokavalio on kyllä nykyään ihmeellisen hiilarikeskeinen! Ja jos sitä yhtään haluaa kyseenalaistaa, niin ravintoterapeutti kauhistuu.. 😉

   Itse vetelen mehua aika paljonkin, mutta se on aikamoista pakkojuomista – verensokerit menee niin alas, että on vaan pakko juoda mehua, jotta saa nopeasti nousemaan. Käytännössä siis menee pillimehuja hurjat määrät, sillä ne on helpot mukana ja toisaalta eivät mene vanhaksi, jos onkin sellainen kausi, että ei tarvii kuin sen yhden mehun muutaman päivän aikana verensokereiden takia. Pakkojuominen taas vie ilon muusta mehuilusta, mutta kyllä se tuorepuristettu mehu kuuluu herkkuaamiaiseen 🙂

  3. Taru says: Vastaa

   Heh, mun on pakko toisena diabeetikkona komppaa sikäli, että diabeetikkojen suositusruokavalio on kyllä nykyään ihmeellisen hiilarikeskeinen! Ja jos sitä yhtään haluaa kyseenalaistaa, niin ravintoterapeutti kauhistuu.. 😉

   Itse vetelen mehua aika paljonkin, mutta se on aikamoista pakkojuomista – verensokerit menee niin alas, että on vaan pakko juoda mehua, jotta saa nopeasti nousemaan. Käytännössä siis menee pillimehuja hurjat määrät, sillä ne on helpot mukana ja toisaalta eivät mene vanhaksi, jos onkin sellainen kausi, että ei tarvii kuin sen yhden mehun muutaman päivän aikana verensokereiden takia. Pakkojuominen taas vie ilon muusta mehuilusta, mutta kyllä se tuorepuristettu mehu kuuluu herkkuaamiaiseen 🙂

 7. Anonymous says: Vastaa

  Aamuisin juodaan vettä tai sit ei mitään. Miksi aamuisin tulisi juoda jotain? Töissä kahvia tietysti aamuvuoros. Mehut on varsin hyviä lantrinkina. Varsinkin Marlin jotkut. Ei liity mehuihin, mutta ostin 2eurolla 6 litraa energiajuomaa Cittarista.2 pulloa on nyt juotu ja loput menee sit viemäriin. 🙁

  1. No on se nyt vaan kiva juoda aamuisin jotain ja kahvia en juo. Vesi on aamuisin mautonta, ei vaan sovi aamiaiselle.

   Onnea hyvästä ostoksesta! 🙂

 8. Joskus saatan aamuisin juoda, jos meillä on mehua ja jos meinaa nälkä jo siihen aikaan aamusta olla. Me ostetaan yleensä Lidlin appelsiini- tai omena täysmehua/nektariinia.
  Ja monesti ollaan juotu, vaikka olisivat yli viikonkin auki olleet jääkaapissa, eikä ole mitään tullut ja ihan hyvänmakuista ollut :D.

  1. Aijaa, hö. Ehkä mäkin uskaltaudun pitkittämään.

 9. Myy says: Vastaa

  Mä suosin aamuisin appelsiinimehun ja maustamattoman jugurtin miksausta. Puolet ja puolet, tiukka sekoitus. Näyttää ensin epämääräiseltä, mutta kyllä ne nätisti sekoittuu. Jugurtti pehmentää kivasti appelsiinimehun.

  1. Hmm…tää vois näyttää liiankin epämääräseltä mun makuun. 😀

 10. Nina says: Vastaa

  Mä en ole kyllä ollenkaan mehuihmisiä. Tai voin juoda jos joku sellaista tarjoaa mutten esim. koskaan osta mehuja kotiin. Olen kyllä yrittänyt mutta sama homma kuin jogurtin kanssa, hukkaan menee 🙁

  1. Haha mun pitää ens kerral siis tarjota!

  2. Nina says: Vastaa

   Muistanko väärin vai oliko siinä pöydällä viimeksikin mehupurkki?? Ja minä ohitin sen 🙁 Kaikki maistuu paremmalle muualla kuin kotona 😀

  3. Hm joo tais olla. 😀 Ja toi on NIIN totta.

 11. Miia says: Vastaa

  Eihän se nyt oo iso duuni puristaa itse mehua parista appelsiinista. Ja sitä parempaa mehua ei ole. Ja ne on nyt kohtuu halpojakin, ostin nimittäin juuri ja aion puristaa niistä mehua:)

  1. Appelsiinit on siitä vittumaisia, että niistä ei KOSKAAN tiedä miten hyviä tai huonoja ne on. Yleensä todella huonoja. Joten ei, en lähde siihen hommaan. Pyrin muutenkin ostamaan appelsiineja mahd. harvoin, koska ne ovat yleensä aina ihan skeidoja.

Vastaa