En osta (lähes) mitään

Mulla on nyt vähän pakotetustikin Älä osta mitään -kuukausi menossa. Koska pankkitilini saldo on lähellä nollaa ja luotolla en jaksa ihan hirveästi elää, niin olen shoppailematta, siis tietenkin kaikkea muuta paitsi ruokaa. Olen merkinnyt sievästi ylös ainoat pakolliset (siis oikeasti pakolliset!!!) tulevat ostotapahtumat seuraavan kuukauden aikana:

-matkakortin lataaminen 26 päivää Helsingin sisäistä ensi maanantaista alkaen, 40,40 euroa
-ripsienpidennysten fiksaaminen 3.5., 58 euroa
-toukokuun jumpat (sis. crosstraining-kurssi) 147 euroa

= yhteensä 245,40 euroa. Sen verran Mastercardini saa luvan vingahdella.

Hmm. En muista tällaista ajanjaksoa pitäneeni aiemmin, ainakaan tällä tavalla näin vakavissani, hieman hämmentävää. Ruokaa sitten ostan varmasti sen roinankin edestä, eilen innostuin ostamaan mm. mangopalasia, voitteko kuvitella! Minähän vihaan mangoa! Pää tässä sekoaa.

Ootteko te pitäneet tällaisia kuukausia? Miten meni? Sorruitteko ostamaan jotain?

20 Comment

 1. Pinja says: Vastaa

  Mun jokainen kuukausi on tollanen, miinus jumpat ja ripsienpudennykset 😀

  t. opiskelija

  1. Pinja says: Vastaa

   pudennus!

  2. 😀

   Joo. Noita pidennyksiä en enää edes ajattele mitenkään rahanhukkana, ne on mun ylellisyys jonka aion pitää toivottavasti ikuisesti. Kampaajasta oon sen sijaan osittain luopunut ja värjäilen itse, ei oo tällä hetkellä molempiin varaa.

 2. Meillä on menossa myös ”säästöajat”, sillä remonttiin tulee menemään melkoisesti rahaa. Ja aina täytyy kuitenkin olla myös sivussa jotain, jos tulee akuutteja tarpeita. Ja samaten täällä menee ruokaan rahaa sitten noina aikoina enemmän.. Huomaan, kuinka yritän karaistaa itseäni syömään joitakin inhokkiruokiani jne. 😉

  Tsemppiä!

  1. Partsikalusteita pitäis ennen kesää hommailla ja iso pakastin mansikoita varten! Noihin tulee seuraavaks menemään rahaa. Mut ei ihan vielä.

 3. Elisa says: Vastaa

  Mulla on säästöaika vähän koko ajan päällä, kun yritän opiskelijana jo vähän aloitella asuntosäästämistäkin. Silti tuli tilattua uusi superhieno kamera, mutta koin tämän kannattavana juttuna kun edellisen sain myytyä pois ja tämä uusi pysyy matkassa vaikka kuinka pitkään 🙂 Vaatteita en ole ostanut aikoihin, joten sallin itselleni yhden 15 euron pitsipaidan tuossa muutama viikko sitten.

  Varattiin kaverin kanssa myös kirppispöytä, eli pääsen eroon turhista vaatteista ja tavaroista! 🙂

  1. Mun pitäis kans mennä kirppikselle. Mut mihkä, kun Valtsuu ei enää oo. 🙁 Jäähalliin?

  2. Nina says: Vastaa

   Hei jos meinaat mennä kirppikselle niin yhdistetäänkö taas voimat? Ja varmaan se ois sit jäähalli, ei kai oikein ole muuta?

  3. Ehdottomasti. Aletaaks funtsii päivää?

  4. Nina says: Vastaa

   Jo vain. Palataan Facebookissa vaikka.

 4. Panda says: Vastaa

  Valtteria ei ole vat :D? Mihis kaikki HESALAISET nyt menee?

  Haluutteko ottaa myös meitsiltä yhden säkillisen turhaa vaatetta mukaanne?

  1. No sinne Jäähalliin! Ja ei! 😀

 5. Ruu says: Vastaa

  Toista vuotta jo en osta juuri mitään aikaa menossa, ja katsotaan kun tuo mies joskus valmistuu että alkaako ostelu joskus hamassa tulevaisuudessa uudestaan 🙂

  1. No eihän sitä aloittaa kannatakaan!

 6. MARI says: Vastaa

  Mulla on ollut kosmetiikanostotauko (paria pientä poikkeusta lukuunottamatta) jo useamman kuukauden ajan. Mutta se meinasi kokea lopetuksensa, kun kävin tänään pitkästä aikaa tsekkailemassa mitä löytyy semi-kosmen puolelta. Niin paljon kaikkea ihanaa uutta meikkihärpäkettä! En kestä! Onneks mullei ollu tänään vielä rahaa (palkka tulee huomenna) nii en sortunu ja toivottavasti huomiseen mennes oon unohtanut kaikki ne herkkujutut 😀

  Toisaalta, vaikka kosmetiikkaa en ole ostanut, olen ostanut kyllä sitten kaikkea muuta, kuten lautasia ja muuta sisustussälpätintä, joihin on kyllä mennyt rahaa aivan tarpeeksi, ugh.

  En osta mitään -kausia on kyllä hyvä olla olemassa välillä, se tekee ihan hyvää 🙂

  1. Mulla on sisustusjutut ERITYISESTI nyt pannassa, vaikka niitä pitäiskin ostaa tänne niin ei oo rahaa! Yhdestä aiemmin ostamastani sisustusjutusta on tosin tulossa toivottavasti piakkoin postausta. 🙂

 7. Hah,mä oon ollu koko elämäni enempi vähempi heikompaa ainesta,joten varsinaista kulutusjuhlaa en oo koskaan viettäny.
  Joten penninvenyttely ja kitsastelu oikeastaan elämäntapa,ei tää tästä muutu muuta ku paskemmaks.
  Koko alkuvuoden olen pitänyt itseäni ostolakossa.Mulla on 30 € kirppisrahaa per kk ja jos saan ite jotain myydyksi niin saan laittaa taidekamoihin ne rahat.Tosin viimeeksi myin tavaroitani saadakseni vitun ison vesilaskun maksettua..
  Elämä on..

 8. Noora says: Vastaa

  Mää en oo ostanu koko vuonna paljo mtn! Muutaman vaatteen ja jonkin verran kosmetiikkaa ruotsin reissulta. Ihme! Ja sit tein vielä sen, et keräsin kk:n ajalta meijän kuitit talteen. En tosin oo vielä laskenu, paljo rahaa menee mm. ruokaan ja bensaan, mut on ne jo ylhäällä ne yksittäiset summat sentäs.

  Tämä siksi, että suunnittelen sairauden takia hetkellistä työajan lyhentämistä ja haluan tietää, mihin muutenkin sitä rahaa oikein menee.

 9. Itse olen vuosia merkannut joka kuukausi budjetin eli pakolliset menot merkkaan, mihin varmasti menee rahaa kuukauden aikana. Lisäksi merkkaan myös kaikki muut ostelut/yllätysmenot, joita en ole kuukauden alussa osannut ennakoida. Tietysti merkkaan myös kuukauden tulot ja kuukauden alussa olevan tilisaldon.
  Mukava seurata mihin sitä rahaa todella menee :).

  Nyt on tullut tehtyä töitä sen verran tiiviisti tänä keväänä, ettei pahemmin ole edes shoppailemaan päässyt tai ehtinyt. Sen takia ei olekaan tarvinnut liikaa tarkkailla tilannetta, vaan sitten kun olen jotain ostettavaa löytänyt, olen sen sitten huoletta ostanut :).
  Mukavalta tuntuu tämäkin, kun niin monta vuotta olen ehtinyt kituuttaa pienellä rahalla.

 10. Viime vuonna haastoin itseni olemaan VUODEN ostamatta vaatteita. Noh, toiseen maahan muuttoon se sitten kosahti, mutta 9kuukautta meni shoppaamatta! Tuskaa oli mutta paljon myös opetti. Tekkee tositosi hyvvää välillä vähän miettiä kulutustottumuksiaan:)

  Nykyään mun blogi käsittellee ihan muita juttuja, mutta jos hyppää alkuun (n vuoden taaksepäin), niin löytää pohdintoja ostelemattomuudesta: http://ainahukassa.blogspot.fr/

  Bisous,
  m

Vastaa