Mustikkamuffinssi

Joskus Reiskan turkki ja etenkin pää haiskahtaa vähän tunkkaiselta. Koska vesipesu ei kissojen tapauksessa välttämättä ole kovin mukavaa, hommasin noin vuosi sitten kissojen ”kuivashampoota”, joka kuuluu Tigi Bed Headin Pet Head -sarjaan.

Feeling Frisky, mustikkamuffinsilta tuoksuva spray, on erittäinkin kätevä. En suihki tätä suoraan Reiskaan (raukkaparkahan kuolis siihen paikkaan), vaan talouspaperiin ja sillä pyyhin tarvittavat kohdat. Sen jälkeen Reiska tuoksuukin sitten viikkokausia mustikkamuffinsilta ja herran karvustoa on enemmän kuin ilahduttavaa nuuhkia.

Aluksi epäilytti, mitä mieltä Reiska tällaisesta aineesta on, ja häiritseekö tuoksu sitä jotenkin. En kuitenkaan ole huomannut mitään poikkeavaa, tämä kun ei jätä turkkia edes mitenkään märäksi. Turkista tulee ihastuttavan pehmeä. Käytän tätä kyllä aika harvoin, ehkä noin kahden-kolmen kuukauden välein.

Onko muilla kokemuksia tästä tai vastaavasta kissojen kuivashampoosta? Vai pesettekö kissat ihan vedellä ja kunnon shampoolla? Tai yhtään millään? Tai muita kokemuksia/mielipiteitä Pet Head -sarjasta? Sarjaanhan kuuluu vaikka mitä, suurin osa tietenkin koirille…Ja tuoksuvat kyllä supernamilta! …vai onks tämä vaan ihan ihmisten turhamaisuutta, että eläimen pitäis tuoksua karkilta?

Espoon Ison Omenan Faunattaren Pet Head -valikoimaa. NAMUJA!

29 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  No nyt alkoi tehdä mieli mustikkamuffinssia. 😀

  1. Heh heh. Munhan siis piti välttämättä saada tätä kuvaa varten mustikkamuffinssi ja lähi-Siwassa niitä joskus on ollut. VIIKON ajan, joka päivä, kävin kurkkaamassa leipomusvalikoimaa! Eilen sit viimeinkin oli mustikkaa! Aiempina päivinä vaan kaikkea porkkanasta omenaan. 😀

   Ja tulikin vielä niin kamala kuva, että KYLLÄ KANNATTI! 😀 Ei oo helppoo saada tommosta pitkulaa ja pyörylää samaan kuvaan fiksusti…

  2. Nina says: Vastaa

   Hahah! Vielä kuvittelevat että blogin eteen ei tarvi nähdä paljon vaivaa 😀

  3. Niinpä. Alko vähän jo vikoina päivinä nolottaa, kun en koskaan tietenkään mitään muuta ostanut vaan kävelin tiskin eteen ja sit kaupasta pois. 😀

  4. Nina says: Vastaa

   XD

 2. Mirka says: Vastaa

  Kissojen kuivashampoo – enpäs tiennyt moista edes olevan olemassa 😀 No mutta DAA, totta kai… 😀

  Carlos ei oo käyny suihkussa kertaakaan. Sen mitä olen nähnyt Cartsan olevan veden kanssa tekemisissä on antanut vähän osviittaa, että välttämättä suihkutuokio ei olisi se kaikkein helpoin tai miellyttävin tuokio meille kummallekaan 😀 Tietysti, jos kolli tuosta alkaa ihan paskalta haisemaan tai vaikuttaa likaiselta, niin sitten ehkäpäs… Ihan hauska ajatus, että Cartsa tuoksuisi mustikkamuffinsilta. Nyt se haisee aina kissanhiekan pölyltä ja omalta itteltään (onneksi ei SILTÄ itseltään) 😀

  Nyt kun vinkkasit tästä kuivashampoosta, niin alkoi jopa kiinnostaa!

  Ensimmäisen kerran törmäsin näihin eläinten tuoksushampoisiin, kun tapasin tuttavani tuttavani Bichonin. Se oli puettu pinkkiin, hemmoteltu muutenkin ja tuoksui ihan tikkarilta. Siinä vaiheessa hieman ärsytti ja tuntui kornilta koko homma 😀

  1. Heh, on kissojen kuivashampoota muiltakin merkeiltä olemassa…tosin en nyt osaa ihan nimetä mitään. Mutta nähnyt olen!

   Mutta toi Feeling Frisky on kyllä niin hyväntuoksusta! 😀 Ja kyllähän noi varmasti ihan turvallisia on omaa turkkiaan nuolevalle elukalle, pakkohan niiden on olla.

 3. Nova says: Vastaa

  Mulle tuli mieleen et mitenköhän tuo kuivashampoo toimisi ihmisellä, olishan se mukava tuoksahdella mustikkamuffinille =D

  1. Pitää varmaan joskus testata. 😀

 4. Elisa says: Vastaa

  Kuivashampoo lemmikeille on todella hyvä idea! Kaikkien lemmikkien iho kun ei kestä kovin hyvin vedellä pesemistä. Hih, olisikin kiva laittaa mustikkamuffinssituoksutetta perhoskoiran turkkiin, turkki olisi puuf tuuheuspallo ja perhonen varmasti sen näköinen että voi apua… 😀

  1. Tuohan siis kuitenkin on ihan suihke, eli nestettä. Ei siis sellaista ihmisten kuivashampoota, joka on kuivaa. Tätä pitää siis ensin suihkuttaa ja sit kuivata turkki.

 5. Marie says: Vastaa

  Juu, vain yksi juttu: haluan lemmikin. 🙁

  1. 😀 !

 6. Koskaan kuullutkaan tuollaisita, mutta noi purkit on niin ihania, että voisin jopa ostaa yhden vaikka mulla ei oo mitään elukoita 😀

  Me ei koskaan pesty meidän kissoja. Tai no.. jätkän perseen piti vähän väliä pestä, ku sillä jäi kakkaa kiinni sen pitkiin karvoihin takapuolessa (jota se mielellään myös pyyhki välillä ympäri kämppääkin, ressukalla oli vähän vatsaongelmia). Ei ollut kivaa laittaa megaisoa kissaa suihkuun koska sen kynnet oli kun kotkankynnet. Terv. Mulla on paljon sota-arpia. Ja kyllä, muutaman kerran liukastunut paskaan. Jos ihmettelit. Oksennukseen myös. Muuten ne oli todella sisäsiistejä! 😀

  1. Haha! 😀

 7. Ruu says: Vastaa

  ei kyllä meillä pojat omat karvastonsa itse hoitaa.. tuoksuu raikkaalta aina ilman kuivashampootakin, jos ei käytä mammakaan, niin ei kissatkaan. 😀

 8. janni says: Vastaa

  Meillä on meidän koiralle tuota saman sarjan mustikkamuffinsi shampoota! Ihan loistava tuote :–D

  1. Jeij! 🙂

 9. jessi says: Vastaa

  Täällä ilmoittautuu uusi lukija, myöskin eräänlainen kissaämmä 😀
  Mä en oo kuullutkaan eläinten kuivashampoosta, mahtava keksintö kyllä! Mä oon jo kauemman aikaa himoinnu noit PetHeadeja ku näyttäis niin mukavalta omian BedHeadien rinnalla 😀
  En oo vanhempaa kissaani pessy koskaan, mutta pienemmän parikin kertaa (tippui tässä eräänä päivänä vessanpönttöön krhm) ja käyttäny omaa shampoota. Täytyykin siis mennä metsästämään tuollaista muffinsin tuoksuista!

  1. Joo, tosi kivannäkösiä ovat. 🙂 Sääli, ettei ole koiraa! 😀 Kissoille kun noita ei hirveesti ole. 😀

  2. Niin ja tervetuloo vaan lukemaan! 😀

 10. Jennipenni says: Vastaa

  En oo kuullukaan tollasesta, huippu keksintö 🙂 Mä oon ostanu vaa marketista jotain parin euron lemmikkien luomushampoota ja sillä pesen harvakseltaan kissani 😀 Se onneks antaa ihan kiltisti pestä, oon ottanu sen pari kertaa suihkuun mukaan. Kuivaamista inhoaa varmaan enemmän kuin itse pesua.

  1. Suihkuun mukaan?! 😀 Vaikee kuvitella, että Reiska ikinä koskaan suostuis moiseen! Kun käsiäkin pesee ja se seisoo jossain lähellä niin se kuvittelee, että jotain pisaroita roiskuu päälle vaikka ei ees roiskuis. 😀

  2. Jennipenni says: Vastaa

   Joo 😀 Kyllä se välillä maukuu, mut sanon vaa joo kohta pääset pois 😀 Hah voi ei!

 11. hevosen häntään oon laittanu pet headin oatmeal&honey -hoitoainetta? vai shampoota? ei muista. muita eläimiä harvemmin tulee pestyä (ja hevosiakin kesäisin ja vaan ennen jotain erikoistapahtumaa oikeen shampoolla tms). tiesitkö että niillekin on hopeashampoita sun muita 😀 musta se oli ensin jotenkin koomista mutta no, on kai se kurjaa jos kimo muuttuu keltaiseksi. mahtaakohan olla muillekin valkoisille/harmaille eläimille? tuo pikkukissa on semmonen vesipeto että se varmaan vaan tykkäis ku pääsis oikeen luvan kanssa suihkuun lämpimään, siellä se kurvailee aina muutenkin jos jää ovi raolleen. pitäis varmaan opettaa pienestä asti pesemiseen, ja mikäs sen kivempaa jos se sitten tuoksahtelis karkille. sisäkissa ei sillä lailla likaannu muuta ku matonaluspölystä että ei nyt ainakaan vielä oo tarvinnu pestä.

  1. No eipä Reiskakaan LIKAANNU, mutta välillä sen pää vaan haiskahtaa tunkkaselta. 😀

   Ja en tienny hevosten hopeashampoosta! 😀 Hauskaa.

 12. Enpä ole aiemmin kuivashampoosta eläimille kuullutkaan :). Aina sitä viisastuu :).
  Kuulostaisi kyllä herkulliselle, mutta saa nähdä tuleeko ostettua :p.
  Täälläkään ei kumpikaan katti tykkää pesemisestä, mutta yleensä alistuvat kohtaloonsa tarvittaessa. Onneksi ei usein tarvi pestä, eivätkä haise millekään :).

 13. Hanna says: Vastaa

  Meilla on tommosta strawberries and cream -tuoksuista ja mikaan, siis MIKAAN, ei ole yhta ihanaa kuin se, kun illalla vierelle kompii nukkumaan kissa, joka tuoksuu mansikoille ja kermavaahdolle <3 Harvemmin tota kyl tulee kaytettya 🙁

  1. Mahtavaa! 😀

Vastaa